DIY SSUPD Meschlicious custom-paneelit

Liittynyt
02.11.2018
Viestejä
541
Niinkuin varmaan 900 muutakin ideaa tällä sivustolla on saanut alkunsa, niin myös tässä tapauksessa ajatus lähti liikkeelle tarpeesta. Ongelmana oli, että tulin hommanneeksi koteloon liian ison näytönohjaimen, eikä kotelon alkuperäisten paneelien leikkely tuntunut millään tasolla houkuttelevalta idealta. Pienen pähkäilyn päätteeksi tuumailin, että halvin vaihtoehto saada koteloon sopiva paneeli oli tehdä kyseinen 3mm puulevystä. Tämähän syntyikin muutamassa tunnissa materiaalien hommaamisen jälkeen ja meni paikalleen heti seuraavana päivänä maalin kuivumisen jälkeen. Pari viikkoa käytössä olleena alkoi kuitenkin mieleen hiipiä ajatus, että voisikohan tuota ideaa vielä vähän jatkojalostaa?

Kyllä näköjään voi ja nyt viikkoa myöhemmin on tarkemmin työstetty paneeli kotelossa paikallaan.

Itselläni ei ole mitään aiempaa kosketusta 3D-mallintamiseen, joten alkuun täytyi se ruveta opettelemaan ja 4 päivää mallin viilaamista myöhemmin olikin jo malli tehtynä valmistusta odottamaan. Samaan syssyyn rupesin myös perehtymään 3D-tulostamiseen, jota ajattelin järkeväksi valmistustavaksi tälle kattopaneelille. Loppujen lopuksi löysinkin Oulusta alan harrastajan, jolla sain tulostettua mallin kohtuulliseen hintaan (liikkeissä olivat vailla tästä n. 40€-50€ tulostettuna ja noin 30€ laserleikkaamalla akryylista).

1684983950691.jpg


Ja niinkuin jokainen hyvin tietää, niin eihän tämä projekti tähän toki jäänyt. Samaan syssyyn tulin suunnitelleeksi myös custom kylkipaneelit ja viikon päästä pitäisi lähteä Oulun yliopistolle perehtymään laserleikkaamiseen. Kylkipaneelit ovat jo sen verran isommat, että nuo on järkevämpi valmistaa akryylista leikkaamalla.
 
Liittynyt
02.11.2018
Viestejä
541
Tässä vielä mallikuva tuosta tulevasta kylkipaneelista. Pitää päivitellä kuvia seuraavan kerran, kun tuokin paneeli on paikallaan.

malli.jpg
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
Hyvältä näyttää, käynyt tämä itselläkin mielessä näyttispäivitystä ajatellessa.

Makaako tuo paneeli vaan tuossa päällä, vai toteutitko jotenkin orkkispaneelien tyyppiset kiinnitystapit?
 
Liittynyt
02.11.2018
Viestejä
541
Tapeilla on kiinni tuo paneeli. Tuossa tulostetussa mallissa oli myös mallinnettuna alkuperäisen kokoiset tapit, mutta kuten arvelinkin, niin filamentilla tulostettuna olivat niin heiveröiset, että rapsahtelivat saman tien rikki. Hartsilla tulostettuna saattaisivat olla kestävämmät. Tein mallit myös molemmista eri tapeista, mitä tuossa sivupaneelissa käytetään.

Nyt tuossa on paikallaan 3mm rautatangosta tehdyt tapit, jotka kestävät käyttöä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 473
Viestejä
4 163 414
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom