Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onkohan tohon meikäläisen tagiin tullu joku vika, kun CR2450 paristo ei kestä kuin 8 vuorokautta ja CR2477 kestää 20 vuorokautta ulkoilmassa?!
Alkuperäsellä paristolla toi jaksoi pyöriä melkein vuoden.
Tuntematta tarkemmin Ruuvitagin firmista BLE modulien virrankulutus riippuu paljon mainostamis aikavälistä, yhteys aikavälistä ja lähetystehosta. Jos näitä tietoja on muutettu, niin virrankulutuskin voi olla mitä vaan. Onko yhteys koko ajan päällä?Onkohan tohon meikäläisen tagiin tullu joku vika, kun CR2450 paristo ei kestä kuin 8 vuorokautta ja CR2477 kestää 20 vuorokautta ulkoilmassa?!
Alkuperäsellä paristolla toi jaksoi pyöriä melkein vuoden.
Nois pattereissakin on eroja ja jotkut myy jo valmiiks tyhjiä. Clasulta kun viimeks kävin hakee pattereita sain eka purkaa laitteita ja ettii vikaa kunnes tajusin mitata uudet patterit ja todeta ne tyhjiks. Vissiin pattereitten hakuun pitää olla yleismittari mukana.Onkohan tohon meikäläisen tagiin tullu joku vika, kun CR2450 paristo ei kestä kuin 8 vuorokautta ja CR2477 kestää 20 vuorokautta ulkoilmassa?!
Alkuperäsellä paristolla toi jaksoi pyöriä melkein vuoden.
Eipä tuossa, muuta ole kiinni kuin 2,5" WD:n PiDrive USB levy jossa pyörii Ruuvin virallinen raspbian image.Jos Raspberryssa pyörii paljon muuta kuormaa (esim usb-väylässä), saattaa välillä sisäisen BT-kalikan lukemiin eksyä satunnaisia virheitä. Tuli todettua tuo Kodin ja usb dvb-t tikkujen kanssa. Eli ei ole välttämättä Ruuvin vika.
Kyllähän toi näkyy noihin muihinkin mittauksiin tekevän virhelukemia, ei tosin niin selvästi havaittavia.Juu voihan se piikkien aiheuttaja toki olla muutakin. Omien kokemusten ja pienen googlailun perusteella tuo Raspberryn USB/BT/UART-toteutus on vaan aika heikko, ja jostakin syystä esimerkiksi ulkoinen BT-palikka ei enää aiheuttanut samanlaisia piikkejä. Käytetystä softasta riippuen kaikkia virhelukemia ei välttämättä tunnisteta ja suodateta pois. Tuleeko samalle ajalle virheellisiä lukemia myös muille mittauksille kuin pariston jännitteelle/kuinka usein virheet toistuvat?
Se, tai sitten käytät sopivaa suodatusta/keskiarvoistusta graafeissa/hälytyksissä ja unohdat koko asian Esimerkiksi Asus USB-BT400 palikan sain suoraan toimimaan Raspissa, mutta kantama on hieman heikompi kuin sisäisellä. Kertokaa ihmeessä jos tiedätte mistä saa edullisesti paremmalla antennilla, tai modausmahdollisuudella olevan BLE- ja Linux-yhteensopivan USB-palikan edulliseen hintaan.Kyllähän toi näkyy noihin muihinkin mittauksiin tekevän virhelukemia, ei tosin niin selvästi havaittavia.
Kait sitä sitten pitäs jotain ulkosta BT-palikkaa itekkin koittaa...
Noita BT-dongleja on tullut kokeiltua muutamia erilaisia ja kaikissa on ollut erittäin heikko antenni (/vastaanotto) vrt. mihin tahansa mobiililaitteeseen.Se, tai sitten käytät sopivaa suodatusta/keskiarvoistusta graafeissa/hälytyksissä ja unohdat koko asian Esimerkiksi Asus USB-BT400 palikan sain suoraan toimimaan Raspissa, mutta kantama on hieman heikompi kuin sisäisellä. Kertokaa ihmeessä jos tiedätte mistä saa edullisesti paremmalla antennilla, tai modausmahdollisuudella olevan BLE- ja Linux-yhteensopivan USB-palikan edulliseen hintaan.
Tuosta Raspberryn USB/BT/UART-toteutuksen huonoudesta toi sitten loppujen lopuksi johtui ja loppui noi piikit, kun laittoi Asuksen BT400 palikan USB-porttiin.Juu voihan se piikkien aiheuttaja toki olla muutakin. Omien kokemusten ja pienen googlailun perusteella tuo Raspberryn USB/BT/UART-toteutus on vaan aika heikko, ja jostakin syystä esimerkiksi ulkoinen BT-palikka ei enää aiheuttanut samanlaisia piikkejä. Käytetystä softasta riippuen kaikkia virhelukemia ei välttämättä tunnisteta ja suodateta pois. Tuleeko samalle ajalle virheellisiä lukemia myös muille mittauksille kuin pariston jännitteelle/kuinka usein virheet toistuvat?
Rpi3:ssa on ilmeisesti tämä keraaminen antenni:Minkälainen antentti rpissä itsessään on? Voisiko sitä parantaa? Oudolta kuulostaa, jos ulkoisella tikulla saa huonomman signaalin, kuin pelkällä piirilevylle juotetulla piirillä.
Jos sen ulkoisen antennin liitää väärin niin signaali voi huonontua.Minkälainen antentti rpissä itsessään on? Voisiko sitä parantaa? Oudolta kuulostaa, jos ulkoisella tikulla saa huonomman signaalin, kuin pelkällä piirilevylle juotetulla piirillä.
Ruuvista ja paristoista kun on asiaa, niin laitetaanpa piruuttaan kuva 4 eri tagin jännitetasosta muutaman päivän ajalta. Kyseisessä graafissa alin on käynyt nyt reippaasti yli vuoden samalla (ei alkuperäisellä) paristolla, harmi kun en muista tarkkaa aikaa koska tuon vaihdoin. Ja kolme muuta ovat upouusia Ruuvin toimittamalla paristolla varustettuja, jännästi käyrät elävät ja varsinkin ympäristön lämpötila vaikuttaa pariston sisäiseen kemiaan paljon, kuvassa punainen käyrä kävi yhden illan saunassa minkä jälkeen jännite on ollut pysyvästi muiden yläpuolella, ja sininen on ulkotiloissa säiden armoilla.
Näyttää tosiaan olevan kriittinen piste jossakin 2.8V alapuolella, minkä jälkeen alkaa boottailemaan itseään, mikä puolestaan näkyy mm. mittausnumeron epätasaisena kasvuna. Alla käppyrää viimeisen reilun 13 kuukauden ajalta, punainen saunassa, sininen ulkona ja muut sisätiloissa. Itselläkin vanhempi yksilö aloitti lopulta sekoilun n. 2.78V kohdalla ja vaihdoin toisen palikan (punainen käyrä) pariston tilalle ja siihen myöhemmin uuden CR2450 tilalle. Muissa paitsi vihreässä ja punaisessa on vielä alkuperäinen mukana tullut (CR2477?) paristo.Itselläni kävi alla olevan graafin mukaisesti yhden ulkona olevan RuuviTagin kanssa, kun patteri (CR2477) loppui. Jännite laski hyvin nopeasti ja jyrkästi, kun paristo oli kaikkensa antanut. Kovin paljoa tuosta ei ollut etukäteen merkkejä havaittavissa. Onneksi ehti kuitenkin lähettää muutaman datapisteen, jotta sain hälytyksen Meazuremin kautta puhelimeen.