Salmonella kanamunia

Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
808
Mitäs kanamunia voi ostaa ilman pelkoa Salmonellasta?

Monessa paikassa uutisoidaa, älä osta sitä tai tätä tuotemerkkiä...

Tänää tuli ylös pirkka kanamunat, aikaisemmin kotimaiset, mihin seuraavaan halpa brändiin siirtyisin? Onko eroa tekeekö omlettia tai keitettyä? Murobbs oli aikoinaan kanamuna ketju...
Tiesi hyvin, mitä kanamunaa ostaa, kun joku ylläpiti ketjua ja hintamarkkinoita.
 
Jos kananmunan kypsentää niin ei kai tuossa silloin pitäisi olla riskiä? Eikö tämä ole riski vain jos sitä syö raakana? :hmm:

Tämänhän takia kananliha neuvotaan kypsentämään aina kunnolla.
 
Mitäs kanamunia voi ostaa ilman pelkoa Salmonellasta?

Monessa paikassa uutisoidaa, älä osta sitä tai tätä tuotemerkkiä...

Tänää tuli ylös pirkka kanamunat, aikaisemmin kotimaiset, mihin seuraavaan halpa brändiin siirtyisin? Onko eroa tekeekö omlettia tai keitettyä? Murobbs oli aikoinaan kanamuna ketju...
Tiesi hyvin, mitä kanamunaa ostaa, kun joku ylläpiti ketjua ja hintamarkkinoita.
Ei tuossa uutisoida, että "älä osta sitä tai tätä tuotemerkkiä", vaan älä osta tietyn pakkaamon tiettynä aikana pakkaamia tietyllä tuotantotavalla tuotettuja munia (eli niitä, jotka ovat tulleet siltä tilalta, jossa salmonellaa on havaittu). Kaikki isot pakkaamot todennäköisesti pakkaavat kaikille kauppojen halpamerkeille.
 
Mitäs kanamunia voi ostaa ilman pelkoa Salmonellasta?

Monessa paikassa uutisoidaa, älä osta sitä tai tätä tuotemerkkiä...

Tänää tuli ylös pirkka kanamunat, aikaisemmin kotimaiset, mihin seuraavaan halpa brändiin siirtyisin? Onko eroa tekeekö omlettia tai keitettyä? Murobbs oli aikoinaan kanamuna ketju...
Tiesi hyvin, mitä kanamunaa ostaa, kun joku ylläpiti ketjua ja hintamarkkinoita.
Linkin juttu oli kirjoitettu helmikuussa, eli se jutun tuotteet on kerätty markkinoilta pois, mutta jos sinulla munia joista et varman niin voit myös tarkistaa erät jos päivitykset menee lähelle.

Eli Suomessa normaalit vähittäismyynin pakkaamo munat on salmonella vapaita. jos haluat lisä varmuutta, niin käytä vanhempia munia, sillä ajatuksella että jos käy uutisen tapainen juttu, niin tiedotus ja takaisen vedot kerinneet alkaa.


En muista tuosta tapauksesta sairastuneita, joskus on salmonella tapaus uutisia missä useampi sairastunut, niin yleensä liittyy johonkin myöhempään valmistukseen, ruoka, annos jakeluun/valmistukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Jos ei meinaa raakana syödä niin ei ole mitään väliä. Varmaan 90% maailman kanalaoista taitaa olla salmonellaisia. Suomi on aika poikkeus tuon suhteen.
 
Mitäs kanamunia voi ostaa ilman pelkoa Salmonellasta?

Monessa paikassa uutisoidaa, älä osta sitä tai tätä tuotemerkkiä...

Tänää tuli ylös pirkka kanamunat, aikaisemmin kotimaiset, mihin seuraavaan halpa brändiin siirtyisin? Onko eroa tekeekö omlettia tai keitettyä? Murobbs oli aikoinaan kanamuna ketju...
Tiesi hyvin, mitä kanamunaa ostaa, kun joku ylläpiti ketjua ja hintamarkkinoita.
Mitä ihmettä nyt taas!? Menet kauppaan ja nostat koriin minkä tahansa kananmunapaketin. Ei niissä ole mitään eroja ja hinnatkin vaihtelevat hyvin vähän. En oikein ymmärrä miksi siinä tarvittaisiin mitään seurantaketjua, saati sitten että kukaan jaksaisi sellaista ylläpitää?

Btw. Se on omeletti, ei omeletti.
 
Siis mitä et tajunnut? Jos ei ole ripulia, ei ole salmonellaa.
Juu, ripuli on tunnusomaista.

Linkistä lainaus oireista
suoliston salmonellainfektion yleisimmät oireet ovat ripuli ja kuume.

Itämisaika on 6–72 tuntia. Ripulioireet kestävät 4–10 päivää.

Oireeton kantajuus loppuu yleensä 4–5 viikon kuluessa. Osalla kantajuus voi kestää kauemmin: 10 prosentilla potilaista 10–12 viikkoa ja alle prosentilla jopa yli vuoden. Salmonellaan sairastuneista vastasyntyneistä puolet säilyy kantajina useita kuukausia.

Siis mitä et tajunnut?
Tuli vähän viesti puskista ja en ihan ymmärtänyt mitä sillä hait, oliko se vastaus johonkin , vai oliko viestistä kadonneet varsinainen ydin juttu, ne oireet, joskus editori sekoilee.
 
Tuli vähän viesti puskista ja en ihan ymmärtänyt mitä sillä hait, oliko se vastaus johonkin , vai oliko viestistä kadonneet varsinainen ydin juttu, ne oireet, joskus editori sekoilee.

Joo tuossa aloituspostauksessa se toki on vähän epäselvästi ilmaistu: "Tänää tuli ylös pirkka kanamunat, aikaisemmin kotimaiset, "

Oksentamiseksi mä tuon tulkitsen. Ja aloittaja tosiaan syö kypsennettyjä kananmunia joka tapauksessa, niin ei niistä oikein voi mitään tauteja tai ruokamyrkytyksiä saada. Mutta salmonella on sieltä listan viimeisestä päästä joka tapauksessa, tuolla pääoireella.
 
No jos on seurantaketju, niin huonosti on tehty. Vain yksi juttu ja puhutaan jostain Kotimaista-munista. Niitä tekee ainakin kolme munayhtiötä.

Tässä pitäisi taas uutisesta tai paketista osata katsoa se valmistaja. Mitä ne madot olikaan - suolinkaisia? Niitä, salmonellaa ja muita epämääräistä on löytynyt lähinnä yhden valmistajan munista. Se ei ole Pirkka, lukee paketissa ja uutisessa ja alkaa d:llä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
276 446
Viestejä
4 765 252
Jäsenet
77 459
Uusin jäsen
hovikuski

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom