Silent Hill pelit

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 747
Ei löytynyt haulla yhtään ketjua tästä upeasta pelisarjasta. :eek:

Onkos täällä muita faneja? Todella hienoja pelejä joissa upean sekopäiset ympäristöt, tunnelma ja musiikki. :geek:

On kyllä tyhmää kun näitä ei saa digitaalisena kun Konami on niin kusipäinen firma. :tdown:

Ei taida koskaan enää tulla uutta Silent Hill peliä? :itku:





Onko kukaan teistä pelannut Originsia? Kannattaisiko PS2 hommata pelkästään sen takia? Tai no ehkä PS5:lle tulee PS2 pelien tuki.
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
Origins kuulemma huono niin jäänyt pelaamatta. Toisaalta pelasin Shattered Memoriesin läpi, joten tuskin se sitä huonompi voi olla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 396
Ykkösestä remake ja kakkosesta neloseen remasteri tai remaket ressa 2 tapaan.

Kakkonen ja kolmosen aikanaan pelanut läpi ps2:lla ja olivat tunnelmallisia pelejä mutta jos ressa osasi nykyaikana olla painostava alussa niin uskaltaisko sitä uutta silent hilliä edes pelata.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 747
Origins kuulemma huono niin jäänyt pelaamatta. Toisaalta pelasin Shattered Memoriesin läpi, joten tuskin se sitä huonompi voi olla.
Ahaa okei. Ei sitä saa halvalla edes käytettynä.

Luulin että Shattered Memories on hyvä. Hitsi.
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
Ahaa okei. Ei sitä saa halvalla edes käytettynä.

Luulin että Shattered Memories on hyvä. Hitsi.
Ei se nyt mikään megahuonokaan ole, kyllä sen kerran pelaa läpi. Vähän jää kömpelöksi toteutukseltaan eikä ole ollenkaan klassisen SH-pelin kaltanen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
233
Pelasin SH 2:n ja 3:n ensimmäisen kerran läpi vasta tuolla kököllä "HD Remasterilla" ja silti kolahtivat kovaa. Näistä vaikuttuneena pelasin perään myös SH 1:n läpi joka järkytti minua pentuna ja tuloksena nämä kolme peliä menivät heittämättä omalle parhaimpien pelien listalle kärkipäähän.

Hieman surullista että Team Silent jätti(?) sarjan neljännen osan jälkeen ja Konamin viimeaikaiset perseilyt ovat viimeistään lyöneet naulan tämän pelisarjan arkkuun.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 911
Silent Hill 1, 2 ja Homecoming peleistä hyviä muistoja. Varsinkin viimeinen oli todella huikea tunnelmaltaan ja tuli hieman yllätyksenä miten hyvä se lopulta olikaan. Onko SH Downpourin pelanneita? Sehän lienee se uusin sarjasta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 747
Silent Hill 1, 2 ja Homecoming peleistä hyviä muistoja. Varsinkin viimeinen oli todella huikea tunnelmaltaan ja tuli hieman yllätyksenä miten hyvä se lopulta olikaan. Onko SH Downpourin pelanneita? Sehän lienee se uusin sarjasta.
Homecoming on vielä pelaamatta vaikka ollut mun Steamissä jo vuosia.

Downpourin menin läpi x360:llä. Oli hyvä peli mielestäni. :tup: Kiva kun siinä on myös stereoskooppinen 3D valittavana.
 
Liittynyt
14.10.2017
Viestejä
32
Silent hill 2 on itselleni se top1 paikkaa pitävä peli edelleenkin. Uskomattoman hyvä juonenkuljetus, hyvin rakennetut tapahtumapaikat ja tunnelma. Varsinkin "In Water" loppu on omassa kylmyydessään upea ja omasta mielestä ainut oikea. Kauhupeleillä olisi nykyään aika paljon opittavaa varsinkin alkuperäiseltä trilogialta.

Pelisarjan kohtalosta voi olla montaa mieltä varmasti, aika vain ajoi näistä ohi. Pyramidheadin täysraiskaaminen myöhemmissä osissa tehtiin täysin alkuperäistä lorea vastaan, ja muutenkin kierrätettiin asioita turhan paljon. Vaikka esimerkiksi Homecoming oli pelinä ihan hyvä, ei se silti tuntunut Silent hilliltä. Resident Evil sarja on nykyisin päässyt hyvälle tasolle takaisin, mutta olihan SH:t tunnelmaltaan paljon maanläheisempiä ja enemmän psylogista kauhua mitä on tavallaan hieman ikävä.

Paljon tuli pelattua näitä ja kakkosen jaksaa vieläkin pelailla silloin tällöin, mutta hyvä että sarja on nyt kuopattu. Jostain remakesta voisin vielä innostua mutta muuten ei.
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
Yritin itse viimeviikolla asentaa Windows 10:ssä SH2, mutta asennusohjelma bugitti jotenkin eikä näyttänyt mitään tekstiä ohjelman sisällä. Next-nappulan rämppäys vaan kaatoi asentajan enkä saanut peliä koskaan asentumaan.
 
Liittynyt
12.08.2018
Viestejä
451
Hieno pelisarja, näissä on joku oma karmiva tunnelmansa. Silent Hill 2 on se oma suosikki, mutta kyllä nuo tuoreimmat on syytä pelata.

Pari vuotta sitten ostin ton Homecomingin verkkohuutokaupasta ja virittelin 360:n sitä varten. Oli hyvä ja mielellään pelas useamman kerran ja napsi kaikki achievementit.

Pelissä on eräs nukke-boss, joka nostaa selkäkarvat pystyyn ku muisteleekin sitä heh. Alkuun se oli jopa hankala, joten hetki meni sen kans täärätessä. Tuli ihan fyysisesti huono olo visuaalisuuden ja saundimaailman yhdistelmästä.

Downpourin pelas kans mielellään.
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
No mä just asensin ton, eurooppalainen Director's Cut versio. Ku meet sinne pelilevyn sisälle ni laita sieltä yhteensopivuus Win 98 ja klikkaa hiiren oikeella uudelleen sitä exeä ja valitse suorita järjestelmänvalvojana. Ja lopussa älä asenna DirectX:ää, ku sulla on jo kaikki ne vanhemmatkin versiot, se muuten tilttaa koko asennussofta.
Tietenkin ajoin asentajan yhteensopivuustilassa ja adminina, mutta eipä auttanut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 911
SH Homecomingin voisi ottaa työnalle pc versiona. PS3 kokemuksesta on jo kauan aikaa niin ehkä se maistuu jo tuoreelta. Silent Hill 2 tulikin pelattua loppuvuodesta läpi ja oli edelleen timanttista viihdettä.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
651
Silent Hill, paikka jossa en olekaan vähään aikaan käynyt.

Muistan kun kaveri sai jostain PS1:lle Silent Hillin aikoinaan, oli kyllä jännä ja tunnelmallinen peli heti alusta saakka, oli jotain niin tunnelmallista sekä ahdistavaa etten ollut ikinä kokenut vastaavaa.
Yhdessä kaverin kanssa tuo eka pelailtiin läpi ja kaverikin sanoi ettei yksinään mielellään tuota pelaa. Teki kyllä vaikutuksen Silent Hill tosissaan ja etenkin nämä muutama eka sarjan peli ovat kaikki hienoja.
PS2:lla sitten pelailin aikoinaan Silent Hill 2:sen sekä 3:n, molemmat aivan mahtavia. Mielestäni kuitenkin 2 jäi sarjan parhaaksi, todella piinaavaa ja ahdistavia hetkiä sisältävä peli. Soundtrackit molempiin löytyy cd:nä.
Akira Yamaoka kyllä tehnyt hyvät piisit peleihin, jotenkin vieläkin piirtyy mieleen ne tapahtumat jos kuuntelee jotain noita piisejä. Muistan kun itseasiassa kerrankin pelailin tuota 2:sta niin se meni jopa omiin uniinkin ja tuosta kyllä jo tiesi että oli tullut liikaa pelailtua sekä mietittyä pelin ongelmia.
Ai ai niitä kivoja muistoja monen vuoden takaa, harvoin enää samalla tavalla säväyttää enkä tiedä onko montaa hyvää kauhupeliä (Resident Evil 7 on kyllä hyvä kanssa). Olis kyllä kiva vielä saada joku 2:n veroinen Silent Hill peli. En tiedä onko myöhemmissä SH-peleissä samaa kuin noissa ekoissa.
Nelosen taisin pelata yli puoliväliin mutta jotenkin se ei enää napannut niin paljoa, eikös siinä pitänyt mennä uudemman kerran samoja paikkoja ja jäi täten kesken. Hyvä idea kyllä pelin lähtökohdista mutta jokin jo uupui.
Uudempia en olekaan pelannut, ainoastaan nähnyt aikalaisien arvosteluita silloin kuin kukin julkaistiin ja jotain videoita. Pleikka 3 löytyy mutta enpä siihen enää hommannut tuota kakkos ja kolmos-SH:n remasterin sisältävää pakettia (oli kuulemma aika buginen julkaisussaan).
Lieneeköhän pc:llä hyvät versiot 2 tai 3 SH:stä? Oon nähny jotain kun tuttu joskus vuosia sitten pelaili mutta tuntuu että tuo pc:lle tehty versio on melkein sama kuin alkuperäinen, ainakin yhtä kankea ohjaus ja valikot.
Silent Hills (se ilmeisesti keskeytetty projekti) näytti videon perusteella ihan lupaavalta. Ei taida hirveämmin pc:llä edes olla näitä muita sarjan pelejä, Homecoming lienee ainut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 232
Katotaan jos tää teitä jeesais:

Elikkä, setup tiedostosta laittaa yhteensopivuuden Win XP Service Pack 2 ja ei laita ruksia tohon Suorita Järjestelmänvalvojana.





Sen jälkeen ku klikkaa hiiren oikeella setuppia ni painaa tosta sen käynnistä järjestelmänvalvojana:





Tolla saan ite sen asennuksen toimimaan. Ja asennuksen lopussa ei kannata asentaa DirectX:ää mitä se pyytää, et sitä tarvi ees ku uusissa koneissa on jo se (asennus sekoaa jos sen valitsee).






Herjaako se sulla semmosta et pyytää laittamaan CD1 sisään ?
Yksitellen kokeilin niin tuo SH2PC_ReShade_4.5.3_DirectX9 kun laittaa niin peli ei vain käynnisty enää
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 232
Mikä toi tommonen on :confused:
This step is optional and is only recommended to be used if you have a dedicated graphics card. ReShade can be too demanding for weaker/older computers, which may prevent the game from running. Currently, we include ReShade as part of the installation process primarily for its anti-aliasing filter. We hope to create our own built-in anti-aliasing option at a future date, so as to remove this step.

 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
Näyttää aika samalta kuin jos vain ajaisi PS2-versiota isommalla resoluutiolla emulaattorilla.

60fps modikin taisi aiheuttaa vähän fysiikkabugeja ja muuta pientä.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
651
Eli tuon SH2:n pc-version saisi laillisesti ladattua ilmaiseksi tuolta:
Asensitteko tuon sivun extrat, eli nocd, patch ja fix?

Tuolta pitääkin sitten latailla ja testata sekä asennella vielä lisäksi enchanced edition siihen.
Muuten mitä kaikkia suosittelette käytettäväksi tältä sivulta: Silent Hill 2: Enhanced Edition - Configuration Details
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
651
Mä hankin vaan sen eurooppalaisen Director's Cut version, ku toi Enhancement modipaketti on sille tehty ja ilmeisesti sillä vaan toimii. Ja jos lataa tuolta Enhancement-projektin sivuilta noi paketit ni muiden sivujen patchit/modit ei oo yhteensopivia tai toimi kunnolla, ja tarpeettomiakin. Enhancementin modeista optionaalisia on oikeestaan se audio sekä videopaketti. Mut se 3D audio ja XInput hommat on enemmän ku suositeltavia, koska silloin saat pelissä suoraan toimimaan Xbox One kapulan ainaki ja se on valmiiks hyvin konfattu.





Ja kyllä, tää on käytännössä abandonwarea ku Konami ei oo tehny elettäkään tän digijulkaisun kanssa.
Hyvä huomio, mutta mistä voi ladata tuon eu-version? Tais jäädä pelailut jos sitä ei saakaan..
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 232
Näyttää aika samalta kuin jos vain ajaisi PS2-versiota isommalla resoluutiolla emulaattorilla.

60fps modikin taisi aiheuttaa vähän fysiikkabugeja ja muuta pientä.
Ei kyllä mitään bugia tietävästi pitäisi olla fps takia

Edit: tai no kun kokeilin laittaa 144 fps niin sillä hahmo ei liikkunu mutta 60 fps toimi ihan hyvin
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
651
Vielä 1 kyssäri, jos asentelen ton USA-version minun tulee vain laittaa tuo nocd ja sen jälkeen enhanced-paketti, eikö?
EDIT: nocd:n jälkeen käynnistyi ja nyt asentelen nuo lisäjutut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 232
Vielä 1 kyssäri, jos asentelen ton USA-version minun tulee vain laittaa tuo nocd ja sen jälkeen enhanced-paketti, eikö?
EDIT: nocd:n jälkeen käynnistyi ja nyt asentelen nuo lisäjutut.
Kannattaa yksitellen asentaa ja kokeilla niitä niin huomaa mikä ei toimi jos tulee ongelmia
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
651
Hyvin pyöri Windows 10:llä tuo SH2. Käynnistyi ongelmitta, pelailin ensimmäiseen kerrostaloon huoneistoja tutkimaan eikä tarvinnut säätää mitään ja tarkastin vain .ini-tiedostosta että kaikki on päällä kuin pitääkin.
@DD-Indeed Oon samaa mieltä kanssasi ja jotain tuonsuuntaista olleen syynä siihen ettei lopulta tämä pelisarja menestynyt. Nytkin kun kattoo ja miettii koko sarjaa niin ei se tunnu kovin yhtenäiseltä, etenkin kun miettii noita myöhempiä pelejä.
Olisi ansainnut kyllä paremman toteutuksen, tuotannon sekä suosion sillä ne alkuperäiset pelit olivat vaikeita, todella jänniä ja tekivät kyllä vaikutuksen. Pitääkin tsekata RE-peleistä mitä oon aikoinaan pleikalla pelannut ja PC:llä tämä RE7 on ainut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 911
Kolmoseen ei taida olla mitään enchanted editionia? En ainakaan löytänyt pikaisella googletuksella.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
944
Tässä kaikki mitä itseltäni löytyy. Pidän kyllä kaikista, mutta osat 1-4 ovat suosikkini, josta ykköspallista taistelee 1 ja 2. Ykkösestä ei jostain syystä fyysistä versiota mulla ole, siihen pitää saada muutos piakkoin.

HD collection oli mielestäni paska hankinta, pelaan mieluummin kakkosta orggis xboksilla ja kolmosta ps2:lla kuin tuota köpöstystä.
 

Liitteet

P c L A Y E R

Team Ryzen
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
4 560
Muistan kuinka innoissaan vöännettoin silent Hill 1:n läpi kaverin PS1:llä. Joka ilta oli pakko päästä jatkamaan peliä. Joidenkin puzzlejen kohdalla jumitettiin kyllä pari iltaa... :rofl2: Oli kyllä vsikeahko peli, mutta niin upean ahdistava.

2:n pelailin sitte yksikseen PC:llä ja yhtä ahdistavaa oli kyllä sekin. Aiks heikot on muistikuvat pelien tapahtumista kyllä.

Muita osia en ole itse pelannut. 3:n siis vielä saman tiimin tuote? Onko laadultaan millanen 2:n ekaan verrattuna ?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
60
Ikinä en ole Silent Hill pelejä pelannut, mutta nyt on kakkonen tilauksessa xboxille. Ps2 versio taitaa olla se paras, mutta xbox versio on hitusen halvempi.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
944
Ykkönen peruskuntoisena on joku 40-50 €, CIB:nä lähentelee satkua ja minttinä/sealed ni puhutaan jo satasista.
Tuli äsken huutonetissä vastaan CIB:nä hintaan 30e, myyjän palautteet tsekattuani painoin "osta heti" ennennäkemättömällä nopeudella. Ainoa miinus tuossa näytti olevan se, että kannet ja ohjeet oli alkuperäistä painosta mustine reunoineen, mutta pelilevy oli platinum. Itselleni tuolla ei mitään merkitystä.
 
Liittynyt
06.05.2020
Viestejä
120
Osaatteko kertoa miten näiden ja muiden klassisten Ps-pelien hinnat ovat näin vauhdilla nousseet? Esim MGS:t, FF:t ja Silent Hillien hinnat ovat aivan pilvissä.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 466
Silent hill 2 Director's Cut oli ilmeisesti liian pelottava peli Xboxille.

Olen tuon joskus dyykannyt tyttöystävän kokoelmista. Nyt kun olen hetken vanhemmilla, jossa ainoa tarjolla oleva konsoli on orkki xbox, ajattelin että jos vihdoin kokeilisin uskaltaa pelata pelin, joka pitäisi kokea yleissivistyksenä.

Pääsin valikkoon, peliin asti, ekasta huoneesta ulos, Loading..... ja dirty disc error. Levyssä ei fyysisiä jälkiä, käytin xboxilla vanhan löytämäni dvd laser lens cleanerin, poistin kovalevyltä tallennuksen, yritin putsata levyä, mutta en pääse enää edes alkuvalikkoon asti. :itku: Testaamani muut pelit ja dvd-elokuvat luki ongelmitta, joten ei edes ole kyse että levyasema olisi yleisesti lauennnut.

Jää siis tämän viikon projekti aika lyhyeen. Mikäs muu tapa olisi nyt paras tuo pelata? PS2-emulaattori? Varsinaista PS2 en omista, ja muistikuvani siitä oli että vihaan PS2-painenappeja (usein hahmo jätti lyömättä, koska painoin muka liian hiljaa).
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 232
Silent hill 2 Director's Cut oli ilmeisesti liian pelottava peli Xboxille.

Olen tuon joskus dyykannyt tyttöystävän kokoelmista. Nyt kun olen hetken vanhemmilla, jossa ainoa tarjolla oleva konsoli on orkki xbox, ajattelin että jos vihdoin kokeilisin uskaltaa pelata pelin, joka pitäisi kokea yleissivistyksenä.

Pääsin valikkoon, peliin asti, ekasta huoneesta ulos, Loading..... ja dirty disc error. Levyssä ei fyysisiä jälkiä, käytin xboxilla vanhan löytämäni dvd laser lens cleanerin, poistin kovalevyltä tallennuksen, yritin putsata levyä, mutta en pääse enää edes alkuvalikkoon asti. :itku: Testaamani muut pelit ja dvd-elokuvat luki ongelmitta, joten ei edes ole kyse että levyasema olisi yleisesti lauennnut.

Jää siis tämän viikon projekti aika lyhyeen. Mikäs muu tapa olisi nyt paras tuo pelata? PS2-emulaattori? Varsinaista PS2 en omista, ja muistikuvani siitä oli että vihaan PS2-painenappeja (usein hahmo jätti lyömättä, koska painoin muka liian hiljaa).
Jos voi niin PC kun siitähän saa parhaimman version modeilla

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 350
Viestejä
4 158 026
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom