Sanotaan nyt tähän alkuun, että on pirun hyvä että ihmiset miettivät mitä syövät ja koittavat oikeasti syödä järkevästi ja terveellisesti. Nykyään kaduilla tulee vastaan melkoisesti porukkaa, kenelle tuolla ei ole mitään merkitystä ja se kyllä näkyy ja varmasti myös henkilöillä itsellään tuntuu. Ja sanon vielä sen, että
makuasiat ovat makuaisoita ja niistä on aina turha kiistellä Porukoilla jouluna käydessä tuli vähän samat fiilikset kuin
@Maki-Taaki :lla kun tuli syötyä melkoisesti ja aina oli tarjolla myös kakkua ja muita jälkiruokia. Uutena vuotena sitten vielä raskasta syömistä, alkoholia sekä juusto ja keksi tarjottimia makeisten kera.
Itse koen herkun useinmiten "epäterveellisenä" paljon suolaa, rasvaa, sokereita ja hiilareita ja ehkä jopa alkoholia sisältävänä tuotteena. Eli se sitten ruoka, jälkiruoka tai muuten vaan naposteltava. Siksi en pysty millään näkemään pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, hedelmiä tai marjoja, yms. mitenkään herkuiksi. Mielestäni nuo ovat ihan vain arkisen terveellisen ruokavalion jatkeita tai hyvin pientä piristystä. Esim. hedelmillä tai marjoilla voi koittaa terveellisemmin siirtää sitä pahinta herkun himoa, mutta en koe mitään pelkkien mustikoiden lappaamista herkuteluhetkeksi. Sitten kun niistä tehdään piirakka ja päälle kermaa, vanilja kastiketta tai kermajäätelöä, niin homma muuttuu jo herkuttelun suuntaan.
Vaikken lehtiä tai mitään blogeja seurailekaan, niin välillä sieltä hyppää esiin artikkeleja tyyliin: "kaurapuuro ja tuoreet mustikat ovat todella herkullinen yhdistelmä", tai "rahkasta saa mahtavan herkullista lisäämällä siihen pähkinöitä, kuivattua banaania ja tilkan hunajaa". Itse pidän näitä kaukana herkullisista, ja vain keinoina koittaa piristää puurosta ja rahkasta edes joten kuten alas menevää, koska on pakko (ja hyvä) syödä terveellisemmin. Veikaan että valtaosa valitsisi näiden sijaan suklaakakun, pekonin, munat ja pannukakut, pastoja, pizzaa, tai hampurilaisia, jos ne vain eivät olisi jatkuvassa kulutuksessa terveyttä heikentäviä (paino, verisuonitaudit, diabetes, verenpaine, yms). Toki määrällä on merkitystä, eivätkä nuokaan mitään myrkkyä ole.
Itsestäni olen huomannut sen, että herkkuja ei viitsi kaapissa pitää. Ne tulee vedettyä sitten suht nopeasti. Jäätelöt, karkit, sipsit, yms, ovat kerta-annoksia. Onneksi monesta tuotteesta löytyy nykyään pienemmät annoskoot, koska 100g ja 350g sipsu pussi on ihan samalla tavalla se kerta-annos
Joululahjaksi saadut konvehtirasiatkin heitin suosiolla toimistolle kaappiin, tarjoilee mieluummin muiden vyötäröille tai nappaa pienemmässä erässä himaan. Itsellä ei ole paino-ongelmaa, mutta en haluakaan sellaista tai kehittää ylimääräisiä kylkiläskejä. Siksi koitan katsoa mitä syön, vaikken todellakaan ole mikään terveyden perikuva ruokien suhteen. Välillä menee tuhtia ruokaa, mässyä ja sipsiä, twelvi olutta ja viskit päälle. Seuraavana päivänä sitten pizzat ja kebabit. Eli en tosiaan jeesustele tai terveysintoile, mutta pakko koittaa pitää joku roti omissa syömisissä. Välillä olisi ihan jees leipoakin jotain herkullista, mutta sitten kun tajuaa että pitää itse vetää se koko kakku tai brownie pelti, niin ajatus jää siihen
Jos OP nyt miettii mitä herkutella KERRAN kuussa, niin sanoisin, että vedä mitä sielu sietää. Muina aikoina sitten terveellisemmin vaikkapa
@Sami-FIN suosittelemia kuivattuja hedelmiä. Tiedä sitten ovatko sen terveellisempiä, mutta itse tykästyin
Estrellan Linssisipsi Rancheihin ja ostellut niitä nyt normi sipsien sijaan. Sipsien sijaan olen dippaillut porkkanoita ranch dippiin, mutta ei se kyllä mitään normi naksuja voita. Ehkä enemmänkin itsepetosta, että nyt on terveellistä ja herkullista