Ratkaistu Taloyhtiömodeemin ongelma vai mitä?

Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
468
tl;dr: Äkisti netti toimii kaapelilla suoraan sähkökaapista, mutta reitittimet eivät nettiä löydä. Missä vika?

Allekirjoittaneen setuppi on sellainen, että kyseessä 2014 rakennettu taloyhtiö, jonne tulee ilmeisesti valokaapeli. Asuntoihin tulee sähkökaappeihin CAT-kaapeliboksi, josta voi asunnon huoneisiin liittää runkokaapeliyhteyden. Tässä setupissa on aiemmin ollut WLAN-router ja kytkin, joilla koko asunnon nettiyhteydet on hoidettu.

Tänään ilman mitään asennustöitä vaimo raportoi nettiyhteyden kaatuneen. Uudelleenkäynnistykset eivät auttaneet, joten illalla rupesin setvimään. WLAN-reititin vilkutti ettei saanut internet-yhteyttä eikä sisäisessäkään verkossa saanut yhteyttä sisäverkon muihin yhteyksiin. Kuitenkin samalla kaapelilla ilman reititintä pääsi suoralla yhteydellä verkkoon, joten oletin reitittimen tulleen tiensä päähän. Tätä tuki myös se, ettei oman sisäverkon koneisiin saanut yhteyttä, vaikka reititin pingasi ok.

Verkkokaupasta uusi reititin iltamyöhällä, mutta tämäkin vilkuttaa olematonta verkkoyhteyttä. Mikään laite ei siis saa internet-yhteyttä uudenkaan reitittimen kautta, mutta suora yhteys runkoverkkoon toimii heittämällä. Kaapelivikaa ei ole, koska brännärillä kaapelilla sama toistuu. DNA:n sunnuntaivikapäivystys nostaa kädet pystyyn ja sanoo, että ongelma menee heidän osaamisensa yli tässä vaiheessa.

Lähinnä tulee mieleen joku MAC-konflikti tjsp, mutta en ymmärrä miksei uusikaan reititin pääse verkkoon. Mitä pitää pyytää ja ketä nyt tekemään? Boottamaan/resetoimaan taloyhtiömodeemi tms vai voisiko ongelma olla laajempikin ja DNA:n nimipalvelimien tms sotkuja?
 
Viimeksi muokattu:
Mikä tämä uusi reititin tai vanha on? Onko siinä olemassa wan-portti? Oletan että olisi? Onko sen osalta asetukset mitkä?
 
Vanha Asus RT-AC66U ja uusi Asus RT-AC88U. Molemmissa WAN-portit ja siinä suoraan kiinni taloyhtiönousu. Molempien osalta raudan merkkivalo vilkuttaa ettei verkkoyhteyttä ole. Asetuksia en ulkomuistista muista, mutta 66 samat asetukset kuin aiemmin toimineessa setupissa ja 88 tehdasasetukset, joita ei pääse muuttamaan (jostain syystä ei päästä edes setuppiin tällä uudella).


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Onhan sulla koneellasi dhcp päällä? Koska jos pääset sinne purkin sisään voisit katsoa mitkä ne wanin asetukset on ja käydä ne läpi.

Edit. Jos myös osoite on sama kannattaa ajaa pakotettu refresh selaimeen, niin ei kummittele mitkään välimuistin tiedot.
 
Onhan sulla koneellasi dhcp päällä? Koska jos pääset sinne purkin sisään voisit katsoa mitkä ne wanin asetukset on ja käydä ne läpi.

Tehdäänpä tämä seuraavaksi ja raportoin vanhat asetukset. Menee huomiseen, koska nyt turhauttaa jo ihan riittävästi [emoji29]
 
Vastaavaan ongelmaan törmännyt:

Sähkökaappiin tuli DNAlta yhteys optisella kuidulla (FTTH). Tämä kaapeli yhdistettiin Intenon modeemiin/reitittimeen, josta Ethernet-kaapelilla ulkoiseen Asuksen reitittimeen. Ongelma oli nimenomaan päästä Intenon asetuksiin. Homma hoitui Windows koneella, jonka verkkokortin asetukset käytiin manuaalisesti säätämässä. IP-osoite 192.168.1.100 ja maski 255.255.255.0, jonka jälkeen Intenoa pääsi säätämään osoitteessa 192.168.1.1.

Toki tästä pätkästä ei välttämättä ole mitään apua, kuulosti vaan senverran samalta mitä itsellä oli mietinnässä jokin aika sitten. DNAn sivuilta löytyy tarkempia laitekohtaisia ohjeita reitittimien säätämiseen, jos tässä tekstissä jokin liippaa edes läheltä.
 
Ratkaistu. tl;dr: ongelma oli tv.

Hohhoh mikä ongelma lopulta tuli. DNA koitti tuloksetta resetoida nousevaa porttia ja kokeiluissa huomasin, että lyömällä asunnon nousuun "tyhmän" kytkimen ja tähän kaikki langalliset yhteydet liittämällä ne toimivat hyvin. Tällöinkin kuitenkin molemmilla reitittimillä WAN-portti kaatui, vaikka reititin oli vain yhteyspisteenä kytkimen perässä. Hassusti myös ajoittain näytti siltä, että reititin olisi saanut yhteyden vain muutamiksi sekunneiksi, mutta tästä ei saanut varmuutta.

Ongelma alkoi vaikuttaa siltä, että Win 10 ip-ongelmat olisivat kaiken takana, koska reititin ja sisäverkko tuntui kaatuvan ja samalla reititin resetoituvan aina muutaman kymmentä sekuntia Win 10 -yhteyden jälkeen. Pelkkä täysi uudelleenkäynnistys (liittyen näihin syksyn Win 10 ip -ongelmiin) ei auttanut, joten TCP/IP stackit nollille ja verkkoajureiden uudelleenasennus, mutta ei tulosta. Tällä oli tosin se vaikutus, että reititin ei enää vilkuttanut olematonta WAN-yhteyttä vaan näytti sinänsä ok-valoa, mutta tietokoneet eivät verkkoa löytäneet. Lopulta tilanne ratkesi siten, että tein Macillä langattomasti sisäverkon ip-avaruuden ja muiden asetusten säädön. Sitten yksi kerrallaan jokainen langallinen Win10 -kone uusin ajurein ja puhtailla stäckeillä verkkoon, sitten muut läppärit ja tabletit yms. Lopulta sitten tulostimet ja tv:t ja viimeisessä vaiheessa netti ei enää yhtäkkiä toiminut. Selvisi, että 4 kk vanha Sonyn KD-75XD9405 -töllö kaataa joka kerta verkon toiminnan langallisesti kytkettynä (useammalla kaapelilla), vaikka aiemmin ei ole ollut mitään ongelmia. Langattomasti yhdistettynä kaikki toimii normaalisti. TV:ssä on uusin Firmware, jota ei ole muistaakseni nyt juuri päivitetty ja ongelma ilmenee siis kahdella ASUS reitittimellä. Hyvin erikoinen ongelma siis kaiken kaikkiaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 669
Viestejä
4 495 554
Jäsenet
74 270
Uusin jäsen
Jautio

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom