SGS5neo Akku turvoksissa. (Ratkaistu)

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja JulmaJuha, 09.09.2019.

 1. JulmaJuha

  JulmaJuha

  Viestejä:
  365
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Aina joskus saa lukea uutisista, että "käyttäjän akku räjähti" Siksi tämä kysymys tänne.

  Eli otsikon mukaisessa luurissani alkoi tapahtumaan kummia. Puhelin toimi ihan normaalisti, mutta ihmettelin miten näyttö oli noussut ylös ja irti syvennyksestään. Aloin katsomaan puhelinta tarkemmin ja huomasin, että myös takakansi oli keskeltä oudon pullea. Virta äkkiä pois ja kansi auki. Akku muistutti hieman tyynyä, mutta ei kuitenkaan ollut vielä kovin turvonnut. Pistin akun peltipurkkiin ja purkin ulos asunnosta.

  Puhelimen takuu on tietysti ollut jo hettkenkin aikaa loppu, mutta itse mietin, että onko tälläinen vaarallinen tilanne silti ns normaali takuu, vai onko se se joku muu tilanne johon valmistajalla tjms pitäisi olla joku vastuu paljon pidemmänkin aikaa?

  Onko muilla vastaavia kokemuksia? Miten teillä on hommat hoituneet?
  Onko muuten vaan tietoa akuista jotka on turvonneet ilman siitä seuraavaa räjähtämistä tai muuta tulipaloa?

  Voikohan puhelin mennä siten rikki, että se tekisi tälläistä? Akussa kuitenkin luulisi olevan omat suojapiirit yli/alilataukselle.
  Muuta aiheeseen liittyvää?
   
 2. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 286
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oman varapuhelimen akku turposi joskus, mutta ei se syttynyt palamaan edes rikkomalla.
   
  JulmaJuha tykkää tästä.
 3. N-man

  N-man

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllähän noita tulee vastaan yhtenään. Ei ole akuutisti vaarallista, mutta toki akku on tuossa kohtaa entinen eikä sen käyttö jatkossa ole enää turvallista. Tietysti jos laitteen sisällä on jotain teräviä reunoja, voi akku puhjeta pullistuessaan ja syttyä palamaan. Lisäksi usein pilaa laitteen.

  Syitä pullistumiselle voi olla monia, ylilämpö, jatkuva (yli)lataus ja tyhjäksi pääseminen. Kaikista omistamistani Samsungin puhelimista on akut pullistuneet muutamassa vuodessa, tosin kyseessä ollut irroitettavalla akulla olevia Xcover-sarjalaisia ym.

  Myös töissä tulee jatkuvasti vastaan kun tablettikoneita on kuumissa laitetiloissa jatkuvasti laturin päässä. Kuvissa muutama esimerkki, kyseisen malliset pullistuivat jok'ikinen järjestään vaikka säilytysolosuhteet oli suht kohdallaan. Jotkut mallit taas ei tunnu pullistelevan millään, akut vaan kuolee sitten ajanmyötä.
  Kuuluu litumiakun (etenkin Li-Po) ominaisuuksiin. Mutta tosiaan älä käytä vaan toimita jossain suojabägissä paristonkeräykseen. IMG_20171202_130418 (Large).jpg IMG_20170306_155412 (Large).jpg IMG_20170306_155348 (Large).jpg
   
  JulmaJuha tykkää tästä.
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni on muutamasta puhelimesta turvonnut akku. Kaikki tapaukset ovat sattuneet takuuajan päättymisen jälkeen, niin hankin vain uuden akun tilalle. Jos akku on vaihdettavaa mallia, niin takuu on myös lyhyempi akun osalta. Toki tilanne voi olla vähän eri, jos pullistuminen vaurioittaa puhelinta.

  Yhdestä mobiilireitittimestä turposi lerran akku eikä se ollut vaihdettavaa mallia. Turvonnut akku rikkoi laitetta muutenkin, niin vein laitteen takuuseen, kun se oli vielä voimassa. Myyjä yritti vedota, että takuu on akun kohdalla lyhyempi mutta intin vastaan. Lopulta sain takuusta uuden laitteen tilalle ilmaiseksi.
   
 5. supermies

  supermies

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  S5 Neossa on ollut aina kummallisia akkuongelmia. Kannattaa laittaa ser-jätteeseen jos joku vielä tässä vaiheessa käyttää tuollaista, ihan oman turvallisuuden vuoksi.
   
 6. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laite on jo 4 vuotta vanha. Takuu sekä virhevastuu on päättynyt jo aikoja sitten.

  Uutta akkua paikalleen tai puhelin kierrätykseen.
   
 7. JulmaJuha

  JulmaJuha

  Viestejä:
  365
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Joo, kiitos vastauksistanne.

  Nyt tiedän, että tälläinen akun turpoaminen ei ole mitenkään erikoisen harvinaista. Puhelin on muuten itselleni täysin käyttökelpoinen ja riittävä ominaisuuksiltaan ja näyttääkin edelleen uudenveroiselta, joten laitan siihen sitten vain uuden akun.

  Arvelin akun olevan räjähtämässä silmille ja tarkoitin tuolla ns takuu/vastuu jutulla sitä, että voisi olettaa valmistajilla olevan jonkin pidemmän vastuun siitä, ettei tuote muutu aikaa myöten käyttäjälleen vaaralliseksi ja riko samalla tuotettta jossa se on sisällä. On eri asia, että akku vain menettää varauskykynsä ajan kuluessa/käytön myötä ja sitä takuu ei sitten enää kattaisi. Tosin tämä ko akku piti turpoamiseensa asti varauksensa suurinpiirtein uutta vastaavasti.
   
 8. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 445
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Näin paristo- ja akkukierrätystä hoitavana voisin vielä sanoa, että mielellään pistä siitä pullistuneesta akusta vaikka naula läpi pihalla ennenkuin viet kierrätykseen. Päästää paineensa pihalle eikä sitten syty/räjähdä siellä kierrätysastiassa (pahvilaatikko tai muovitynnyri riippuen paikasta).