Ssd vaihto koneeseen ja windowsi uudelleen

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja BeikkerKätti, 26.11.2018.

Tagit:
 1. BeikkerKätti

  BeikkerKätti

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Moi!

  Tällä hetkellä koneessani kiinni kaksi PATA liitännällä olevaa kovalevyä ja mietin tossa, että alkaa noi 10 vuotta vanhat kovot olemaan jo vaihdon tarpeessa. Koneessa siis muut osat ihan ok, kovalevyt vaan ihan kivikaudelta. Ajattelin täältä kysästä, että miten siis kannattaisi vaihto toteuttaa.

  Onnistuuko kaikki niinkin yksinkertaisesti, että otan noi kaks kovoo pois koneesta ja asennan 500gb ssd:n koneeseen ja asennan tuon installerin muistitikulle, tökkään koneeseen ja asennan windowsin? Toimiiko kaikki noin yksinkertaisesti vai pitääkö esim ssd asentaa ennen kovalevyjen ottamista pois vai miten? Biosista varmaan ainakin pitää jotakin tehdä?

  ( Lataa Windows 10 )
   
 2. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  5 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole nähnyt ide-liitäntöjä sitten vuoden 2012 missään tuotteessa.. Ja silloinkin, ne oli Asrockin halpisemossa Asmedian siltapiirillä, ettei tarvitse ostaa kallista SATA-levyä..

  Toimii noin, jos tuossa kokoonpanossasi edes on tuki moderneille SATA-levyille. Niiden ajaminen IDE-moodissa hidastaa niiden käyttöä ja voi vaikuttaa trimmin toimintaan..
   
 3. BeikkerKätti

  BeikkerKätti

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
 4. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 692
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo kyl tuo heittämällä toimii...mulla on mummun koneessa samalla lankulla joku vanha ocz ssd ja tuolla tuli kyllä ihan käyttökelppoinen netti kone.
   
 5. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  410
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ainakin AHCI kannattanee enabloida.

  Mikä käyttis nyt on käytössä?

  Tuli vaan mieleeni että pystyisikö nykyisen käyttiksen kloonaamaan suoraan ide-levy(i)ltä sataselle vai tuleeko joitain mutkia matkaan (viimeistään kloonia buutattaessa)? Ei muuten, mutta kun on ne ahcit ja uefit ja mbr/gpt:t aina sotkemassa kuvioita. Ilmaisella Macrium Reflect -softalla ainakin itse pelkästään harrastuksen vuoksi kokeilisin kloonaamista jos luppoaikaa löytyy... :think:

  Normaalin spinnerilevyn kloonaushan ssd:lle (molemmat sata-liitäntäisiä) ei yleensä tuota suurempia ongelmia vaikka alkuperäinen olisi kooltaan suurempi kuin kohdelevy. Jos vaan itse datan määrän saa mahtumaan kohdelevylle.
   
 6. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 064
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017

  IDE-levyihin todennäköisesti kymmenessä vuodessa päässyt kertymään niin paljon tauhkaa että tuskin järkevää kopioida. Toki SSD:llä paskakin lataa nopeasti. :smoke:
   
 7. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  410
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Minulta löytyy vuodelta 2010 peräisin oleva kone (tosin IDE-väyliä siinä ei enää tuolloin ollut) joka alkuperäisen Seiskan jälkeen on upgradetettu ensin Kasiksi ja sittemmin Kympiksi ilman mitään käyttiksen putsiskliinejä tai reinstalleja. Kyllähän siitä varmaan tauhkaakin löytyy, mutta hyvin se toimii vielä tänä päivänäkin.
   
 8. PaskaTykki

  PaskaTykki

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
 9. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  410
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä. Tosin sillä nyt ei suurta merkitystä ole. Spiidi vaan jää siihen max. 300 megabyteen sekunnissa, joka nopeus kuitenkin hakkaa niiden wanhojen ide spinnereitten nopeuden.
   
 10. BeikkerKätti

  BeikkerKätti

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Mulla on Windows 10 ja mitä oon lukenu jostakin foorumeilta, niin toi kloonaus ei ois paras idea? Että hidastuttaa ssdtä tai jotakin vaurioittaa, ehkä oon käsittänyt väärin? Tai ainakin näin käsitin, mutta mielummin ssdlle kyllä puhdas winukka, toimii mukavan nopeasti kun on puhas. :)