Suosittele elintarviketta/ruokatuotetta -ketju

gb1

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
208
Jaha tällainen puuttui! Suosittele hyviä tuotteita mitä tullut vastaan.

Nappasin eilen S-marketista 30% alennuksesta Saarioisten raakamakkaraa nimeltä Yrtti-bratwurst. Oli todella hyvää pannulla käristettynä, sopivan lihaisa, mausteinen ja yrttinen. Koen, että kaikki tuotetta kohtaan pakettia hyllystä noukkiessani asettamani odotukset ylitettiin kirkkaasti! Ehdottomasti jatkoon.

8313.jpg
 
Tuosta löytyy myös chorizo versio, joka kans hyvää.
Joku vuosi sitten oli samaa sarjaa myös bbq louisiana joka oli omasta mielestäni vielä parempaa, mutta lopettivat ilmeisesti valmistamisen.
 
Raakamakkaroille iso plus :tup:.
Kesäisin grillissä tulloo oikein makoisia. Lidlistä saa muistaakseni edullisesti ja kaasulla grillaus :sori:.
 
Arkeen raakamakkaroista saa helpon ja hyvän raaka-aineen esimerkiksi makaronilaatikkoon tai bolognese-kastikkeeseen poistamalla kuoren ja käyttämällä sisukset jauhelihan tapaan
 
1000157.png

Jonkin aikaa sitten tuli salessa vastaan Marli - sokeroimaton mustaherukka mehu, enkä ole tuon jälkeen muita mehuja ostellut.. hieman tyyris n.4-5e per pullo.

tuohon kun vielä sekoittaa vissyä veden sijasta niin parhautta :)

Edit:
ravintotaulukko
Eckes-Granini Finland Oy Ab - Marli sokeroimaton Mustaherukkamehu 0,5L

Kiitos tästä, menee testiin !

Aiemmat raakamakkarat saa peukun myös, loistavia ! Suosittelen kokeilemaan paistaa hitaasti pienellä lämmöllä pannulla. Kylkeen hyvä sinappi ja hapankaalia !

Vastaan ketjuun tällä, mahtavat burgerpihvit tästä rakentui :)

Atria naudan luomu jauheliha 400 g - Ruokakauppanetissa.fi
 
Jos tuliset makkarat maistuvat, niin Savuhovilla on valikoimassa vino pino erilaisia. Isoviha on oma suosikkini ja se on oikeastikin kohtuullisen tulista. Raivo on toinen hyvä.

Isoviha 300g (tulinen)

isoviha.jpg
 
Grillikausi lähestyy ja BBQ soosit pitää taas hommata.
Kun paria eri kastiketta kierrättää, niin itsellä nämä kestää yleensä koko grillikauden (eli ei ihan jokapäiväistä tämä käryytys).

Viime kesältä hyviksi havaittuja olivat:
santa_maria_bbq_sauce_kentucky_whisky_1.jpg

BBQ Sauce Kentucky Whiskey
-perinteinen hieman savuinen ja makeahko, mutta ei liian kumpaakaan
IDShot_540x540.jpg

Australian Sweet Roast Sauce - Hellmann's DK
-hieman monipuolisempi makumaailma kuin edellisessä. Muu perhe taisi tykätä tästä enemmän kuin tuosta edellisestä, itsellä toisinpäin.
 
Nyt jäi perus "kikkomanit" sivuun niin pitkäksi aikaa soijakastikkeiden saralla kuin tätä saa:

ucVB8zt.jpg


Lee Kum Kee Premium Dark Soy Sauce, Itäkeskuksen Thai Orchid Marketista kolmisen euroa pullo. Paksuhkoa, hemmetin täyteläistä ja kaikin tavoin parempaa kuin normi markettisoijat.

Googletin merkin ja jenkki-Amazonissa tavaraa myydään yli $10 pullohintaan ja arvosanat 4.6/5 ja 80+ arvostelua. Tämä kuvaa aika hyvin omat ensireaktiot:

"I have been looking for a "better" soy sauce and tried this one out because of the overwhelming great reviews. Verdict....... This is to soy sauce as aged 18 year balsamic is to vinegar. It stands apart in a league all its own. It has a rich, deep and more complex flavor than the grocery store brands. I did a side by side taste test with my bottle of Kikkoman's, and immediately pitched the Kikkoman's. I can never go back after tasting this."
Amazon
 
Lakujuttuja!

Jos jollekin on tuttuja syntisen hyvät (ja kalliit) Johan Bulowin Lakrids suklaapäällysteiset lakukuulat niin nyt on markettiversio tullut halvalta, joka on mielestäni lähes yhtä hyvä:

Halvan salmiakki suklaa laku kuulat, 5/5.

Halva-SuklaaLakuKuulat-Salmiakki-140g-6420900007970-rgb.jpg
 
Kala-Lapin "Lapin Lumous" kylmäsavulohilevite. Ei ole ihan halpaa (9,90€/prk), mutta kirkkaasti parasta sarjassaan. Sopii leivän päälle ja vaikka minne, mutta tämä on niin kalaisaa, että syön tuota usein pieniä määriä ihan pelkiltäänkin.

Kala-Lappi | Aito Lapin maku. | Toivala

lumous.jpg
 
Atrian vuolut on mukava pieni uutuus.
Broisku on vähä mauton, mutta sika on hyvää.
Salaattiin, leivänpäälle tai ihan vain naposteluun.
Ei taida vielä kovin laajasti saada, koska tuotanto alkutekijöissä, mutta koemaistakaa ihmeessä jos löytyy.
 
Atrian vuolut on mukava pieni uutuus.
Broisku on vähä mauton, mutta sika on hyvää.
Salaattiin, leivänpäälle tai ihan vain naposteluun.
Ei taida vielä kovin laajasti saada, koska tuotanto alkutekijöissä, mutta koemaistakaa ihmeessä jos löytyy.

Itse teen sousvideellä vastaavia tuotteita itselleni omaan käyttöön. Mukava rubi pintaan ja muutamaksi tunniksi sopivaan kylpyyn (palojen koosta ja määrästä riippuen) ja lopuksi ulso vakuumista ja hetkeksi uuniin tai grilliin ottamaan pinta. Sen jälkeen siivuttaa tarpeen mukaan. Porkamafian rubit (saa poppamiehen verkkokaupasta) toimii hyvin mausteina kun näitä tekee. Täytyy joskus laittaa kuvia valmistusmenetelmästä sousvide-ketjuun.
 
Barr's Ginger beer on kyllä ehdotonta inkiväärioluiden eliittiä. Inkivääri maistuu oikeasti eikä ole maultaan kuin laiha mehu, kuten muut inkiväärioluet tuntuvat olevan
 
  • Tykkää
Reactions: gb1
6415130039228.jpg
Juissi POP! Päärynä
En normaalisti ole mikään mehun suurkuluttaja, mutta tästä tykkään kyllä. Hintaa tuotteella euron verran ja tuo pieni hiilihappoisuus yhdistettynä päärynään on mielestäni aika jees kombo etenkin pienessä darrassa ja/tai mässyissä. Noita Pop-sarjan juomia on muitakin, mutta paras on mielestäni tämä päärynä-versio.
 
Suosituksia hyvälle oliiviöljylle?

Pidemmän aikaa käyttänyt Memmas Knossosia joka on ihan saatanan hyvää.
Mutta vois testata jotain muutakin.
 
Suosituksia hyvälle oliiviöljylle?

Pidemmän aikaa käyttänyt Memmas Knossosia joka on ihan saatanan hyvää.
Mutta vois testata jotain muutakin.

mun mielestä (vähän epäseksikkäänä valintana) Pirkka Parhaat sarjan metallipulloissa olevat italialainen ja kreikkalainen oliiviöljy ovat molemmat olleet erittäin kelpoja. Kreikkalainen ehkä hieman neutraalimpi maultaan..

Oma käsitys on se, että kannattaa ostaa sellaista öljyä mikä liikkuu hyllyssä, eli käy kaupan, eikä tuottajamaiden ulkopuolella varsinkaan kalliita ”hifi-pulloja” mitkä seisoo hyllyssä. Memmasia ollut myös joskus enkä muista, että olisi valinta tuntunut huonolle.
 
Viimeksi muokattu:
Löytyi sitten ehkä paras näistä chorizo grillimakkaroista:

1630333282759.png


Helvatin rasvainen, mutta erittäin maukas makkara. Tulee kyllä ehdasti mieleen aito chorizo.
Löytyy ainakin Prismoista nimellä Noel Mediterranean 200G Chorizomakkara Bbq Tulinen

Varsinkin tuo Spicy versio on hyvä.

Löytyy myös miedompi versio:

 
Viimeksi muokattu:
Lidlissä tuli vastaan Lemon Snack. Epäilyttäviä pieniä keltaisia sitruunoita! Nämä voi syödä kuorineen, eivät niin happamia kuin perus-sitruunat joten menee vain osittain suu mutrulle. Jotenkin koukuttavan hyviä.
1647891622018.png

 
Lidlissä tuli vastaan Lemon Snack. Epäilyttäviä pieniä keltaisia sitruunoita! Nämä voi syödä kuorineen, eivät niin happamia kuin perus-sitruunat joten menee vain osittain suu mutrulle. Jotenkin koukuttavan hyviä.
1647891622018.png

No huhhuh. Ei kyllä maistunut itselle. Mutta hyvä että jollekin maistuu. Taitaa mennä ruuan laittoon loput. Yhden söin ja siihen se jäi.
 
Löytyi omaan makuun tähän mennessä paras einespulla. Näyttää ja maistuukin itse tehdyiltä.

1680710909503.png


 
Viimeksi muokattu:
2313salami_aura_pizza500x500s.png



EDIT: kappas kuva ei enää näy, kyseessä on Kivikylän Salami-Aura 280g.
Hyvä mikropitsa jossa maistuu täytteet!? Pohja oli tietysti yhtä huono mitä se mikropitsoissa on, mutta se on kai vain hyväksyttävä näissä eineksissä. Pitää koittaa ens kerralla lämmittää uunissa, että saa selville miltä tuo voi parhaimmillaan maistua. Veikkaan että on parempaa mitä pakastepitsat.
 
Viimeksi muokattu:
S-kauppojen pienissä paketeissa olevat rypäleet. Etenkin Cotton Candy ja Strawgrape. Erittäin makeita joten menee hyvin karkin korvikkeena, tai mehujään jos jäädyttää.
 
Tuli kummallinen fiilis että voisi ostaa sikanautaa(säilyke siis). Minkäs valmistajan tuo on nykyään "paras", siis sillä tuotteen mittapuulla?
 
Viimeksi muokattu:
saarioinen-lapanderos-header_1800x900-v2-1.png



Saarioinen Texmex Läppä 130g

Nykypäivänä tulee syötyä harvoin eineksiä, mutta oli tarjouksessa lähikaupassa niin ostin jauheliha-taco ja cheddar-juusto -läpät. Saarioisen einespitsat on yllättävän hyviä hintaansa nähden ja ne jopa maistuu joltain, joten odotukset oli aika korkealla. Pidän eineksen "taskumuodosta" ja käsin syötävyydestä, jos olisi vähän pienempi tuollaista voisi kuljettaa takin taskussa ja syödä kylmänä jossain retkellä vaikka.

Läppä mikroon ja maistamaan. Mitä tämä on, missä maku!? Vain taikina maistui ja ehkä kahdella haukulla erotin jotain makua. Sokkotestissä olisi saanut syödä aika paljon että olisi erottanut kumpi on kumpi! :D

"Läpän kuoritaikina on tuttua pizzataikinaa, joka on rikastettu maissijauholla ja paistettu paahteiseksi."
No niinpäs onkin, ja tämä selittää miksei makua löytynyt. Eli kyseessä on se prikulleen sama mikropizzapohja mitä on 200g pitsoissa, joka on vain käännetty kaksin kerroin, mutta samalla 70g painosta on lähtenyt pois! Tuo paino on pois täytteistä ja sen kyllä maistaa. Ei saatana mikä pettymys. Naurattaa tuo nimi: "cheddar-juusto", josta saa käsityksen että sisällä olisi kaksi täytettä, ei sielä ole ku se juusto jota hädin tuskin maistaa.
 
saarioinen-lapanderos-header_1800x900-v2-1.png



Saarioinen Texmex Läppä 130g

Nykypäivänä tulee syötyä harvoin eineksiä, mutta oli tarjouksessa lähikaupassa niin ostin jauheliha-taco ja cheddar-juusto -läpät. Saarioisen einespitsat on yllättävän hyviä hintaansa nähden ja ne jopa maistuu joltain, joten odotukset oli aika korkealla. Pidän eineksen "taskumuodosta" ja käsin syötävyydestä, jos olisi vähän pienempi tuollaista voisi kuljettaa takin taskussa ja syödä kylmänä jossain retkellä vaikka.

Läppä mikroon ja maistamaan. Mitä tämä on, missä maku!? Vain taikina maistui ja ehkä kahdella haukulla erotin jotain makua. Sokkotestissä olisi saanut syödä aika paljon että olisi erottanut kumpi on kumpi! :D

"Läpän kuoritaikina on tuttua pizzataikinaa, joka on rikastettu maissijauholla ja paistettu paahteiseksi."
No niinpäs onkin, ja tämä selittää miksei makua löytynyt. Eli kyseessä on se prikulleen sama mikropizzapohja mitä on 200g pitsoissa, joka on vain käännetty kaksin kerroin, mutta samalla 70g painosta on lähtenyt pois! Tuo paino on pois täytteistä ja sen kyllä maistaa. Ei saatana mikä pettymys. Naurattaa tuo nimi: "cheddar-juusto", josta saa käsityksen että sisällä olisi kaksi täytettä, ei sielä ole ku se juusto jota hädin tuskin maistaa.
Joku aika sitten meinasin itsekin noita testailla kun oli lähikaupassa tarjouksessa mutta ilmeisesti oli ihan hyvä että jätin hyllyyn. Nykyinen 1.95e hinta paikallisessa cittarissa ei ainakaan innosta ostamaan jos tuo kerran on käytännössä vain pizza taitettuna kahtia ja otettu 70g täytettä pois.
 
Olen korvannut riisiä kauralla ja voin suositella, olen käyttänyt esimerkiksi tätä: Myllärin Gluteeniton Villikaura 950 g | Myllärin by Helsinki Mills.

Omaan suuhun tuo on paremman makuista kuin riisi, mutta kuitenkin suhteellisen neutraali, eli on aika monikäyttöistä riisin tapaan. Ravintoarvoissa kaurassa on enemmän rasvaa ja kuitua ja vähemmän hiilaria kuin perusriisissä. Jos kotimaisuus kiinnostaa, niin on tuossa sekin näkökulma että kauraa saa Suomesta kun taas riisi tuodaan jostain kaukaa.

Hinnaltaan riisi toki on halvempaa, vaikka ns. merkkituotteissa riisin hintaero kauraan ei toki ole kovin iso (nopeasti esim. S-ryhmässä kilon paketeissa tuo kaura n. 3,5€, halvin Xtra riisi alle euron, Risella riisi vajaa 3€). Käyttäessä ehkä merkittävin huomioitava juttu on, että tuo paisuu keitettäessä paljon vähemmän kuin riisi. Riisi turpoaa vedessä helposti 3-4 kertaiseksi, kaura ehkä noin kaksinkertaiseen tilavuuteen.
 
Olen korvannut riisiä kauralla ja voin suositella, olen käyttänyt esimerkiksi tätä: Myllärin Gluteeniton Villikaura 950 g | Myllärin by Helsinki Mills.

Omaan suuhun tuo on paremman makuista kuin riisi, mutta kuitenkin suhteellisen neutraali, eli on aika monikäyttöistä riisin tapaan. Ravintoarvoissa kaurassa on enemmän rasvaa ja kuitua ja vähemmän hiilaria kuin perusriisissä. Jos kotimaisuus kiinnostaa, niin on tuossa sekin näkökulma että kauraa saa Suomesta kun taas riisi tuodaan jostain kaukaa.

Hinnaltaan riisi toki on halvempaa, vaikka ns. merkkituotteissa riisin hintaero kauraan ei toki ole kovin iso (nopeasti esim. S-ryhmässä kilon paketeissa tuo kaura n. 3,5€, halvin Xtra riisi alle euron, Risella riisi vajaa 3€). Käyttäessä ehkä merkittävin huomioitava juttu on, että tuo paisuu keitettäessä paljon vähemmän kuin riisi. Riisi turpoaa vedessä helposti 3-4 kertaiseksi, kaura ehkä noin kaksinkertaiseen tilavuuteen.
Toinen kotimainen korvike riisille on ohra. Sitä voi käyttää samoin riisin tapaan lisukkeena.
 

3,7€ (prisman hinta) lihapullat ja muusi on ehkä tyyriistä päästä jos ajatellaan että kyse on periaatteessa aika peruseineestä, mutta koko on normaalia isompi ja maku on varsin toimiva. On kermaa ja voita eikä pelkkiä korvikkeita. Jos tekee mieli lihapullia ja muusia eikä ole aikaa pari tuntia tehdä kaikki itse niin voi ihan suositella. Itsellä menee ihan saarioisten maksalaatikon rinnalle hyvänä ja nopeana perinne-eineksenä.
 

3,7€ (prisman hinta) lihapullat ja muusi on ehkä tyyriistä päästä jos ajatellaan että kyse on periaatteessa aika peruseineestä, mutta koko on normaalia isompi ja maku on varsin toimiva. On kermaa ja voita eikä pelkkiä korvikkeita. Jos tekee mieli lihapullia ja muusia eikä ole aikaa pari tuntia tehdä kaikki itse niin voi ihan suositella. Itsellä menee ihan saarioisten maksalaatikon rinnalle hyvänä ja nopeana perinne-eineksenä.
Noita ja paria muuta saman sarjan tuotetta on nyt ollut K-ketjulla tarjouksessa olikohan 2.99e/kpl. Normaalihintaan tuskin tulisi tuollaista einestä ostettua mutta nyt tarjouksesta on tullut ostettua sekä pasta että kebab, molemmat olivat tarjoushintansa arvoisia.
 
Apetit on saanut vihdoin tehtyä ihan kohtuullisia pakastepizzoja Superior tuoteperheessä jotka ovat esim grandiosan tasolla, varsinkin Opera Special uppoaa itselle. Ja mieluummin syön toki kotimaista.


Ostin näitä loppukesällä, koska tarjous. Omasta mielestä liian pieniä, yhdestä ei lähde nälkä edes kaltaisellani juuri ja juuri 70kg kuikelolla. Vedin sitten kaksi, mutta tällöin pitsahetken hinnaksi tulee melkein sama kuin jos hakisi pizzakebumestasta. Ei valitettavasti jatkoon. Sen sijaan lämmin eli suuri suositus seuraavalle Dr. Oetkerin tuotteelle, Rustica -sarjan "Beef Kebab".

4001724032601


-kebab-lihaa, tomaatti- ja valkosipulikermakastikkeita, chiliä, punasipulia ja runsaasti juustoa. Ja ennen kaikkea tarpeeksi, 600g - lähtee nälkä, joskus jää jopa slaissi yli :eat:

-Ehdoton vaatimus hyvälle tämmöiselle on se, että pitää olla pakkasessa yön yli. Pitää valmistaa oikeasti pakastekylmänä! Jos kannat kaupasta kotiin ja laitat pakkaseen tunniksi-pariksi niin uunin jälkeen tää jää liian löysäksi, kaikkea muuta kuin maukkaan rapeaksi. Epäilisin, että syy löytyy paksuudesta ja isosta kasasta "kosteita" täytteitä ja kermakastiketta. Tää on tosiaan "yön yli pakkasessa" -valmistustavallakin melko ... voiko sanoa mehukas pitsa. Ei yhtään sellainen kuiva, koppurainen. Uunin ajastimen kanssa mielummin överit kuin vajarit!!

Tää pitsa ollut oma suosikki (Go-To) pakastepitsa vuosikaudet. Eikä kyllästy. Ragean jahka joskus Dr Oetker poistaa tämän valikoimistaan.


Tätä syö myös roskaruokakulinaristi Hampaaton Läski :tup:

 
Ostin näitä loppukesällä, koska tarjous. Omasta mielestä liian pieniä, yhdestä ei lähde nälkä edes kaltaisellani juuri ja juuri 70kg kuikelolla. Vedin sitten kaksi, mutta tällöin pitsahetken hinnaksi tulee melkein sama kuin jos hakisi pizzakebumestasta. Ei valitettavasti jatkoon. Sen sijaan lämmin eli suuri suositus seuraavalle Dr. Oetkerin tuotteelle, Rustica -sarjan "Beef Kebab".

4001724032601


-kebab-lihaa, tomaatti- ja valkosipulikermakastikkeita, chiliä, punasipulia ja runsaasti juustoa. Ja ennen kaikkea tarpeeksi, 600g - lähtee nälkä, joskus jää jopa slaissi yli :eat:

-Ehdoton vaatimus hyvälle tämmöiselle on se, että pitää olla pakkasessa yön yli. Pitää valmistaa oikeasti pakastekylmänä! Jos kannat kaupasta kotiin ja laitat pakkaseen tunniksi-pariksi niin uunin jälkeen tää jää liian löysäksi, kaikkea muuta kuin maukkaan rapeaksi. Epäilisin, että syy löytyy paksuudesta ja isosta kasasta "kosteita" täytteitä ja kermakastiketta. Tää on tosiaan "yön yli pakkasessa" -valmistustavallakin melko ... voiko sanoa mehukas pitsa. Ei yhtään sellainen kuiva, koppurainen. Uunin ajastimen kanssa mielummin överit kuin vajarit!!

Tää pitsa ollut oma suosikki (Go-To) pakastepitsa vuosikaudet. Eikä kyllästy. Ragean jahka joskus Dr Oetker poistaa tämän valikoimistaan.


Tätä syö myös roskaruokakulinaristi Hampaaton Läski :tup:


Rustica on myös ollut ehdoton oma suosikki pakastepizza jo vuosia. Yleensä otan Double Pepperonin mihin monesti lisään vielä sipulia ennen uunitusta.

Myös uusin Bacon & Nduja oli maukas ja se kiilasikin omassa Rustica -taulukossa toiselle sijalle.
 
IMG_20241018_223632.jpg


Kesällä tuli juotua paljon Pirkka IPA:aa, koska se oli erittäin lähellä sitä "oranssia IPA:aa" johon olen tottunut ja joka maistuu pitkään suussa, mutta oli silti suht halpaa 2,70€. No voi vitalis! Tänään ostin pitkästä aikaa ja sehän oli aivan erimakuista! Väitän että jopa suoraan vedellä jatkettu, niin selvästi se vesi sieltä maistui ja jälkimakua ei ollut oikeastaan ollenkaan.

Uskomaton pettymys. Mitähän muita elinttarvikkeita muutetaan salaa paskemmiksi.
 
Ostin etnokaupasta granaattiomenamelassia tai -siirappia. Jännä ja voimakas maku, hieman hapan, ja varmaan kestää pullokin kohtuullisen kauan siksi ja osin siksi, ettei ole kokemusta käytöstä. Eilen laitettiin salaattiin ja siinä toimi hyvin ja kokeilin huvikseni myös vaniljajäätelön kanssa ja sekin oli hyvää.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 238
Viestejä
4 549 623
Jäsenet
74 947
Uusin jäsen
Wilmeri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom