SSD-levyn osiointi

Liittynyt
23.12.2019
Viestejä
24
Onko SSD-levyn osioimisesta mitään käytännön haittaa? Emolla yksi NVMe M.2 paikka, niin kannattaako siihen hommata vain pieni SSD Windowsille vai olisiko ihan toimiva ratkaisu joku NVMe 1 TB levy, johon sitten osioi Windowsille oman pienen osionsa? Terasen hinnat näkyy lähestyvän jo satasta, että houkuttelee kovasti.
 
Liittynyt
18.04.2017
Viestejä
438
:hmm: Ainut haitta, että osio C käy joskus liian pieneksi. MUTTA määrittelemällä oletus tallennus paikaksi sen toisen osion D ohjelmille ja tiedostoille, vältät käyttis -osion käytetyn tilan karkaamisen.
 

Timo 2

Premium-jäsen
Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
12 075
SSD levyn osointi on vain itseäsi varten. Muuten sillä ei ole juurikaan merkitystä.
Tässä vielä sulle @E.T :n hyvä vastaus toisesta ketjusta.
Ei se SSD:n ohjain välitä yhtään siitä, miten levy on osioitu käyttöjärjestelmän tasolla.
Mekaanisista levyistä poiketen tiedostojärjestelmän käyttämät levyosoitteet eivät vastaa yhtään mitään "fyysisiä" sijainteja NAND-siruilla ja kulumisentasoituskin siirtelee staattista tiedostoa ajan kanssa pitkin poikin NAND-siruja ottaakseen ne vähemmän käytetyt solut tiuhemmin muuttuvan datan käyttöön.
Sekin on aivan sama onko tyhjä tila tyhjää tilaa osiolla, vai kokonaan osioimatonta tilaa.

Tuo monimutkaisuus on myös sen takana miksi SSD:ltä on paljon mekaanista levy hankalampia palauttaa tietoja hajoamistapauksissa.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
449
Ainoa syy miksi pidän c: osiota pienenä erikseen / erillisellä levyllä on että siitä voi ottaa system image backupin toiselle levylle helposti.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 692
Viestejä
4 189 230
Jäsenet
70 783
Uusin jäsen
tolvmaister

Hinta.fi

Ylös Bottom