Sähkönmyyntisopimukset ja niiden hinnat (EI yleistä sähkökeskustelua!)

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
281
Huomautus - jätä turha capseilla kirjoittaminen pois, capseilla kirjoittaminen on netiketissä huutamista, eikä huutaminen kuulu asialliseen keskusteluun
Kun seuraa viimeaikaista keskustelua täällä, NIIN MISSÄ VITUSSA ON NYT NE KAIKKI, JOTKA SANOIVAT AIEMMIN ETTÄ KULUTUSVAIKUTUSSOPPARIT ON TÄYTTÄ KUSETUSTA? Yleensä samat ihmiset oli vielä niitä, jotka totesivat muille että mielipiteelläsi ei ole väliä eikä arvoa, koska olet vähän kuluttuva kerrostaloasuja joka ei ymmärrä mistään mitään. Nyt täällä hehkutetaan PKS Priimaa, jonka kiinnitystä käyttäessä on X:n kuukauden mittainen määräaikainen kiinteä sopimus kulutusvaikutuksella.

Taisi tunne käydä järkeä edellä monella,
jotka täällä varauksetta kulutusvaikutussopimuksia haukkuivat. Nimenomaan edes pientäkin "automaatiota" (sähköauto lataamaan yöllä halvimmilla tunneilla, tai lämminvesivaraajan lämmitys vanhanajan yösähköohjauksella) omaavat rivitalo- ja omakotitaloasukkaat saavat helposti tuon kulutusvaikutuksen miinusmerkkiseksi, jolloin perinteisiin kiinteisiin sopimuksiin verrattuna siis kulutusvaikutussoppari tulee halvemmaksi etenkin, kun niissä se "kiinteä" snt/kWh on a.t.m järjestään halvempi kuin perinteisissä kiinteissä sopimuksissa.

P.S. Ihan samaan tapaan muuten ovat hiljenneet ja kaikonneet myös varauksettomat "pörssisähköllä mennään, aina halvempi, eikö tämä nyt ole ihan selkeää" -ihmiset. Osa näistä on siirtynyt talvikuukausien osalta PKS Priiman talvikiinnityksiin, jotka ovat nyt heille ihan "no-brainereita".
P.P.S. Tämähän ei ole hyökkäys ketään yksittäistä käyttäjää vastaan eikä ketään ole nostettu tikunnokkaan, eli ei tarvitse ilmoittautua jonoon loukkaantumaan :cigar:
 
Liittynyt
15.02.2021
Viestejä
1 167
Mutta eikös tuo kulutusvaikutus kuitenkin kerro sitä, että meidän kulutusprofiili painottuu tällä hetkellä aika selvästi kalleille tunneille? Että ehkä vaan täräytän tuon Lumpeen tarjouksen ja menen sillä.
Näitä kulutusvaikutuksellisia sopimuksia varten pitää tarkastaa kuukausi kuukaudelta (ainakin vielä ei ole tullut muunlaisia). Sulla kuitenkin ollut vähän enemmän käyttöä alkuyöstä niin voi olla että talven kukutusvaikutus menee miinukselle.
 
Liittynyt
15.10.2022
Viestejä
678
Kyllä, sitä pörssisähköä voi ajatella kulutusvaikutussopparina eli pörssisähkö on kulutusvaikutussoppari, jossa pörssisähkön keskihinta on se kulutusvaikutussopparin perushinta.
Eli siis pörssisähkön ja kulutusvaikutussopparin hintaero on pörssin keskihinnan ja kulutusvaikutussopparin perushinnan välinen hintaero.
Molemmissa kulutusvaikutus on sama.

EDit: eli tuossa sun tapauksessa pääset tasan pörssin keskihintaan eli sun hinta on sen kulutusvaikutussopparin perushinta.
Juuri näin.

Sähkön ollessa myös tasaisen kallista, esim. 30snt/kWh pörssissä ympäri vuorokauden, jää kulutusvaikutus nollille ja maksettavaksi se sopimuksen perushinta. Iso vaihtelu sähkön hinnassa on siis kulutusvaikutussopimuksen ystävä.

Tämä on mielestäni kulutusvaikutussopimuksen paras puoli, se suojaa tasaisen kalliilta sähköltä tehokkaasti antaen mahdollisuuden silti halvimpien tuntien kohtuullisen tehokkaaseen käyttöön.

Itse en liukuria viitsinyt alkaa tunkkaamaan. Aiempien kokemusten pohjalta 70-75% kulutuksesta on vietävissä yölle, ja siirron ollessa myös 1snt vs. 3snt klo 22 jälkeen. Mielenkiintoista nähdä miten markkina talvella käyttäytyy. :)
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
129
Eli jos hinta vaihtelee päivittäin voimakkaasti, niin tuo on "väärään aikaan" kulutettuna hyvinkin kallis sopimus. Joutuu kyttäilemään hintoja urakalla, ei siis eroa massiivisesti suorasta pörssisopimuksesta..
Tuo +12.7% on se tärkein luku tuossa eli vuoden tarkastelujaksolla kulutus painottuu selkeästi kalliimmille tunneille. Liukurista pitäisi katsoa kuukausitasolla omaa profiilia tarkempia laskelmia tehtäessä kuten sähköyhtiötkin sen laskevat. Mutta Kun tuo on noin reilusti plus merkkinen niin unohda kulutusvaikutussopparit ellet muuta profiiliasi. Esim tuolla sähköautolla.
Kiinteähintainen kulutusvaikutussopimus nimenomaan eroaa massiivisesti pörssisopimuksesta, jos pörssisähkön hinta on tosi korkealla pitkään. Jos vaikka kulutusvaikutuksellisen sopimuksen perushinta on 6 snt/kWh, pörssin keskihinta olisi 40 senttiä ja oma kulutusvaikutus +20%, niin sähkön hinnaksi tulisi vain alle 14 snt/kWh vs pörssin 48 snt/kWh.

Sähkölämmittäjän on vaikea päästä noin isoihin lukemiin (+20%) ainakaan talvella, kun tasainen iso lämmityskuorma tasaa hintaa voimakkaasti, ja tuollainen sähkön hinta kuukausitasolla on erittäin epätodennäköinen. Kulutusvaikutussopimuksella saa joka tapauksessa tehokkaasti hallittua tuon riskin.

+12,7% kulutusvaikutus ei ole mielestäni iso. Jos pörssisähkö maksaa vaikka 10 snt/kWh, niin tuo tekee kuitenkin vain 1,27 senttiä. Kulutusvaikutusprosentti muutenkaan ei yksistään määritä kannattaako tehdä kulutusvaikutussopimusta, vaan yhtä paljon se riippuu siitä tarjotusta perushinnasta. Mitä matalampi se perushinta on suhteessa odotettuun hintatasoon ja tarjottuihin kiinteähintaisiin määräaikaisiin, niin sitä korkeampi oma kulutusvaikutus voi olla että diili silti kannattaa.

Jos sekä kiinteän että kulutusvaikutuksellisen 12kk määräaikaisen saa samaan hintaan 8,3 snt/kWh, niin luonnollisesti kulutusvaikutuksellista ei kannata ottaa, jos sitä kulutusvaikutusta ei saa automatisoimalla miinukselle. Jos taas kulutusvaikutuksellisen hinta on vain 6,3 snt/kWh niin tilanne on aivan eri.

Lisäksi pitää ottaa huomioon sopimusten pituudet, eli jos esimerkiksi talveksi saa lyhyen 8,3 snt/kWh sopimuksen, on se nykynäkymillä parempi vaihtoehto kuin samanhintainen 12 kk sopimus, joka sisältää myös kesäkuukaudet, jolloin sähkö tuppaa olla halvempaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.04.2023
Viestejä
76
Ihan samaan tapaan muuten ovat hiljenneet ja kaikonneet myös varauksettomat "pörssisähköllä mennään, aina halvempi, eikö tämä nyt ole ihan selkeää" -ihmiset.
Tänne kirjottaminen on ihan yhtä turhaa kuin tuuleen huutaisi.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 820
Miten tuo Priima kiinnitys jos laittaisi siirtymään siihen, niin koska sen voi tehdä? Ymmärsin että jos kiinnitysjakso on alkanut kuten vaikka vuoden viimeisin neljännes, sitä ei voisi enää silloin kiinnittää.

Mutta täytyykö sopimuksen alkaa(14 vuorokauden viive) vai riittääkö että sopimus on kirjattu sisään(muutama arkipäivä)?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
152
Minulla on määräaikainen sähkösopimus Helenin kanssa. Jos otamme tuon Lumpeen tarjoussopimuksen vaimon nimiin niin katkaiseeko se tämän vanhan?
Menisi näin kaikista kivuttomammin.
 
Liittynyt
31.08.2020
Viestejä
149
Minulla on määräaikainen sähkösopimus Helenin kanssa. Jos otamme tuon Lumpeen tarjoussopimuksen vaimon nimiin niin katkaiseeko se tämän vanhan?
Menisi näin kaikista kivuttomammin.
Vaimoltasi kysytään että kohteeseen on sopimus olemassa. Ei voi laittaa uutta sopimusta. Mitä on tapahtunut?

Sitten vaimosi valehtelee ja tekee lievän petoksen. Tai olet rehellinen ja noudatat sopimuksia. Eli irtisanot oman sopparisi Helenin kanssa.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
129
Lähinnä rupesin tässä miettimään, että olisiko jossain kulutusvaikutuksellisessa sopimuksessa tai jopa suoraan pörssisähkössä sittenkin jotain järkeä kun tuli juuri hankittua plug-in hybridiauto, jonka avulla pystyisi aika helposti ohjaamaan n. 11 kWh kulutusta yön halvoille tunneille ja LVV:n voisi kikkailla pörisemään tuon käppryästä näkyvän 22-01 asemesta vaikka 02-05 välille.

Mutta eikös tuo kulutusvaikutus kuitenkin kerro sitä, että meidän kulutusprofiili painottuu tällä hetkellä aika selvästi kalleille tunneille? Että ehkä vaan täräytän tuon Lumpeen tarjouksen ja menen sillä.
Vaikka kulutusvaikutus on +13%, niin ei se mikään erityisen iso ole. Kulutusvaikutuksellisen kannattavuus riippuu oman kulutusvaikutuksen lisäksi siitä mikä se peruskilowattituntihinta hinta on suhteessa markkinahintoihin ja kiinteähintaisiin määräaikaisiin, eli ei kannata suorilta hylätä. Jos meinaisi ottaa lyhyen sopimuksen esim. ajalle loka-maaliskuu, niin silloin pitää tietysti katsoa/arvioida se kulutusvaikutus nimenomaan tuolta ajanjaksolta.

Jos LVV:lle laittaa jonkun Shelly-ohjauksen (tai muuten vaan ajastus aamuyölle) ja vielä sähköautoa ladataan yöllä, niin kyllähän se pienentää tuota kulutusvaikutusta paljon.

Aiemmin kirjoitit miten teillä säädetään lämmitystä vuorokauden sisällä. Jos ottaa kulutusvaikuksellisen (tai pörssi) sopimuksen niin tuon säätelyn kannattavuus talvella voi olla kyseenalainen. Voi hyvinkin tulla kokonaisuudessaan halvemmaksi tai samanhintaiseksi pitää lämpö vakiona yöllä ja aamulla, kuin nostaa sitä kun sähkö on tyypillisesti kalliimpaa.

Sitten on vielä sähkön siirron hinnoittelu. 17 MWh kulutuksella siirtoyhtiöstä riippuen yösähkösiirtosopimus lienee kannattava, ja tekee yöllisen sähkönkäytön (ml. lämmityksen) vielä kannattavammaksi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
152
Vaimoltasi kysytään että kohteeseen on sopimus olemassa. Ei voi laittaa uutta sopimusta. Mitä on tapahtunut?

Sitten vaimosi valehtelee ja tekee lievän petoksen. Tai olet rehellinen ja noudatat sopimuksia. Eli irtisanot oman sopparisi Helenin kanssa.
Jes. Eli Helenille sähköpostitse viestiä sopimuksen purusta kahden viikon päähän ja siitä seuraavalle päivälle uuden sopparin avaus Lumpeelle. Eikös se näin sitten mene oikein?
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
211
Kiitos tästä! Tuli päivitettyä oman jo solmitun sopparin tuohon. Päivitys onnistui Chatin kautta vaikka jonottamiseen menikin varmaan tunti.
Siis olitko sopinut jatkosopparista joka tulee voimaan myöhemmin vai saitko nykyiseen sopimukseen paremman diilin?
 
Liittynyt
09.08.2021
Viestejä
41
Jos ongelmia tulee pörssisähkön hinta voi karata todella ylös. Pakkasjaksot ei ole pitkiä, mutta mahdollisten ongelmien korjaaminen voi kestää pitkään. Minun mielestä tuo Lumpeen 8,29snt/kWh ja ilman perusmaksua 4kk on aika no-brainer valinta tähän hetkeen jos kulutus on suurehkoa.
Määräaikainen sopimus on luonteeltaan vakuutus ja yleensähän siinä häviää vakuutuksen ottaja. Mutta jos tosiaan on iso kulutus ja talous valmiiksi kuralla, niin vakuutus on hyvä ottaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
767
Tekisi tosiaan mieli vaihtaa tuohon lummeeseen. Nykyinen helen 11,79c kwh. 200€ sakkoa tulisi , kulutus 11-13000kwh vuodessa. Tuleeko tuo sakko yhtenä laskuna samantien vai mitenkä?
 
Liittynyt
16.02.2018
Viestejä
847
Itselle olivat saaneet sopparin eilen aktiiviseksi (8.6snt/kwh 12kk). Laitoin aamusta heti sähköpostia, josko peruisivat tuon sopparin/päivittäisivät tuon tarjouksen myös minulle. Katsotaanpa miten vastailevat. 14vrk peruutusoikeus kun on kuitenkin tässä kohtaa vielä voimassa.
Juuri äskettäin pääsin Chatin kautta viimein läpi asiaa hoitamaan. Samassa kun aspa kyseli henkilötietoja niin huomasin sopimukseni päivittyneen tarjoushinnalle. Sähköpostiin en ehtinyt saada vastausta, mutta asia tuli hoidetuksi. Nyt siis Lumpeen synttäritarjous itselleni aktiivinen ja toivonmukaan halvimman 12kk sopparin hinta naulattu.

14vrk tässä pitänee silti jatkaa kyttäystä, josko joku vielä alittaisi tuonkin :D 16355kWh näkyy kuluvan vuodessa, joten jokainen kymppi vuosihinnasta pois on tietenkin otettava. Eroa 8,6snt ja 8,29snt hinnoillakin tuli nyt n. 50€ vuodelle.
 

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
3 797
Voi olla off topic, mutta ehkä sopimushintamielessä hyvä laskea ihmisten odotusarvoa ja näiden 4-5 snt/kWh määräaikaisten sopimusten romantisointia.

Nämä mielikuviin jääneet 4-5 snt/kWh sopimukset on solmittu vuonna 2020-2021 kun Venäjältä Nordpooliin tuotu energia oli huipussaan. Noissa kuviesi futuurihinnoissa ollaan vielä kaukana näistä huippuvuosista 2020-2021. Venäjältä tuotu energia on korvattu jokseenkin arvokkaalla LNG:llä tai uusiutuvilla. Lisäksi sähkönmyyjien oli halvan Venäjältä saadun energia takia helppo suunnitella tulot ja menot, kun sähköä tuli ns. seinästä. Jatkossa nämä lasketaan sen mukaan, että tuuleeko, sataako ja onko kylmä talvi ja joka kohtaan lasketaan sellaiset katteet päälle, että house always wins.
Niinhän se oli ja venäjän uraanikattilat olivat kuumana 24/7 ja nyt uusiutuvia on tarjolla puolet ajasta ja puolet ajasta ei ole. Se heiluttelee kovasti hintaa ja aiheuttaa epävarmuutta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 820
Ei menny kauaa kun tultiin taas takas 8,3x hintoihin pienen paniikin jälkeen.
Lumme 8,29 ja Vattenfall 8,35
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 532
Onko täällä tietoa voiko yösähkön vaihtaa yleissähköön ihan tilaamalla sähkömyyjältä yleissähkösopimuksen? Vai pitääkö siirtoyhtiön kanssa puljata asiasta? Aspat on niin tukossa ettei työpäivän puitteissa ehdi jonottaa. Oomin viestien käsittely kestää sivuston mukaan 2-3 viikkoa.
Nykyinen 24kk päättyy 6.10. joten asia alkaa olla ajankohtainen.
 
Liittynyt
25.12.2020
Viestejä
930
Onko täällä tietoa voiko yösähkön vaihtaa yleissähköön ihan tilaamalla sähkömyyjältä yleissähkösopimuksen? Vai pitääkö siirtoyhtiön kanssa puljata asiasta? Aspat on niin tukossa ettei työpäivän puitteissa ehdi jonottaa. Oomin viestien käsittely kestää sivuston mukaan 2-3 viikkoa.
Nykyinen 24kk päättyy 6.10. joten asia alkaa olla ajankohtainen.
Sähkönsiirron soppari pysyy ennallaan vaikka sähkösopimuksen vaihtaisit yösähköstä yleissähköön eli siirtomaksuissa pysyy päivä/yö hinnoittelu mikäli sulla sellainen on.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
372
Yleissähkö ja Yösähkö ovat sähkönsiirron verkkopalvelutuotteita, sähkönmyyjällä ei ole näiden kanssa mitään tekemistä, vaan asia hoidetaan siirtoyhtiön kanssa.

Käsittääkseni.
 
Liittynyt
25.12.2020
Viestejä
930
Yleissähkö ja Yösähkö ovat sähkönsiirron verkkopalvelutuotteita, sähkönmyyjällä ei ole näiden kanssa mitään tekemistä, vaan asia hoidetaan siirtoyhtiön kanssa.

Käsittääkseni.
Yleensä käytössä olevat vaihtoehdot sähkösopimukselle ovat yleis-, aika- ja kausisähkö eli hinta on joko kiinteä, vaihtuu kellonajanmukaan (yö/päivä) tai vuodenajan mukaan (talvi/kesä). Siirtosopimuksiin nämä eivät liity ja ne ovat yhteensopivia kaikkien sähkönsiirtosopimusten kanssa. Mulla on yleissähkösopimus ja siirtosopparissa eri hinnat päivä/yö.
 

Liitteet

epsillion

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
194
Onko täällä tietoa voiko yösähkön vaihtaa yleissähköön ihan tilaamalla sähkömyyjältä yleissähkösopimuksen? Vai pitääkö siirtoyhtiön kanssa puljata asiasta? Aspat on niin tukossa ettei työpäivän puitteissa ehdi jonottaa. Oomin viestien käsittely kestää sivuston mukaan 2-3 viikkoa.
Nykyinen 24kk päättyy 6.10. joten asia alkaa olla ajankohtainen.
Meillä on yösähkö siirrossa ja yleissähkö energiassa... Silloin joskus monta monta vuotta sitten, ~4cnt/kWh aikaan vaihdettiin yleissähköön, kun oli halvempaa näin. Ei siirtoyhtiö siitä mitään kysellyt.
 
Liittynyt
12.09.2019
Viestejä
87
Onko täällä tietoa voiko yösähkön vaihtaa yleissähköön ihan tilaamalla sähkömyyjältä yleissähkösopimuksen? Vai pitääkö siirtoyhtiön kanssa puljata asiasta? Aspat on niin tukossa ettei työpäivän puitteissa ehdi jonottaa. Oomin viestien käsittely kestää sivuston mukaan 2-3 viikkoa.
Nykyinen 24kk päättyy 6.10. joten asia alkaa olla ajankohtainen.
Noin yksinkertaisesti asia todellakin hoitui Oomin kanssa omien vanhempieni kohdalla. Aspaan toki joutui puhelimessa jonottamaan, mutta sopimus tulikin sitten voimaan jo seuraavana arkipäivänä.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 532
Yleensä käytössä olevat vaihtoehdot sähkösopimukselle ovat yleis-, aika- ja kausisähkö eli hinta on joko kiinteä, vaihtuu kellonajanmukaan (yö/päivä) tai vuodenajan mukaan (talvi/kesä). Siirtosopimuksiin nämä eivät liity ja ne ovat yhteensopivia kaikkien sähkönsiirtosopimusten kanssa. Mulla on yleissähkösopimus ja siirtosopparissa eri hinnat päivä/yö.
No jeps. Aika suurta saa päiväkäyttö olla jotta kannattais siirtosopparia muuttaa yleissiirroksi. Yösiirto siis 1,4c ja päiväsiirto 3,2c. Yleissiirto 2,9c.
Tilaanpa vaan yleissähködiilin sitten.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
35
No jeps. Aika suurta saa päiväkäyttö olla jotta kannattais siirtosopparia muuttaa yleissiirroksi. Yösiirto siis 1,4c ja päiväsiirto 3,2c. Yleissiirto 2,9c.
Tilaanpa vaan yleissähködiilin sitten.
Ainakin Caruna Espoon verkossa Caruna+ palvelu kertoo mikä siirtotuote on edellisvuoden kulutustietojen perusteella ollut edullisin. Tuotetyypin voi myös vaihtaa samalta sivulta. Caruna+ -> Sopimus - ja laskutustiedot
 
Liittynyt
15.10.2022
Viestejä
678
No jeps. Aika suurta saa päiväkäyttö olla jotta kannattais siirtosopparia muuttaa yleissiirroksi. Yösiirto siis 1,4c ja päiväsiirto 3,2c. Yleissiirto 2,9c.
Tilaanpa vaan yleissähködiilin sitten.
Paljonko noilla on eroa kuukausimaksussa, se suhteutettuna käytön määrään kai sen ratkaisee kannattaako aikasiirto? Meillä Tampereella 5€ vs. 13€ kuukaudessa 3x25A liittymällä.
 
Liittynyt
29.12.2017
Viestejä
780
Elenialla ei ole vielä laskuria yösähkö vs yleissähkö mutta Väreen appsi laskee sen puolestasi. Laitoin vielä elenian aspaan meilin jossa pyysin että laskevat yösähkön hinnan mun historiatiedoilla ja sieltä soittelikin parin viikon päästä oikein mukava Marjatta ja varmisti että yösähkö on mulle vuodessa 250€-270€ halvempi vaikka perusmaksu nousi johonkin 30€/kk.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 532
Paljonko noilla on eroa kuukausimaksussa, se suhteutettuna käytön määrään kai sen ratkaisee kannattaako aikasiirto? Meillä Tampereella 5€ vs. 13€ kuukaudessa 3x25A liittymällä.
Aikasiirto on 10€ ja yleissiirto on 5€ per kk. Mutta meidän kulutustiedoilla aikasiirto tulee vuodessa 30€ halvemmaksi kuukausimaksukin huomioiden.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 532
Ei ole mulla enempää sanottavaa siirtoon.
Nappasin Lumpeen 12kk yleissähkön kun sain kysymyksiini hyvät vastaukset. Katellaan ens syksynä uudestaan.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 685
Tarvitseeko moisessa tilanteessa myös siirtosopimus siirtää vaimon nimiin?
Ei tarvitse, siirtosopimus siirtyy automaattisesti sähkösopimuksen vaihdon yhteydessä. Tietääkseni siirtosopimus ei edes voi olla eri henkilön nimissä kuin varsinainen sähkösopimus ?
 
Liittynyt
23.09.2019
Viestejä
53
Tosin sähköyhtiöön pitää kuitenkin ilmoittaa "muutosta" ja antaa osoite loppulaskua varten...
Jos on nykyaikainen ja laskut tulevat verkkopankkiin paperilaskujen sijaan, niin eiköhän laskut löydä perille, vaikka uutta osoitetta sähköyhtiöön ei ilmoitakaan.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 702
Vattenfallilla 12 kk jo ilman mitään synttäritarjouksia 8,35c/kWh ja 3,99 €/kk

Screenshot_20230917_184453_Samsung Internet.jpg

Ittellä 1.1.2024 asti Helenin 5,59 niin tarkoittaa sitä et kohta tulee sieltä tarjousta ja 1.10.2023 asti aikaa päättää. Mielenkiintoseks menee, Liukurilla laskin niin kulutusvaikutus negatiivinen plugariauton omistamisesta lähtien ja lvv vois myös ajastaa vaikka klo 2-7 ajankohtaan nykysen klo 22 tai klo 23 alkamisen sijaan. Periaattees Helenin Fiksusähkö 7,99c +- kulutusvaikutus ois aika jees vaihtoehto myös PKS Priiman ohessa.
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 401
Jos on nykyaikainen ja laskut tulevat verkkopankkiin paperilaskujen sijaan, niin eiköhän laskut löydä perille, vaikka uutta osoitetta sähköyhtiöön ei ilmoitakaan.
Ainakin Oomilla lukee sopimusehdoissa, että asiakas on velvollinen ilmoittamaan kaksi viikkoa ennen muuttoa ja irtisanomaan nykyisen sopparinsa. En toki tiedä miten tuota käytännössä kytätään, mutta olen kuullut et jollakin ei ollut onnistunut uusi soppari kun vanhaa ei oltu irtisanottu ensin.
 
Liittynyt
22.11.2018
Viestejä
545
Otin itsekin tuon lumpeen 8,29 snt/kWh sopparin vuodeksi. Jonkun sentin häviää vs pörssi kesällä, mutta eipähän tarvitse miettiä. Kuukausikulutus on noin 400kWh.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
472
Muutama sentti hintahäviötä ei niin haittaa vs. talvikuukausien mahdolliset hirmuhinnat kun sähköä menee toistatuhatta kwh kuussa.
 
Liittynyt
15.10.2022
Viestejä
678
Tosin sähköyhtiöön pitää kuitenkin ilmoittaa "muutosta" ja antaa osoite loppulaskua varten...
Ei tarvitse. Loppulasku tulee ihan sinne mihin se tuli aiemminkin. Se että muuttaa johonkin, ja se mihin vastaanottaa postinsa kun on 2 eri asiaa, ja kumpikaan näistä ei ole millään tavalla sähköyhtiölle kuuluvia asioita.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 170
Vattenfallilla 12 kk jo ilman mitään synttäritarjouksia 8,35c/kWh ja 3,99 €/kk
Niin no Lumpeellakin sitä synttäritarjousta on vain se 4 kuukauden kuukausimaksuttomuus, ei ne hinnat sinänsä (joissa ei ole mitään poikkeuksellista Lumpeen viime aikojen hintoihin nähden).

"SYNTTÄRITARJOUKSEMME SINULLE:
Kun teet Vuosisähkö 12 kk-sopimuksen nyt, saat Lumme Energian syntymäpäivän kunniaksi ensimmäiset 4 kuukautta ilman kuukausiveloitusta! Tarjous on voimassa vain 15.-17.9.2023."
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 976
Kokeamuksia Lumme-sopparin purusta ennenaikaisesti ja mahdollisista sakoista?
Mitä aiemmin kyselin aspasta niin olisi ollut mahdollista lopettaa aiemmin (esim. kesällä) tuo 0€/kk ja alle 5senttiä kWh määräaikainen ja ottaa vaikka pörssisähkö ennenkuin olisin ottanut tuon minulle tarjotun 8.1senttiä kWh + 3,99€/kk jatkosopimus tarjouksen vastaan mutta päätin että en ala turhia monimutkaistamaan tätä kuviota vaan jatkan niin pitkään kuin nykyistä sopimusta riittää ja siirryn sitten suosilla tuohon seuraavaan ilman että testaan muita muotoja tuossa välissä.

Eli ainkakin itselleni olisi tuo ollut täysin mahdollista ilman mitään sakkoja tms. vaihtaa eri muotoon (eli lopettaa monia kuukausia etuajassa).
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 710
Viestejä
4 289 713
Jäsenet
71 715
Uusin jäsen
Anttuvain

Hinta.fi

Ylös Bottom