Samsunging uusi ja paranneltu Galaxy Fold iFixitin purettavana

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
12 486Samsungin Galaxy Fold sai vajaa puoli vuotta sitten osakseen niin paljon kritiikkiä, että Samsung joutui palaamaan suunnittelupöydän ääreen ja vahvistamaan puhelimen rakenteita ja suojauksia likaa vastaan. iFixit purki alkuperäisen Foldin osiin tuoreeltaan ja on nyt ottanut käsittelyynsä uuden, vahvistetun version puhelimesta.Ensimmäinen ero puhelimista löytyy jo ominaisuuslistauksesta: vahvistettu versio painaa 13 grammaa alkuperäistä enemmän. Tällä kertaa mukaan on saatu myös kattavat varoitukset mahdollisista vaaratekijöistä puhelimen käsittelyssä.

Ensimmäiset Samsungin näkyvistä parannuksista löytyvät näytön taitoskohdan päädyistä, jotka ovat saaneet uuden suojakappaleen estämään lian pääsyä näytön ja saranan väliin. Sivuston mukaan puhelimen selkäpäädyn sivuilla on puhelin suljettuna kuitenkin edelleen raot, joista lika voi päästä sisään.Taittuvan näytön suojakalvo menee nyt näytön reunusten alle, jottei ihmiset oleta sen olevan poistettavissa. iFixitin mukaan näytön taitoskohtaa ei näe, kun puhelimen ottaa paketista avattuna, mutta sen huomaa heti, kun puhelimen on taittanut kerrankin kiinni. Kun näyttöpaneeli on poistettu puhelimen rungosta, se kuitenkin katoaa, joten sen ei pitäisi aiheuttaa pysyvää haittaa näytölle. Näyttöä vahvistamaan on asennettu uusi metallinen välikerros.

Puhelimen sisustaan pääsee irroittamalla etu- ja takapuolen lasit, jotka on liimattu kiinni puhelimen runkoon. Sivuston mukaan ne irtoavat kuitenkin verrattain vaivattomasti. Kansien sisältä löytyy tuttua rauta edelliseltä avauskerralta. Näytön alla sarana on nyt suojattu teipillä, jonka pitäisi vaikeuttaa entisestään lian pääsyä saranan väliin.

Kokonaisuutena iFixit antoi puhelimen korvattavuudelle arvosanan 2 / 10. Plussaa se sai yhdenmukaisten Phillips-ruuvien käytöstä ja eri osien modulaarisuudesta. Sapiskaa Samsungille annettiin epäluottamuksesta taittomekaniikan kestävyydestä pitkässä juoksussa, päänäytön herkkyydelle rikkoutua, liimatuista akuista ja molemmin puolin lasisesta kansirakenteesta.

Lähde: iFixit

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
3 150
"Kun näyttöpaneeli on poistettu puhelimen rungosta, se kuitenkin katoaa, joten sen ei pitäisi aiheuttaa pysyvää haittaa näytölle."
Hauska lause jonka voi ymmärtää väärin.

Mutta ilmeisesti vaikka Samsungilla on hakattu päätä seinään puolivuotta, ei oikeasti parannuksia ole tullu. Vain välittömästi tapahtuvia vaurioita on pystytty estämään. Onko tuohon kiinnittetty huomiota että puhelin tulee myyntipakkauksessa avattuna, jos tulisi paketissa taitettuna olisi niissä varnaan pysyvä taitos näytössä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 494
Viestejä
1 828 615
Jäsenet
39 000
Uusin jäsen
jarith70

Hinta.fi

Ylös Bottom