Ruuvattava takakansi ei tee CMF Phone 1:stä helppoa korjattavaa

Liittynyt
05.07.2022
Viestejä
439
Ei ole kyllä yllätys kun näin review tosta puhelimesta kun näki että akku ei ole helposti vaihdetava.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 258
CMF Phone 1:sitä tulee vähän mieleen alkuperäinen OnePlus One. Takakuori oli irroitettavissa muoviklipsuilla mutta kuoren alta ei päässyt suoraan oikein mihinkään käsiksi. Akun vaihtamiseksi täytyi ruuvailla ylempi muovikansi irti. Liimaa ei kuitenkaan ollut käytetty muistaakseni kuten ei ilmeisesti tässäkään. Se on kuitenkin aina plussaa, jos selviää ruuvien pyörittelyllä.


 
Liittynyt
30.01.2021
Viestejä
405
CMF Phone 1:sitä tulee vähän mieleen alkuperäinen OnePlus One. Takakuori oli irroitettavissa muoviklipsuilla mutta kuoren alta ei päässyt suoraan oikein mihinkään käsiksi. Akun vaihtamiseksi täytyi ruuvailla ylempi muovikansi irti. Liimaa ei kuitenkaan ollut käytetty muistaakseni kuten ei ilmeisesti tässäkään. - -
^ Joo, ei sentään ole varsinaisia liimoja, mutta tässä CMF Phone 1:ssä joutuu akun vaihtamiseksi kuitenkin (ulkokuoren poisoton jälkeen) seuraaviin toimenpiteisiin (ilmenevät tuolta Kaotikin viestissä mainitulta videolta osuudelta 2 min 15 s – 7 min 36 s):
  1. Mustan suojakalvon irti vetäisy.
  2. Ristipääruuvien irroittelu (12 kpl).
    2024-07-19-nothing-cmf-phone1-akku-a.jpg
  3. Puhelimen ylä-/"kameraosan" mustan muovikuoren pois nosto (lähtee ruuvien irroituksen jälkeen kampeamalla ulkoreunoiltaan muoviplektralla tms.)
  4. Yhteensä viiden (5) kaapelin nosto liittimistään. ---> Puhelimen yläosasta vapautuu laitteen emolevy.
  5. Emolevy on syytä siirtää turvaan seuraavia työvaiheita varten.
  6. Puhelimen alaosan sormiruuvin pyöreän kannen kampeaminen irti.
  7. Alaosan päällirakenteen irtinosto.
  8. Akku kampeutuu irti vetämällä se rauhallisesti läpinäkyvästä vetoteipistään (puhelimen kameroiden puoleisella akun pitkällä sivulla).
  9. Uusi akku paikalleen, uutta jäähdytystahnaa puhelimen yläosan kuparipintaan, ja työvaiheet seitsemännestä (7.) lähtien käänteisesti soveltaen.
Onhan tuo siis akun vaihtamiseksi jokseenkin turhan pitkän kaavan mukaiseksi suunniteltu, sanoisin, mutta toki vielä kökömpiäkin ratkaisuja on nähty.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 361
Viestejä
4 312 275
Jäsenet
72 024
Uusin jäsen
mivelt

Hinta.fi

Ylös Bottom