Samsung-pomo: Etukameran toteuttaminen näytön läpi ei mahdollista vielä 1-2 vuoteen

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 15.03.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samsungin näyttöyksikön viestintäjohtaja Yang Byung-duk on kertonut korealaissivuston haastattelussa, että etukameran toteuttaminen ilman erillistä reikää tulee olemaan mahdollista tulevaisuudessa. Yangin mukaan tulee kuitenkin kulumaan vielä ainakin 1-2 vuotta ennen kuin toteutus onnistuu niin, ettei siitä ole haittaa näytön eikä etukameran toiminnalle.

  Lähteet:
  Samsung seeks shift to full screen in new smartphones | Yonhap News Agency
  Samsung imagines full-screen phone with a camera hidden under the display
   
 2. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 845
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Henkilökohtaisesti en oikein ymmärrä tuota kohkaamista notcheista, rei'istä tai edes pienistä sururaidoista yhdellä ruudun reunalla.

  Jos 15cm luurista 5-7mm ylälaidasta on "käyttökelvotonta" koska se on varattuna etukameroille, kuulokkeille, IR-skannereille ja millelie, niin ei se kyllä maailmanloppu ole.

  En vastusta tuon eliminointia, mutta hyöty on kyllä aika mitätön.
   
  adblock, Pultsetti, hmb ja 21 muuta tykkäävät tästä.
 3. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  684
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitä ne sitten sulle myy jos ne ei jatkuvasti keksi jotain uutta ja muka ihmeellistä? Kun se vanhakin on jo hyvä ja toimiva.
   
  erihyva, hsalonen ja mierte tykkäävät tästä.
 4. KpaL

  KpaL

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mua ihmetyttää se, että valitetaan kameraloven vievän tilaa näytöstä. Ite nään asian niinpäin että kameran kummallekin puolelle on ilmestynyt ylimääräistä tilaa. :)
   
  Frank Provo, Kassinen4, Hcc ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 5. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 899
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulle kyllä kelpaisi puhelin ilman etukameraa.

  --

  Seuraava järkevä innovaatio voisi olla 1:1 kuvasuhteen video, josta saa jälkikäsittelyllä full hd 16:9 vertikaalisen tai 16:9 horisontaalisen.
   
  gouca, mikke76 ja Hellsinki tykkäävät tästä.
 6. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Etukamera on turhake..
   
  adblock, Luukkonen, anonyymi ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 7. Nakkivahvero

  Nakkivahvero

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse pidän etukameraa marginaalisesti hyödyllisenä: Olen rupenut pitämään duuniin liittyvät harvinaiset Skype for business -puhelut kännykällä koska kännykkä on aina mukana ja sen saa aina johonkin muuten hiljaiseen paikkaan helpommin kuin läppärin.

  Harvinainen käyttö jonka voisi hoitaa läppärinkin kameralla, mutta käyttö jonka vuoksi pidän etukameran itse ihan mielelläni. En toki erityisesti haaveile etukamerasta joka on näytön takanakaan.
   
 8. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  On ihmisiä jotka siitä hyötyvät ja jotka ei. Meille etukamera vastaisille voisi tehdä oman mallin :D
   
 9. Gameri

  Gameri

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Ei millään pahalla tietenkään, mutta ei kyllä vaadi kummoista ymmärrystä miksi näytöstä halutaan täysin reunaton, se olisi vaan älyttömän hieno. Maksaisin siitä huvista premiumlisän koska vaan enkä ole ainoa. Ja onhan se high techiä jos kamera ja tunnistimet toimii näytön läpi. Ihan hyvä, että kehitys kehittyy eikä olla edelleen siellä Nokia 5800 ajoissa, "koska tämäkin riittää enkä ymmärrä paremmasta".
   
  Kaakatus tykkää tästä.
 10. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Reinaton puhelin onki hauska.. Oma nokia 5 ottaa jo vahinkopainalluksia ihan vaan reinasta omaksi ilokseen =( Saa olla reunaa kiitos
   
  MiiCkA, sihvaks, faior ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 11. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  684
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mutta ei kai se että juuri sinä tykkäät jostain, tarkoita että kaikki kehitys on hyvästä, tai että siinä on järkeä? Elämme ajassa missä samaan aikaan huudetaan ilmastonmuutosta ja kiertotaloutta ja sitten täysin toimivien puhelimien tilalle pitäisi saada aina vain uutta ja uudempaa, koska se nyt vaan on niin vanhaa, kun puhelimella voi soittaa.
   
  Xiyng ja Threadripper tykkäävät tästä.
 12. Nakkivahvero

  Nakkivahvero

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sinänsä kyllä ihan totta, mutta epäilen valitettavasti vähän että selfiekansan takia lippulaivamalleissa saa maksaa tulevaisuudessa ekstraa jostain ihan järjettömän monimutkaisista etukameraseteistä ihan jotta saadaan mahdollisimman reunaton puhelin, ja muissakin malleissa on etukamera.

  Itse olen kyllä tosin sitä mieltä että niin kauniita kuin nuo lähes reunattomat puhelimet ovatkin, niin yhtä yläreunatonta kiinamallia kokeilleena en nähnyt siinä kovin suurta lisäarvoa, ja alareuna nyt muutenkin olisi kiva kun usein on sormi vähän siinä tukena jos vain selaa nettisivua tms. Tulee jo Mi A1:n alareunan kapasitiivisia nappejakin harvoin vahingossa painettua. Onneksi näitä ~200€ puhelimia varmaan saa tulevaisuudessakin minun näkökulmastani järkevillä ratkaisuilla.

  Ei sillä, ostajia reunattomille löytyy aivan varmasti. Lippulaivaluurit on lippulaivaluureja. Toki vähän surullista ympäristön kannalta se että jotkut - onneksi harvat - päivittävät jokaiseen uuteen lippulaivaan aina.
   
  hmb tykkää tästä.
 13. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 845
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä minä ymmärrän täysin hyvin, että miksi siitä näytöstä halutaan reunaton.

  Hyöty/haitta on vaan minusta hyvin vähäinen suhteessa siihen ulinaan mikä noista notcheista ja rei'istä aiheutuu.
   
  hmb ja ttppii tykkäävät tästä.
 14. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aamen tälle. Notifikaatiopalkki saatu siirrettyä sinne "turhaan" tilaan jotta varsinainen sisältö mahtuu "koko näytölle".
   
 15. tomih

  tomih

  Viestejä:
  574
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  itse ottaisin mielelläni puhelimen ilman etukameraa, sillä en koskaan sitä käytä.
   
  MiiCkA, Fozyzy, j1m2 ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 16. HerraHumppa

  HerraHumppa

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Tämä on puhdas softa kysymys. Ei pitäisi olla ollenkaan hankalaa tunnistaa kämmensyrjän kosketus ja jättää se huomioimatta.
   
  mailbag tykkää tästä.
 17. akse

  akse

  Viestejä:
  1 519
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulle ihan sama.. ei ole kauhea kiire mutta jos joskus tulee niin jee.

  Firman puhelin muutenkin käytössä niin ei tarvitse maksaa ja malli on se mikä on :)
   
 18. Gameri

  Gameri

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  No nyt oli jo hataraa. Aina eletään ajassa jossa huudetaan jotain isompaa bisneksellistä agendaa, milloin öljykriisiä, milloin ilmastonmuutosta, kohta jotain muuta. Se olisikin mielenkiintoista kun kaikki kehitys pysäytettäisiin ihan vaan koska ei me tarvita parempaa. Samalla ihminen voisi poistua maapallolta ettei vain häirittäisiin luonnon tasapapainoa. Mutta niin tai näin kyllä se tasapaino sieltä löytyy vaikka se etukamera sinne reunattoman näytön alle saataisiinkiin.
   
 19. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Sori keski-ikäinen täällä, mutta mikä se hyvä syy ihan rautalangasta väännettynä on? Siis näyttää hienommalta? Vai joku käytännöllinen syy? Puhelimia kaupassa hypisteltyäni ja kommentteja luettuani ei silti vielä aukea. :confused:

  En nyt suoraan näe, miten lippulaivamallit kuluttaisivat erityisen paljon enemmän ympäristöä kuin muut puhelinmallit. Akussa voi olla 10-20% enemmän kokoa, mutta suunnilleen samanpainoisia elektroniikkamöykkyjä nuo ovat. Viime vuonna suomalaisille myytiin 2,708 milj. puhelinta + tilastoissa näkymättömät ulkomailta tilatut kiinapuhelimet yms. Eli jokainen suomalainen ostaa noin 2 vuoden välein uuden.
   
 20. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Itse ostin juuri s10e puhelimen ja kyllä se reikä näyttää hieman typerältä ja tuon kameran ylöpuolella oleva tila ei hyödynnetä kuitenkaan niin pisara lovi olisi ollut parempi vaihtoehto mutta ei voi valittaa kun tuli lopulta vähän pienempi puhelin markkinoille ja voi pistää lumia 950 eläkepäiviä viettämään lumia 720 viereen:)
   
  hmb tykkää tästä.
 21. Nakkivahvero

  Nakkivahvero

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En kyllä itse keksi juuri muuta syytä kuin sen että näyttää hienommalta. Tietyssä mielessä käytännöllisyyttä on toki se, että saman näyttöpinta-alan saa hieman pienempään tilaan.

  Näyttäähän se laidattomuus ihan helvetin hienolta livenä, ei siinä mitään. Jos siinä ei olisi omia käytettävyysongelmiaan ja se ei maksaisi merkittävästi ekstraa, ottaisin mielelläni laidattoman puhelimen.

  Eivät ongelma ole niinkään ne lippulaivamallit, vaan tosiaankin tuo kulttuuri jossa puhelimet lähtevät jatkuvasti vaihtoon. Mielestäni kaksi vuotta on melko mielipuolinen vaihtonopeus nykyaikaisille älypuhelimille. Mainitsin lippuöaivat esimerkkinä, vähän huonosti kun kerran harhaan johti, kun tuli mieleen ihmiset jotka päivittävät aina uusimpaan iPhoneen.

  Itse olen vaihtanut tuohon tahtiin kyllä viime vuonna, mutta yksi syy miksi kehtasin vaihtaa oli että edelliset puhelimet jatkoivat käytössä sukulaisilla. Oikeastihan se Moto X Play vuodelta 2015 olisi ollut softapäivityksillä (joita saisi LineageOSin puolelta) ihan riittävä puhelin omaan käyttööni varmaan vielä hetken tästäkin eteenpäin, ja oikeasti sitä ennen nelisen vuotta käytössä ollut Nexus 4 olisi LineageOSilla myös nykyään karkeasti riittävä ellei sen akkukesto olisi varsin rajallinen (vaihdetulla kiina-akullakin) ja näyttö isompiin tottuneena aika pieni.

  Muutenkin oikeastihan tämä Xiaomi Mi A1 on sellainen puhelin jota olisin pitänyt ihan jumalattomana luksuksena esimerkiksi silloin kun pidin tuota Moto X Playta hyvänä diilinä karkeasti samassa hintaluokassa.
   
  hmb, Hannibal ja Threadripper tykkäävät tästä.
 22. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Juu arvelinkin että tarkoitit tuota. Olisi mielenkiintoista tietty nähdä tarkempia tilastoja, mutta luulen noiden isojen myyntimäärien käsittävän pääosan työpuhelimistakin. Silti, 80/20-pariaate on usein hyvin suuntaa antava. Jos laskee että joka toinen myyty luuri olisi työpuhelin ja 80/20-periaatteella loput, saadaan että osa tosiaan ostaa uuden puhelimen joka vuosi. Ja tähän markkinatkin ovat säätyneet, jos esim. päivittää saman merkin saman segmentin laitteeseen. Osa tietty päivittää vuosikerran lisäksi myös kalliimpaan segmenttiin ja siksi hinnat koko ajan nousevat.

  Vajaa pari vuotta vanhoissa 440€ (hinta gsmarenasta) luureissa on tosiaan näinkin naurettavat speksit:
  • 8 GB RAM
  • 256 GB flash
  • 2560x1440
  • 4k-video @ 24 fps
  • 192/24b audio
  • 802.11ac
  • 23MP kamera
  • 3300 mAh akku
  Asus Zenfone AR ZS571KL - Full phone specifications

  3 vuotta vanha 610€ luuri taas jo ihan museokamaa:
  • 6 GB RAM
  • 128 GB flash
  • 2560x1440
  • 4k-video @ 30 fps
  • 16MP kamera
  • 3600 mAh akku
  vivo Xplay5 Elite - Full phone specifications

  Samsungin uusissa on jo 12 GB RAM ja LPDDR5 seuraavaksi ehkä 7nm prosessilla voisi mahdollistaa jo 24 gigan moduuleitakin..
   
  Nakkivahvero tykkää tästä.
 23. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 436
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Siis etukamerastahan tulee jossain vaiheessa täysin tarpeeton, kun selfiet voidaan ottaa helposti pääkameralla. Tämä tulee ajankohtaiseksi kun puhelimissa alkaa olla jonkinlaiset näytöt myös takapuolella ja joissain taittuvanäyttöisissä ratkaisuissa myös.

  Itse en käytä etukameraa koskaan juuri mihinkään, ja jos on tarpeen ottaa selfie, niin onnistuuhan se pääkamerallakin kun käyttää volume-nappia laukaisimena... Ei itseään tarvitse välttämättä näytöstä nähdä kuvatessa. Sitä paitsi mun omistamissani puhelimissa etukamera on ollut yleensä aika paska. Ja nykyinen puhelin on sentään entinen lippulaivamalli Galaxy S7, mutta paska kuvanlaatu on etukamerassa ja osittain on ilmeisesti tarkennukseen liittyvä tyyppivika. Voisihan sen takuuseen yrittää viedä mutta ei kiinnosta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2019
 24. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  On etukamerasta huomattavaa hyötyä, juuri tuossa pari viikko sitten tarvitsin ensimmäistä kertaa, kun piti tarkistaa kattoon lähelle seinää kiinnitetyn videotykin videoliittymien sijaintia ja sitä kuinka päin hdmi oikein on.
   
 25. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 845
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Etukameroille on käyttöä kaikilla joilla on äiti, puoliso, lapsia, sisarusten lapsia, isovanhempia tai melkein ketä vaan omaisia joiden kanssa ei asu ihan naapurissa tai joiden luota reissaa töiden takia joskus pois.

  Jos on suomalaista epäsosiaalista sorttia ja ei ymmärrä käyttää teknologian mahdollistamia kommunikaatiomenetelmiä, niin se on oma häpeä.
   
  sihvaks tykkää tästä.
 26. JesseV

  JesseV

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Autoa korjatessa etukamera ollut myös kätevä. :) Näkee ahtaisiin paikkoihin. Ei kyllä häiritse yläreunan olemassaolo tippaakaan, mutta ymmärrän reunattomuuden olevan luonnollinen kehityssuunta.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 27. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toivottavasti ei tule takapuolelle näyttöjä. Nostaa hintaa turhaan ja ei saa suojakuorta.
   
 28. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Takanäytön kustannukset pyörinee aika samoissa lukemissa kuin etukameran, eikä suojakuorien valmistaminenkaan mikään mahdoton tehtävä ole, kyhää vain kehikon panssarilasin ympärille.
   
 29. Terro

  Terro

  Viestejä:
  762
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itselläni on nuo kaikki, mutta en keksi mitään käyttöä etukameralle. En koe saavani minkäänlaista lisäarvoa siitä että näen toisen ihmisen kun keskustelen hänen kanssaan. Päinvastoin toisen tuijottaminen ruudun läpi tuntuu typerältä. Ilman kuvaa käytävä keskustelu antaa paljon enemmän arvoa ja sisältöä itse keskustelulle.
   
 30. hipsu

  hipsu

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  En itse tuota etukameraa tarvitse mutta ymmärrän kyllä niitä kenelle se on pakollinen ominaisuus puhelimessa.
  Odotan sitä päivää kun joku valmistaja "kehittää" kustomoitavan puhelimen.
  Vähän samaan tapaan kun esm. PC.
  Voit valita ostaessasi suorittimen, näytön, akun, kuoret, muistin....

  Löytys jokaiselle mieluinen luuri.
  Hintaa varmaan tulisi reippaasti mutta itse olisin valmis maksamaan niistä ominaisuuksista mitä itse tarvitsen ja arvostan puhelimessa.
   
 31. minnis

  minnis

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  11.04.2018
  Aina sama väittely että tarvitaanko etukameraa vai ei. Noilla miljardiluokan yrityksillä on kyllä tutkimusta takana, eivät he lätki kameroita huvikseen. Ovat todenneet että kameraa tarvitsee niin moni ihminen että se on järkevää sisällyttää puhelimeen. Samalla ovat todenneet että kuluttajat haluavat isompia näyttöjä, näin pääsemmekin nykyiseen tilanteeseen. Mutta hieno homma että tuommoisia näytönalaisia kameroita on tulossa. 1-2v on lyhyt aika ja tämän jälkeen voivat olla kaikki tyytyväisiä, puhelin on pelkkää näyttöä ja ne jotka eivät kameraa tarvitse eivät sitä edes ikinä näe.
   
 32. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Tietysti nykyään kun puhelimet ovat valtava massamarkkinatuote ja käyttöikä lyhyt, valmistajat voisivat julkaista kokeellisempia mallejakin pienemmille yleisöille eikä pelkästään one size fits all -mentaliteetilla. Tarkoitan tällä sitä, että voisi olla taloudellisesti vielä kannattava, vaikkei maksimaaliseen tuottoon tähtäisi.

  Minusta puhelimissa on käyttäjämäärien kasvaessa innovointi typistynyt miellyttämään keskiarvoa. Oikeastaan isoin syy erilaisille markkinasegmenteille on lähinnä, että kaikilla ei ole varaa ostaa premium-puhelinta. Mahdollisesti akun koossa on jonkin verran variointia. Tämä nyt ei ollut tarkoitettu kritisoimaan vain kameroita vaan yleisesti puhelin-designia.

  Speksien mukaan kilpavarustelu luo myös sellaisia ominaisuuksia, joille ei välttämättä edes ole todellista tarvetta. Esim. nyt huippumallien 10-12 GB RAM. Tiedän että Androidissa on aika bloatisti tehtyjä ohjelmia, mutta ei heti tule mieleen, mikä ohjelma vaatii noin paljon ja mikä hyötyy siitä. Esim. itsellä 3 GB puhelimessa ja pystyy selaimeen avaamaan satakin tabia.. ei ole myöskään yhtään ohjelmaa, joka kaatuisi muistin loppumiseen.
   
 33. speks

  speks

  Viestejä:
  402
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Itse odotan näytön taakse tulevaa kameraa kuin kuuta nousevaa.

  Tämän jälkeen voi katsoa kohdetta suoraan silmiin kun tekee videopuhelua, eikä katsoa oudosti ylöspäin. (Olettaen että tajuavat laittaa sen kameran alemmas näytön alla)
   
 34. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän niitä tabeja avattua saa mutta ei se tarkoita että ne kaikki olisi koko ajan ladattuna oikeasti. Vanhimmasta päästä pudottelee pois rammista ja välilehden avatessa sivu ladataan uusiksi.
   
 35. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 400
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Toisaalta jos kamera on keskellä näyttöä, siinä on aina sormenjälkiä.
   
 36. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  164
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Yrityksiä tähän suuntaan on toki ollut: Project Ara (Googlen), Phonebloks, jopa Jolla tietyllä tasolla (älykäs takakuori).

  Kaikissa tulee sama ongelma vastaan: tuotanto alle biljoonan kappaleen erissä on niin kallista että massat ostaa mielummin sen geneerisen parin satasen luurin jossa on kolme hyödyllistä ja sata hyödytöntä ominaisuutta.

  Jos kattoo jengin reaktioita 2000 euron taittuviin puhelimiin niin voi kuvitella mitä vastaanotto on jos hintalappu onkin 5000 tai 10000 euroa.

  Tietysti jos raha ei hirvitä niin äkkiäkös sitä tilaa suoraan kiinavalmistajilta oman speksin mukaan valmistetun.

  Sama pätee etukameraan, vaikka teoriassa voisit myydä kamerattoman version samaan hintaan paremmalla kattella niille 10k ostajalle jotka sen haluaa niin on vaan parempaa bisnistä tehdä vain yksi versio jonka ne kamerattoman haluavat *kuitenkin* ostaa kun vaihtoehtoa ei ole.
   
 37. Gameri

  Gameri

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Niin, siinä se luki niin kuin kirjoitinkin, rautalangasta vielä: "näyttää älyttömän hienolta". Jos et sen merkitystä ymmärrä niin voisit koittaa ajatella asiaa vähän oman kuplan ulkopuolelta. Se, että sinä ostat puhelimen toiminnallisuuden vuoksi eikä sen ulkonäkö voisi vähempää kiinnostaa, aika monia muita se kiinnostaa. Ja kuka tahansa vähänkää alaa seuraava tietää, että niistä reunoista on yritetty päästä eroon jo aika kauan.
   
 38. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Mitä pakko on pitää sivua muistissa? En osaa nähdä tätä kovin olennaisena seikkana puhelinta valitessa. Taustatabit voisi serialisoida levylle tai nykyisten 4g-liittymien kautta nopeasti ladata uudestaan.
   
 39. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Kyllä minä tiedän, että reunoista on pyritty eroon. Ei vaan itselle aukea, mikä on se syy. Ehkä tässä on jokin sukupolvien välinen kuilu. Se on hyvä että sinä tiedät mielipiteesi olevan oikeampi :D
   
  BlackWolf ja MiiCkA tykkäävät tästä.
 40. oriental

  oriental

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Voisin lyödä vetoa että ne jotka päivittää luuriaan joka vuosi, pärjäisi kyllä sillä nykyiselläkin helposti 3-4 vuotta(olettaen ettei hajoa tai akku kulu liikaa).

  Mullakin on suurin osa puhelimista ollut niin kauan kunnes hajoaa, HTC desire -> note 2 -> oneplus3

  Uskoisin että tämä OP3 kestää helposti ~10 vuotta käyttökelpoisena, olettaen että 3G tuki ei katoa operaattoreilta, käytän siis edelleen megadesire-liittymää.

  Kaikessa muussahan tämäkin on aivan tarpeeksi nopea ja toimiva, akku vaan vähän huonoksi päässyt. Ja tietty toi kamera on vähän huonolaatuinen vaan en sen takia kehtaa uuteenkaan vaihtaa.

  Mulle tulee aina sellanen fiilis että esim noi applen puhelimet on oikeasti täysiä paskoja, kun niin moni päivittää vuoden välein. Jos ne on niin parhaita niin pitäshän sillä pärjätä vuosikausia, vaikka oiskin teknologianpäivityshimo
   
 41. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Palattaisiinko sitten uutisen aiheeseen, eli kameran sijoittamiseen näytön alle ilman erillistä reikää, lovea tai muuta mekanismia.
   
 42. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 132
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Screen to body ration on isompi eli ollaan saatu mahdutettua isompi näyttö samankokoiseen puhelimeen verrattuna sellaiseen jossa Screen to body ratio on huomattavasti alhaisempi.

  Eli käytettävyys säilyy isommalla näytöllä yhtähyvänä tai jopa parempana kuin luurissa jossa pienempi näyttö.
  Myös etukameran toteutuksella on vaikutusta tähän screen to body ration ja parantaa yleisvaikutelmaa selvästi
  kuten kuvastakin varmaan huomaa.
  [​IMG]
   
 43. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Akkuhan se ekana kuluu. Kuluminen riippuu täysin lataustiheydestä ja siitä, paljonko oli lähtökapasiteetti. Jos puhelin uutena kesti 2 päivää, akku on hyvin 3-4 vuodessa kulunut jo siihen pisteeseen, että kestää vajaan päivän. Softa muuttuu myös aavistuksen raskaammaksi koko ajan, mikä pahentaa tätä. Akun kuluminen myös nopeutuu koko ajan kun kulumisen myötä pitää ladata tiheämmin, joten siitä 3-4 vuodesta ei kauaa mene kun akku on jo ihan finaalissa. Voi mennä vuosi ja kestää enää puoli päivää ja alkaa boottailla satunnaisesti kun akku hyytyy.

  Pitkällä aikavälillä softapäivitykset tulevat tielle. Softan hidastuminen on myös aika eeppistä. Esim. herättelin tuossa SGS3:n henkiin ja päivitin Android 7:n sisään (alkup oli 4.0.4). Ihan perusohjelmien (herätyskello, laskin, asetukset) avaaminenkin kestää sekuntikaupalla. Puhelin suorastaan matelee. CPU-mittari näyttää myös hidastelun ajan täyttä kuormaa. Tämä on yllättävää, kun Androidissa on GPU-kiihdytyksiä viilattu ja myös ART on Dalvikia nopeampi (tai pitäisi olla). Ilmeisesti softan bloattius on vaan kasvanut ihan herätyskellosta alkaen. Toisella, parisen vuotta Sonyn mid range -puhelimella onkin ongelmana, että esim. virallista LineageOS-tukea ei ole, joten on ihan täysin jonkun harrastelijan kyhäämän rommin varassa.
   
 44. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Onko tästä kamerasta muuten tietoa, olisivatko sensorit oled-näytön tasossa vai sen takana? Voisi veikata, että näytön takia ainakin kennon herkkyys hieman kärsii ja mikäli olisi samassa tasossa, näytöstä voisi tulla kennoon hajavaloa.
   
 45. Gameri

  Gameri

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Ehh, missä kohtaa sanoin mielipiteeni olevan oikeampi? Sulle nyt on kerrottu se syykin miksi niistä halutaan eroon. Omalta osalta jää nyt tähän. Googlettele vaikka lisää jos vielä hämmentää.
   
 46. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole kyllä tullut missään vastaan tarkempia tietoja. Hajavalon voisi äkkiseltään mietittynä estää kameran kohdalla olevien pikseleiden väliin ulkoreunalle toteutettavalla "reunuksella".
   
 47. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Käytit vaan aika arvolatautuneita ilmaisuja. Näen itse asian näin, että kyse on insinööritekniikan suunnittelukompromissista, jolla saadaan ominaisuuksia X ja Y hinnalla Z. Oma pointti oli, että en näe X:ää ja Y:tä Z:n arvoisena. En siis kiistä etteikö X ja Y tuottaisi lisäarvoa enemmän kuin ilman X:ää ja Y:tä, mutta minusta kyse on vaan mielipiteistä eikä niin että ei osaa nähdä laatikon ulkopuolelle tai ei omaa kummoista ymmärrystä, jos ei näe kompromissia perusteltuna omasta näkökulmasta.
   
 48. kahlekuningas

  kahlekuningas

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Toivottavasti tuo todella onnistuu joskus tulevaisuudessa. Lovet ja reiät näytössä ovat mielestäni niin rumia, että en pysty sellaista puhelinta käyttämään.
   
 49. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 132
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Sen loven saa onneksi halutessaan piiloon ja amoled näytöllä eroa ei huomaa koska musta on mustaa.
  S10 reikää on hiukan vaikeampi piilotella.

  Mutta onhan niitä luureja jo nyt joissa ei ole ainuttakaan lovea tai reikää näytöllä ja lisää tulee.
   
 50. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  S10:n reiän saa ihan samalla lailla piilotettua kuin lovet. Se reikä tosin on paljon huomaamattomampi jo muutenkin kuin lovi. En omassa S10+:ssa meinaa huomata koko reiän olemassaoloa.