Suuri Amiga-triidi

Ei jaksa enää tänään tapella, mutta josko huomenna taas kokeilisi jotain uutta...
Eipä ainakaan voi olla muistialueen päällekäisyydestä kiinni, koska A500:ssa ei ole PCMCIA-porttia, mutta oireet tuntuvat silti tismalleen samoilta.

MBRTest-nimisellä muistitestaus-softalla sain kyseisen asian itsellä varmistettua. Sillä kannattaa ainakin lähteä liikkeelle. Pistä viestiä, jos et löydä sitä mistään.

Ei myöskään ihan ekalla kerralla natsannut itsellä ACA620:n asettaminen, vaan piti ottaa pari kertaa irti, putsailla jalkoja ja laitella takaisin kunnes alkoi pelittää.
 
Täytyypä kaivella huomenissa tuommoinen testisofta. Diagrommin muistitestejä ajelin ja niissä ei mitään outoa näkynyt, chippi ja fasti molemmat virheettä läpi.

Wicherin muistiasetuksista en toki ole varma ovatko kaikki oikein. Varsinaista ohjetta kun en ole löytänyt, valmistajaltakin sitä kyselin mutta radiohiljaisuus vallitsee.

Olisi kiva kuulla jos jollain on samanlainen turbokortti, miten on asetukset laitettu? Timing 0 vai 1, mitä ne edes tarkoittavat? RAS13 on/off? Mitä startup-sequence ja Wicher-startup sisältää?
 
Voisi kuvitella, että moni muukin painisi samojen ongelmien kanssa, jos kyseessä olisi softavika. Kai sen saa jotenkin tiputettua mahdollisimman karvalakiksi omin keinoin ilman Degraderia/Tudea?
 
Jumpperilla saa turbon kokonaan pois päältä, mutta sitten ei ole enää kovalevyohjaintakaan joten hankala testata enää toimintaa.
 
Jatkoin tutkimuksia omituisin havainnoin. Kun muistiasetuksista laittoi päälle RAS13-option ja kokeili vakioilla 7MHz kelloilla niin pelit toimivat. Tästä kun kelloja alkoi kasvattaa, niin mielenkiintoisesti 12MHz, 16MHz ja 42MHz toimivat kaikki. Kuitenkin esim 14, 35, 50 jne kelloilla WHDLoad kippasi samantien. Joillakin kellotaajuuden asetuksilla jopa WB:n näkymään alkoi tulla grafiikkabugeja.

Ei siinä mitään, tuo 42MHz kelpaa kyllä mulle mutta ihmettelen runsaasti mistä tämä oireilu johtuu. Kyllä kai yleensä kellotaajuuden liian kasvattamisen pitäisi tehdä virheitä, tämä on uutta että välissä on joitakin jotka eivät toimi. :confused:
 
Pistin myös merkille, että mun koneessa 50MHz kelloilla sysinfo näyttää kelloiksi tasan 48. Mitä nyt markkinointikuvia löysin niin niissä sysinfo näyttää 49.40.

Tossa näyttää levyllä olevan 48MHz ja 50MHz kiteet. Onkohan puolan pojilla vaihtaneet kiteet kasausvaiheessa päikseen paikkaa? o_O

EDIT: No ei sentään, kuvien perusteella ovat ihan oikeilla paikoillaan...
 
Viimeksi muokattu:
Alkaa tulla epätoivo tämän kortin kanssa, jotain perustavasti pielessä. Ei se toimi vakaasti millään kelloilla vaan kaatuilee milloin missäkin. Osa toimii paremmin kuin toiset, ero saattaa liittyä muistinkäsittelyyn joka on tietyillä kellotaajuuksilla synkronoitu ja toisilla taas asynkroninen, tai jotain sellaista...

Epäilen eniten tuota muistikampaa koska piirien tunnuksien mukaan sen pitäisi olla 60ns piireillä, mutta komento wicher status sanoo muistin olevan 80ns. Ei täsmää? Harmillisesti ei ole kaapissa yhtään tuohon sopivaa muistia jolla voisi kokeilla ja ilman muistia vehje ei käynnisty ollenkaan.

Huomattavan paljon aikaa käytetty tähän mennessä säätämiseen eikä vieläkään toimivaa konetta. :grumpy:
 
Mitä tyyppiä?
72-pin SIMM (FPM/EDO), 1/2/4/8 MB kooltaan ja 60ns tai nopeampi.

---

Mukava olisi ajella jotain muistitestiä workbenchin alta kun tuo diagromin testi ei mitään vikaa löydä, mutta aminet on ollut ainakin eilisestä asti nurin joten testiohjelmien tarjonta hiukan heikkoa. Aika tukevasti on Amigan softat tuon yhden ainoan saitin varassa.
 
Viimeksi muokattu:
MBRTestilläkin on nyt ajeltu kaikki mahdolliset läpi moneen kertaan, mutta ei löydy mitään vikaa. Kone vaan on asetuksista riippumatta niin kaatumatautinen, ettei mitään rajaa. Välillä saattaa toimia pitkäänkin, mutta välillä ei edes boottaa vaan tarjoaa mustaa ruutua tai harmaata ruutua. Aina välillä tuntuu siltä, että kaatuminen tapahtuu kun koneeseen vähänkin koskee. Olisiko siellä jossain sitten kylmäjuotos tai joku katkeamaisillaan oleva veto emolevyllä...? Tosin voi tuo olla pelkkää sattumaakin, kunnolla toistettavaksi kun en tätä kaatuilua ole saanut.

Herkempi hautaisi vaan koko paskan takaisin varastoon seuraavankin 20 vuoden ajaksi.
 
Oisko toista ja parempaa virtalähdettä kokeiltavissa? Ehkä superkiihotin hörppää juuri sopivasti liikaa.

Ja lämpeneekö sisältä kuinka mukavasti? Kosketusherkkyys tietysti vihjaisi hieman turbon kontaktien kehnouden suuntaan.
 
Jännitteet mittasin turbokortilta ja fluke näytti aivan vakaasti 5.00V kuormasta riippumatta. Kokeilin kyllä myös erillisellä virtalähteellä mutta en huomannut siitä olevan apua. Lämpenemään ei kone liikoja pääse kun kuori on auki.

Semmoinenkin vekkuli oire löytyi, että trapdoorin puolen megan lisämuisti saa koneen välillä boottaamaan keltaiseen ruutuun. Sittenkin kun käynnistyy, niin näppis temppuilee, tulee välillä vääriä merkkejä ja välillä ei mitään. Nämä oireet poistuvat kun lisämuistin irrottaa. Koneeseen on tehty emolle modaus joka tekee tuosta chip-muistia. Kuitenkin muistitesteissä (silloin kun niihin asti pääsee) tämä megan chippi menee aivan virheettä läpi.

Kun repii turbon irti ja vanhan prossun paikoilleen, niin kaikki pelaa aivan normaalisti.
 
No perhanan perhana. Ja turbo sekoilee samalla tavalla ilman tuota chip-lisäriä?
 
Hyvin kaatumatautinen on myös ilman chip-lisuketta, mutta näppiksen temppuilu sekä satunnaiset yellow screenit jäävät pois kun lisämuistin irrottaa.

Näppiksen data menee ODD CIAan, samaan piiriin josta vedetään INT2 signaali hyppyjohdolla turbokortille. En tiedä onko asialla mitään yhteyttä, mutta ehkäpä kokeilen vaihtaa CIAt päikseen ja katson vaikuttaako se mitään oireisiin.
 
Aina välillä tuntuu siltä, että kaatuminen tapahtuu kun koneeseen vähänkin koskee

No niin, yksi mahdollinen vika löytyi. Turbokortilta emolle viedään kaksi johdinta ja näistä toisen liitin (Garyn jalkaan kytkettävästä johtimesta) irtosi käytännössä itsestään. Juotos on siis ollut jotenkin epäonnistunut ja johto kiinni lähinnä pyhällä hengellä. Juotin sen nyt kunnolla kiinni ja katsotaan miten käy. Ainakin tuo ongelma tukisi sitä kuvitelmaa, että välillä koneeseen koskeminen kaatoi sen.

Lisämuistin keltainen ruutu ja näppisongelmat tosin eivät hävinneet tällä korjauksella, mutta kyseessä voi tietysti olla erillinen vika ja tuo muisti vaikka risa, ehkä. Tosin oudoksuttaa miksi se alkuperäisellä prossulla toimii...
 
Loppulausunto. Irrotin lisämuistista kellon akun (suhteellisen uusi ja vuotamaton) sekä poistin sen vierestä jumpperin (ei tietoa sen tarkoituksesta). Nyt kaikki toimii. En tiedä miksi ihmeessä tuo akun olemassaolo kaatoi koneen turbokortin kanssa, vaikka ilman turboa kaikki toimi. Nyt kone pyörii vakaasti 42MHz kelloilla ja megan chippimuistilla.

Kaksi erillistä vikaa tässä siis vaikuttaisi olleen, toinen tuo Garyn jalasta turbokortille tuleva lähes irrallinen OVR-johdin ja toinen lisämuistin akku. Kiitos ja anteeksi, menen tästä pelaamaan. :D
 
Olisi ajatus ostaa Rys Mk.II tai joku TOM usb-db9 adapteri ja olisi siitä kysymys. Pystyykö noissa kun niihin laittaa gamepadin kiinni niin tasohyppely peleissä hyppimään napista ettei tarvi ylöspäin painella padista? Ymmärtääkseni Rys:sä pystyisi.
Entäs toimiiko usb hiiri kummassakin?
 
PC peli Tower 57 on nyt tullut uudemmalle Amigalle,
Amiga 500 koneeseen Vampire kortille on minimaalinen "ehkä" tuki tulossa.
Tower 57 by benitosub



Blizzard 1260 meni 600€+postit 1tunnissa kaupaksi :eek:
Taitaa apollo coren 68080 olla vajavainen kun ei ole mmu kaan tuettuna.
:sori:
 
Viimeksi muokattu:
Road Avenger on julkaistu Amigalle:

Road Avenger is a badass LaserDisc classic and it's here for the first time for all Amiga machines!
Engage in a relentless, vengeful car chase against RRR thugs, in order to wipe them off the highway and take your sweet revenge for the murder of your beloved wife!

Featuring:
  • Full speed HAM6 video for all OCS machines!
  • High Quality HAM8 video for AGA ones!
  • Remastered audio!
  • More than 30mins of FMV action!
  • Sega and Arcade intros and music!
  • 6 levels of difficulty, options to play from any stage or to see the complete video from start to finish!
General info
  • Label: Reimagine
  • Project status: Full game released!
  • Game versions: OCS & AGA, CD (iso) or HDD (lha)
  • Target Platforms: All OCS & AGA Amigas



Pelin voi ladata tästä linkistä: PixelGlass
 
Löysin tällaisen ketjun, missä joku kertoo sisäisen aseman kirjoitussuojauksen vaikuttavan myös ulkoiseen asemaan: df1: bad A500 [Archive] - Amiga.org

Alan kallistua gotekin hankkimiseen sisäiseksi asemaksi, ehkä ulkoinen korppuasema jostain sen kaveriksi. Raportoin sitten joskus jos aseman vaihto vaikutti myös ulkoisen kirjoitussuojaukseen. Ja joo, mitään ei roskiin heitetä. :)

Niin se raportti: Nyt on Gotek hankittu ja se kyllä kirjoittaakin. Lerppuasema väittää yhä levyjen olevan kirjoitussuojattuja, mutta tekee sitä toisellakin Amigalla. Eli sisäisessä JA ulkoisessa asemassa on sama vika kirjoitussuojauksessa.
 
Pääsiäisen harrastuksia. Kävin läpi kaikki A1200 mukana tulleet disketit, ja formatoin ne. 4kpl meni hylkyyn ja 49kpl jäi käyttöön.
Ostin myös Floppy disks 100kpl käytettyjä diskettejä :) Rahti maksoi ihan VI*******ti, mutta antiikkia ei oikein löydä enää.....
Edit: Osasta pitää vielä repiä vanhat tarrat pois. Ebaystä tilasin 100kpl uusia ;)
Däm, 1200 Amiga josta löytyy ö ja ä, olen ehkä ihan pikkuisen kateellinen.:joy:
Juuh rahti amuriikasta on kallista, ja olet tainnutkin älytä tilata niitä ei mustia diskettejä. Itse tilasin eka uusia ja kaikki oli värillisiä DD jotka toimi hyvin ja sitten tilasin toisen erän niin 200kpl oli mustia DD diskettejä, vissiin niitä siihen kopiointikoneeseen tarkoitettuja. Ja mustissa disketeissä oli vain 20% error freetä :beye:

Muistaakseni niitä huonolaatuisia mustia diskettejä alkoi ilmaantumaan kun Monkey Island 2 pelistä tuli uusinta painos Amigalle mustille disketeille, niin olikohan pelit lehdessä vai bbs purkissa liikkui maine että osa oli jo viallisia pelipaketin aukaistessa. Itse ostin 80-90-luvulla NONAME DD mustia diskettejä ja suurinosa toimii tänäkin päivänä.
 
Viimeksi muokattu:
Kaverilla oli joskus 90-luvun lopussa käytössä Amiga, joka oli silloin vielä ihan asiallisesti ajamukainen PC koneiden tehoihin verrattuna, mutta näin jälkeenpäin ole miettinyt että mikäköhän laitos se oli. Mulla on mielikuva että olisi ollut puhetta että siinä oli esim 2x 266MHz Motorolan jotkut prossut tjsp. Ainoa merkittävä ero jonka huomasin PC koneeseen oli se että tulostin työnsi melko karkean näköistä fonttia, muuten se vaikutti ihan normaalilta sen aikaiselta tietokoneelta, tietysti jollain Amigan käyttiksella.
 
Kaverilla oli joskus 90-luvun lopussa käytössä Amiga, joka oli silloin vielä ihan asiallisesti ajamukainen PC koneiden tehoihin verrattuna, mutta näin jälkeenpäin ole miettinyt että mikäköhän laitos se oli. Mulla on mielikuva että olisi ollut puhetta että siinä oli esim 2x 266MHz Motorolan jotkut prossut tjsp. Ainoa merkittävä ero jonka huomasin PC koneeseen oli se että tulostin työnsi melko karkean näköistä fonttia, muuten se vaikutti ihan normaalilta sen aikaiselta tietokoneelta, tietysti jollain Amigan käyttiksella.
Oli varmaankin joko A1200 tai A4000, jossa oli joko Blizzard PPC tai Cyberstorm PPC -turbokortti. Nämähän olivat sellaisia kortteja, jossa oli sekä joko 68040 tai 68060, että PowerPC 603e tai 604e. Aikamoinen suoritus saada toisilleen aivan erilaiset prosessorit toimimaan samalla kortilla. Kyllä Amiga puhui jo aikoinaan Postscriptiä, eli jotain tehty erikoisesti jos karkealta näytti tulosteet.
 
Oli varmaankin joko A1200 tai A4000, jossa oli joko Blizzard PPC tai Cyberstorm PPC -turbokortti. Nämähän olivat sellaisia kortteja, jossa oli sekä joko 68040 tai 68060, että PowerPC 603e tai 604e. Aikamoinen suoritus saada toisilleen aivan erilaiset prosessorit toimimaan samalla kortilla. Kyllä Amiga puhui jo aikoinaan Postscriptiä, eli jotain tehty erikoisesti jos karkealta näytti tulosteet.
Voisipa olla että se oli A4000T, tornikoppa siinä oli (huomasin tommosen kun laiton ton googleen). Mun mielestä siinä oli ihan normit sen aikaiset romppuasemat jne.. Kiintolevyt muistaakseni SCSI väyläisiä.

Ihan normaali laser tulostin se oli, ikäänkuin olisi ollut jokin bitmap fontti vaan käytössä.
 
Vanha Amiga harrastelija täälläkin. A500 oli vuosina 93-95, tein 12-13v junnunna siihen chip muistimodit ja onnistuin Amigaan saamaan myös 68030+6881 4mt fast muistilla olevan turbokortinkin.
Amiga meni sitten myyntiin kun piti PS1 saada ja onhan se vuosia harmittanut ja sitä olen kaipaillut.

Nyt sitten ostin viimein huuto.netistä A500, jota myyjä myi "toimimattomana" kun ei pariin vuoteen ole sitä kokeillut.
Kone tuli ja eihän se toiminut, lisämuistin paristo oli vuotanut pitkin piirilevyä. Otin sen pois, avasin myös koneen(siinä oli vielä takuutarrat paikoillaan!).
Emolevy siisti, paristovahinko ei ollut levinnyt pitemmälle. Irroittelin ja putsailin kaikki piirit ja kannat. Emolevyn suojapellissä oli hieman alkavaa ruostetta mihin laitoin sitruunaleivinjauhe mössöä ja sain ne pois. Näppiksen purin ja pusasin läpikotaisin. Levyaseman purin myös ja putsasin.
Lisämuistikortista otin pariston pois ja annoin valkoviinietikka käsittelyn ja putsasin. Mittasin vastukset, diodit mitä nyt pystyin ja kävin myös piirilevyä läpi. Mutta Amiga ei boottaa lisämuistin kanssa(vihreä ruutu).

Ilman lisämuistia toimii. Diskettiaseman toiminta epävarma, valittelee usein että laita levy takaisin -> putsasin tänään ne levyn/kirjoitinsuojan tunnistimet. Saa nähdä auttoiko, vai laitanko konkat uusiksi kun löytyi näemmä juttua noista Chinon FB-354 REV E asemista että niitä porukka on vaihdellut.

Konkat olen tilannut poweriin ja Amigaan, jotain konkkavikaa kaiketi jossain on kun virtojen päälle laitoin jälkeen värisee/vilkkuu/epävakaa kuva noin 15-20s ja sen jälkeen pelittää. Toistuu jos virtoja käyttää poissa.

Rahaa pistin lisää myös palamaan rakkaaseen harrastukseen ja tilasin 20kpl uusia DD levyjä saksasta, uuden lisämuistin, 2xCompetition pro joystikkiä.
Pojat(9v ja 12v) jo pelasivat Space Crusadersia innoissaan ja kunhan saadaan tikut niin Battle Squadron voi olla menevä peli kahdestaan:)

Puoliso on yllättävän ymmärtäväisenä katellut Amigan kanssa touhuamista:D

Edit: Amiga Forever löytyi jo ennestään ja ilahduttava yllätys oli se että siihen kuuluu Amiga Explorer lisenssi. Sillä saa helposti puskettua ADF-tiedostot sarjakaapelilla suoraan Amigan sisässä olevaan diskettiin. Kaapeli piti tietty heti sitten tehdä ja toimiva systeemi.

Kuvia:
https://image.ibb.co/bz0158/20180607_162222.jpg
https://image.ibb.co/caGxdT/20180607_162311.jpg
https://image.ibb.co/j3UTk8/20180607_162649.jpg
https://image.ibb.co/fVXg58/20180607_162919.jpg
https://image.ibb.co/jxAqyT/20180607_163024.jpg
https://image.ibb.co/jCW8k8/20180607_163248.jpg
https://image.ibb.co/n4eB58/20180607_163543.jpg
https://image.ibb.co/bNgfyT/20180607_163538.jpg

Osaisipa itsekin mittailla ja korjailla paremmin :lol:
Mutta kokeilitko irroittaa lisämuistin piirejä ja katsoa ovatko syöpyneet?
Lisäksi huomasitko että onko lisämuistin liittimen kontaktipinnit syöpymisen johdosta katkenneet?
Omassa yhdessä lisämuistissa liittimen johtimet ovat poikki ja niitä on hankala korjata.
 
Hyvin säilyneeltähän tuo tuo näyttää, kuivassa vakiolämmössä selvästi ollut tallessa.
 
Gotekia vartenkin pitäisi hankkia sitten ulkoinen levyasema ja asentaa se siihen kun en mitenkään tohdi puukottaa tuohon koteloon mitään ylimääräisiä reikiä.
Kannataa hankkia tällainen kehikko niin ei tarvitse koteloa modata: Amiga 500 Gotek USB disk drive emulator base by _CrazyBob_, löytyy myös OLED näytöllekin: Amiga 500 OLED Gotek USB disk drive emulator base by Lemaru. Esim. tämä huuto.net myyjä tulostelee niitä ja myyntiilmoitus ilmestyy aina silloin tällöin sinne (kts. myös myyjän sulkeutuneet kohteet).
 
Aina löytyy jokin laite jota ei vielä ole tullut hankittua. Gotek. :lol:
"The Gotek Floppy Emulator allows you use USB memory sticks instead floppy disks on Amiga and other systems."
Harmi ettei käy myös Commodore 64:ään, vaan siihen pitäisi hankkia jokin oma kortinlukija.

Löysin sattumalta hyvän artikkelin Amigan, Commodore 64:n ja konsolien kortinlukijoista:
Retrosunnuntai: Katsaus kortinlukijoihin
 
Originaali "kuorilla" täälläkin mennään, ja en ole puukottamassa. ACA-kortit antaa mahdollisuuden bootata DF1:stä. Mahtaako ko. ominaisuus olla jopa jopa orkkis A500:ssa >KS1.3?
KS1.3 ei ole vielä boottausta DF1. Helpoiten A500 saa boottaamaan lisälevarista tällaisella setillä: DF0 Selector - AMIGAstore.eu. Tuossa on vielä se etu että lisälevarista tulee DF0 ja tällöin se toimii ihan kuin sisäinen asema. DF1:sta boottaamalla (mikäli se on mahdollista) on yhteensopivuus ongelmia monissa peleissä.
 
Yhdestä powerista ehkä transistori rikki, mutta ei ole juuri samanlaista vaihtaa. Toinen poweri polttaa sulakkeen ja toinen ei vain toimi.
 
Niin sai PSU tänään uudet konkat ja samalla kävin kaikki juotokset läpi tuoreen tinan kera:)
20180614_193129_COLLAGE.jpg

Ensimmäisessä kuvassa näyttäisi olevan 40v elkot ja viimeisessä onkin 50v?
 
Ei käryä graafisen puolen kilkkeistä. Itse olen siirrellyt nollakaapelin kautta onnistuneesti vain niin, että Amigan päässä Transdisk/TransWarp käyntiin "transdisk -w ser: -d trackdisk 0" tjsp ja toisessa päässä linuksilla "cat adf-filu > /dev/ttySx". Maksimibaudit sain kikkailtua 38400, eli yhteen korppuun taisi vierähtää jotain reilusti alle 10 minsaa.
 
Amiga explorerilla ilmeisesti ei onnaa kaikkien pelien adf:stä kirjotella levyjä.
Kyllä sillä myös muut kuin DOS-levyt menevät, on kokemusta. Ainoastaan jos on joku kooltaan epästandardi adf, eli isompi kuin 880kB niin sitä ei pysty kirjoittamaan levylle oikeastaan millään, pelittää toki emulaattorissa nekin.
 
Kyllä suosittelen perinteistä Amigalle modattua sony df0 disketti asemaa taisi maksaa 32e ja usb gotekki oli kans 32e.
Omassa HxC sdcard disketti emulaattoriasemassa ei toimi kirjoitus freezessä sekä välillä xcopy valittaa virheistä (sd korttissa voi olla satojen ms viive kun normi asema on ripeämpi ja siksi ei HxC toimi, joku uusin xcopy versio osasi ignoorata HxC 300millisekuntti ongelmat)
usb versio ehkä voi toimia paremmin, en ole itse usbtä testannut.
Sekä robocop pelissä ollut traineri versio ei toiminut HxC asemalla, kun taas perinteisellä disketti asemalla peli toimi.
Itsellä aina vaan vähemmän ja vähemmän on tullut käyttöä HxC asemalle, kun taas perinteinen magneettinen diskettiasema on toiminut 80-luvulta asti.

Voihanse olla diskettiasema sökö, ostin ulkoisen diskettiaseman ihmebaysta ja adolffin pojalla oli xcopystä kuvankaappaus että vihreetä oli. Kun sain aseman ja testasin niin paskat ollu vihreetä, vaan teki random virheitä. Tilasin uuden diskettiaseman amigastoresta ulkoisen sisään ja kaikki heti vihreetä.
 
Viimeksi muokattu:
~.:JEEEEEE UUTTA PELIÄ PUKKAAA JUHANNUKSEKSI:.~

Pixelglass Games
Worthy, a new OCS game for Amiga!
Assume the role of a fearless boy and collect the required number of diamonds in each stage in order to win the girl's heart! Travel from maze to maze, kill the baddies, avoid the traps, collect beers (your necessary "fuel" to keep you going), find the diamonds, prove to her you're WORTHY!!

Featuring:
  • 50hz - Amiga 500 optimised!
  • 40 action packed levels!
  • Mind bending puzzles!
  • Superb 32 color pixel art!
  • Catchy tunes, lovely music!
  • Punchy, vibrant SFX!
  • Arcade style and presentation!
  • Multiple endings!
Disk version
  • Any PAL Amiga
  • 512kb chip and 512kb other RAM
  • Floppy Disk drive
CD version
  • Any PAL Amiga
  • 1.5mb free RAM (512 free chip)
  • CDROM drive (the CD version is bootable with CD32)
Hard drive version
  • Any PAL Amiga
  • 1.5mb free RAM (512 free chip)
  • Hard drive with 2.5mb of free hard disk space to install
  • Hard drive version has ability exit to workbench


The Best New Amiga Title of 2018?
Höh freeze memory ei toimi, ei tallennu peli oikein, o_O vaikka tallentaisi startti valikossa, noh ei tosin tarttee action replay tallennusta kun pelissä on oma tallennus jotta voi aloittaa levelistä mihin asti on päässyt.

1.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tulipa lyötyä A500 tulille ensimmäistä kertaa ainakin 15 vuoteen. Vähän eri fiilis kuin emulaattorilla :). Tosin ei kyllä ollut kovin hyvä toimivuus disketeissä, mutta muutamaa peliä pääsin koettamaan. Nyt pitäisi löytää joku killeripeli vielä. Ja kumpikin löytynyt tikku osoittautui osittain rikkinäiseksi.

Lisämuistin paristo ei ainakaan ollut poksahtanut. Varmaan tyhjä, mutta haittaako tuo kun ilmeisesti toimi? Tähän aikoinaan vaihdoin kickstart 2 rommin.
A500.jpg
 
Jep, paristo pois ja jos vuotoja on yhtään päässyt piirilevylle niin happojen neutralisointi, huuhtelu ja huolellinen kuivatus.

Onhan kyseessä varmasti A500 (Rom versiosta päätellen voisi olla myös A500+)? Jos A500+, niin emolla oleva paristo vielä kiireemmin pois.
 
Eilen tuli worthyä pelailtua ennen myrskyä Amiga 500 koneella ja sähköt yllättäen räpelti, upsi oli kyllä kiinni mutta oli harmillisesti unohtunut low quality modelle (kun generaattorilla tein sähköä aikaisemmalla sähkökatkos päivänä).

Niin nyt on välillä sync ongelmia kun painaa ac3 freeze nappia niin OSSC näyttää kahta eri syncci pulssia ja ei osaa päättää mitä videokuvaa pitäisi alkaa skaalaamaan. Kun menen pois (ruutu mustana) ja painan uudelleen freezeä nyt näkyy kuva mutta on vaaka viivoissa synkki ongelmia noin 3kpl venymiä kuin vhs nauhalla aikoinaan. Kun menen pois ja vielä kolmannen kerran painan freezeä nyt synkki toimii kirkkaasti ja selkeästi.
Tekee kaikilla skaalaimilla samaa jopa dummy skaalaimella.

Ennen tuota sähkö räpsyä ei ole ollut synkki ongelmia, miten vikaa voisi etsiä vai pitäisikö se jokin oskillaattori/pulssi kide Amigasta vaihtaa?
Löytyy toinen toimiva Amiga 500 jonka voi teurastaa osiksi. Haluaisin tuon oman uuden Amiga 500 omilla rahoilla pentuna ostetun koneen kuntoon.:love:
Emolevy on versioltaan 6A ja oscillator on XTAL OSC MCO8025 28.37516 MHz SCC 0F
Vai onko väärä kide synckki brobleemaan?
Vai onko vika ACA500 plus kortissa?

20180623_161502.jpg 20180623_161526.jpg
Edit:
taitaa johtua tuosta pelistä
välillä on 15.61kHz 49.89Hz 313p(kuva ok) ja välillä on 15.62kHz 50.08Hz 312p(kuva ok) sekä 15.59kHz 49.99Hz 312p (kuva ok)
kun sekoaa niin ossc yrittää näyttää 15.62kHz 50.08Hz 312p mutta mitähän oikeasti tulee ulos (millähän sen pystyisi mittaamaan)?
Virtalähde on Seasonic 550W FOCUS+ 650 Gold

Update
Ongelma ratkennut :joy: oli Focus PSU männy sekasi +5 ja +12 oli spot on mutta -12v oli aivan jotain muuta kuin puhdasta -12v.
Alkoi freezekin toimimaan nopeammin.
 
Viimeksi muokattu:
Jep, paristo pois ja jos vuotoja on yhtään päässyt piirilevylle niin happojen neutralisointi, huuhtelu ja huolellinen kuivatus.

Onhan kyseessä varmasti A500 (Rom versiosta päätellen voisi olla myös A500+)? Jos A500+, niin emolla oleva paristo vielä kiireemmin pois.

Kiitokset, pois lähti. Voi olla, että tuokin oli vähän kostea toisesta päädystä. Koitin etikalla ja alkoholilla vähän putsailla.

Kyseessä tosiaan perus A500, mutta vaihdoin aikoinaan jostain syystä rommipiirin 2.0aan (alkuperäinen tietysti hukassa).

edit: @qettyz ok, pitää katsoa vähän uusiksi.
 
Mittaatko paljonko on oomeja noissa vastuksissa, pitäisi vissiin olla 4.7k A500_R6.pdf mukaan
itsellä on_HSYNC r402 1.03k ja r403 3.7k molemmissa amigoissa, vaikka tuo alempi värikoodinkin mukaan pitäisi olla 4.7k
Tietääkö joku, onko vastuksen vaihtamisesta hyötyä? vai onko se vastus hoidettu rgb-scart kaapelissa?
Edit: googlen kuvien mukaan hsync pin11 ei ole edes kytketty rgb-scart johdossa:confused:
pin10 ois kytkettynä johdossa c_sync :confused2:
Ei taida noilla vastuksilla olla mitään merkitystä rgb-scartissa :D
20180624_142043.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Onkos tuossa mukana myös 8372A vai oliko emolla jo valmiiksi? Monissa paikoissa väitetään että se olisi vakiona 6A emoissa, ja varmaan isossa osassa onkin mutta itse jouduin senkin hankkimaan erikseen.
 
Omassa Amigassa on ollut jo ecs agnus 8372A tehtaalta tulleessa koneessa.

Olisi @qettyz selle kysymys, että mitä hyötyä tuosta 1MB chip rammista on? Itsellä kätsysti aca500+ kortti yhdistää 512 trapdoor rammista 1MB "chip" rammin.
Onko nuo chip muistit kolvaamalla paljon nopeampia, mitä trapdoor ram? vai huomaako eroa?
WHDload tarvii?
Mitä jos ei jokin peli toimi memory adress? Kuinka saa takaisin 512 chip ram?
 
Noita komponentteja ei voi tietää emon revision perusteella, koska A500 on kasattu niistä, mitä on paikalla ollut. Toki jotkut ovat yleisempiä yhdistelmiä.

Chipramista on hyötyä kaikessa, mikä käyttää chipramia. :) Esmes WB:n saa värikkäämmäksi isommalla resolla. Peleissä ei taida olla juurikaan hyötyä, enemmänkin ehkä haittaa A500-puolella. Nopeus on sama kuin trapdoorissa, 6a-emossa on paikka kytkimelle/jumpperille, josta voi vaihtaa chipin määrää. Ainakin vanhemmissa emoissa/komponenteilla piti myös nähdä enemmän vaivaa, mikäli halusi sekä 1MB chipin emolta ja trapdoor-ramin toimivan yhtä aikaa.

Jos ei keksi hyvää syytä kolvailla piirejä ja on vielä mainio aca500-ratkaisu, niin sanoisin, että käytä sitä vaan. WHDLoadin kanssa 1MB chip + aca500 fast on yleensä ihan riittävä. Jos taas tykkää kolvailla ja emollakin on vapaita paikkoja muisteille, niin... :think:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 737
Viestejä
4 580 907
Jäsenet
75 501
Uusin jäsen
T0mba

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom