Sony uudistaa mobiiliyksikköään kilpailukyvyn palauttamiseksi - compact-mallit leikkuriin?

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 12.01.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 276
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Digital Trends on haastatellut CES-messuilla Sonyn mobiiliyksikön markkinointijohtaja Don Mesaa yrityksen suunnitelmista kuluvalle vuodelle. Sonyn mobiililiiketoiminnan tulos on ollut jo pidemmän aikaa varsin surullista katsottavaa. Mesan mukaan Sonyn mobiiliyksikön toimintaan on tehty paljon muutoksia kuluvalle vuodelle ja myös johtohenkilöitä on vaihdettu.

  Mesa kertoo Sonyn julkaisevan MWC-messuilla uusia tuotteita, jotka tulevat määrittelemään yrityksen uutta suuntaa. Mesa kuitenkin tarkentaa, että välittömiä merkittäviä muutoksia ei kannata odottaa. Kamerapuolelle on luvassa parannuksia. Mesan mukaan 5G on haaste ja yritys ei halua hypätä kyseiseen kelkkaan ennen kuin käyttäjäkokemus on varmasti hyvä.

  Compact-mallien suhteen Mesan puheet eivät lupaile erityisen hyvää. "Olemme pysytelleet Compactissa erittäin pitkään helpon käytettävyyden vuoksi. On aina tilaa eri kokoisille puhelimille, mutta ihmiset haluavat nykyään enemmän näyttöpinta-alaa sisällölleen", mesa kertoo. On kuitenkin epäselvää onko vuodoissakin esiintynyt XZ4 Compact -malli päätetty jo perua.

  Sonyn odotetaan julkaisevan MWC:ssä ainakin Xperia XZ4 -huippumallin, joka on nähty jo mm. OnLeaksin kuvavuodossa.

  Lähde: https://www.digitaltrends.com/mobile/sony-mobile-interview-ces-2019/
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 628
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä fokus kannattaisi kohdentaa siihen tuotevalikoimaan ja julkaisusykliin. Puolen vuoden välein julkaistava lippulaivamalli tuntuu vähän hämmentävältä, kun lisäksi on nykyään se kolmas Premium mallikin. Samsungilla ja Huaweilla on kuitenkin selkeästi toisistaan erilaiset mallistot lippulaivasegmentissä (S ja Note, P ja Mate), jotka julkaisteen puolen vuoden välein toisistaan. (Tosin niidenkin välinen ero on koko ajan kaventunut).
   
  Niko, Juha Kokkonen ja Rensu tykkäävät tästä.
 3. Pellonpecko

  Pellonpecko

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Höh compact mallit ollut ainuita vähänkään kiinnostavia malleja. Jos moisia saisi puhtaalla androidilla niin hankintaan menisi, isommissa taasen ei ole mitään ominaisuutta mitä ei muista löytyisi.
   
  JOHTAJ4, Lil' Skittles, Eldmor ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 4. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Compact-mallit eivät ole tainneet olla oikeasti kompakteja enää pitkään aikaan. Sonyllä ei selvästikään ole ollut rohkeutta suunnitella tuotteitaan suhteellisen pienen niche-asiakaskunnan ehdoilla, vaan puhelimet ovat olleet vesitettyjä kompromisseja, jotka eivät kelpaa oikein kenellekään.
   
  leripe, The Oath, Xiyng ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 276
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu täysin miten määritellään "oikeasti kompakti". Kyllä ne ovat lähes kaikkiin muihin markkinoilta löytyviin Android-puhelimiin verrattuna olleet kompakteja. Jos verrataan 3,5" näytöllä varustettuun vuoden 2010 älypuhelimeen, niin sitten eivät ole erityisen kompakteja.
   
 6. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 048
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tuosta compact perumisesta oli jo joulukuun alussa huhuja ja harmi sinänsä kun oli ainoa varteenotettava sony puhelin mikä oli hieman massasta poikeava juuri pienemmään koon takia.
  Toivottavasti tuovat kuvanvakautuksen lopulta kameraan jos lupaavat parannuksia.
  Ja tosian mitä FlyingAntero mainitsi tuo puolen vuoden julkaisusykli ei tee muuta kuin haittaa kun rahaa uppoaa paljon enemmään eikä se parannettu malli kuitenkaan ole ikinä ollut niin paljon parempi.
   
 7. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  1 953
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sonylla luulisi olevan paljon potentiaalia kameran osalta kun ottaa huomioon, että käytännössä kaikista parhaimmista kamerapuhelimista löytyy firman tekoa oleva sensori. Vaikka tietysti näissä massiivisissa konglomeraateissa voi olla vaikka mitä byrokratiaa ja muuta sellaista organisaatiollisia esteitä tehokkaan yhteistyön tiellä.
   
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 276
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo optisen vakaimen puuttuminen on ollut ihan Sonyn oma tarkoituksellinen päätös - heidän mielestään elektroninen vakautus on puhelimessa optista parempi.
   
 9. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Minä käyttäisin iPhone SE:tä malliesimerkkinä "oikeasti kompaktista", modernista puhelimesta, joka ei kuitenkaan ole vielä liian pieni. Pienimmätkin Sonyn Compact-sarjalaiset ovat olleet kookkaampia. SE:n kokoinen Android-luuri, jossa sormenjälkitunnistus olisi siirretty pois tieltä takakanteen (tai näytön alle), ja jossa olisi 18:9 -kuvasuhteen näyttö peittämässä lähes koko etupuolen, olisi vaikea jättää ostamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  Xiyng, qazserNOS, LaDeX ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 10. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eiiiiiih! Ei saa lopettaa compact-linjaa. Sony on ollut kutakuinkin ainoa laitevalmistaja, jolla on ollut tarjolla järkevillä spekseillä varustettu puhelin ilman jättikokoisa näyttöä. Ei kiinnosta yhtään ostaa mitään hiphop-housuja tai "man bagia", jotta saa luurin kulkemaan mukana.

  Toivottavasti joku kilpailija näkee tässä mahdollisuuden. Henkilökohtaisesti Apple ei ole ollut vaihtoehto, vaikka koko/design onkin heidän joissakin malleissa ihan ok.
   
  Lil' Skittles, Vklnuppi, HerraHumppa ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itselle ainoa syy valita Sony on ollut juurikin compact mallit, Z3C ja nyt XZ2C. Ei noita 6" telkkareita pysty taskussa kantamaan, vaatii takin missä isot taskut tai reisitaskut housuihin. Vähentäisivät malleja ja järkeistäisivät sykliä, mutta taitaa olla jo compact malli menetetty :(

  Yleensä en kanna puhelinta mukana urheillessa, mutta nyt se oli päivystyksen vuoksi hiihtolenkillä taskussa. En kyllä yhtään XZ2C isompaa halkoa taskuun kaipaa.

  Puhelinvalmistajien järki: 8" näyttö ja lasia eteen, taakse, näppäimiin, suojakoteloon. Kohta varmaan myyntipakkauskin lasista. :dead:
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  Xiyng ja Pellonpecko tykkäävät tästä.
 12. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  958
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koko sonyn puhelinmalliston vois lopettaa. Liian vaikea rootata, aivan turhaa shaibaa täynnä, jota ei saa poistettua jne..

  Kuikkapuhelimia sanon ma.
   
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 276
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  iPhone SE:nkin tapauksessa on kuitenkin kyse lähes kolme vuotta vanhasta ja peräti yli kuusi vuotta vanhaan malliin pohjautuvasta puhelimesta, joka on jo poistumassa Applen valikoimasta. Yksittäistapauksesta siis. Sanoisin muutenkin, ettei modernia suorituskykyistä Android-puhelinta ole mahdollista toteuttaa kyseisiin mittoihin (akun koko ei riitä). Ulkomailta löytyy kyllä noita kevyeen rautaan perustuvia pieniä Android-luureja kuten Palm.
   
 14. TohtoriTuho

  TohtoriTuho

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2018
  Onko tämä nyt sitä "äänekästä vähemmistöä" kun eri foorumeilla harmitellaan pienempikokoiseenkin kämmeneen mahtuvien luurien katoamista markkinoilta? Jos näitä vähintäänkin kyseenalaisia lippulaivamalleja julkaistaan puolen vuoden välein, niin luulisi sinne sekaan mahtuvan yhden compactinkin.

  Samsungin jätettyä mini- ja A3-sarjat, Sony on jäänyt ainoaksi vaihtoehdoksi. Epätoivoiset ajat vaativat epätoivoisia tekoja, mutta en ole vielä valmis siirtymään iOS-puolelle.
   
  The Oath, reivi ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 15. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 478
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Saattaa alkaa puhelinmarkkinoiden pimeä kausi tästä kun ei ole mitään mielenkiintoista puhelinta saatavilla vähään aikaan. Jokainen ottaa suunnan missä vain näytön koko on pääasia, sulavuus ja akkukesto toissijaista. Yhtiöt kuuntelevat marinaa siitä että Androidin pitäisi olla puhdas ja näin emme saa mitään hyödyllisiä muokkauksia millekään laitteelle. Kaikki kätevät muokkaukset kuten vaihtoehtoiset pikavalinnat hansikastila ja 4G häviävät pois Sonyltakin ja pelkkää Googlen sanelemaa surkeutta on luvassa.

  Tällä menolla tulemme näkemään siis puhelimia minkä kamera tuottaa aivan äärimmäisen jälkikäsiteltyä jälkeä, puhelimet ovat tehokkaita mutta silti tahmaavat arkikäytössä, hyvästä akkukestosta valmiustilassa ei ole puhettakaan, ovat vaikeita käyttää kokonsa takia, pelkkä puhdas Android mitä pitää puukottaa rutosti että saa siitä haluamansa laisen ja tuplakaiuttimiakaan tuskin tulee.

  Sonyn pitäisi mielestäni pysyä kummassakin linjassa, eli puoli vuosittaisissa julkaisuissa ja säilyttää pienet puhelimet, jotka ovat nykyäänkin täysin käytettäviä yhdellä kädellä. Heidän pitää vain olla tarkkoina siitä etteivät kosauta jotain yhtä pientä asiaa kuten jättämällä kuulokeliittimen pois ja samalla vakuuttaa ihmiset siitä että heidän akkukestonsa on huippuluokkaa, kun ihmiset eivät osaa tuijottaa muuta kuin teknisiä ominaisuuksia. Varsinkin tällaisella palstalla pitäisi jo monen tietää että pelkät tekniset tiedot eivät kerro kuin puolet totuudesta.

  Peukut pystyyn että Sony jatkaa hyvien tuotteiden tekemistä, mutta voittoisasti.
   
  Seidi Takamaa tykkää tästä.
 16. eternality

  eternality

  Viestejä:
  377
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Perus Sonyä, "uudistavat" mutta samassa kappaleessa puhuvat miten eivät halua hypätä uusien asioiden kelkkaan kuten 5G... Mielestäni yksi Sonyn isoimmista ongelmista on juurikin liian hidas reagoiminen markkinatrendeihin. Rauta ja varsinkin design tuntuu olevan säännöstään vuoden perässä kilpailijoita. Saavat ehkä tänävuonna viimein lovellisen näytön ulos kun kilpailijat alkavat varmaan jo siirtyä eteenpäin.
   
 17. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän pahalta näyttää kyllä nyt tämä puhelinbisnes. Pitänee varmaan siirtyä takaisin ei älypuhelimiin kun nykyinen lahoaa.
  Helpostihan se onnistus mutta kun puhelin pitää olla slim (ihan kuin pitää olla ainaki 6" näyttö) nykysuuntausten mukaisesti. Pikkusen paksuutta niin akkukin mahtuu. Niinkuin SE:ssakin.

  E: Luin vähän huonosti lainauksen. Eli suorituskykyistä puhelinta ei varmaan helposti saa mutta peruskapulan saa.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 18. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tätä design ja "nyt on hieno puhelin" hommaa en ole koskaan ymmärtänyt. Omaan silmääni nuo kaikki puhelimet ovat ihan samanlaisia neliskanttisia monoliitteja ja useat uudistukset täysin turhaa kosmeettista bling blingiä. Mitään (hyvään / taikka huonoon suuntaan) Nokia 1610, 8110, Communicator tai N-GAGE tyylisiä muutoksia ei enää tule. Seuraavana oikeana muutoksena varmaan ne taipuvat näytöt. Kaiken maailmat lovet ja reiät ovat melko turhaa shaibaa.

  Itselle merkitystä on sitten siitä, kenellä on järkeä tehdä vaikkapa se takakansi kumista, jotta siitä saa paremman otteen. Näyttö mahdollisimman pienillä freimeillä on myös jees, mutta jonnekin se mikki, kuuloke, sensorit ja kamerakin pitää upottaa. Tuo design kiinnostaa yhtä paljon, kuin miltä useiden generaatioiden aikana lähes samana pysynyt Abloyn avain näyttää. Kunhan desing tehdään toimivuuden ehdoilla, niin tykkään.
   
 19. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 276
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On se SE:kin aika slim - 7,6 mm. Akku 1624 mAh.
   
 20. MMXVI

  MMXVI

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Compact on ollut hyvä konsepti ja se on ainakin tähän asti erottunut edukseen Android-luurien loputtomasta joukosta. Sonyltä olisi todella lyhytnäköinen päätös hankkiutua siitä eroon.

  Vaikea myöskään ennustaa huikeaa menestystä tulevaan jos aikomuksena on tehdä täsmälleen samaa bulkkia kuin muutkin, ainoastaan vähän kovemmalla hinnalla, karsitummillla ominaisuuksilla ja tiukemmin proprietaryna. Apple on tätä jo pari vuotta kokeillut ja merkit viittaa siihen että tie nousee hiljalleen pystyyn.
   
  Lil' Skittles ja Tarjoushaukka tykkäävät tästä.
 21. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Työkaveri juuri osti uuden Z1 Compactin vanhan viimein hajottua koska mikään sen jälkeen tullut luuri ei ole tarpeeksi pieni.
   
  Paalausmestari tykkää tästä.
 22. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 144
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Paljonko joutui siitä maksamaan? Ihme että noita edes myydään vielä.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 23. tonkar

  tonkar

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Tässä on XA2 ollut käytössä kun siihen saa virallisen Sailfishin asennettua. Välillä turhauttava käyttää kun on niin pitkä kapula, ei yllä helposti yhdellä kädellä esim. näytön yläosaan (mikä on tärkeää Sailfishiä käyttäessä). Lisäksi luuri tuntuu myös hieman turhan leveältä, en saa tukevaa otetta siitä. Tuota olen käyttänyt jo jonkin aikaa ja kun sain XZ1 Compactin käteen niin se tuntui heti aivan uskomattoman paljon miellyttävämmältä. Siihen ei valitettavasti oikein saa Sailfishiä ja Android ei nappaa yhtään.

  Pitääpi varmaan kokeilla vanhaa X Compactia...

  e: tuntuu siis tuo ~130mm korkeus ja 65mm leveys olevan äärirajoilla omaan käpööseen. Näköjään X Compact ja XZ1C ovat aikalailla samankokoiset.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 24. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onhan sen jälkeen tullut mm. ZX1C ja ZX2C, jotka ovat hyvin lähelle samaa kokoluokkaa. Tosin jälkimmäinen on noista jokusen millin pidempi.
   
  LaDeX tykkää tästä.
 25. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 144
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Z1 Compact jälkeen on ollut vielä Z3 Compact, Z5 Compact ja X Compact ennen XZ malleja.
   
  Kosamiitti, LaDeX ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 26. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En muista mutta ei se montaa kymppiä tainnut olla.
  Mjoo astuuhan noista tosiaan aika moni samaan kokoluokkaan. Kyseessä vain ihminen jonka mielestä 300 euroa on puhelimesta ihan liikaa rahaa :)
  Phone size comparison
   
  Nightuser tykkää tästä.
 27. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, tiedän (minulla on ollut nuo kaikki), mutta nuo mainitsemani olivat niitä, joiden välillä valinta olisi kannattanut mielestäni tehdä jos ja kun tänä päivänä on pienikokoista Android-luuria ostamassa ostamassa Z1C:n seuraajaksi.

  Mutta tarpeet tosiaan ratkaisevat ja varmasti pari sukupolvea vanhemman luurin saa huomattavasti halvemmalla.
   
 28. reivi

  reivi Köyhä

  Viestejä:
  465
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Omaan käteen ja käyttöön nämä sonyn compactit ovat olleet ihan loistavia (z3c ja xz2c), sääli jos nämä compactit tiputtavat pois jatkosta. Tuntuu olevan puhelimien kanssa vähän päinvastainen trendi kuin muinoin, ennen pienempi oli parempi, nykyään päinvastoin :rolleyes:
   
  Lil' Skittles tykkää tästä.
 29. BlackWolf

  BlackWolf Tyamiahen kossu

  Viestejä:
  524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tunistaako noita Sonyn mallinimiä oikeasti kukaan muu kuin asiaan erikseen perehtynyt henkilö? Toisilla on 6 ja 6T tai jotain 3,5,6,9 ja Pro. Tuolla on jotain ZDCGRERSZSZ ja lisänumerot settejä. Kuka noita edes jaksaa seurata ja täten myös niistä kiinnostua, saati ostaa?
   
 30. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Samaahan se on muillakin merkeillä. Sony on itse asiassa mielestäni aika looginen moniin muihin verrattuna. Siellä on esim. Z1, Z2, Z3, Z4 ja Z5, joiden jälkeen tuli ZX1, ZX2 jne, ja rinnalla on sitten aina näiden pienemmät versiot, jotka tunnistaa C-kirjaimesta, tai Compact-sanasta.

  Suurimmilla valmistajilla on varmasti erillinen markkinointiosasto tekemässä tutkimustyötä siitä miten saadaan asiakkaat sekaisin ja ostamaan mahdollisimman paljon laitteita ja osa sitä on näiden mallimerkintöjen kanssa säätäminen. Eihän se kuluttajaa palvele, mutta ei se ole tarkoituskaan, vaan osakkeenomistajien edun palveleminen.
   
 31. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 894
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  XZ*

  ;)

  Edit: Ja noiden Z ja XZ sarjojen välissähän oli vielä ne X mallit..
  Eikä Compact versiota ole aina ollut isoveljen rinnalla
  upload_2019-1-12_22-30-0.png

  Missasinkohan jotain malleja @Juha Kokkonen ?
  Premiumeja en jaksanut ruveta listaamaan...vaikkei niitä nyt montaa ole.

  En usko. Itsekin hädin tuskin pysyn kärryillä näiden lippulaiva mallien kanssa, puhumattakaan sitten muista mid range ja karvalakki sarjoista.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  LaDeX ja BlackWolf tykkäävät tästä.
 32. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Heh, juuri näin. Tämä viimeistään taitaa todistaa pointin sekavuudesta.

  Vaikka mallimerkinnän tuohon ylemmäs typotinkin, niin yleensä itse muistan nuo uudemmat mallit XZ-shampoosta. :D
   
  BlackWolf tykkää tästä.
 33. antero

  antero

  Viestejä:
  2 470
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itsellä Sony jäi kun käytännössä tuki oli ehkä puolitoista vuotta, eikä edes turvapäivituksiä tullu. Vaikka oli lippulaivamalli. Päivitykset joka tapauksessa hyytyi reilusti ennen kahta vuotta.

  Ainakin sillä oli hyvät mahdollisuudet sotkea kaikki. Tämä silloin kuin itsellä oli sony.
  Unlocking erases camera DRM · Issue #5 · sonyxperiadev/device-sony-lilac  Compact mallin perusideahan on ollu että "tavallinen" asiakas luulee ostavansa samanlaisen kuin lippulaiva puhelin.
  Ehkä myynti ei ole onnistunut kun kerran huijattu asiakas ei astu samaan ansaan toista kertaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 34. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 894
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Eikä tuota sekavuutta yhtään helpota se että siirrytään Z5/Z5C -> X Performance -> XZ/X Compact -> XZs -> XZ1/XZ1 Compact.
  X Compact nyt toki oli karvalakki spekseillä joten siinä mielessä ihan ymmärrettävää etteivät nimenneet sitä XZ Compactiksi mutta tuo ihan loogisesta Z# sarjasta siirtyminen hetkeksi X:ään ja sitten XZ:aan näyttää vain niin typerältä.

  Että siinä mielessä ihan hyvä että uudistavat mobiiliyksikköään. Kunhan nyt eivät kuitenkaan luopuisi näistä Compact malleista..
  Vielä kun ymmärtäisivät että vaikka kuinka toivovat ja sanovat ja uskovat että EIS on parempi kuin OIS niin ei se ole totta.. Olisi edes RAW DNG..
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  BlackWolf tykkää tästä.
 35. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös nämä vielä pelkkänä Z:na ollut oikeasti noin että sama rauta eri koossa? Näytössä ja kamerassa ehkä jotain eroa? X ja XZ en osaa sanoa enää.
   
 36. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sony on aika selkeästi ilmaissut, että tukea näille "lippulaivamalleille" on luvassa vähintään 2 vuotta:

  Sony's official Xperia Android update policy revealed | AndroidPIT

  Lippulaivamalli tarkoittaa tässä yhteydessä myös näitä compact-versioita. Linkki oli vuoden vanha, mutta ei tuo ole tietääkseni ainakaan huonommaksi tässä välissä muuttunut.

  2v ei välttämättä riitä kaikille ja sekin riippuu aina siitä missä vaiheessa elinkaarta luurin hankkii, mutta omalla kohdalla luuri tulee uusittua ihan jo fyysisen kunnon vuoksi kutakuinkin juuri 2-3v välein, enkä todellakaan juokse viimeisimmän mallin perässä näiltä osin. Ja ainakin tähän saakka päivityksiä on saanut myös yli tuon 2v rajan.
   
  LaDeX tykkää tästä.
 37. reivi

  reivi Köyhä

  Viestejä:
  465
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  LaDeX ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 38. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  546
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Enemmän mua ihmetyttää tämän keskustelun tuloksena että millaisia housuja ihmiset oikein käyttää, jos ei tuollainen tavan 6-7" faksi mahdu taskuun?

  Oman 6.2" näytöllisen puhelimen mitat ovat 153 x 75.7 x 7.9 mm ja housun taskuissa sitä kyllä aina kannan, eikä koskaan ole edes juolahtanut mieleenkään että se jotenkin siellä ahdistaisi.
   
  ErrorFile, LaDeX ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 39. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Näin se vaan menee, ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä myös vaatetuksen suhteen. Henkilökohtaisesti en omista mitään sellaista vaatekappaletta, jossa yli 5" luuri kulkisi taskussa ongelmitta, enkä edes käytä mitään nykymuodin mukaisia pillifarkkuja. Takin taskussa toki kulkee laite kuin laite, mutta aika harvoin sitä tulee töissä mitään pikkutakkia kummempaa vermettä päällä liihoteltua ja vapaa-ajalla ei ole sitäkään.

  Reisitaskut ovat sitten eri asia, mutta harvemmin on omissa housussa sellaisia.
   
 40. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  546
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Silti outoa, että en käytä myöskään pillifarkkuja, mutta ihan tavan vaatteita joita nyt en valitse taskujen koon perusteella, sillä kriteerillä että sinne pitäisi jotain auton pakosarjaa mahtua. Ei ole silti ikinä juolahtanut mieleenkään ettei tuollainen nykystandardin normaalikokoinen puhelin sinne housuntaskuun mahtuisi.
   
 41. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 828
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan normaalien farkkujen taskuun menee helposti nämä 6,5 tuuman luurit ilman ongelmia. Ei siinä mitään pikkutakkeja tarvita. Luuri taskuun ja liikkeelle
   
 42. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Paitsi, että juuri alle 2v vanha XZs sai vain yhden päivityksen. Eli nougatista oreoon. Ja ainakaan sonyn pie listauksissa ei näy XZs.
   
 43. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 008
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ok, minulla (ja samasta ongelmista valittavilla kavereilla/kollegoilla) on sitten selvästi tavalla tai toisella virheellinen kroppa tai vääränlaiset farkut. :D
   
  Hesemonni tykkää tästä.
 44. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä reisitaskuhousut mutta siellä "normaaleissa" taskuissa luuri kulkee eli samat taskut mitkä löytyy aivan kaikista housuista. Hyvin kulkee S8 mukana ja kyllä Notekin menisi.
   
 45. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 508
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itselle taas XZ1 compact on varsin hyvä. Ehkä hitusen pienempi olisi optimi, mutta tuo mahtuu jo jotenkin mukaan kevyelle lenkille tai jopa vaellukselle. Jos ei soita ja surffaa jatkuvalla syötöllä niin pärjää kolmisen päivää patikointia ilma vara-akkua.
   
 46. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ai että tuon kun saisi ihan semiaktiivisella käytöllä akkukestoksi puhelimeen. Ei haittaisi paljoa vaikka palaittisiin 10mm+ paksuihin puhelimiin tämän saavuttamiseksi. Nokia N-Gagekin kulki aikanaan taskussa ongelmitta.
   
 47. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 508
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Vaelluksella ongelmaksi muodostuu se, että signaali heikkenee ja puhelin joutuu vahvistamaan sitä enemmän. Tuo Sonyn staminatila on oiva!
  Jos oikein hyvää haluaisi, niin luultavasti joku pikkukoreilla varustettu 7nm tekniikalla 720p tarkkuudella varustettu malli pienellä näytöllä voisi päästä tuohon vähän aktiivisemmallakin käytöllä. Tää xz1 on varsin paksu, jotta siihen saatiin riittävän iso akku, mutta sopii hyvin käteen ja taskuun tai reppuun myös.
  Ihmiset vain haluavat rimpulampia puhelimia ja se ei taas akunkesron kanssa oikein skulaa.
   
 48. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisi mielenkiintoista nähdä oikeasti tutkimus siitä haluaako ihmiset todellakin muutaman millimetrin ohuita puhelimia. Tuntuu siltä että valmistajat on vain tehnyt joka vuosi ohuempia ja päätellyt ihmisten haluavan ohuempia koska uusia lippulaivoja on ostettu siitä huolimatta että ne ovat ohuita ja sisältävät pienen akun vaikka oikeasti kuluttaja halunnu vain sen muuten paremman raudan ja uuden laitteen.
   
 49. jarp

  jarp

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
 50. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 628
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä ei ole ollut ongelmana isojen puhelimien kanssa, etteikö ne taskuu mahtuisi vaan käytännöllisyys. Pientä puhelinta (max 130x65mm) on vain niin paljon helpompi käyttää arjen askareissa. Yhdellä kädellä käyttö on luontevampaa ja pieni puhelin kulkee näppärämmin mukana esimerkilsi hiihto- ja juoksulenkeillä. Kyllä isonkin kanssa pärjäisi mutta se olisi haastavampaa ainakin omasta mielestä.
   
  naatti, MMXVI, Paalausmestari ja 2 muuta tykkäävät tästä.