Ryzen tukee ECC'tä??

Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
137
Ryzen suorittimien putkahdettua tietoisuuteen on askarrattanut tukeeko se ECC'tä joka Intelillä perinteisesti on Xeon suorittimilla saatavilla.
Dr. Lisa Su, Robert Hallock ja James Prior vahvistivat asian aiemmin Hardware Canucks päätti ottaa asiasta selvää ja testata väitteen. Siitä kuinka asiaa testattiin ja kuinka kävi on luettavissa täältä.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
37
Ryzen suorittimien putkahdettua tietoisuuteen on askarrattanut tukeeko se ECC'tä joka Intelillä perinteisesti on Xeon suorittimilla saatavilla.
Dr. Lisa Su, Robert Hallock ja James Prior vahvistivat asian aiemmin Hardware Canucks päätti ottaa asiasta selvää ja testata väitteen. Siitä kuinka asiaa testattiin ja kuinka kävi on luettavissa täältä.
"In conclusion, what is currently available on the AM4 platform is an incomplete implementation of ECC. This is very likely why motherboard manufacturers have been relatively hesitant about claiming that their products support ECC memory in ECC mode. Based on our findings, there is clearly some level of ECC functionality that is working right now, but it does not cover the full spectrum of memory error detection and correction. Having said that, the status quo is arguably better than nothing, especially since single-bit errors are much more likely than multi-bit errors (which are often caused by a failing memory module), so I suspect that many people will still want the extra protection that is available right now."

Tuon kun olisit laittanut pohjustukseksi niin ei olisi vituttanut klikata linkkiä sivulle,klikkihuoraus on turhaa jos aihe on mielenkiintoinen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 124
Intel periaatteessa voisi tehdä samoin. Nyt tukee i3:t ja Pentiumit:
Intel® Core™ i3-6100 Processor (3M Cache, 3.70 GHz) Product Specifications
Intel® Pentium® Processor G4560 (3M Cache, 3.50 GHz) Product Specifications

Noita on tarkoitus änkeä sinne, minne ei hinnan vuoksi voi laittaa Xeoneita (esim. HP Proliant Microserver). Ihan samalla lailla Intel voisi halutessaan lisätä tuon ECC-tuen kaikkiin prosessoreihinsa.

--

Itsehän näen tuon niin, että AMD:llä on sama arkkitehtuuri palvelinprosessorien pohjana. Kaikki tekee tätä.

Tuttavapiirilläni on tällä hetkellä 3 Xeonia ajossa. Hyvin toimii. Nyt kannattaa huomata, että Intel-puolellakaan 2/3 kavereistani ei pääse oikeasti käyttämään ECC:tä, koska yhteydet on vetämättä. Se on vaan halvempaa tehdä emolevy, jossa ei ole ECC-tukea. Varmasti kaikista nykyään markkinoilla olevista AM4-emolevyistä puuttuu oikea ECC-tuki.

Lisäksi kyllä unregistered ECC toimii jopa minun i7:llani, kunhan ei käytä sitä virheenkorjausta ;)
 
Liittynyt
09.02.2017
Viestejä
93
siis emolla ei ole rauta SEL:iä, mutta kyllähän se ohjain raportoi ne virheet käyttikselle. Jos käyttis kuuntelee. level1tech oli testannut (en tiedä miten) ja muistaakseni sanoi single bit errorit korjaa ja multibitit tunnistaa(MUTU ei jaksa tarkistaa asiaa).
 
Liittynyt
09.02.2017
Viestejä
93
Luin ton Hardware cannucksin artikkelin. En nyt oikein käsitä mistä he nillittävät. Oikea SEL loggaus vaatis IPMI:n emolevylle ja sitähän noissa ei ole ja siitä on turha haaveilla. Single bitit korjaantuu ja multibitit raportoituu. Tuo hapatus, että koneen pitäisi pysähtyä on määrittely kysymys. Oikeissa servereissä ohjain vain blokkaa dimmin pois käytöstä odottamaan huoltoa.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
1 844
'oikeista' palvelimista löytyy paljon sellaista jota ei työasemassa tule tarvitsemaan tai se nostaa hintaa niin paljon ettei ole järkevää. Itselleni ECC tuki on tervetullut uutinen. Vielä kun joku virallisesti tuen ilmoittaisi niin påp. Ehkä tuki julkaistaan sitten tulevan WS suoritinsarjan yhteydessä virallisestikin saataville.
 
Liittynyt
09.02.2017
Viestejä
93
Lukuunottamatta tuota ipmi/SEL log implemointia en usko, että uecc ei parempaa edes voi tarjota. Se minkä takia tuota ei mainosteta on koska ketään ei ota mitään vastuuta kun alustaa ei millään tavalla ole validoitu.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 985
Kun esim. Naples palvelin prosessori on vain muutama Ryzenissäkin käytettävä prosessori yhdistettynä samalle alustalle on päivänselvää että sen Ryzenin on raudassaan tuettava ECC:tä ja AMD ei ole pitänyt tapanaa rangaista asiakkaitaan turhanpäiden joten jos tuki löytyy ja toimii se on todennäköisesti myös päällä (täysin toisin kuin Intel joka keinotekoisesti rankaisee asiakkaitaan prossumallista riipuen hyvä esimerkkin on K mallit joista on kytketty pois virtuaalikone tukia verrattuna Koottomiin mallaleihin).

Eli itse ilmanmuuta oletin että Ryzenissä on ECC tuki, eriasia on nimenomaan se että onko sitä kaikiltaosin otettu vielä käyttöön (esim. emojen BIOS versiot on vieläkin vaiheessa ja niissä on tälläkinhetkelvä paljon tärkeämpää viilattavaa kuin nykyisten Ryzen emojen/prossujen ECC tuki).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
1 844
Kaikenlaisia turhia kantoja on olemassa, mutta iomedian väki voisi perustaa jonkin sortin avoimen yhteensopivuuskannan johon joku kikkula keräisi CPUID, SPD, BIOS, OS ja alustaprosessorin tiedot. Tietäisi suoraan että mikä yhdistelmä oikeasti käynnistyy käyttikseen asti ja homman voi automatisoida niinkin pitkälle että vain nappia painamalla kerätään tiedot ja näytetään käyttäjälle mitä lähetetään ja minne, jonka jälkeen voi sitten hyväksyä tai hylätä tietojen lähettämisen.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 826
Viestejä
4 209 606
Jäsenet
70 967
Uusin jäsen
Makexz

Hinta.fi

Ylös Bottom