Suorituskykyä vaativien pelien asentaminen muualle kuin C:lle

Liittynyt
24.08.2023
Viestejä
202
Onko ideaa? Esim. ulkoiselle ssd:lle? Säästyisi Windosin sisältävä ssd paremmassa kunnossa? Vai rasittaako mikä eniten ssdtä?
 
Liittynyt
14.12.2017
Viestejä
240
Asentaisin ennemmin koneeseen sisälle toisenkin SSD:n, ja asentaisin pelit sille levylle. En ole kokeillut pelata ulkoiselta levyltä, mutta luulisin USB:n toimivan tuosa vähän pullonkaulana.
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
720

The SE920 is a dual-interfaced device capable of delivering up to 3,800 MB/s over USB4 or Thunderbolt4.

ADATA's newest portable is by far the fastest, best-performing device of its kind we've ever tested and, as such, is well deserving of our highest award.

adata-se920-2tb-usb4-portable-ssd-review-fastest-ever-external-drive-tested.jpg


Crucial's 2TB T705 delivers the full force of Phison's E26 controller, cranking out over 14,600 MB/s. It is the fastest retail SSD we've ever tested.

crucial-t705-2tb-ssd-review-full-speed-ahead.jpg
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 731
Aloituspostauksen kysymyksen taustalla on oltava useampi väärinkäsitys.

Suurin osa peleistä eivät niin merkittävästi hyödy nopeampien SSD:den suorituskyvystä vs. ihan vaan jonkin sata SSD:n suorituskyvystä. Teoriassa näitä voisi ihan hyvin asentaa USB3 pohjaiselle ulkoiselle SSD:lle. Mutta sellaiset eivät ole suunniteltu pelejä varten joten ei ole juuri mitään syytä käyttää ulkoista SSD:tä millekään peleille, koska ne pelit vaativat joka tapauksessa sisäisen näytönohjaimen suorituskyvyn eivätkä voi juuri mitenkään hyötyä siitä että ne olisi asennettu helposti mukaan otettavalle ulkoiselle laitteelle. Ulkoiset SSD:t ovat aina joko hitaampia tai kalliimpia kuin vastaavat sisäiset asemat.

Pelit kuten suurin osa muustakaan tietokoneen käytöstä, ei juurikaan myös kuluta SSD:tä. SSD:t kuluu lähinnä kirjoittaessa. Pelien päivityksetkään eivät juuri kuluta levyjä.


Yleisellä tasolla, mä laittaisin isoimmat pelit nopeimmalle levylle. Muut ihan mihin vaan. >100 gigan pelit voivat vaatia 10-20 gigan päivityksiä. Osa isommista nettipeleistä voi vaatia muutaman kerran vuodessa lähes koko pelin päivityksen, puhutaan siis helposti 60 GB päivityksistä, joita onneksi vielä ei tule kuukausittain mutta voi tosiaan muutaman kerran vuodessa tulla.

Useimmat päivitykset kuitenkin on toteutettu niin, että ensin se päivitys ladataan kokonaan erikseen, sitten sitä asennetaan. Siinä asennusvaiheessa voi olla kätevää ettei se asennus vie liian suurta osaa levyn maksimisuorituskyvystä, jotta voi sujuvasti pelata jotain muuta. Päivitykset juuri koskaan eivät toimi levyn täydellä nopeudella joten ne lähinnä voisivat ahdistaa sata levyillä.


Samaten, jos puhutaan vain desktop pelikoneista, sanoisin että kohtalaisen suorituskyvyn omaavassa, sanotaan nyt joku 3070 ja ylöspäin, koneessa olisi nykyään hyvä olla 2 teran levy. Samaten parempi olisi olla olematta puolen teran levyjä, saati pienempiä. Monet ihmiset pitää käytössä näitä vanhoja levyjä. Mielestäni paljon fiksumpaa olisi nimenomaan levyn päivityksissä nostaa kapasiteettia sen verran, että sinne saisi paitsi uutta ylimääräistä tilaa, niin myös kaikki vanhat siirrettyä sellaisenaan, jolloin sen vanhan levyn voisi joku lykätä jollekin kaverille/sukulaiselle/harrastekoneeseen tai mahdollisesti myydä niin kauan kuin sillä vielä vähän arvoa on.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 979
Viestejä
4 208 577
Jäsenet
70 998
Uusin jäsen
TuomasP99

Hinta.fi

Ylös Bottom