Sony Xperia XZ1 Compactin päivittäminen Android 10 versioon (Lineage OS 17.1)

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996


Sony julkaisi Xperia XZ1 Compact älypuhelimen syksyllä 2017 palauttaen samalla Compact-sarjan takaisin lippulaivaluokkaan. Sonylla on välillä ollut tapana julkaista lippulaivastaan myös pienempi Compact-malli mutta jostain syystä XZ1 Compactin edeltäjä X Compact oli varustettu heikommilla ominaisuuksilla samaan aikaan julkistettuun lippulaivamalliin verrattuna. TIlanne kuitenkin korjaantui XZ1 Compactin kohdalla, sillä puhelin on varustettu vastaavilla ominaisuuksilla XZ1 ”isoveljensä” kanssa.
XZ1 Compact on siinä mielessä merkittävä julkaisu, että kyseessä on todennäköisesti viimeinen Compact-sarjan puhelin, joka on varustettu suurin piirtein samoilla ulkomitoilla kuin alkuperäinen Z1 Compact vuodelta 2014. XZ1 Compactin seuraaja ja toistaiseksi viimeinen Compact-sarja puhelin XZ2 Compact on 6mm pidempi kuin edeltäjänsä ja Z1 Compactiin nähden pituus kasvaa jo 8mm. Joillekin käyttäjille kyseinen muutos voi olla liikaa, joten XZ1 Compact on tietyissä tilanteissa ainoa varteenotettava vaihtoehto riittävän pieneksi älypuhelimeksi.
Edellä mainittuun huomioon liittyen onkin harmillista, että Sony päätti lopettaa XZ1 Compactin päivitykset tasan kaksi vuotta laitteen julkaisun jälkeen. Puhelimen viimeiseksi päivitykseksi jäi 47.2.A.11.228 -ohjelmistoversio, joka tarkoittaa Android Pie 9.0 versiota syyskuun 2019 tietoturvapäivityksillä. Lisäksi Sony toi puhelimelle vain yhden Android-versio päivityksen laitteen elinkaaren aikana (Oreo 8.0 -> Pie 9.0). Sonyn puolustukseksi täytyy kuitenkin todeta, että XZ1 Compact sisälsi julkaisun yhteydessä Oreo 8.0 version, kun muut saman sukupolven puhelimet olivat varustettu vanhemmalla Nougat 7.0 versiolla. Joka tapauksessa Sony olisi voinut päivittää XZ1 Compactin myös Android 10 versioon niin halutessaan, sillä puhelin tukee Project Trebleä, mikä mahdollistaa Android version päivittämisen suhteellisen helposti.

XZ1 Compactin käyttäjien onneksi puhelimelle on kuitenkin saatavilla yhteisön muodostama Lineage OS 17.1 custom ROM, jonka avulla laitteen voi päivittää uusimpaan Android 10 versioon. Käydään seuraavaksi läpi, mitä Lineage OS 17.1:n asentaminen tarkoittaa ja millaisia toimenpiteitä asentaminen käyttäjältä vaatii. Yksityiskohtaiset step-by-step ohjeet löytyvät alla olevan linkin kautta.
Bootloaderin lukituksen avaaminen ja TA-backup

Lineage OS 17.1 custom ROM:n asentamiseksi puhelimen bootloaderin lukitus täytyy ensin avata, jotta puhelimeen voidaan asentaa TWRP-recovery fastboot-komentoja käyttäen. Tärkeänä huomiona bootloaderin avaaminen mitätöi laitteen takuun. XZ1 Compactin kohdalla takuun menettäminen ei välttämättä haittaa, sillä kahden vuoden takuu on muutenkin jo saattanut päättyä. Bootloaderin avaamisella on kuitenkin myös muita vaikutuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen toimenpiteiden suorittamista. Merkittävin muutos takuun menettämisen ohella on, ettei puhelin läpäise Googlen SafetyNet tarkistusta, kun bootloader on avattuna. Tämän seurauksena Google Pay ja SafetyNet tarkistusta käyttävät sovellukset eivät välttämättä toimi. Ongelman on tähän saakka voinut ratkaista Magisk-moduulilla mutta kyseinen korjaus ei todennäköisesti enää toimi jatkossa Googlen tekemien muutoksien jälkeen. (XZ1 Compactiin on mahdollista asentaa Lineage OS custom ROM myös ilman bootloaderin avaamista mutta asennus on tällä hetkellä vielä proof-of-concept asteella eikä yleisesti tiedossa).
Sonyn tapauksessa bootloaderin avaamisen yhteydessä menetetään myös Digital Rights Management (DRM) -avaimet ja niihin sidotut ominaisuudet. Aiemmin ominaisuuksien menettäminen oli iso ongelma Sonyn laitteilla mutta Android Pie 9.0 versiosta lähtien vaikutukset eivät ole enää niin dramaattiset. Nykyään DRM-avainten menettäminen tarkoittaa lähinnä erikoistekniikoiden menettämistä video ja audio puolella mutta esimerkiksi kameran kuvanlaatu ei heikenny merkittävästi. Bootloaderin avaamisen vaikutuksia Sonyn laitteilla on esitetty tarkemmin alla olevassa artikkelissa.
What works: Color Gamut profiles, Camera no longer takes green pictures (quality not guaranteed to be the same, but it works at least), White Balance, Camera2API (FULL without RAW for rear camera, LIMITED for front camera)

What doesn’t work: X-Reality Video Enhancement, DSEE HX, ClearAudio+, Widevine L1
Androidista löydetyn haavoittuvuuden ansiosta XZ1 Compactista voidaan ottaa väliaikaisella root-oikeudella (temp root) niin sanottu TA-backup ennen bootloaderin avaamista. TA-backup pitää sisällään DRM-avaimet ja osio voidaan palauttaa laitteeseen takaisin lukituksen avaamisen jälkeen. Tällä tavalla toimien XZ1 Compactin erikoisominaisuuksia ei menetä missään vaiheessa lopullisesti ja esimerkiksi Widevine-taso saadaan pidettya L1:ssä suoratoistopalveluiden HD-videosisältöä varten.

Temp roottia varten puhelin täytyy ensin palauttaa 47.1.A.8.49_CE1 -ohjelmistoversioon, sillä firmwaresta löydetty haavoittuvuus on paikattu uudemmissa versioissa. XZ1 Compact voidaan palauttaa vanhempaan firmwareen Newflasher nimisellä ohjelmalla tietokoneen kautta, kun puhelin asetetaan download modeen kytkemällä puhelin USB-kaapelilla tietokoneeseen pitämällä äänenvoimakkuus pienemmälle nappia pohjassa. Downgradauksen jälkeen puhelimessa on vanha Android Oreo 8.0 versio, jossa TA-backup voidaan suorittaa ADB-työkaluja hyödyntäen komentokehotteessa.

Kun TA-backup on saatu siirrettyä tietokoneella turvaan, voidaan puhelimen bootloader avata ilman DRM-avainten menettämisen pelkoa. Bootloaderin avaaminen tapahtuu seuraamalla Sonyn developer-sivulla esitettyjä ohjeita. Toimenpiteen suorittamiseksi käyttäjän tulee ilmoittaa Sonylle puhelimen IMEI-koodi, jonka perusteella generoidaan edelleen bootloaderin avauskoodi. Viimeistään tässä vaiheessa puhelin takuu menetetään, sillä Sonylle ilmoitetaan puhelimen IMEI-koodi.


Bootloaderin avaamisen jälkeen DRM-avaimet on pyyhitty pois puhelimesta, mutta ne voidaan palauttaa takaisin TA-backupin ansiosta. TA-backupin palauttaminen tapahtuu käytännössä samalla tavalla kuin sen talteen ottaminen temp roottia hyödyntäen.

Lineage OS 17.1 (Android 10) custom ROM:n asentaminen

Kun bootloader on avattu ja TA-backup palautettu puhelimeen onnistuneesti voidaan seuraavaksi siirtyä custom ROM:n asentamiseen. Aivan ensimmäiseksi puhelin täytyy palauttaa takaisin XZ1 Compactin uusimpaan 47.2.A.11.228 -ohjelmistoversioon, sillä Lineage OS käyttää pohjalla joitain ohjelmistokomponentteja vakio firmwaresta. Puhelimeen ei kuitenkaan asenneta täydellistä firmware-pakettia, vaan riisuttu versio siitä. Riisuttu versio pitää sisällään vain tarpeelliset ohjelmistokomponentit custom ROM:n asentamiseksi eikä ylikirjoita juuri palautettua TA-osiota. Puhelimen downgradauksessa ja upgradauksessa olisi suositeltavaa käyttää saman regionin firmwarea mutta henkilökohtaisesti käytin yhteisön valmiiksi jakamia eri regionin firmware-paketteja ajan säästämiseksi. Riisuttu 47.2.A.11.228_DE firmware-paketti asennetaan puhelimeen niin ikään Newflasher-ohjelmalla.

Kun puhelimen firmware-pohja on päivitetty uusimpaan versioon, laitteeseen asennetaan TWRP-recovery fastboot-tilassa komentokehotteen kautta. Puhelin saadaan fastboot-tilaan painamalla virtapainiketta ja volume ylös nappia yhtä aikaa pohjassa samalla, kun tietokoneeseen yhdistetty usb-johto yhdistetään puhelimeen. Tämän jälkeen TWRP-recovery asennetaan puhelimeen ADB-työkaluilla komentokehotteessa.

TWRP:n asennuksen jälkeen vaikeimmat operaatiot ovat suoritettu ja varsinaisen custom ROM:n asentaminen voidaan suorittaa TWRP:n kautta. Puhelin saadaan käynnistettyä TWRP-recoveryyn painamalla virtapainiketta ja volume alas nappia pohjassa niin kauan kunnes puhelin värähtää. TWRP-recoveryssä suoritetaan ensin wipe-komennolla puhelimen tyhjentäminen, jonka jälkeen install-komennolla asennetaan custom ROM ja GAPPS-paketti Google Play kauppaan varten.

Lineage OS 17.1:n toiminta

Asennuksen jälkeen XZ1 Compact voidaan ottaa käyttöön kuin mikä tahansa uusi puhelin. Käyttöönoton yhteydessä voi havaita, että Lineage OS eroaa jonkin verran Sonyn ohjelmistosta. Se ei luonnollisestikaan sisällä mitään Sonyn sovelluksia tai lisäominaisuuksia, vaan käyttöjärjestelmä vastaa lähes täysin vakio Androidia. Käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan Android 10 versioon ja tietoturvataso on Androidin osalta korotettu helmikuuhun 2020. (Lisätietoa tietoturvatasosta custom ROM:eissa: How Monthly Android Security Patch Updates Work).

Android 10:n ansiosta puhelin tukee mm. tummaa teemaa, parannettua yksityisyyden hallintaa sekä testausvaiheessa olevaa työpöytätilaa. (XZ1 Compactin voi kytkeä HDMI:n kautta televisioon oikeanlaisella adapterilla, kts. r/SonyXperia - HDMI Support on Xperia XZ1 ?). Lineage OS:n tuomia lisäominaisuuksia ovat puolestaan järjestelmäprofiilit sekä painikkeiden ja tilapalkin toimintojen muokkaaminen. Halutessaan käyttäjä voi esimerkiksi kääntää navigointipainikkeet toisin päin ja siirtyä käyttämään eleillä toimivaa navigointia.

Lineage OS 17.1 sisältää oletuksena Snap Cameran, joka ei tarjoa yhtä kattavia ominaisuuksia kuin Sonyn vakio kamera. Xperia kameran voi kuitenkin asentaa puhelimeen jälkeen päin APK-tiedostona. TA-backupin ansiosta sovellus myös toimii Lineage OS:ssa samalla tavalla kuin vakio ohjelmistossa. Tiedossa olevan bugin vuoksi Xperia kamera ei kuitenkaan suostu käynnistymään ennen kuin puhelimen on kertaalleen antanut levätä yön yli laturissa. Puhelin tekee laturissa ollessaan optimointeja ohjelmistoon, joka korjaa edellä mainitun bugin. Tämän jälkeen Xperia kamera toimii normaalisti siihen saakka kunnes dalvik cache tyhjennetään esimerkiksi päivityksen yhteydessä. Laturiin kytkeminen korjaa ongelman kuitenkin uudelleen.
derf elot sanoi:
For whatever reason (we haven't figured it out yet) the Sony stock camera will crash either when clearing dalvik cache, or when doing a dirty flash that causes the cleaning of the cache. This issue doesn't happen when doing a clean flash. The workaround will fix it semi-permanently - that is until the next time the dalvik cache is cleared.

edit: technically we know what's happening and why the workaround fixes it (during charge at night an android service is running that does dex optimizations which fixes the crash) but we haven't yet figured out how to implement a permanent fix for it yet
Lineage OS 17.1 toimii XZ1 Compactissa lähes ongelmitta enkä ole havainnut Xperia kameran lisäksi muita bugeja kuin että Näyttö -asetuksista löytyvä “Laajennettu työpöytä” toiminto ei toimi. SafetyNet aiheuttaa kuitenkin sen, että OP Mobiili -sovellus ei toimi puhelimessa ilman Magisk-moduulia ja puhelin ei löydä Netflixiä Play Kaupasta. OP Mobiilin saa ainakin toistaiseksi toimimaan Magisk:n hide-ominaisuudella ja Netflixin saa ladattua jostain toisesta lähteestä APK-tiedostona. En havainnut muiden suomalaisten pankkisovellusten kanssa ongelmia kuin OP:lla. Yleisesti ottaen Lineage OS 17.1 custom ROM toimii nopeasti ja tahmailematta.Suorituskyky
PuhelinXperia XZ1 Compact
Custom ROMLineage OS 17.1
Geekbench 5
Single389
Multi1720
PassMark
Work 2.07522
3DMark Sling Shot Extreme
ES 3.13815
Grafiikkatesti4117
Fysiikkatesti3036
Vulkan3365
Grafiikkatesti3662
Fysiikkatesti2620

Lineage OS 17.1:n asentamisen hyvät puolet:
 • Puhelin päivitetään Android 10 versioon
 • Tietoturvataso ajan tasalla
 • Käyttöjärjestelmä vastaa puhdasta Androidia eikä sisällä blotwarea
 • Lineage OS:n erikoistoiminnot
Lineage OS 17.1:n asentamisen huonot puolet:
 • Takuun menettäminen
 • SafetyNet tarkistus ei mene läpi
  • Jotkin sovellukset (esim. OP Mobiili) eivät välttämättä toimi ilman Magisk-moduulia
  • Puhelin ei löydä kaikkia sovelluksia Play Kaupasta (esim. Netflix)
 • Edit: SafetyNetin saa toimimaan ilman kikkailuja Havoc OS custom ROM:lla (kts. tämä viesti)
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Todella laadukas artikkeli! :tup:
Valitettavasti noiden haittapuolien takia jää oma puhelin päivittämättä.
Kiitoksia :smile:. Toistaiseksi haittapuolet voi kiertää (takuun menettämistä lukuunottamatta) mutta maaliskuun tietoturvapäivityksen jälkeen Magisk hide-toiminto ei välttämättä toimi. Tilalle saattaa tulla muita vaihtoehtoja mutta niiden toimivuus jää nähtäväksi. Magisk:n kehittäjän John Wun mukaan toistaiseksi on tiedossa vain laitekohtaisia kikkakolmosia eikä Magisk:n kaltaista kaikkiin laitteisiin soveltuvaa ratkaisua ole.

 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Kirjoitin Xperia XZ1 Compact -ketjuun aiemmin huomioita eri sovellusten toimivuudesta custom ROM:lla, niin laitetaan tännekin testailun tulokset.
Testasin äsken näitä sovelluksia, niin alla tulokset.
 • Yle areena: toimii normaalisti
 • Mtv3: toimii normaalisti
 • Cmore: avatuu normaalisti mutta minulla ei ole tunnusta, jolla kirjautua sisään
 • Ruutu: toimii normaalisti
 • Viaplay: Kirjautuminen sisään onnistuu mutta minulla ei ole aktiivista tilausta leffojen/sarjojen katsomisen testaamiseen. Pitäisi toimia ongelmitta, kun Widewine-tasokin L1 TA-backupin johdosta
 • Hbo: avatuu normaalisti mutta minulla ei ole tunnusta, jolla kirjautua sisään
 • Netflix: sovellusta ei löydy Play Kaupasta mutta sen voi ladata muualta. Kirjautuminen sisään onnistuu mutta minulla ei ole aktiivista tilausta leffojen/sarjojen katsomisen testaamiseen. Pitäisi toimia ongelmitta, kun Widewine-tasokin L1 TA-backupin johdosta
 • Näihin liittyen chromecast ja wifi hotspot: ei ole chromecastia testattavaksi mutta netin jako pelaa 2.4Ghz taajuudella. 5Ghz ei toimi mutta en tiedä oliko sitä stock firmwaressakaan.
 • Mobiilivarmenne: en pysty testaamaan
 • Osuuspankki: toimii Magisk hidellä ainakin toistaiseksi
 • Real racing 3: toimii normaalisti
 • Googlen ohjelmat/palvelut: esim. YouTube ja Maps toimii normaalisti, kun asentaa GAPPS-paketin. Google Pay vaati Magisk hiden toimiakseen
XZ1 Compactin Lineage OS 17.1 ROM on vielä unofficial statuksella, niin OTA-päivityksiä ei todennäköisesti tule. Uuden päivityksen voi kuitenkin ladata puhelimen muistiin ja bootata sitten TWRP-recoveryyn päivityksen asentamiseksi. Päivityksen voi asentaa dirty flashina eli puhelimen tietoja ei tarvitse tyhjentää. Se on todella helppo toimenpide ja siinä menee ehkä 5min.

Sonyn Stamina-tilaa ei ole mutta Lineage OS:sta löytyy omat vastaavat asetukset.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Asensin puhelimeen MagiskHide Props Config -moduulin, jolla pystyy huijaamaan SafetyNet-tarkistusta. Puhelin läpäisee nyt SafetyNet-tarkistuksen, kun vaihdoin tunnistetiedot vastaamaan Google Pixel 2 puhelinta. Tämän ansiosta esimerkiksi Netflix löytyy nyt suoraan Play Kaupasta. Päivittelen myöhemmin, jos Magisk lakkaa Googlen muutosten vuoksi toimimasta jossain vaiheessa.
Screenshot_20200408-164636_SafetyNet_Checker.png

Screenshot_20200408-164610_Google_Play_Kauppa.png

Screenshot_20200408-160055_Google_Play_Kauppa.png
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
XZ1 Compactille julkaistiin eilen päivitys Lineage OS:iin. Päivitys sisältää mm. uudet WiFi-ajurit ja huhtikuun tietoturvapäivitykset.
CHANGELOG

2020-04-XX | 1.0 | 47.2.A.11.228

 • Update to Linux 4.4.214
 • Updated Wireguard to 1.0
 • Updated wifi driver
 • Moved to AOSP bluetooth audio HAL v2
 • Enabled wifi 2.4GHz channel bonding (increase wifi speed)
XZ1 Compactin Lineage OS 17.1 on unofficial statuksella, niin päivitykset eivät tule OTAna. Päivitystiedoston voi kuitenkin ladata puhelimeen ja päivittää TWRP:n kautta ns. "dirty flashina". Dirty flash tarkoittaa, että puhelimen tietoja ei tarvitse tyhjentää vaan uuden päivityksen voi asentaa vanhan päälle. Toimenpide on todella helppo suorittaa alla olevan videon mukaisesti.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Asensin XZ1 Compactiin uusimman Lineage OS 17.1 päivityksen kesäkuun tietoturvatasolla. Edelleen näyttää SafetyNet patchit toimivan eli ei ongelmia sen suhteen.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 789
Pitääpäs kaivaa laatikosta tää puhelin esille joku vkl ja asentaa tää. Muksu ku viel pari vuotta kasvaa niin hänelle tää puhelin sit. Emännällä sama puhelin mut eri värinen niin vois siihen kanssa asentaa.

Just noita pankki sovelluksia sun muita ei tarvii viel lapsi niin ei haittaa jos ei toimi..
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Pitääpäs kaivaa laatikosta tää puhelin esille joku vkl ja asentaa tää. Muksu ku viel pari vuotta kasvaa niin hänelle tää puhelin sit. Emännällä sama puhelin mut eri värinen niin vois siihen kanssa asentaa.

Just noita pankki sovelluksia sun muita ei tarvii viel lapsi niin ei haittaa jos ei toimi..
Ainakin toistaiseksi pankkisovellukset ja suoratoistopalvelut toimivat ihan ongelmitta Magisk Hide Props Configilla, ettei ole senkään suhteen ongelmia.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Todella laadukas artikkeli! :tup:
Valitettavasti noiden haittapuolien takia jää oma puhelin päivittämättä.
Asensin testimielessä LOS:n tilalle Havoc OS v3.8 (Android 10) custom ROM:n, sillä Havoc OS:sta on saatavilla GAPPSit ja Magisk Hide Props Configin valmiiksi sisältävä versio. Testasin, että SafetyNet menee läpi suoraan out-of-box ja mm. OP Mobiili toimii ilman kikkailuja. Eli käytännössä kaikki LOS:n asentamisen negatiiviset puolet on taklattu pois (tai no takuu tietty menetetään). Havoc OS on hyvä vaihtoehto, jos haluaa yksinkertaisen vaihtoehdon.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 793
Xz1 ja compact lienevät aika samoja…?
Joten mikä on se paras tapa rootata normaali XZ1?
Tässä vaiheessa ei ole tarvetta saada tuoreempaa Androidia vaan ainoastaan rootti.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Xz1 ja compact lienevät aika samoja…?
Joten mikä on se paras tapa rootata normaali XZ1?
Tässä vaiheessa ei ole tarvetta saada tuoreempaa Androidia vaan ainoastaan rootti.
Jos haluat pitää bootloaderin lukittuna, niin sillon kannattaa tehdä temproot tietoturva-aukkoa hyödyntäen. Itse käytin temproottia vain TA-backuppia varten, että sain säilytettyä DRM-avaimet ja niihin sidotut ominaisuudet. Sama menetelmä toimii XZ1, XZ1 Compact ja ZX Premium malleille. Alemmassa linkissä on metodi XZ1:lle, jolla puhelimen saa luulemaan bootloaderin olevan lukittu.
Temproottia ei kuitenkaan saa säilytettyä rebootin jälkeen.
magisk root should be available after setting it up from temp root even after exiting adb shell and disconnecting from usb, but only until reboot.
Jos haluat rootata ns. normaalisti, niin sitten bootloader pitää unlockata ja asentaa Magisk. Oman harkinnan mukaan sitten haluaako ennen bootloaderin avausta ottaa TA-backuppia temprootilla. Onnistuu joko suoraan TWRP-recoveryn kautta tai sitten patchaamalla boot.img. XDA:lla on ihan hyvä ohje boot.img patchaukseen.

(XZ1:n saa myös pysyvästi rootattua tietoturva-aukkoa hyödyntäen bootloader lukittuna mutta se on niin monimutkainen prosessi, ettei kannata).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 793
Kiitos tuosta ylläolevasta aikalailla kaiken kattavasta vastauksesta :)

Tutustunpa ajan kanssa.
Temprootti lienee omassa tarkoituksessani täysin riittävä. Ei ole ns. käyttöpuhelin vaan ns. serriä, eli DRM:llä ei ole niin väliä. Toki olisi hyvä säilyttää pahan päivän varalle, mutta tiettyä (cheattiä) varten tarve.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 793
Pitääkin siis ensin saada downgrade tehtyä temp roottin ja ilmeisesti G8341_47.1.A.16.20 olisi se mikä on tarve ja tuorein, mutta eihän tuota tunnu löytyvän. Pitäisi varmaan olla "Nordic" versio. Tällä hetkellä on tuorein Pie.

Edit: Tämä _ehkä_ Nordic, mutta ei aavistustakaan mitä tuo Customized tai NOBA tarkoittaa..
G8341_47.1.A.16.20_R24B_G8341_Customized NOBA_1310-7488.ftf

edit2: NOBA = Nordics / Baltic
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 477
Viestejä
3 990 097
Jäsenet
68 081
Uusin jäsen
penner

Hinta.fi

Ylös Bottom