Build SFF "Paahdin" / FormD T1

Liittynyt
04.01.2020
Viestejä
28
Pistetäänpäs pienimuotoista blogia pystyyn nykyisestä ITX-projektistani, tiedä vaikka jotakuta täällä kiinostaisi, muutama muukin foorumilainen näkyy samaan koppaan buildinsa mahduttaneen tässä suht hiljattain.

Pieni ITX buildi kokoluokkaa paahdin on ollut mietteillä jo pidemmän aikaa ja custom nestejäähdytys on ajatuksena kutkuttanut vähintäänkin yhtä pitkään. Elokuussa sattumalta youtubea selaillessa törmäsin ko. koteloon optimumtechin videossa ja sen suurempia miettimättä pistin ko. kopan tulemaan ”heräteostos” meiningillä. Hintaa kopalle jäi n. 225$ + verot eli kilohinta jäi suhteellisen korkeaksi, arvioitu toimitus oli nipin napin joulun pyhiksi. Lisätietoja kopasta löytyy täältä, toki käsittääkseni tätä 1.1 versiota ei ole enää saatavilla: T1 V1.1

Elokuun korvilla olin vielä innosta pinkeänä, uutta rautaa oli tulossa hyvään hintaan molemmista leireistä tässä heti kohta. Täytteiksi tähän paahtimeen tilasin käytännössä heti kättelyssä RTX 3070 leivän sekä 5600x kiven kun ne julkaistiin ja ajattelin jotta rauta saapuu hyvissä ajoin ennen koppaa ja joululomilla ehtii laittaa koko komeuden kasaan. Loppupeleissä tässä kävi kuitenkin niin, että koppa on ollut kasassa jo kuukauden päivät ja muuta rautaa odottelen vieläkin verrattaen malttamattomana.

t1.jpg


Tällä hetkellä ollaan siis sellaisessa tilanteessa, että buildi on vihdoin jotakuinkin kasausta vaille valmis. Osalistaus näyttää seuraavalta:

Löytyy (tai tulossa):

Virtalähde: Corsair SF-750W

Emolevy: Asus B550-I Mini-itx

Prossu: Ryzen 5 5600x

Leipä: 3070 / 80 // 6800 / XT Jonain päivänä. Ehkä.

Musitit: 32gb HyperX Fury RGB 3200 CL16

Radi: EK Classic SE 240mm

CPU blokki: EK Velocity D-RGB AM4

Pumppu: Alphacool DC-LT2

Reso: Alphacool Eisstation 40 DC-LT

Suunnitteilla:

SSD: 1000gb Samsung 970 Evo tmv.

Väliaikainen ilmajäähy: Noctua NH-L9i/a tmv.

Liittimet: Barrow / Bykski

Putket: Mayhemin Ultra Clear / EKWB ZMT / EKWB HD PETG 12/10


Eli kaikki paitsi ssd, letkut sekä liittimet ja näyttis on about haalittu kasaan ja rakennusprosessin voi periaatteessa aloittaa, kunhan nyt loputkin tulevat postista lähiviikkojen aikana. Onnettomasta näyttistilanteesta johtuen olen väliaikaisena ratkaisuna päättänyt vielä toistaiseksi pärjätä nykyisen myllyn Asus GTX 980ti DC3OC vauhtisämpylällä. Täysin ongelmatonta tämä ei kuitenkaan ole, sillä näyttis on hitusen liian leveä tuohon koppaan, toki myös kaikissa muissa suunnissa ollaan aivan kopan maksimikapan rajoilla. Muutaman tunnin pähkäilyn tuloksena sain viriteltyä tuon näyttiksen sisään koteloon niin, että kotelo viritetään ns. 3-slot modeen ja näyttis asetetaan näistä kolmesta slotista kahteen ulommaiseen. Tämä siis siksi, että kotelon yläpuolen tukipalkki ei mahdu näyttiksen kanssa rinnakkain paikalleen koska näyttis on n. sentin liian leveä.

t1.1.jpg


Edellämainitulla kikkailulla selvittiin itse mahduttamisesta ja tämän lisäksi ainoa rajoittava tekijä on tuo kotelon PCI-E riser kaapeli joka on juuri sopivasti hieman ylimitoitettu jotta tästä ei muodostu lisää ongelmia. Isompi ongelma tulee vastaan suunnitellun nestejäähdytyksen kanssa. Koska näyttis on 3-slot moden kahdessa ulommaisessa korttipaikassa, pienestä sandwich-casesta iso osa tilaa jää nyt hassusti leivän sekä prossun väliin, jolloin tuo alphacoolin pumppu sekä eisblock reso ei tule mahtumaan käytännössä yhtään mihinkään. Tähän väliaikaisratkaisuna olisi tarkoitus pistää tilalle jokin matalaprofiilinen ilmajäähdytin siksi aikaa, että voitan jokin päivä lotossa ja saan uuden leivän tuon 980ti:n tilalle.

Jos tästä odottelusta pitää jotain positiivista etsiä, niin onpahan ollut aikaa miettiä kaikenlaisia vaihtoehtoja ja venkslata edestakaisin pehmeiden ja kovien putkien sekä ilman välillä, mielipide näiden kolmen välillä vaihtelee vieläkin vuorokauden, kellonajan ja nälän tason mukaan. Toistaiseksi yleinen fiilis on pysynyt vielä melko optimistisena (näyttismasennusta ja unettomia öitä lukuunottamatta) ja sormet syyhyävät jo näppäimistölle. Jahka loputkin osat saapuvat ja pääsen kunnolla hakkaamaan päätä seinään tämän projektin kanssa, niin koitan muistaa ja jaksaa päivitellä tänne :)
 
Viimeksi muokattu:
Noniin, torstaina DHL:n kuriiri toimitti viimeisen puuttuvan palasen ja pääsin viimein rakentelupuuhiin, uuden näyttiksen vielä uupuessa nestejäähdytysroplailut saavat vielä toistaiseksi odottaa.

1615124035463.png


Ensimmäisenä työvaiheena emolevyn bios piti päivittää tukemaan uutta R5 5600x kiveä, eli ei muuta kuin prossu, muistit ja virtalähde kiinni ja asuksen sivuilta filut usbitikulle. Tästä vaiheesta kiertää kauhutarinoita useilla palstoilla ja hieman pelonsekaisin tuntein uskaltauduin laittamaan usbitikun kiinni, käänsin virrat corsairista päälle ja painoin laukaisunappia. Kaikista pelotteluista sekä omasta skeptisyydestä huolimatta valot vilkkuivat emossa juuri kuten asuksen sivuilla kerrottiin ja homma hoitui ilman minkäänlaisia ongelmia, jes!

1615124082833.png


Sitten vaan järjestyksessä loputkin palikat kiinni buildiin. Prossun jäähdytyksen väliaikaisratkaisuksi ajattelin ensin laittaa tuon AMD:n oman sirkkelin, mutta onnistuin kuitenin haalimaan tilalle noctua NH-l9i jäähyn joka osoittautui myöhemmin melkoisen päteväksi laitokseksi eikä ääni huumaa korvia rasituksessa. Se mikä hieman yllätti oli Corsairin SF-750 virtalähteen kaapeleiden pituus: riittävät vaikka naapurin koppaan ja lopulta noiden niputtaminen ja sumpliminen tuonne keissiin osoittautui kyllä ylitsepääsemättömäksi esteeksi lähinnä oman motivaation takia. Kostoksi tilasin aliexpressistä piuhaa, sukkaa ja päätteet ja sovin itseni kanssa jotta kustomipiuhoja odotellessa koppa saa olla pöydällä "testbench" moodissa ilman kylkiä ja kansia.

1615124516831.png


Asuksen 980ti leipä hujahti odotetusti paikalleen, pakko kyllä myöntää että se näyttää yhä edelleen lähes luonnottoman isolta tämän kokoluokan laitoksessa. Corsairin piuhoissa oli myös tähän vaiheeseen tarjolla pieni ylläri: näytönohjaimen piuhoissa oli molemmissa tuplaliittimet, eli näytönohjaimen molemmat lisävirtaliitännät voisi käytännössä kytkeä yhdellä piuhalla kiinni virtalähteeseen. Ymmärtääkseni tämä ei ilmeisesti ole ideaali tai edes suositeltu ratkaisu ja nämä ylimääräiset liittimet keskellä johtoa vaikeuttivat entisestään niiden mahduttamista tuonne kopan sisälle. No, lopputuloksena päädyin minimoimaan vaaditun vaivan tässäkin kohtaa ja vedin piuhat härskisti näyttiksen väärältä puolelta, saa luvan kelvata uusia piuhoja odotellessa.

paahdin2.jpg


Kaiken kamppailun jälkeen koko komeus alkoi olla jotakuinkin kasassa, enää olisi edessä se helppo osuus, eli winukan asentaminen. Ja kuinka väärässä sitä voikaan mies olla: n. 100 käynnistyskertaa, kolme eri muistitikkua ja 10 tuntia myöhemmin päästiin lopulta siihen pisteeseen, että winukka on pystyssä ja ajurit saatu asenneltua. Tässä taustalla ongelmana oli windowsin oma asennusmedian luontityökalu, joka ei syystä tai toisesta osannut luoda kunnollista asennusmediaa usbille. Homma hajosi käsiin joka kerta joko niin, että m.2 levyltä boottaaminen ei onnistunut, tai vaihtoehtoisesti jos winukkaan asti sattui pääsemään niin koko komeus kesti pystyssä alle minuutin. Toki tästäkin on nyt otettu oppia, jatkossa asenteluhommissa luotto on rufuksessa ja msdn:n kautta haetuissa windowsin .iso filuissa joilla homma sujui loppupeleissä juuri niin mallikkaasti kuin sen ilmeisesti kuuluisikin.

Paahtimen alphaversio on nyt siis kasassa, kaikki toimii rauta ja softatasolla juuri niin kuin pitääkin ja nykyisellä näyttiksella pelit pyörivät kuten odottaa saattaa, eli ihan jees. Seuraavana työvaiheena lähiviikkoina olisi tarkoitus laittaa kustomikaapelit kasaan ja jatkaa uuden näyttiksen metsästystä, kalenteriin on merkitty F5 kisat joka torstaille osoitteessa AMD.com tästä tulevaisuuteen. Pienenä spoilerina voin myös sen verran paljastaa, että kovat putket ja liittimet on tilattu ja saapuvat myös lähiviikkoina. Jää nähtäväksi jotta miten niiden virittely tämän kaliberin koppaan onnistuu, mutta haaste on heitetty ja vastaanotettu eikä tässä vaiheessa enää auta perääntyä.
 
Taas pientä päivitystä ja optimointia paahtimeen, voisi ehkä ajatella että nyt ollaan beetaversiossa: kaikki toimii ja ulkokuoretkin on vihdoin saatu paikalleen. Kävin viikonloppuna kotopuolessa pyörähtämässä ja siinä sivussa sain näpräiltyä kaapelit kasaan. Itse prosessista ei kuvia jäänyt talteen, mutta optimutechin ohjeilla mentiin ja operaatio oli suhteellisen helppo. Uusien kaapeleiden lisäksi vaihdoin Noctuan 92mm slim-tuularin paksumpaan Arcticin 92mm F9 tuulariin. Paksumpi koko mahdollistaa kovemman ilmavirran pienemmällä pyörimisnopeudella ja on ainakin omaan korvaan ollut aavistuksen Noctuaa hiljaisempi.

kaapelit.jpg


Lienee kuvistakin selvää että lopputulos on erinomainen vaikka sen itse sanonkin: kaapelit ovat juurikin oikean mittaiset ja paikalleen virittely ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Pientä väriteemaa on myös havaittavissa jo tässä vaiheessa, saa nähdä jotta säilyykö loppuun asti. Pääpihvi tässä koko operaatiossa swagitasojen nostamisen lisäksi oli tietysti se, että nyt myös kopan seinät mahtuvat paikalleen. Lisäksi ehdotonta plussaa tulee siitä, että koska seinät ovat ohutta verkkoa niin työn hedelmiä voi ihastella myös niiden läpi.

kaapelit2.jpg


Sitten odotellaankin enään jotta paahtimeen saadaan uusi leipä sisälle ja päästään putkihommiin, tästä lisää joskus hamassa tulevaisuudessa ellei nyt satu käymään F5 arpajaisissa tai foorumilla mäihä amd:n refukortin suhteen
 
Uskalsit lähteä sliivatuilla johdoilla. Itse tilasin mustat täysin sliivaamattomat johdot omaan T1:n niin jättävät ehkä hivenen enemmän "tilan tuntua" sisukseen. Pirun hienot noi sliivatut tosin on.
 
Kiva kuulla jotta muillakin on sama koppa ajossa! Ja myönnettäköön nyt tässä että eihän tuo managementti tällä hetkellä ihan timanttia ole, kauniit kaapelit mutta varsinkin 24-pinnisen kanssa taivutukset ovat mitä ovat. Vaikka nuo sukitetut kaapelit eivät sinänsä vie kovin paljoa enempää tilaa kuin paljaatkaan, niin on ihan totta että paljaista kaapeleista jää enemmän tilan tuntua. Syy lienee ainakin osittain siinä, että sliivaamattomat taipuvat helposti tiukkoihinkin mutkiin jolloin piilottaminen on helpompaa. Asia lienee toki ratkaistavissa näidenkin kaapeleiden kanssa, kampa tai kaksi niin luulisi että saan ne taivuteltua ojennukseen :)
 
Uskotteko kotona? Hama tulevaisuus koitti pikemmin kuin uskalsin edes arvata: päivän kalareissu Helsinkiin, jonka saaliiksi jäi Asuksen RX 6800 Reference eli aikalailla juuri se leipä mikä pitikin. Samalla reissulla uskollinen sotaratsu 980ti pääsi myös uuteen kotiin, joten kaikenkaikkiaan homma meni aikas näppärästi. En muista milloin olisi viimeksi sormet syyhynneet näin paljoa näppäimistölle, kotiin päästyäni ei muuta kun uutta leipää sisälle.

20210327_135937.jpg


Päädyin loppupeleissä pistämään koko komeuden atomeiksi, koska kotelo piti vaihtaa 2-slot kortin konfiguraatioon joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Eipä tässä vaiheessa sen isompia yllätyksiä tullut vastaan, homma toimi odotetusti. Sen verran voin mainita että ekaa kertaa käynnistellessä koko komeutta uudella leivällä en saanut kuvaa näytölle asti ja kaameat epäilykset heräsivät pään sisällä, mutta olinkin ihan itse unohtanut laittaa riser-kaapelin kiinni emoon :facepalm: Pikku ranneliikkeen jälkeen kortti pamautti pikselit paneeliin ja sitten ei muuta kun kovaa ajoa ja testailua.

20210327_140803_2.jpg


20210327_150706_2.jpg


Ja ai että, kyllä siinä silmä lepää ihan jo näin ilmajäähdytteisenäkin. Jimssille laitoin myös samoin tein tilausta sisään, RX 6800 classic blokki julkaistiin pari viikkoa sitten ja mittojen puolesta pitäisi käsittääkseni olla kuin valettu tähän koppaan. Toimitusaikaa ei tosin ole tiedossa ja näkyy ekwb:n varastostakin olevan loppu, mutta tässä vaiheessa muutaman viikon odottelu ei kyllä tunnu enää missään. Nestejäähdytyshommia siis luvassa odotusten vastaisesti ennen ensi joulua, nyt meitsi jatkaa kulkujen testailua :cigar:
 
Tästä tulossa kyllä siisti, hyvännäköinen jo tuo "Team Rocketin" ilmajäähy! :) Alan aina haaveilemaan siitä miten kivaa olisi jos kannettava tietokone tai yksi ITX kone riittäisi kaikkeen mitä tulee itse tehtyä.. pitikin innostua rakentelemaan kaikenlaista "tarpeellista" o_O
 
No, pitkään siinä meni mutta vihdoin on paahtisprojektia taas sysätty eteenpäin (ja jopa ennen joulua kuten lupasin).

Loppujen osien saavuttua keväällä törmäsin muutamaan ongelmaan asennussuunnitelman suhteen, sillä näyttiksen blokki oli aavistuksen isompi kuin mitä olin ekwb:n sivuilta ymmärtänyt. No, ei siinä mitään, mutta liian leveään blokkiin ei enää ekwb:n rotary terminal mahtuisi, joten oli keksittävä mahdollisimman matalat (alle 23mm korkeudeltaan) olevan 90 asteen kulmat näyttiksen liitäntään. No, mitäpä siinä muuta kuin tilaamaan. Koolancen otarymallisia matalia olisi ollut saatavilla alankomaista, mutta 15€/laaki + 20€ postit tuntuivat poikkeuksellisen suolaiselta. Kostoksi tilasinkin sitten non-rotary malliset mustat barrowin 90 asteen mutkat ja tietenkään kummankaan kierteet eivät juuri sattuneet oikein kohdilleen. Marssin päättäväisenä paikalliseen hydrauliikkaliikkeeseen ostamaan paksumpia o-renkaita ja tsägällä mutkat sattuivat kohdilleen just eikä meilkein. Viimeisenä operaationa keväällä yhtenä iltana innostuin akryyliputken taivuttamisesta ja vedin itseasiassa kaikki kuusi tilaamaani putkea siisteille 90 asteen kulmille. (kaksi ekaa meni harjoitellessa, loput ovat timanttia)

Ja siihen se kevään into sitten loppui ja edelle kiilasivat veneprojektit, muutto, juhannus, mitä näitä on, eli paahdin sai jäädä hetkeksi odottelemaan. Mutta sitten alkoi loma, ja lomalla on aikaa edistää sellaisia kivoja projekteja mitä ei muuten ehdi harrastaa, eli otin koko komeuden taas työn alle ja tällä kertaa tositarkoituksella. Tässä alla pieni listaus käytetyistä osista:

Blokit:
ekwb rx 6800/X/6900 classic
ekwb velocity am4 d-rgb

Pumppu:
alphacool dc-lt 2600 v2 sinus pcb
alphacool eisstation 40 dc-lt reso

Hilkkeet:
2x barrow non-rotary 90: matalat mutkat näyttiksen blokissa
2x barrow rotary 90: mutka näyttikseltä prossun suuntaan sekä resolta näyttiksen suuntaan
3x barrow rotary "flat top": prossussa 2x, 1x radissa prossun puolella
1x barrow rotary 45: radista prossulle (vie putkea hieman ulommas jotta mahtuu ramien yli)
1x barrow 15mm extension f/m & 1x barrow rotary extension m/m: reson yläpuolella
1x barrow shallow thermal sensor plug: kiinni virtausmittarissa
1x n/a classic flow meter
8x bykski "anti-off" 12mm hard tube fitting

Neste:
ekwb cryofuel mystic fog

tyamaa8.jpg


Ensimmäisenä työvaiheena asentelin näyttikseen nestejäähyblokin paikoilleen. Melkoisen suoraviivainen operaatio, youtubesta video auki, ruuvari käteen ja ei muuta kuin matkimaan. Tässä ei oikeastaan ollut mitään sen isompaa ongelmaa, ainoa pikku vastoinkäyminen oli siinä että ekwb:n backplaten mukana ei tullut asennusruuveja. Eipä siinä sinänsä mitään, ei sitä levyä tuolta sisältä kukaan näe eikä se varmaan olisi loppupeleissä edes mahtunut, mutta kerta sellainen tuli hommattua niin onpahan nyt sitten vaikka näyttistä jälleenmyytäessä tarjota ostajalle hela hoito.

tyamaa7.jpg


Seuraavana operaationa prossujäähyn vaihtaminen niin ikään ekwb:n blokkiin, tässä ei ollut senkään vertaa ongelmia vaan blokki hujahti paikalleen kuin itsestään. Mainittakoon toki että työpöydän kaaostaso paheni sitä mukaa mitä pidemmälle operaatio eteni.

tyamaa3.jpg


Ja sitten ei muuta kuin kasaamaan, voi morjens mikä operaatio. Ensimmäisenä ja isoimpana ongelmana näyttiksen blokki otti kaikesta mittailusta ja suunnittelusta huolimatta kiinni kotelon yläpuolen rautaan. Ongelmaa ei olisi tuon alkuperäisen suunnitelman mukaisen rotary terminalin kanssa, mutta tämä perinteinen liitäntä oli millin (!) liian paksu, minkä lisäksi alapuolen "tulpat" pahensivat mahtumisongelmaa entisestään. No, alumiini on onneksi pehmeää ja n. 10 minuutin dremelöinnillä sekä riser-kaapelin alle asetettujen nostoprikkojen avulla näyttis saatiin kuin saatiinkin paikoilleen. Toki tämä aiheuttaa nyt sen, että näyttispuolen sivupaneeli ei mahdu enää kiinni, mutta toisaalta on sen verran komeat sisuskalut että niitä kehtaa ainakin toistaiseksi näytellä.

Dremelöinnin jälkeen päästiin hilkkeiden asenteluun, missä mittaustyö oli tuottanut tulosta ja homma meni käytännössä juuri niin kuin pitikin. Hommaa helpotti entisestää se, että putket oli jo taivuteltu aiemmin keväällä, jolloin ei käytännössä tarvinnut muuta kuin leikata ne oikean mittaisiksi ja kiristellä paikalleen ja sitten päästiinkin jo ihailemaan työn jälkeä:

tyamaa4.jpg


tyamaa6.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Putkiliittimiksi valitsin bykskin "anti-off" malliset kovaputkiliittimet joiden etu on se, että niihin tuo kova putki oikeasti kiristetään ruuvaamalla paikalleen perinteisen o-rengasliitännän sijaan. No, tästä tietysti seurasi se että niitä sitten kiristeltiinkin, sormet verillä useampaan otteeseen että saatiin mittarin mukaan paineet kestämään systeemissä. Ja heti kun kaikki oli saatu paikalleen ja systeemi piti paineet sisällä yön yli, niin ei muuta kuin ekaa kierrosta nestettä sisälle.

tyamaa10.jpg


Täyttäminen oli itseasiassa odotettua helpompaa, sillä nestettä pystyi kaatamaan sekä suoraan pumppuun käyttämättömien reson porttien kautta, että virtausmittarin lämpöanturin reiästä. Koska nämä sijaitsevat täysin päinvastaisilla puolilla systeemiä, myös tyhjentäminen on verrattaen helppoa kun toisen voi avata jotta vedet saa helposti valutettua pois. Ensimmäisellä kierroksella täytin luupin akkuvedellä ihan vain vielä varmistuakseni vedenpitävyydestä ja välissä tein pienestä 12v muuntajasta pumpun testityökalun jotta pumppua saa ajettua ilman että koko järjestelmä pitää laittaa tulille.

tyamaa11.jpg


Sitten kun nesteet olivat muutaman tunnin kestäneet sisällä vaihdoin tilalle ekwb:n "mystic fog" cryofuelin. Ja sitten ei muuta kuin hengitystä pidättäen virrat päälle, ai että...

tyamaa15.jpg


Tässä kirjoitellessani tätä päivitystä on ensimmäiset testiajot jo suoritettu timespyn puolella, vaikuttaisi siltä että lähes äänettömällä käynnillä (tuulettimet max 1300rpm) miedosti kellotetun radeonin lämmöt ovat n. 70 asteen pinnassa ja alivoltitetun ryzenin puolestaan lähempänä 50 astetta, eli mielestäni aikalailla turvallisilla vesillä ;) Kaikenkaikkiaan olen melkoisen tyytyväinen tähän projektiin tällä hetkellä: kone käy lähes äänettömästi myös rasituksessa, näyttiksessä aiemmin ollut coilwhine vaimeni huomattavasti blokin asennuksen myötä ja kaiken lisäksi tässä nyt täyttyi pitkäaikainen haave oman nestejäähybuildin kasaamisesta. Hieman on vielä viilattavaa buildissa (d-rgb splitter kaapeli nyt ainakin puuttuu ennen kuin pääsee räpsimään enempää esittelykuvia ja eiköhän sieltä parannettavaa vielä löydy) ja meinasin jatkaa tähän lankaan kaikenlaista tähän projektiin liittyvää puuhastelua ja tweakkausta tulevaisuudessa. Mutta tässä kaikki tällä kertaa, meitsi over and out.
 
Viimeksi muokattu:
Siisti kokonaisuus, ITX ja vesi tarjoaa tiettyjä haasteita mutta palkitsee tekijänsä ja on omaa sydäntä lähellä! JOS haluais tehdä jotain päivitystä tuohon, niin ymmärtääkseni tuo EK:n SE-sarja on ihan huonoimmasta päästä noita ohuita radeja, noi HWLabsin GTS:t ois kaiketi jonkin verran parempia. Mut eipä tuo kun sopivasti tasapainottaa kelloja ja lämpöjä niin pärjää radilla kun radilla.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 624
Viestejä
4 493 975
Jäsenet
74 265
Uusin jäsen
Oranta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom