Samsung siirtää taittuvanäyttöisen Galaxy Fold -puhelimen julkaisun myöhemmäksi

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 22.04.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 480
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Samsungin ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen Galaxy Foldin myynnin oli tarkoitus alkaa kevään aikana ja esimerkiksi Suomessa virallinen myyntiintulopäivä oli 3. toukokuuta, kun ennakkotilaukset oli ajoitettu alkamaan 26. päivä huhtikuuta.

  Galaxy Fold -puhelinten saatavuus on ollut median testikappaleiden osalta kuitenkin heikkoa ja ne mediat, jotka ovat saaneet puhelimen jo käsiinsä ovat raportoineet useita ongelmia näyttöjen suhteen. Osa vioista oli itse aiheutettuja riittämättömästä ohjeistuksesta johtuneita rikkoutumisia, mutta mukaan mahtui myös käyttäjästä riippumattomia hajoamisia. Voit lukea asiasta lisää aiemmasta uutisestamme.

  Nyt Samsung on reagoinut arvostelukappaleiden kanssa törmättyihin ongelmiin ja päättänyt siirtää puhelimen julkaisua myöhemmälle. Yhtiön mukaan se tulee arvioimaan kaiken arvostelijoilta saamansa palautteen tarkasti ja suorittamaan sitten lisää sisäisiä testejä taittuvanäyttöisellä lippulaivapuhelimellaan. Samsung tulee lisäksi parantamaan ainakin taittuvan näytön suojarakenteita sekä merkitsemään myyntikappaleissa selvästi, ettei näytön ulommaista suojakalvoa saa poistaa.

  Samsungin mukaan se aikoo kertoa uuden julkaisupäivämäärän lähiviikkojen aikana. Tilannetta voidaan pitää vähintäänkin kiusallisena, sillä puhelinten ennakkomyynti ehti alkaa ainakin Yhdysvalloissa, jossa ennakkomyyntiin varatut erät myytiin hetkessä loppuun. Voit lukea koko tiedotteen alta.
  We recently unveiled a completely new mobile category: a smartphone using multiple new technologies and materials to create a display that is flexible enough to fold. We are encouraged by the excitement around the Galaxy Fold.

  While many reviewers shared with us the vast potential they see, some also showed us how the device needs further improvements that could ensure the best possible user experience.

  To fully evaluate this feedback and run further internal tests, we have decided to delay the release of the Galaxy Fold. We plan to announce the release date in the coming weeks.

  Initial findings from the inspection of reported issues on the display showed that they could be associated with impact on the top and bottom exposed areas of the hinge. There was also an instance where substances found inside the device affected the display performance.

  We will take measures to strengthen the display protection. We will also enhance the guidance on care and use of the display including the protective layer so that our customers get the most out of their Galaxy Fold.

  We value the trust our customers place in us and they are always our top priority. Samsung is committed to working closely with customers and partners to move the industry forward. We want to thank them for their patience and understanding.​

  Lähde: Samsung

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019
 2. minnis

  minnis

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  11.04.2018
  Sinällään hyvä etteivät myy sutta ja sekundaa, mutta onhan tämä nyt surullinen tapaus. Ensimmäinen taittuvanäyttöinen puhelin ja homma ei vain toimi. Uskon kuitenkin että joskus aikanaan saamme ihan käyttökelpoisia taittuvanäyttöisiä puhelimia markkinoille.
   
 3. Risssaska

  Risssaska

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2019
  Voisin vaikka sanoa että onneksi!
   
 4. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 167
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ullatus(?)
   
 5. UnFaced

  UnFaced

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2018
  Se alkoikin sitten hyvin.
   
 6. JiP

  JiP

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2017
  Vähän liian hätäisesti julkasivat ehkäpä huawein takia, kun tuo huawein luuri näyttää jo paljon valmiimmalta tuotteelta.
   
 7. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 302
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Fiksusti tehty, Note 7 fiaskosta varmaan otettu opiksi ja ei tungeta sekundaa ulos keskeneräisenä.
   
 8. realistic

  realistic

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olipa jämäkkä ratkaisu.
   
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täytyy kyllä sanoa, että olen hieman yllättynyt miten Samsung onnistui vetämään homman vihkoon tämän Foldin kanssa. He ovat kuitenkin AMOLED-näyttötekniikan johtava valmistaja ja kehittäjä ja ovat kehitelleet tätä taittuvanäyttöistä puhelinta jo lähemmäs kymmenen vuotta. Jos Huawei onnistuu lanseeraamaan Mate X:n markkinoille ilman suurempia ongelmia, pitää kyllä antaa propsit heille Samsungin päihittämisestä, sillä korealaisjätillä oli kuitenkin huomattavasti paremmat lähtökohdat tämän laitteen luomiseksi.

  Hämmästyttää myös se, miten onnistuivat tuomaan laitteen tähän vaiheeseen huomaamatta näitä lykkäyksen aiheuttaneita ongelmia. Vaikuttaa tosiaan vähän siltä, että ovat joutuneet kiirehtimään Foldia markkinoille (Huawein takia?) ja nyt vasta äärimmäisen tilanteen edessä joutuivat nöyrtymään ja lykkäämään aikataulua.
   
  Kimi625, Chloe, shakal ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 10. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 533
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Saattaapi olla myös Aasialaisen kulttuurin vaikutuksia. Kun kukaan ei uskalla kyseenalaistaa tarpeeksi, homma viedään maaliin vaikka on selkeitä ongelmia.

  Melko kallis paukku varmaan tässä kohtaa kun linjat pyörinyt jo, mutta toki halvempaa kuin myöhemmin.
   
  Bladekill tykkää tästä.
 11. Fex

  Fex

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Loistava ratkaisu Samsungilta, vaikka en firman puhelimia ostakaan.

  Kerrankin näin päin. Ei lähdetä business case edellä kurkottelemaan eurojen perään - tai jos mennään, niin on nähty, että tällä tuotteella BCtä ei ole.
   
 12. et328

  et328

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  On tosiaan tainnut olla tosi pieni testaajajoukko. Saattaa viivästyä paljon, sillä jos sinne paneelin väliinkin pääsee roskia, niin sehän vaatii suuremman muutoksen kuin pelkät varoitustarrat. Tai jospa ne vaan teippaa vaahtomuovinpalat tai harjat siihen rakoon...
   
 13. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 014
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mites se rako nyt ongelmia aiheuttaa mielestäsi?
   
 14. Don Stupido

  Don Stupido

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Korea ei ole ollut entisensä sitten Serralin StarCraft mestaruuden, mutta aikamoista mokimista kyllä Samsungilta tämä julkaisu. Mininäyttö kannessa ja sitten vielä sen isommankin näytön kanssa ongelmia.
   
 15. et328

  et328

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Avausvaiheessahan siellä taisi olla selvä pääsyreitti roskille näytön ja saranan väliin. Se yksi tapaushan taisi olla muovailuvahan pala, mutta kyllä sinne joku käyttäjä pikkukiven tms. onnistuu laittamaan.
   
 16. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 014
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ahaa, en ollut kuullutkaan tuollaisesta. Oletin että tarkoitit tuota taitteessa näytön/näyttöjen väliin jäävää rakoa mistä kaikki valittaa mutta onkin jokin ihan oikeasti virheellinen kolo josta ihan laitteen sisään pääsee roskaa.
   
 17. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 480
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ei siellä kai suoraa reittiä ole ja ainakin yksi näytönpuhkoja oli käsittääkseni ollut siellä tehtaalta tullessa jo?
   
 18. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä Fold on juuri sen näköinen laite, että se on todellakin ollut vuosia kehityksessä. Ja että jossain vaiheessa laitteen parissa työskentelevät insinöörit tajusivat omaavansa suojatyöpaikan ja alkoivat laiskoiksi... Jotain näin alkeellista odotin silloin, kun kuulin ensimmäistä kertaa taipuisasta oled-paneelista joskus vuosia sitten. Vähän sen jälkeen Samsung taisi julkaista S6 Edgen.
   
 19. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 014
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Alkeellinen ei ole ihan sana joka itsellä ensimmäisenä tulee mieleen tästä.
   
 20. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 203
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä Samsung haukkasi liian suuren palan, kun päätyi sisäänpäin taittuvaan näyttöön, jota yritys konseptoi jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Muistaakseni "lompakkomallia" demottiin videolla jo vuonna 2014? Taipuisa, kestävä ja riittävän naarmunkestävä pinnoite ei ole helppoa toteuttaa. Tässä suhteessa Huawei pääsee helpommalla, kun ulospäin taittuvassa näytössä on suurempi säde taitoskohdassa. Toki Huawein versiossa ulospäin suuntautuvat näytöt altistuvat naarmuille herkemmin mutta uskoisin tekniikan toteuttamisen olevan helpompi.
   
  LaDeX tykkää tästä.
 21. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No mitä sitten? Laitteen ainoa tekninen innovaatio on tuo saranasysteemi. Sekin on räikeä kompromissi, sillä puhelimen puolikkaat eivät edes taitu tiiviisti toisiaan vasten.
   
 22. HoleHead

  HoleHead

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  [​IMG]
   
 23. MarkusM

  MarkusM

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016


  Tuossa EEVBlogin ajatuksia tästä säädöstä, vaikka Dave ei konetekniikan insinööri olekkaan niin tietää silti asiasta 100x enemmän kuin tavikset. Varovainen arvio että jos vaaditaan minkäälaisia muutoksia tuotantoprosessiin niin se on minimi 4kk kunnes luuri tulee myyntiin.
   
 24. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 014
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taittuva näyttöpaneeli ei ole sitten mielestäsi uutta? Tiiviisti toisiaan vasten eivät taitu ihan siitä syystä että OLED-paneelia ei pysty taittamaan niin jyrkästi vaan paneeli murtuisi tällöin.
   
 25. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu, ei ole.

   
 26. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 246
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Parempi näin etteivät julkaista jos ongelmia on.
  Toivotaan ettei Mate X vaivaa sama ongelma kestävyyden kanssa.
  Huawei on taas ainakin virallisesti sanonut että ovat kehittäneet Mate X mallin 3 vuotta niin hieman eroa on samsungin verrattuna mutta taas viimeiset vuodet tekniikka on kehittynyt eniten taittuvien panelien kohdalla eli samsung aloitti turhan aikasin kehityksen .
   
 27. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 663
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viime vuoden lopulla Samsung nosti syytteitä Koreassa sen taipuvien OLED-näyttöjen tietovuotoihin liittyen. Näinköhän Huawei on vähän oikonut tuossa tuotekehityshommassa...
  https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Samsung-supplier-indicted-in-leak-of-OLED-tech-to-China
   
  LaDeX tykkää tästä.
 28. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On kaksi täysin eri asiaa demota jotain taipuvaa näyttöpaneelikonseptia pelkiltään ja toteuttaa se valmiiseen kuluttajatuotteeseen.
   
  Chloe ja LaDeX tykkäävät tästä.
 29. Ademeion

  Ademeion

  Viestejä:
  99
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2017
  Kuten LaDeX ja Kokkonen tuovat esille, niin kyllähän tämä Samsungin puhelin harppaa osin uudelle alueelle kuluttajatekniikassa, ja sen kutsumista alkeelliseksi on mielestäni vaikea nähdä mitenkään perustelluksi.
   
  Juha Kokkonen ja LaDeX tykkäävät tästä.
 30. eternality

  eternality

  Viestejä:
  418
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Olisi kyllä kiva saada tietää eivätkö samsungilla oikeasti olleet tietoisia näistä vioista etukäteen vai oliko alkuperäinen suunnitelma vain julkaista vioista huolimatta ja negatiivinen palaute muutti mielen.
   
 31. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aivan varmasti tiesivät. Faktinen asia tuotekehityksessä vain on, että jos yrität tehdä täydellisen tuotteen, se ei valmistu ikinä. Siinä kohtaa kun viimeinen vika/bugi on korjattu (ei ikinä, koska aina on parannettavaa), niin tuote on jo vanhentunut. Foldin kehitykselle annettiin jossain kohtaa takaraja julkaisulle ja sitä sitten noudatettiin. Tällaiset viat varmasti tunnistettiin, mutta ymmärrettiinkö missä sitä missä laajuudessa ne esiintyvät on eri asia. Tämä lykkäys on johtajatason brändin suojausta. Insinöörit olisivat varmasti halunneet vielä hioa pakettia.
   
 32. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt ulkomaiset sivustot uutisoivat, että median testikappaleetkin kerätään takaisin. Sinällään ei yllättävää, ettei Samsung halua median tekevän arvosteluja "viallisista" laitteista.
   
 33. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No tuo suojakalvoon liittyvä väärinkäsityshän on puhtaasti dokumentointiongelma. Samsung halusi tehdä "vaikutuksen" ja siitä syystä tuotepaketissa ei ollut asianmukaista varoitusta. Todellisuudessa siinä puhelimen näytön päällä olisi pitänyt olla huomiotarra, että suojakalvoa ei saa yrittää poistaa.

  Mikäli varoitustarra olisi ollut paikallaan eivätkä mainosmiehet (vale-tuotearvostelijat) olisi yrittäneet kiskoa kalvoja irti, niin negatiivista huomiota olisi kertynyt paljon vähemmän, sillä muita vikoja taisi olla verrattain vähän. Olisikohan Samsung silloin lykännyt julkaisua?

  Se oli ainakin kuusi vuotta vanha demo. En keksi äkkiseltään mitään muuta komponenttia, joka olisi estänyt puhelimen valmistamisen tämän kuuden vuoden aikana. Käytännössä Fold on vain kaksi erillistä kännykkää, joita yhdistää yksi näyttö. Siamilaiset kaksoset.

  Samsungin johtoon iski "fear of missing out". Puhelin oli niin raakile, että jos sitä olisi kehitetty vaikka vuosi lisää, niin se ei olisi tullut sen paremmaksi, mutta kiinalaiset olisivat ennättäneet edelle. Formulatermein Samsung yritti undercutia mutta se näyttää epäonnistuneen.
   
 34. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 480
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  En nyt laskisi näyttöä ja akkua vielä puhelimeksi, ne on ainoat joita tuossa on "tuplat" (pikkunäyttö ja taittuva iso näyttö)
   
  LaDeX tykkää tästä.
 35. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 111
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  *köhköh!*

  Sanoin tästä jo laitteen julkistuksen yhteydessä, mutta tämä on täysin testipenkki/R&D labran raakile pakotettuna kuluttajatuotteeksi, koska Samsungin salkkumiehet eivät enää voineet hyväksyä että vuosien kehityksen ja tutkimuksen jälkeen mitään ei olla saatu myyntiin asti. Tämä näkyi jo tuossa aivan järkyttävän rumassa etunäytössä ja nyt sitten alkaa lastentaudit paljastua ja paikat missä on valittu oikoreitti. Huawein hiillostaminen tuskin on ainakaan rauhoittanut Samsungin "TO THE MARKET TO THE MARKET RUSH RUSH LÄÄH PUUH"-johtoa.

  Tässä saatetaan vasta hipoa jäävuoren huippua näiden ongelmien suhteen kun kohta nuo altistuvat päivittäiselle arkikäytölle, vaihteleville lämpötiloille, ilmankosteuksille yms. loputtomille pienmuuttujille. Jos ei ole rikas/erittäin varakas tech-fiilistelijä jolle rahalla ei ole väliä niin en edes harkitsisi taittuvanäyttöistä puhelinta kuin aikaisintaan ehkä 2. tai mielellään vastan 3. generaatiossa.
   
 36. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 014
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuota nytkään millekään muulle kohderyhmälle ole suunnattu.
   
 37. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 111
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei niin, mutta aina löytyy valopäitä jotka puristavat pennit lompakosta jotta pääsevät ensimmäisten joukossa nauttimaan "uudesta teknologiasta" ja sitten monttu auki ihmettelevät kun prototyyppi leviää puolen vuoden käytön jälkeen.
   
 38. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Yritin vähän kaivella listaa että mitä kaikkea ongelmia tästä nyt sitten on raportoitu kun yleinen höpinä on vain että kaikki on vialla ja hirveä läjä rikkonaisia laitteita on tuotettu.

  Löysin lähinnä neljä tapausta, kahdessa oli tosiaan ns. user error kun oli revitty se päällimmäinen kalvo irti joten niitä on itse laitteen kannalta vähän hankala mieltää viaksi (informaation puutetta enempi).

  Yksi tapaus oli että jotain näyttökalvon alla, joko ulkoisesti sinne mennyttä tai valmistusvaiheessa, ellei sitten ole irronnut pala saranaa.

  Ja yksi jossa näytön toinen puolisko välkkyi ja meni lopulta pimeäksi. Liekö purkukuvissa näkyvien saranan ylittävien flexien sunnalla vika.

  Jos joku tietää lisää niin olisi kiva kuulla kattavampi lista mutta jos nämä on tosiaan ainoat keissit niin en koko tuotantolinjaa kyllä lähtisi uuniin laittamaan näiden perusteella...
   
 39. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 225
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 40. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 120
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noiden lisäksi ainakin MrMobilen laite koki myös tuon "roska näytön alla" kohtalon
   
 41. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  2 275
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000006084788.html
  "Pari päivää testin julkaisun jälkeen iFixit on kuitenkin poistanut Samsung Galaxy Fold -testinsä. Sivusto on julkaissut lyhyen selityksen.

  – Saimme Galaxy Fold -laitteen luotettavalta kumppanilta. Samsung on pyytänyt tuon kumppanin kautta, että iFixit poistaa purkutestinsä, sivusto kertoo."
   
 42. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 081
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos Samsung olisi ollut fiksu, niin olisivat suoraan ilmoittaneet, että HUPS, emme onnistuneet suunnittelussa, olemme pahoillamme. Julkaisemme korjatun laitteen myöhemmin ja vaihdamme jo toimitetut sitten korjattuun versioon.

  Nyt vai latovat ympäripyöreyksiä "suorituskyvystä".

  Samsungilla oli hieno testipenkki noita vääntelemässä. Valitettavasti sen toiminta ei selkeästikään vastannut reaalikäytön olosuhteita. Olisivat vaikka välillä pysäyttäneet sen, nakanneet hiekkaa laitteiden päälle ja sitten karistelleet hiekat ym pois, sikäli kun helposti lähtee ja sitten testi jatkumaan..
   
 43. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 44. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En pidättäisi kyllä hengitystä sen suhteen. Taisi mennä koko rakenne uuteen suunnitteluun, koska muuten se olisi jo kerrottu
   
 45. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Stringer tykkää tästä.
 46. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 47. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 081
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eli onko puhelin siis vieläkin kehityspöydällä?
   
 48. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 014
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kunnes toisin uutisoidaan.
   
 49. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 203
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 50. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 493
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Samsungin kannalta olisi hyvä että pistäisivät jäihin koko puhelimen.