Suomen Yhteisverkko Oy:n radioverkon modernisointi Nokian tekniikalla käyttäjäkokemukset/palaute

Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 601
Oletettavasti tarkoitus on testata normaalia käyttäjäkokemusta, eikä käyttää Teltonikaa tai antennimodattuja laitteita.
kuva_2024-07-15_163617529.png

Normaalia liikkuvaa käyttäjäkokemusta ?

Vaikuttaa mokkula/ulkoiset antennit testeiltä miten mokkula tai verkkoa hanskaa moiset.

Rennosta lausahdus viittaa siihen että ei haeuttu testinpisteen raskaampia optimeja (tai saraksmia), ja kuva ei näyttänyt ihan kiinteäkäyttöpaikan todelliseltataasteelta, vot toki liittyä jokin kiinteä käyttöpaikan lähimympäristön haarukointiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 073
Juttu olikin tässä, että nää tietyt kaverit testasivat pitkään jo enemmän ku kuluttajaliittymillä sai max 1Gbit/s
Niin? En oikein jaksa ymmärtää ainaista valitusta tästä aiheesta tässä ketjussa. Kun verkon suorituskykyä testataan, niin pullonkaulat pitää saada pois, jotta oikeasti testataan verkon eikä liittymän suorituskykyä. Kuten @TJ74:n kuvista näkyy, testilaitteistoon on käytetty paljon aikaa ja vaivaa. Testausten tulokset on operaattoreille arvokasta tietoa, joiden perusteella tukiasemia konfiguroidaan ja näitä liittymätyyppejäkin sitten lopulta määritetään. Jo jonkin aikaa kuluttajaliittymillä on päässyt yli gigan nopeuksiin, juurikin tällaisten testien perusteella tehtyjen säätöjen ansiosta. Liittymien enimmäisnopeudet loppuasiakas kuitenkin saa liittymän tuotekuvauksesta selville ja niihin ei testiliittymien nopeudet vaikuta, tuskin kukaan olettaa että tilaamalla 10M liittymän saa gigan nopeuksia?

Lisäksi pitää vielä muistaa, että nyt puhutaan mobiiliverkosta. Ainoastaan laboratorio-olosuhteissa voidaan saada kaksi lähes samanlaista mittaustulosta. Operaattorit myyvät liittymiään erittäin harhaanjohtavasti maksiminopeudella, jolla ei ole mitään tekemistä asiakkaan käyttöpaikan todellisen nopeuden kanssa. Tästä syntyy vertailua esim. kuituyhteyksiin, joiden nopeudet velvoitetaan ilmoittamaan paljon todenmukaisemmin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
246 984
Viestejä
4 316 140
Jäsenet
71 951
Uusin jäsen
Leerde

Hinta.fi

Ylös Bottom