Samsung esitteli tuottavaan työhön suunnatun 2023 Smart Monitor -näyttömallistonsa

Aika paljon puhetta on näemmä saatu yhdestä Samsungin käyttävästä markkinointitermistä. Eikö olisi nyt hedelmällisempää keskittyä laitteiden spekseihin ja ominaisuuksiin ja pohdiskella siltä pohjalta sopiiko tuotteet omasta mielestä johonkin käyttöön tai ei mihinkään käyttöön?:hmm:

Näimpä, käyttötarkoitus määrittelee speksit ja on oleellisinta. Käyttäjiä on erilaisia ja tämän foorumin käyttäjät on enemmän harrastuneisia väittäisin. Täytyy ymmärtää että käyttäjiä on monenlaisia, valmistaja kyllä osaa myydä jokaiselle jotakin, kunhan saa vaan myytyä.

Tuo Sampan "Smart" sarja on selkeästi peruskuluttajille kotitoimistoihin edulliseen hintaan mukana tv toimintoja kun konetta ei käytetä yms, jollekin vaikka ainut lisänäyttö / tv samassa setissä

B2b/corporate käyttöön suunnatuissa malleissa on parempia jalkoja ja usb-c ja TB telakkaa ym.
Pelaajille on omansa, kompromissejakin löytyy :geek:
Samsungin valikoima on poikkeuksellisen laaja näytöissä ja televisioissa
 
Viimeksi muokattu:
Työnäytöiksi näihin on tungettu ihmeellisiä asioita. M8-käyttäjät pääsevät helposti Samsungin Gaming Hubiin, monipuoliseen suoratoistopalveluun, sekä Smart Hubiin, jonka kautta käyttäjä pääsee käsiksi muun muassa Prime Videon, Netflixin sekä YouTuben tarjontaan.

Vaikuttavat ulkonäkönsä ja hintansa puolesta sellaisilta, mitä joku toimitilasuunnittelutoimisto valitsee asiakkaan uuteen moderniin toimitilaan. Asiakas ei itse tiedä asioista mitään tai ei kiinnosta. Konsultille heitetään joku budjetti ja maksetaan sitten turhaa ylihintaa.

Tässä vuoden sisällä ollut mukana uuden toimitilan projektissa ja kyllä siinä pääsee helposti rahoistaan eroon jos ei yhtään kiinnosta käydä läpi mitä tarjotaan tai joku AV-putiikki listalle laittaa.

Mainoskuva toi mieleen kotitoimiston.

Kyllä osalla voi olla ihan lisäarvoa että näyttöön saa muutakin sisältöä kuin vain PCstä ulosotettua.
Vaihtoehto voisi olla näyttä jossa yksi ylimääräinen HDMI johon tunkee vaikka Google Chromecasta with Google TV, ja ko inputin saisi jaettuna näytölle. (jos ei halua aina koko näytölle). Kotitoimistossa ehkä myös ne värit sun muut tärkeämpiä osalle.

Työnteon tuottavuuteen oleellista on, että ruudulle mahtuu paljon asioita yhtä aikaa Se skaalaaminen nimenomaan negatoi sen. Se ruutu pitää vaan laittaa tarpeeksi lähelle.

3840 x 2160 on nimenomaan täydellinen resoluutio 32" näytölle. Ei tarvi skaalata yhtään mitään, ruudulle saa mahtumaan tarpeeksi tavaraa että työnteko on tuottavaa, mahtuu yhtä aikaa ruudulle pari >100 rivistä koodi-ikkunaa, pääteikkuna josta asioita testaa ja näiden lisäksi vielä jotain muuta, esim. dokumentaatiota.
ja tosiaan yksi iso ruutu paljon parempi kuin pari pientä, kun jos esim. haluaa jakaa ruutua työkaverin kanssa niin saa jaettua kaiken, ei vaan osaa.

Sen sijaan 28" näyttö on hiukan liian pieni tuolle resoluutiolle, ja näytön joutuisi tuomaan häiritsevän lähelle.

Ja 60 Hz:aa suurempi virkistystaajuus taas ei nosta tuottavuutta yhtään.

ja esim. omassa työssäni istun windows-koneen ääressä mutta melkein kaikki oikeat työsoftat tulee etäajettua Linux-palvelimelta. Se verkkoyhteys sinne linux-koneelle joka on ziljoona kertaa hitaampi on se rajoittavat tekijä kuitenkin sen näytönpiirron suorituskyvyn kannalta.
Pitkälti samaa mieltä, mutta joissain ympäristöissä joillain käyttäjillä kaksinäyttö voi olla parempi kuin yksi, mm sen takia jos käyttää eri juttuja eri näytöissä, niin voi kokea sen käytön helpommaksi, ja tuo mainittu näytön jakaminen, niin jos jakaa yhden näytöllisen, niin vähän varmempi olo että jakaa vain sitä, ja siellä toisella näytöllä voi sählätä sitten muuta.

Ja jos noita "äly ominaisuuksia käyttää", niin ehkä silloinkin.

Se työpisteen toteutus, ympäristö , tarve voi myös suosia useampaa näyttö vs yksi. Jollain voi se kakkosnäyttö olla sellaista sisältöä varten, missä ei varsinaisesti aherreta, ehkä myös enemmän sallittu muidenkin vilkuilla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 684
Viestejä
4 583 725
Jäsenet
75 482
Uusin jäsen
H81-Plus

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom