Sisäfile Medium plus lämpötila?

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja K4R1, 06.12.2018.

  1. K4R1

    K4R1

    Viestejä:
    244
    Rekisteröitynyt:
    25.04.2018
    Hei, aiemmin olen lukenut sisäfileen medium lämpötilaksi 55-58, mutta nytkin kun otettiin uunista 60 asteisena ulos ja annettiin seistä foliossa 15 min niin oli edelleen enemmän raw kuin medium (enemmän punaista kuin ruskeaa).

    Olisiko parempi jos ottaa uunista vasta joskus 65 asteessa jos haluaa medium plussaa?

    70+ astetta on jo varmasti kypsää mutta tuo raja mikä on raa'an ja kypsän välissä vaihtelee suuresti.

    kyseessä siis 1,5kg kokoinaisena uunissa.

    Millä tavalla on ihmiset valmistanut? tuntuu että tuo yleinen 55-58 ei riitä ollenkaan medium lämpötilaksi.
     
  2. K4R1

    K4R1

    Viestejä:
    244
    Rekisteröitynyt:
    25.04.2018
    Saatiin asia korjattua toki kun lyötiin uuni täysille ja siellä pari minuuttia niin saatiin kohdalleen.
     
  3. luuponen

    luuponen    ✜

    Viestejä:
    163
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Uunit flippailee lämpötiloissa. Käytä kunnon mittaria. (motonet/clasu/wingwong)

    • Broileri 70°
    • Kala mehevän kypsä 60–62°, täysin kypsä 65–70°
    • Karitsan filee, paahtopaisti hieman punertava 52–55°, täysin kypsä 62°
    • Kinkku mehevän kypsä 75°, täysin kypsä 82°
    • Lampaanpaisti hieman punertava 70°, täysin kypsä 75°
    • Naudan- tai hirvenfilee medium 52–54°, täysin kypsä 65°
    • Naudanpaisti hieman punertava 70–72°, täysin kypsä 75°
    • Paahtopaisti punertava sisältä 60–63°
    • Porsaanfilee 68–72°
    • Poronfilee, paisti hieman punertava 55°, täysin kypsä 63°