Säästäminen ja sijoittaminen (osakkeet, rahastot, ETF:t...)

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 475
Nyt kun FED on varmistanut koronlaskujen alkavan niin aika vilkaista peräpeiliin. lieneeettä loppuvuoden koronlaskut jo hinnoiteltu sisään tlt/iso4. Paras aika ostaa oli about vuosi sitten? TLT/ISO4 oli/on kyllä mielenkiintoinen instrumentti niille jotka uskoivat, että korot tulevat laskemaan.

1724474813365.png


edit. Mielenkiintoista peräpeilissä se, että markkina alkoi hinnoittelemaan vuosi etukäteen laskevia korkotasoja sisään kurssiin. Päivän uutisia lukemalla vuoden myöhässä sijoituspäätöstä tehdessä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 107
Ostat pari tesla ja myyt ne x vuoden päästä maksaen kaupasta xx€ välityspalkkiota. Mahdollisesti hyväkin kauppa, mutta jos olet kalleimmassa välityspalkkioluokassa arvon nousu voi helposti mennä välityspalkkioihin.
8€ taitaa mennä myynnistä, (private banking). Ihan harrastusmielessä ostin, en aio myydä, paitsi jos Teslan robotaxi tms. menestyy ja lyö kaikki muut autonvalmistajat konkurssiin ja arvo nousee pilviin, mutta vähän epäilen.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
3 756
S-pankin rohkea tjps. Sinne sitten joka maanantai satku tai pari. Riippuen menikö viikonloppuna viihteen puolelle, eli kaljotteluksi. Anyways. Harrastan tätä kuitenkin ainoastaan sy-huhtikuu. Ja kun kesä koittaa nostan tilit tyhjäksi ja ostan jotain kivaa!
Onpa erikoinen strategia mutta voi toimia hyvinkin kun kesällä on ”yleensä” kurssien rallaamisen suhteen hiljaisempaa. Parempi toi on kuin makuuttaa rahoja tilillä. Joskus voi toki jäädä tappiolle jos romahdus osuu tuohon aikaväliin mutta ei sitä tarvitse säikähtää.

Itse käytän myös välillä osinkosalkun osinkoja kulutukseen. Täytyyhän niistä tuotoista välillä nauttia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 107
Mitäs mieltä foorumin sijoittaja konkarit on tämmöisestä sijoitustrategiasta? Mun tapana kun on ollut aina näin syksyisin aktivoitua, ja tuupata viikoittain aina ylijäävä rahastoon. Hajautan selkeesti aikaan! Eikä mihinkään eriryisen seksikkääseen, vaan esim. S-pankin rohkea tjps. Sinne sitten joka maanantai satku tai pari. Riippuen menikö viikonloppuna viihteen puolelle, eli kaljotteluksi. Anyways. Harrastan tätä kuitenkin ainoastaan sy-huhtikuu. Ja kun kesä koittaa nostan tilit tyhjäksi ja ostan jotain kivaa! Sen nimittäin huomannut, että talvikuukausina saanut noin 5-10% tuoton rahoille. Jos saman tekis kesällä, ni ei juurikaan. Nojoo, tiedän ittekin että eihän tää mitään varsinaista sijoittamista ole, mutta tupannu säästää noin seuraavan kesän leikkikaluihin. Venettä, moottoripyörää, asuntovaunua ja ens kesänä uutta perämoottoria. Herättääkö mitään mielipiteitä, voisko tuon tehdä esim järkevämmin? (Paitsi lopettaa turhuuksien ostelu)
Ei kai tuossa sinänsä mitään jos haluaa rahat käyttää eikä mitään säästää. Ongelmana ehkä vain joku koronan tapainen homma niin sitten onkin keväällä sijoitusten arvo romahtanut murto-osaan. Toki jos sitten malttaa vaikka odottaa hankintojen kanssa seuraavaan kevääseen niin ei tule välttämättä tappiota.

Oma startegia hyvin eri, mutta riippuu tietysti tuloistakin mitä voi tehdä.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
90
olen joskus tallettanut itselle nordnetin seurantalistalle kolme kultaan liittyvää ETC tuotetta: Xetra-Gold isin DE000A0S9GB0, iShares Physical Gold ETC isin IE00B4ND3602 ja Invesco Physical Gold ETC isin IE00B579F325. Selvittelyt ja homma jäi joskus kesken. Katselin nyt justetf kautta noita ishares ja invesco TER on 0,12 ja fund size vaikutti kaikissa olevan riittävän iso. Ei tarvitse käydä taas läpi plussia ja miinuksia oikean fyysisen kullan ja paperikullan välillä, mutta osaako joku sanoa onko noista joku järkevä kohde vai jokin ihan muu paperikultatuote jos siihen haluaa sijoittaa vaikka 1-2% sijoitusvarallisuudesta? Sitten jäin ihmettelemään, miten toi xetra-gold toimii kun siinä on justetf mukaan TER 0
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
250 771
Viestejä
4 369 326
Jäsenet
72 676
Uusin jäsen
artur_u

Hinta.fi

Ylös Bottom