SiSoftware lipsautti Core i9-12900K -artikkelin linjoille ennen aikojaan (Alder Lake)

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 495
intel-core-i9-12900k-sisoft-sandra-vector-20210928.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin tulevat Alder Lake- eli 12. sukupolven Core -prosessorit julkistetaan näillä näkymin ensi kuun lopulla ja viimeisimpien vuotojen mukaan niiden myynti olisi alkamassa mahdollisesti 4. marraskuuta. Sitä odotellessa nettiin on alkanut tulvimaan uusia testituloksia vielä julkaisemattomilla prosesseilla.

Tuttu luottovuotaja Tum Apisak bongasi SiSoftware julkaisseen ilmeisesti erehdyksessä paitsi suorituskykytestejä Core i9-12900K:lla, myös artikkelin tulevien Alder Lake -prosessoreiden uudistuksista aiempiin sukupolviin nähden. Itse artikkeli on vedetty jo pois linjoilta, mutta siitä ehdittiin ottaa myös kuvankaappaus talteen.

SiSoftware kertoo artikkelissa päivittäneensä testisovelluksiaan kahdella uudella toimintatilalla Intelin hybridiarkkitehtuurin vuoksi. Dynamic/Asymmetric workload allocator jakaa testit eri säikeiden laskentakyvyn perusteella, kun Best performance core/thread default selection valitsee testityypin mukaan parhaan suorituskyvyn antavan toimintatilan, oli se sitten esimerkiksi vain P-ytimien käyttäminen tai SMT-tuen hyödyntämättä jättäminen.



SiSoft Sandran Vector SIMD Native -testeissä Core i9-12900K:n suorituskyky riittää suurin piirtein tasoihin Core i9-11900K:n kanssa, vaikka ensin mainittu ei tuekaan testin hyödyntämiä AVX512-laajennoksia. Ryzen 9 5900X peittoaa molemmat kaikissa, paitsi Quad Float SIMD -testissä, jossa se on käytännössä tasoissa 12900K:n kanssa. Natiiveissa kryptografiatesteistä tulokset on vain Crypto AES-256- ja Hashing SHA2-256 -testeistä, joissa uutuus jää sekä Ryzenin että Core i9-11900K:n jalkoihin.



Financial Analysis Native -testipatteristossa jatkuu vajaiden tulosten lista, mutta Monte-Carlo Double-, Binomial Double- ja BlackScholes Double -testeissä Intelin uutuus peittoaa i9-11900K:n helposti. Ryzenin kanssa on tasaisempaa, Monte-Carlo menee tasan, Binomial Intelille ja BlackScholes AMD:lle. Scientific Analysis Native -testeissä tuloksia on DGEMM-, DFFT- ja DNBODY-testeistä. DGEMMissä i9-12900K häviää sekä 11900K:lle että liki kaksinkertaisen tuloksen saavalle Ryzen 9 5900X:lle, DFFT:ssä Ryzen jää jälkeen mutta 11900K pysyy edellä ja vaikka 12900K peittoaakin 11900K:n DNBODY-testissä, naputtaa 5900X tauluun yli 50 % paremman tuloksen.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Eka taulukko on jotain vektorijuttuja, tyyliin AVX ja toinen taulukko on salausta.
Eli oikein hyvin ei ole päivittäiset käyttötilanteet edustettuna. Normaalikäytössä prosessori laskee kokonaisluvuilla ja tekee muistihakuja.
En näiden taulukoiden perusteella tekisi mitään johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.
 
En tiedä, että mitä kaikkea suoritin nykyään tekee, mutta salausta ja hashejä käytetään taustalla säännöllisesti, ihan huomaamatta, vaikka ihan verkkosivuja selatessa tai salatulla levyllä. Arkisia huomaamattomia tapauksia varmaan paljon, mutta hkultalaa ja revittyjä pelihousuja odotellessa...
 
salausta ja hashejä käytetään taustalla säännöllisesti, ihan huomaamatta, vaikka ihan verkkosivuja selatessa
Jos meinaat perus https salausta niin edes sillä harvinaisella gigan nettiyhteydellä ei päästä kuin gigaan. Noistakin prossuista huonoin menee heittämällä yli 10 kertaa kovempiin lukemiin. Eli noilla vuodetuilla tuloksilla ei mitään merkitystä minkään nettiselailun nopeuteen.
 
Jostain syystä Alder lake ei näin alkuun tunnu miltään jumalprosessorilta. Taisin odottaa liikoja. Josko vuosi vielä lisää odotusta, ja keskinäiseen vertailuun sitten zen4 ja Raptor lake. Ddr5 ja pci-e 5.0 olisivat silloin jo kypsempää tekniikkaa. Deflaation käsite aukenee uusilla tavoilla...
 
Se mielenkiintoinen luku tuloksista puuttuu. Jos AL olisi yhtä tehokas kuin 11K sarja mutta vie puolet vähemmän sähköä, olisi homma hyvässä kuosissa. Nämä epäsymmetriset piirit ovat kait pääosin suunnattu kannettaviin laitteisiin. Parempi vertailukohta olisi 5K APU sarja.
 
Ohhoh... Intel kyntää aika pahasti ainakin näissä nimenomaisissa testeissä. Saa nähdä kuinka hyvin microsoft osaa antaa vetoapua Intelille esim. Cpu Schedulerin kunnollisella optimoinnilla, josko laskentatehoa tulisi sitten enempi ? Windows 11 kolkuttelee jo oven takana.
 
@jive ... Tämä pääsee tosiaan aina itseltä unohtumaan... kannettavathan ne edustavat nyt sitä enemmistöä koneista. Aivan.
 
Se mielenkiintoinen luku tuloksista puuttuu. Jos AL olisi yhtä tehokas kuin 11K sarja mutta vie puolet vähemmän sähköä, olisi homma hyvässä kuosissa. Nämä epäsymmetriset piirit ovat kait pääosin suunnattu kannettaviin laitteisiin. Parempi vertailukohta olisi 5K APU sarja.

Sisoftwaren tuloksista ei kannata vetää hirveitä johtopäätöksiä - nuo vain osoittavat että Alderlake on suunnilleen tasanopeuksinen AVX512-tukevissa softissa 11-sarjaa vastaan. Eli ilman AVX-512:sta. Ja nämä tulevat piirit eivät ole suunniteltu kannettaviin, tulevat olemaan eniten virtaa vieviä kuluttajapiirejä Inteliltä ikinä eikä tätä 8+8 sirua johon 12900 perustuu tulla näkemään missään vähävirtaisissa laitteissa. Nopeuskuninkuutta Intel noilla hakee työpöytäpuolelle ja ainakin jossain määrin tullee myös siinä onnistumaan, nuo Alderlaken suuret ytimet kun ovat oikeasti valtavia.
 
Muistelin että Lakefield olis esitellyt konseptin jo ja AL tuo mukaan vain järeämmät Gracemont ytimet. On noissa näköjään pari sukupolvea eroa isoissa ytimissäkin, Golden vs Sunny Cove.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 637
Viestejä
4 494 416
Jäsenet
74 265
Uusin jäsen
Oranta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom