Saa poistaa!

Viestiketju alueella 'Prosessorit, ylikellotus, emolevyt ja muistit' , aloittaja Makkeli, 18.12.2017.

 1. Makkeli

  Makkeli

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2017
  Moro!

  Elikkäs ensimmäistä konepakettiani olen kasailemassa lähipäivinä ja aloittelijan status painaa ryhtiä kumaraan, eli pakko kysyä apuja viisaammilta..

  Voiko DDR4 muistia lisätä jälkikäteen ja vaatiiko se jotain erityistä huomiota/toimenpiteitä?
  Uuteen emolevyyn on tulossa Kingstonin hyperX DDR4 2666mhz 2x4GB vaikka emolevyn valmistajan sivut paljastivat myöhemmin tilauksen jälkeen, että se tukee 2400mhz.. Onko tästä hyötyä/haittaa?

  Ajattelin ostaa myöhemmin (kun hinnat laskee) toisen satsin 2x4GB kampoja kylkeen jotta riittää sitten esim. BF1 pelaamisessa hyvin. Pitääkö muistit olla saman valmistajan tai saman taajuuden? Kertokaa, auttakaa, opastakaa tyhmää ;D
   
 2. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  867
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muistit tulevat toimimaan suurimmilla tuetuilla taajuuksilla eli tuolla 2400 MHz:llä, paitsi jos sinulla on ylikellotuksen mahdollistava piirisarja emolevyllä, niin voit itse määrittää halutut asetukset.

  Kaikista mieluiten myyt 2x4GB palikkasi alta pois ja ostat suoraan 2x8GB palikat koneeseen. Seuraava vaihtoehto on kokeilla identtisten muistikittien kanssa yhteensopivuutta. Viimeiseksi voi kokeilla satunnaisia yhdistelmiä ja tarvittaessa nostaa käyttöjännitettä ja löysätä muistiviiveitä.

  Huolimatta ajoittaisista asiantuntijoiden näkemyksistä ja tilanteen kehittymisestä, en odota, että muistit tulisi ihan vähään aikaan laskemaan takaisin normaaleihin hintoihin. Kannattaa nyt miettiä, että onko kannattavaa kokeilla onneaan ja yrittää sekoittaa muistikittejä vaiko suoraan ostaa sellainen muistikonfiguraatio, joka varmasti toimii (2x8GB) ja voi pelata huoletta. Myönnän, että muilla ihmisillä on aikaisemmin ollut onnea muistikittien sekoittamisessa ja muistiasetusten säätämisessä, mutta tosiaan mitään varmuutta toimivuudesta ei ole.
   
  Makkeli tykkää tästä.
 3. Makkeli

  Makkeli

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2017
  Kiitos asiallisesta vastauksestasi!
  Emolevy mahdollistaa ylikellottamisen (MSI Z370 Gaming Plus).
  Kaiken tiedon yritin imeä itseeni eri foorumeilta ja päädyin tilaamaan lopulta 2x4GB kammat jimms´iltä ja olen ne jo maksanut ennakkoon joten en voi enää muuttaa tilaustani.. :S

  Pärjääkö tuolla muistisetillä nyt alkuun edes jotenkuten?
  Otan vinkistäsi vaarin ja tilaan 2x8GB kammat heti kun kone alkaa näyttämään merkkejä muistin riittämättömyydestä. En kehtaisi heti myydä tappiolla noita uusia 2x4GB kampoja pois..
   
 4. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  867
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pärjää, yritä vähän sammutella taustasovelluksia kun pelaat. Mulla on itselläni 8 gigaa muistia ja sillä on ihan ok pärjännyt vaikken hirmu paljoa pelaakaan, kuulemani mukaan Battlefield 1 on sellainen peli, joka syö muistia paljon. Tässä on hyvä video aiheesta:  ja kirjoitettu artikkeli, jos pelkät testitulokset kiinnostaa: RAM Matters: How Much Do You Need for Gaming? 4GB, 8GB, 16GB or 32GB

  Intelin "virallinen" muistituki Coffee Lakella on seuraavanlainen. Kaikkea ylitse noiden arvojen pidetään ylikellotuksena, vaikket itse tekisi muuta kuin asettaisit XMP-profiilin päälle BIOS-asetuksista.

  Jos suorituskyky kiinnostaa, io-techin testi löytyy tästä: DDR4-muistinopeus & Coffee Laken suorituskyky - io-tech.fi
   
  Makkeli tykkää tästä.
 5. Karck

  Karck

  Viestejä:
  200
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Palautus oikeus 14pvä vastaanottamisesta. Kuhan et avaa ja asenna.
   
  Makkeli tykkää tästä.
 6. Makkeli

  Makkeli

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2017
  Kiitos Vertex:ille kattavasta ohjeistuksesta ja linkeistä! Minä nyt päätin nysvätä tuolla 8GB alkuun, pelaamaan ehdin kuitenkin todella harvoin 3-vuorotyön vuoksi joten riittäkööt.

  Kiitos Karck:lle tästä. Tosin tietokonepaketin kasaaminen viivästyisi vielä lisää nyt jo valmiiksi hitaanpuoleisen toimituksen ohessa joten yritän kitkutella tuolla 8GB :)
   
 7. sellu

  sellu

  Viestejä:
  266
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikö tuota tilausta voi vielä muuttaa, jos tuote ei ole vielä lähtenyt tjsp?
   
  Karck tykkää tästä.
 8. Karck

  Karck

  Viestejä:
  200
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Voi, varsinkin jimmsin aspa jos on niin chattiin, spostiin vaa tai soittoo. 24/7 vastaavat.
   
  Makkeli tykkää tästä.
 9. surina

  surina

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsekkin aikoinani pohdin tuota 8gb riittävyyttä ja sehän riitti erittäin hyvin. Omassa pelaamisessa vain muutama peli asetukset tapissa tahtoi enempi muistia.
  Hommasin 2x4gb kaveriksi lisää (täysin samaa) muistia ja nämä ainakin on toiminut ilman ongelmia. Nyt kun muistia on paljon, harvassa on ne kerrat kun käytössä näkyy olevan yli 8gigaa (tuskin koskaan).
  Itse en ole se kaveri, joka pitää selaimia tai muuta turhaa härpäkettä pelaamisen aikana auki.
   
  Makkeli tykkää tästä.