Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Akateemisuudesta pääset eroon heti kun saat ensimmäisen valmistumisen jälkeisen työpaikan. Sinuna sinnittelisin vielä kun kuitenkin noin paljon on jo suoritettu. Opinnot ja työelämä ovat kovin erilaisia.Itsellä pienoinen kriisi käsillä, kun en oikein tiedä mitä tekisi. Yliopistossa tullut nyt neppailtua n. 3.5 vuotta ja opiskelu ei maistu ollenkaan noppia kertynyt 150 yhteensä. Tätä ennen tuli käännyttyä vuoden verran AMK:ssa. Pohtinut kovasti, jos vain jättäisi homman kesken ja menisi johonkin duunariammattiin, opinnoissa en ole oikein saanut mitään aikaan 1,5 vuoteen ja akateemisuus ei kiinnosta sitten ollenkaan.
Akateemisuudesta pääset eroon heti kun saat ensimmäisen valmistumisen jälkeisen työpaikan. Sinuna sinnittelisin vielä kun kuitenkin noin paljon on jo suoritettu. Opinnot ja työelämä ovat kovin erilaisia.
Itsellä on melkeinpä toisenlaiset fiilikset: työelämässä on hitusen liikaa mutkien suoraksi vetämistä yliopistoon verrattuna. Välillä kaipaa tieteellisempää otetta.
Tein näin ja en suosittele. Opintopisteitä 300.
Itselle pelkästään kandin tekeminen tuntui tuskalliselta ja se on vieläkin johtopäätösten ja tiivistelmän osalta kesken. Jotenkin puuttuu kaikki suunnitelmallisuus itseltä ja opinnoista kiinni saaminen. Ikääkin on jo sen 26-vuotta ja pientä kriisiä puskee tämän kanssa hommat eivät sitten vain tunnu kiinnostavan ollenkaan.
Hammasta purren loppuun vaan, sitten on tutkinto joka avaa monia ovia. Minkälainen ala kyseessä? Tekninen / Matemaattinen? Vai jotain pehmeämpää? Omalla kohdalla tuntui, että niiden kandivaiheen opintojen jälkeen se opiskelu muuttui paljon letkeämmäksi ja mielekkäämmäksi kun ei ollut niitä pakollisia matematiikan / fysiikan jne kursseja ja sai melko vapaasti valita ne mielenkiintoisimmat kurssit jotka kävi.Itsellä pienoinen kriisi käsillä, kun en oikein tiedä mitä tekisi. Yliopistossa tullut nyt neppailtua n. 3.5 vuotta ja opiskelu ei maistu ollenkaan noppia kertynyt 150 yhteensä. Tätä ennen tuli käännyttyä vuoden verran AMK:ssa. Pohtinut kovasti, jos vain jättäisi homman kesken ja menisi johonkin duunariammattiin, opinnoissa en ole oikein saanut mitään aikaan 1,5 vuoteen ja akateemisuus ei kiinnosta sitten ollenkaan.
Itsellä pienoinen kriisi käsillä, kun en oikein tiedä mitä tekisi. Yliopistossa tullut nyt neppailtua n. 3.5 vuotta ja opiskelu ei maistu ollenkaan noppia kertynyt 150 yhteensä. Tätä ennen tuli käännyttyä vuoden verran AMK:ssa. Pohtinut kovasti, jos vain jättäisi homman kesken ja menisi johonkin duunariammattiin, opinnoissa en ole oikein saanut mitään aikaan 1,5 vuoteen ja akateemisuus ei kiinnosta sitten ollenkaan.
Itselle pelkästään kandin tekeminen tuntui tuskalliselta ja se on vieläkin johtopäätösten ja tiivistelmän osalta kesken.
Hammasta purren loppuun vaan, sitten on tutkinto joka avaa monia ovia. Minkälainen ala kyseessä? Tekninen / Matemaattinen? Vai jotain pehmeämpää? Omalla kohdalla tuntui, että niiden kandivaiheen opintojen jälkeen se opiskelu muuttui paljon letkeämmäksi ja mielekkäämmäksi kun ei ollut niitä pakollisia matematiikan / fysiikan jne kursseja ja sai melko vapaasti valita ne mielenkiintoisimmat kurssit jotka kävi.
Haluatko avata tarkemmin, mistä alasta on kysymys? Kuulostaa nimittäin jokseenkin tutulta...olen ollut samanlaisessa tilanteessa.
Sinullahan on yli 80 % kandidaatin tutkinnon opintopisteistä kasassa ja tutkielmankin teko ilmeisesti vain tiivistelmää ja johtopäätöksiä vaille valmis. Suosittelen käymään tutkinnon loppuun ja miettimään vaikka sitten uudestaan alan vaihtoa. Käynti opinto-ohjaajan luona tai opintopsykologilla voisivat ehkä auttaa.
Tiedän kokemuksesta, että nollakiinnostuksella on todella vaikea opiskella, edes kiukulla. Jos opiskeluala kuitenkin kiinnostaa, niin suosittelen irtaantumaan totaalisesti siitä opiskelusta vaikka välivuoden ajaksi, ja katsomaan josko sen jälkeen jaksaisi vetää homman pakettiin. Maailmanloppu se kesken jättäminenkään ei enää nykymaailmassa ole, koska opintoja voi suht helposti täydentää myöhemminkin jos kiinnostus herää uudelleen. Opintopolku on täynnä eri alojen maisteriohjelmia joissa tutkinnon voi täydentää maisteriksi kunhan pohjalta löytyy soveltuva alempi tutkinto, eli tee se kandi kuitenkin loppuun ensin ennen kuin teet päätöksiä.
Tämmöiset kommentit joutavat roskikseen. Oletko opiskellut yliopistossa ja mistä tiedät että se on "normaalia helppoa tekemistä" ennen kuin edes on kerrottu mistä alasta on kyse?Otat vain itseäsi niskasta kiinni ja lopetat tuollaisen angstailun. Olet aikuinen ihminen. Mieti nyt hetki ihan loogisesti asiaa. Pieni tsemppi enää jäljellä ja setti on paketissa. Eihän tuo edes vaadi mitään erikoista panostusta, normaalia helppoa tekemistä.
Eihän se ikinä ole liian myöhäistä lähteä koulunpenkille? Toki jos on muksuja ja asuntolainaa niin se kynnys voi olla melko korkea. Itsellänikin opiskelu meni niin, että parikymppisenä menin ekan kerran lipastolle ja vuoden grindasin jonka jälkee lähdin töihin kun ei maistunut. Tein duunarihommia viitisen vuotta ja tajusin, että tätä en ala loppuelämääni tekemään koska urakehitystä ei olisi ollut ja työ ei ollut mielekästä joten painuin takaisin opiskelemaan ja päivääkään en ole katunut, nyt on mielenkiintoinen ja hyväpalkkainen työ. Itsellä se vaati sitä opiskelumotivaation hakemista näköjään tekemällä niitä ns. "paskatöitä" jokusen vuoden.Käyt nyt vain sen koulun loppuun, piste.
Itsellä olisi "aikoinaan" ollut lukupäätä yllinkyllin, mutta ei motivaatiota. Amiskin jäi aikoinaan kesken. Arvaa vain vituttaako näin ~40v ikäisenä asia?!.
Duunarina kyllä löytänyt itselleni mielenkiintoisen työpaikan, palkkakin kohtuullinen (40-45k€/v). Mutta ihan jo (sähkö)inssin papereilla + tällä innolla (köh köh omakehu), palkka olisi helposti 1,5-2-kertainen. Työtkin saattaisi olla mielenkiintoisempia.
Olen suorittanut ylemmän yliopistotutkinnon tieteiden alalta. Joten omasta kokemuksesta kirjoittelen. Kyllä, työmäärä on paikoitellen suuri mutta siitä selviää kunhan saapuu paikalle kouluun opetustilanteisiin ja tekee tehtävät. Näistä kaikista selviää kunhan vain haluaa sitä ja yrittää. En sanoisi, että vaatii mitään älytöntä panostusta, normaali koululaiselämä tuottaa tulosta. Pitää tietenkin myös osata hakea apua tehtäviin yms jos ne tuottavat vaikeuksia.Tämmöiset kommentit joutavat roskikseen. Oletko opiskellut yliopistossa ja mistä tiedät että se on "normaalia helppoa tekemistä" ennen kuin edes on kerrottu mistä alasta on kyse?
Lähtökohtaisesti yliopistossa opiskelu on vaativaa ja ainakin luonnontieteissä työmäärä on kohtalaisen suuri. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että yliopistomatematiikan/fysiikan opiskelu nollamotivaatiolla on kaukana "normaalista helposta tekemisestä". Ainakaan osittaisdifferentiaaliyhtälöt tai sähkömagneettinen kenttäteoria eivät aukea ilman "erikoista panostusta". Tosin humanistiset alat, kauppikset ja muut nyt ovat varmaan vaikeusasteiltaan "vähän" kevyempiä...
Kanditutkinto on kiinni myös muutamasta kurssista, kuten esimerkiksi virkamiesruotsista, joka on aivan työn ja tuskan takana meidän yliopistossa osaamisen tason ollessa pyöreä 0.
Sinulla voi olla lievä masennus. Kannattaa pyrkiä vastaanotolle ja käydä analysoimassa tuo.. Juuri tuo kiinnostuksen puute voi olla indikaattori siitä ja se voi jatkua samalla lailla jos vaan suuntaat mielenkiintosi muualle - vähän ajan päästä ei ne duunarihommatkaan kiinnosta yhtään.
Hallintotiede, onko se valtsikassa? Kuulostaa koulutusohjelmalta, joka ei suoraan valmista mihinkään ammattiin mutta josta valmistuneitten töissä (virkamiehiä, kunnallisen puolen koordinaattoreita, projektipäälliköitä jne) se tutkinto yleensä vaaditaan. Kuitenkin ala, jonka puolikas tutkinto ei auta mitään ja tuskin se kandikaan eli kannattaa painaa loppuun kun on jo tuossa pisteessä.
Mulla natsasi vasta kolmannessa korkeakoulussa ja neljännessä tutkinto-ohjelmassa. Silti uran kannalta suurin merkitys on ollut noilla "hukatuilla" vuosilla, ja itseasiassa niillekin löytyi merkitys vasta vaihdon myötä.
Vedin täysin tuuliajolla ekat 5 vuotta ja lopulta sitten kandi ja DI molemmat 1,5v sisään ja jälkimmäinen vitosen keskiarvolla. Se on se ero motivaation etsimisen ja elämän tarkoituksen välillä.
En todellakaan suosittele tätä kaavaa sillä noppaa heittämällä ois voinut yhtä lailla huumeetkin viedä. Loppuun vaan hammasta purren, kahden kuukauden loma ja sen jälkeen täysillä töihin!
Mä kyllä näen toisin. Mielestäni nykyään saa paljon paremmin sijaa keskustelussa peruskoulupohjaltakin kunhan osaa argumentoida hyvin. Hyvä perussivistys on nykyään täysin mahdollista saavuttaa vaikka Wikipediaa pläräämällä ja keskustelutaitojakin on helppo oppia, kun vastakeskustelija ei välttämättä olekaan Teboilin hodaritiskiltä.Akateemiset/korkeastikoulutetun paperit olisivat tällä hetkellä kyllä meriittiä ja eräänlainen puolustus, kun joutuu keskusteluun ns. "parempien ihmisten" kanssa.
Tulevaisuudessa ehkä sitten tasottuvampi, mutta tällä hetkellä miehenä alat olemaan keskitasontutkinnolla aika WT tilastojen luonnissa. Vähintään tradenomi pitäisi olla, vaikka käytännössä sellaisilla opeilla ei tekisi mitään muuta, kuin olisi tasaisemmalla pöydällä taistellessa sanallisesti niiden "älymystöjen" kanssa.
Jos ei mahdoton tehtävä, niin viimeistele kandi ja opiskele sitten vaikka perustutkinnolla itsesi putkimieheksi tai kiinteistönhoitajaksi ja pelasta edellä mainittujen päivä käytännössä.
Jos ei mahdoton tehtävä, niin viimeistele kandi ja opiskele sitten vaikka perustutkinnolla itsesi putkimieheksi tai kiinteistönhoitajaksi ja pelasta edellä mainittujen päivä käytännössä.
Kanditutkinto on kiinni myös muutamasta kurssista, kuten esimerkiksi virkamiesruotsista, joka on aivan työn ja tuskan takana meidän yliopistossa osaamisen tason ollessa pyöreä 0.
Tuntuu lähinnä, että kaikki olisi kiinni omasta saamattomuudesta. En ole tullut ajatelleeksi edes mitään masennusta lopulta. Pitäisi varmaan vain yrittää ottaa itsestään niskasta kunnolla kiinni ja saada jonkinlaisia rutiineja aikaan, niin hommatkin voisivat onnistua. Itsellä vain ollut se, että tullut jätettyä kaikki aivan viimetinkaan ja lopulta sitten ei ole tullut tehtyä sitä vähääkään, vaan kurssit jääneet kesken.
Akateeminen vapaus koskee pitkälti myös ammattikorkeakoulua eli läsnäolopakkoa tunneilla ei ole pl. kielet, labratyöt ym. käytännön harjoitukset. Tämä siis tekniikan alalla.Olen itsekin vakavasti nyt harkinnut, että vaihdan kokonaan pois yliopistosta esimerkiksi AMK. Huomannut ettei tämä akateeminen vapaus oikein sovellu itselleni sitten yhtään tai ehkä se on sitten vain se, että ala ei oikeasti kiinnosta itseäni ollenkaan. Pohdiskellut itse esimerkiksi rakennusmestarin opintoja AMK:sta. Tällä alalla tuo kandi ja töihin ei taida erityisemmin onnistua.
Huutonaurua. Aloin omia alokastuvan persoonia muisteleen, ykskin lähti ekan yön jälkeen menemään kun kasteli sänkynsä. Olis hauska tietää missä nää menee nykyään.Muistatko armeija-aikana ihmetelleesi muutamia tapauksia todeten, ettet siihen astisen elämäsi aikana ollut missään törmännyt niin outoihin ja vähä-älyisiin ihmisiin? Mietitkö mistä nuo ovat tulleet ja armeijan jälkeen ihmetellyt mihin ne ovat jälleen kadonneet?
Ne odottaa sua työkaveriksi niissä ammateissa mihin ei tarvi mitään koulutusta.
Edit: Itse kun työelämässä ollut jo 2000-luvun alusta, aina silloin tällöin kuumottelee mennä opiskelemaan takaisin jotakin. Alalla toki pysyn, ja pääosin omaksi iloksihan tuo tulisi, mutta mahdollisuuksia olisi, ehkä ensi syksynä sitten.
Vähän pehmeämmästä alasta kyse eli hallintotieteistä. Ehkä tämä yliopiston vapauskaan ei ole oikein itselleni sopinut ja sen takia hommat menneet aivan leväälleen lopulta.
Kanditutkinto on kiinni myös muutamasta kurssista, kuten esimerkiksi virkamiesruotsista, joka on aivan työn ja tuskan takana meidän yliopistossa osaamisen tason ollessa pyöreä 0.
No kuten muutkin sanoi, niin kandin tutkinto nippuun vaikka henki menisi. Ompahan "jotain", jolla hakea töitä ja myöhemmin toisiin oppilaitoksiin. Vaikka hakisi täysin eri alan töitäkin, niin kandin tutkinto on kuitenkin osoitus jostain. Mutta tosiaan on niin lähellä, eri asia jos ois 50 opintopistettä, sitten olisi sama antaa olla.
Rakennusmestari tai rakennusinsinööri poikkeaa monesta muusta tekniikan alan koulutuksesta, että koulutus on usein vaatimus. Laki määrittää tietyille rakennuskohteille vastaavalle työnjohtajalle koulutusvaatimuksen. Tilaajat valtion ja kuntien töissä tekevät samaa vaikka laki ei vaatisikaan. Alkuun pääsee, mutta työnjohtajan tie tulee jossain vaiheessa vastaan ilman papereita.Tolla lähtisin. Ja vaikka se raksapuolen amistutkinto jos rakennusmestari kiinnostaa. Luulen, että toi amiskin voisi onnistua työnohella. Kannattaa ottaa selvää. Pari vuotta hommia ja sen jälkeen työnohella rakennusmestariksi. Silti yrittäisin saada sen vanhan tutkinnon jotenkin pakettiin, edes niin, että siitä olisi jotain hyötyä jos/kun meinaa opiskella jatkossa lisää.
Jos et oo päivääkään tehnyt rakennuspuolen hommia ja kolmekymppisenä valmistut rakennusmestariksi niin aika nollilta liikenteessä omalta kuin työnantajan näkövinkkelistä vaikka nyt taidetaankin repiä kaikki ukot vaikka kesken koulun hommiin. Paljon paremmat meriitit jos on joskus oikeastikkin tehnyt sitä työtä mitä vetää. Mestarin papereilla kuitenkin todennäköisesti olet jossain itse kädet puoliksi savessa vs. että piirtelet toimistolla viivoja ja jätät soveltamisen työmaalle. Ts. olet siellä asentajien kanssa miettimässä miten tietokoneen näytölle hienosti taipuvat viivat saadaan oikeasti toteutettua.
Niin se menee luonnontieteissäkin, että pelkkänä kandidaattina ei käytännössä työllisty kukaan (pl. kesätyöt).Kandi on käytännössä keskeytys sellaisella alalla, jossa kaikki on perinteisesti opiskelleet maisteriksi ja kandi on tullut vain uudistuksen myötä välivaiheeksi. Pl. niillä aloilla, joilla alempi korkeakoulututkintokin on olemassa ja avaa ovia. Luultavasti teknillisestä yliopistosta kandin vääntänyt voi päästä hommaan, johon halutaan AMK-inssi.
Mutta siis etenkin tuollaisella valtion tai kunnan virkaan valmistavalla alalla.
Hyvin sanottu. Vaikka sitä valmistuisi viiskymppisenä unelma-ammattiinsa, ehtii "uraa tekemään" vielä sen parikymmentä vuotta. Iällä on lähinnä merkitystä peilikuvassa.Ja 26-vuotias on vielä hyvin nuori hakemaan paikkaansa, monet ihmiset tajuaa vasta 40v+ mitä oikeasti haluavat tehdä, lähipiirissäkin on alanvaihtajia ICT-alalta palomieheksi, varastomiehestä myyntijohtajaksi ja niin edelleen.
Opintoja keskettäessä on kyllä järkevää kehittää jonkinlainen varasuunnitelma. Itse keskeytin yliopisto-opintoni muutama vuosi sitten. Kolme vuotta olin kirjoilla, opintomenestys oli heikkoa. Vanhana pummina jäin Kelan tukien varaan ja n. puoli vuotta sen jälkeen kun olin keskeyttämisestäni ilmoittanut, heitti Kela ultimaatumin että on joko palattava opintojen pariin tai luovuttava kokonaan opinto-oikeudesta. Ratkaisuni oli luopuminen. Se on sitten kerennyt moneen kertaan harmittamaan, oishan niitä opintoja voinut jatkaa tässä joutessaan. Tai vaikka eläkeiässä harrastusmielessä.
Pointtini on siis että siitä opiskeluoikeudesta ei kannata luopua lopullisesti jos vaan mitenkään mahdollista, vaikka tuntuisikin siltä että nyt kun lopetan niin tuohon laitokseen en palaa.
Käy YTHS:llä jutteleen. Jos on vaikka lievä masennus ja siihen löytyy toimivat tropit, niin voi alkaa opiskelutkin helpottamaan.
Akateeminen vapaus koskee pitkälti myös ammattikorkeakoulua eli läsnäolopakkoa tunneilla ei ole pl. kielet, labratyöt ym. käytännön harjoitukset. Tämä siis tekniikan alalla.
Ja kannattaa miettiä, että haluatko esim. rakennusmestarin koulutukseen siksi että se erityisesti kiinnostaa sinua vai siksi, että haluat vain pois nykyisistä opinnoista ja minne tahansa muualle opiskelemaan.
Ja entä jos kävisit opinto-ohjaajalla/opinto-psykologilla/YTHS:llä. Ei sitä käyntiä tarvitse hävetä yhtään ja sieltä voisit saada hyviä neuvoja tai apua tilanteeseesi.