Talousjohtaja Bob Swan Intelin uudeksi toimitusjohtajaksi

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Sampsa, 31.01.2019.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 862
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Talousjohtajana ja kesäkuusta lähtien väliaikaisena toimitusjohtana toiminut 58-vuotias Bob Swan on nimitetty Intelin uudeksi toimitusjohtajaksi. Swan aloitti Intelillä talousjohtajana vuonna 2016 ja on Intelin 50-vuotisella taipaleella järjestyksessään seitsemäs toimitusjohtaja.

  Aiemmin Swan on ollut talousjohtajana muun muassa General Atlantic LLC:llä ja eBaylla.

  Swan nimitettiin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi, kun edellinen toimitusjohtaja Brian Krzanich erosi kesäkuussa. Virallisena syynä oli paljastunut suhde alaisen kanssa. Aiemmin viime vuonna Krzanich oli kohun kohteena, kun hän myi osakkeitaan noin 39 miljoonalla dollarilla sen jälkeen, kun yhtiölle oli kerrottu sen prosessoreihin liittyvistä vakavista tietoturvaongelmista. Krzanichin toimia kritisoitiin sisäpiirikaupoiksi.

  Intel Names Robert Swan CEO | Intel Newsroom
   
 2. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Noniin, löysihän ne vihdoin jonkun. Seitsemän kuukautta taisivat ehtiä puksuttaa ilman virallista ceo:ta...
   
 3. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 862
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Juu, ilmeisesti tämä Swan oli homman hoitanut ihan hyvin väliaikaisena ja yrityskulttuuri sellainen että ensisijaisesti talon sisältä rekryttäisiin.
   
 4. Moilaps

  Moilaps

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  Tavallaan luulisi, että Intelin kaltaiseen yhtiöön haluttaisiin toimitusjohtaksi joku teknisen puolen osaaja, eikä talouden osaaja.
   
 5. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 862
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ilmeisesti juurikin pidetty hyvänä asiana, että toimitusjohtaja ei liikaa puuttuisi tai sotkeutuisi insinöörien tekemiseen, osaamistahan talosta löytyy aikalailla ja työntekijöitä 107 000.
   
 6. hik

  hik

  Viestejä:
  752
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Apple nousi korkealle sen takia, koska johtajalla oli selkeä näkemys siitä, miltä tulevaisuuden härvelit näyttää, miltä ne tuntuu käyttää, ja yksityiskohtainen käsitys tarvittavista vaiheista, joilla härveli saadaan tuontantoon ja myyntiin. Nyt ei välttämättä ole sitä näkemystä jäljellä enää.

  70-luvulla Intel oli synnyttämässä toimialaa ja silloin siltä pakosta löytyi näkemystä.

  Talouspuolen tyypit osaa aina säästää mutta ekonomistin stereotyyppi ei osaa synnyttää mullistavaa uutta tekniikkaa. 100 000 alaista ei pysty tekemään johtajalle puuttuvaa tulevaisuuden kuvaa, jos sitä ei omasta takaa löydy.
   
  BNo1 ja Threadripper tykkäävät tästä.
 7. Dingenjör

  Dingenjör

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Höpsistä. Toimitusjohtajan tehtävänä on toimia keulakuvana, ohjata koko yrityksen suuntaa ja luoda uusia strategioita markkinoiden mukaan. Fiksu toimitusjohtaja tukeutuu hallitukseen ja johtokuntaan ja hakee neuvot ja osaamisen asioihin, joita ei itseltään löydy. Kukaan ei nykypäivän megayrityksissä pysty olemaan henkilö joka tietää kaikesta kaiken. Eri asia oli vielä 30 vuotta sitten, jolloin kaikki tekniikka oli vielä alkeellista.

  Eri asia on myös jos perustat uuden firman tekemään uutta asiaa, oli se sitten mitä tahansa. Silloin on välttämätöntä olla sen asian osaamisen ytimessä.

  Apple nousi korkealle, koska se toi markkinoille täysin uudenlaisen laitteen, joka oli käyttäjäkokemukseltaan valovuoden edellä esim. Nokian laitteita. Apple keskittyi yhden mallin hiomiseen ja loi käyttöjärjestelmän joka sulautui hyvin kaikkeen tekemiseen. Lisäksi he osuivat juuri oikeaan aikaan markkinoille kosketusnäytöillään.
   
 8. hik

  hik

  Viestejä:
  752
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Sillä lailla näen asian eri tavoin, että mun mielestä teknologiayhtiössä toimarilla pitäisi olla koulutustausta ja työkokemusta kyseisen tekniikan alalta. Kaikesta ei tarvitse tietää kaikkea, mutta pitäisi puhua insinöörien kanssa samaa kieltä.

  Tällä hetkellä (mun mielestä) eteenpäin menevien ja alaa uudistavien firmojen nVidian ja AMD:n toimarit ovat insinööritaustaisia, Huang jopa yksi firman perustajista.
  Intelin Swanilla taas on taustalla kaupan alan MBA.

  Tulkitsen itse niin että Steve Jobsilla oli näkemys iPodista, iPhonesta ja iPadista, myös tietokoneista, ja Jobsin vision toteuttaminen nosti Applen huipulle. En ole lukenut yhtään kirjaa tai edes lehtiartikkelia aiheesta, joten kieltämättä ummikko olen. Applen nousu näyttää alkavan ajankohdasta, jolloin Jobs tuli takaisin puikkoihin. edit: Jobs ei käynyt kouluja, mutta elektroniikkaharrastus vei mennessään ja synnytti vastaavan osaamispohjan.

  Onko Applelta nyt tulossa mullistavaa uutta, kun Jobsia ei enää ole? Insinöörejä on varmasti tullut niin paljon lisää, että luulisi visioita piisaavan, jos se siitä on kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2019
  Threadripper tykkää tästä.
 9. Dingenjör

  Dingenjör

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Joo kyllä siitä alasta jotain pitää tietää. Tämä kuitenkin on aika riippuvainen firman koosta. Megaluokan yrityksessä toimitusjohtaja ei edes tiedä mitä kaikkea yrityksessä tehdään, valitettavasti. Lisäksi yrityksessä voi olla niin paljon eri teknologia-aloja, että vaikka olisi esim. DI jostain näistä aloista, on silti hyvin tietämätön. Okei jos nyt puhutaan yrityksestä kuten apple, niin joo olet oikeassa. Siellä keskitytään verrattain kapeaan teknologiatarjontaan.
   
 10. hik

  hik

  Viestejä:
  752
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Tuntuu siltä kuin monialayrityksen toimari olisi pikemminkin semmoinen henkilö (tyyliin General Electric), joka käyttää omistajan ääntä ja yleensä firman hallitukselle kuuluvaa valtaa. Tosiasiallinen päivittäisjohtaja olisi se kunkin toimialan tai divisioonan johtaja, jonka tuoli alkaa heilua, jos tulee pari heikkoa kvartaalia. Siihen valittaisiin henkilö jolla on syvällisemmät tiedot toimialan tekniikasta.
   
 11. antero

  antero

  Viestejä:
  2 998
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016

  Todennäköisesti ei ole kuin "väliaikainen", päälle rahallinen palkinta hyvästä työstä. Vuodenpäästä on uusi mies.
  Eiköhän tämä ole jonkin sortin kultainen kädenpuristus.
  Saattaa olla jotain fuusiota tulossa josta tulee uusi johtaja.
   
 12. BNo1

  BNo1

  Viestejä:
  339
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mutta toimitusjohtaja / ylin johto on se porukka jonka pitää haistella uusia tuulia ja pitää huolta että firma on menossa oikeaan suuntaan. Miten ohjaat vaikka IT-alan firmaa tulevaisuuteen jos et ymmärrä mitään alasta vaan olet erikoistunut talouteen sekä lakiin ja olet koulutukseltasi vaikka varatuomari? Kysymällä neuvoa joltain alaiseltasi?

  Miksi otin esimerkiksi varatuomarin? Noh, Nokia valitsi tälläisen henkilön toimitusjohtajakseen jonka jälkeen R&D ajettiin alas säästösyistä ja historia kertoo loput....

  Applella oli vahva visio, esim iPhonen kaltaista kapasitiivista koskeusnäyttöä ei ollut kilpailijoilla koska ne eivät halunneet investoida siihen. Miksi? Siihen ei uskottu. Tietysti mukana on aina tuuria mutta Jobsilla oli selkeä käsitys mitä se halusi ja se ajoi sitä aggressiivisesti.

  Intel on perustettu vuonna 1968 ja nykyinen toimitusjohtaja on vasta seitsemäs, joten ei noita nyt ihan ole vaihdettu kuin sukkia.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 13. antero

  antero

  Viestejä:
  2 998
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  "As recently as January 10, Swan went on CNBC and said he was not interested in running Intel on a long-term basis."

  En jaksa kaivaa onko sanonut noin vai ei.
   
 14. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Joo ja edelleen omituisen kauan uuden CEO:n etsimiseen on kulunut. On teoriaa että edellinen tj aiheutti toiminnallaan valtatyhjiön, niin ettei talon sisältä enää löytynyt sopivia kandidaatteja. Toisen huhun mukaan talon ulkopuolelta päteviä halukkaita kandidaatteja olisi ollut aika heikosti tarjolla. Niin tai näin, joko kriteerit pallille ovat erittäin korkealla ja/tai sitten se ei houkuttele tulevien rakennemuutosten takia. Ehkä enemmänkin näiden risteytys eli talossa on varmaan kulutettu paljon aikaa mietiskelyyn mihin suuntaan lafkaa kannattaa alkaa vetää nyt mm. AMD&ARM:n ansiosta ja sen pohjalta päätetty istuttaa tämä joutsen sitä strategiaa vetämään. Se että jos on sanonut noin CNBC:lle, kertoisi että hänet on palkattu lyhytaikaiseksi muutosjohtajaksi eli isompi luuta alkaa varmaan pian lakaisemaan...
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2019
  Threadripper tykkää tästä.