Säästäminen ja sijoittaminen (osakkeet, rahastot, ETF:t...)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 231
Eli viimeiset 4 vuotta olleet inflaation osalta esim hyvinkin rajuja. Miten vastaavassa ajassa tämä säästötypin realituotto kehittynyt ?
No SPYI-ETF on tuottanut noin 70% 4 vuodessa. Kuluttajahintaindeksi taas on noussut pisteluvusta 104 lukuun 122. Eli 17%. Noinkin lyhyellä ajalla reaalituotto on ollut voimakasta. Varmaan ennen kaikkea jenkkipörssien voimakkaan kasvun ansiosta.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 463
Voi myös katsoa, moniko heistä loi vaurautensa treidaamalla CFD:illä. (Ei kukaan).
Moni (pankki) joka on laskenut liikkeelle CFD:tä on varmasti rikastunut paljon. Tiskin toisella puolella tuskin kukaan ja suomalaiselle se ei ole edes teoriassa mahdollista, koska tappiota ei voi vähentää. Suomalaisille on toki noi warrantit, siis vastaava kusetustuote joilla pääsee myös tehokkaasti rahoistaan eroon. Eli jos on se harvinainen hetki, että kurssimuutos iskee juuri oikeaan aikaan ja suuntaan kovalla voimalla, laidat katoavat, koska liikkeellelaskija luo tuon markkinan ja sen ei ole mikään pakko vastata todellesta markkinatilannetta.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 986
Jääkö sellainen säästötyyppinen sitten inflaation jalkoihin.
Osakkeet ovat nimenomaan toimiva säästötapa inflaatiota vastaan, koska firmat pystyvät viemään kustannusten nousun omiin myyntihintoihinsa, mikä näkyy lopulta myös tuloksessa. Tietysti on poikkeusvuosia suuntaan ja toiseen yleisestä talouskehityksestä riippuen, mutta pitkällä aikavälillä ajatellen osakkeet ovat hyvinkin inflaatiosuojattuja.
 
Liittynyt
26.01.2023
Viestejä
55
Suomella on toimivat verosopimukset ainakin Ruotsin, USA:n ja Kanadan kanssa. Muistaakseni esim Tanskan, Norjan ja Saksankin kanssa homma tökkii. Mitenhän mahtaa olla Iso-Britannian osalta? Yritin täältä katsella mutta eihän tästä tule hullua hurskaammaksi;

Nordnet sovellukseen on nähtävästi tullut mahdollisuus laskea annualisoitu tuotto. Ihan kätevä työkalu, mutta valitettavasti tuo tekee laskut Nordnet tilin avaamisesta, vaikka saldo olisi tällöin ollut 0€. Noh, ehkä tämä on laskurin tapa laskea sijoittamaton aika tappiolliseksi. :)
Mistäs tuon näkee ?
 
Liittynyt
26.01.2023
Viestejä
55
Ihan Nordnet sovellukset päävalikosta: Analytics -> Performance.
Voi myös laittaa jotain vertailuindeksejä johon oman salkun tuottoa voi verrata. Nordnetin sivuilta en tätä jännästi onnistunut löytämään.
Ei kyllä suomenkielisessä äpissä ole mitään " Performance " vastaavaa valintaa.. vertailuindeksit kyllä löytyy.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 231
Mitä teen väärin ? Analytiikka -> Siellä näkyy vain osingot, omistukset, toimialat ?
Kuulostaa vanhalta versiolta. Voi olla ettei NN ole julkaissut sitä vielä kaikille käyttäjille jos et saa päivitettyä. Aika yleistä että julkaisu tehdään portaittain.

Kehitys tulee Omistusten ja Osinkojen väliin.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
248 489
Viestejä
4 332 077
Jäsenet
72 239
Uusin jäsen
nora

Hinta.fi

Ylös Bottom