Yhden paketin käytin, ja totesin tikkujen olevan kaikkien turhakkeiden turhake.
Harjaa silloin tällöin kunnollisen pesuaineen kera ja puhdasta vettä, hajut pysyy poissa.
Jos uloste ja urea ovat terveen ihmisen hyvästä suolistosta ja terveestä elimistöstä, niin silloin voisi väittää turhakkeeksi tai jos ei käy naisia talossa tai arvosta tuoksuja tai ei pelkää bakteerien leviämistä pytyn kansi auki. Jos käytössä lääke tai käynyt leikkauksessa tai elää hävikkituotteilla tai syö epäterveellisesti tai immuniteetti tai vatsa ei toimi kunnolla tai stressaa elämää tms, niin kappas se uloste onkin erilaista ja urea kirvelee vahvemmin kuin kissan pissa. Eikä kaikilla ole mahdollisuutta tai jaksamista harjata, esim vanhuksilla on helpompi laittaa tuommoinen pyttyyn, kuin alkaamaan jynssää tai kutsumaan kotihoitoa tekemään hommaa puolestaan? Moni käyttää näitä raikastimia myös sen vuoksi, kun mies jättää pytyn auki ja ei halua bakteerien lentävän ympäri kylpyhuonetta. Helpompi ja kevyempi sitä pyttyä pestä jos raikastimia käyttää, ei jää tarttumaan kiinni seinämiin ja tarvitse piloille hinkkaa jollain Cillit bang bängillä tms myrkyllä. Vanhoissa pytyissä on erilainen pinta, kuin nykyisissä. Niihin tuo argumenttisi olisi validi, mutta useimmiten invalidi. Olet varmaan huomannut kasaritalossa se pytty ei likaannu oikein millään, vaikka mimmoinen turbo vatsa kyseessä. Nykyinen pytty menee nopeasti likaiseksi ja ei kestä vahvoja aineita yhtään. Tämä on sitä rakennuspuolen konsultoinnin teettämiä huonoja säästöjä yhteiskunnalle, ellei sitten suomalainen valmistaja lähde tekemään domestos puikkoja edullisesti??
En ole tiennytkään, että näitä on muitakin kuin noita kalliita Domestoseja. Harmi että nämäkin ovat juuri noita sinisiä, jotka värjäävät kaiken. Kyllästyin Domestosin vähään tarjontaan (2 eri kpl) ja aloin pilkkomaan normaaliraikastimen IDO:n säiliöön sopiviksi palkeiksi.
Ennen sai jokaisesta liikkeestä näitä domestos rinnakkaistuotteita ja Biltemalla oli ennen läpinäkyviä jopa, korona aikana alkoivat katoamaan. Ennen sai ulkomailta halvalla tilattua myös vastinetuotteita. Joskus liikaa aikaa omanneena myönnän tehneeni samaa. Ostanut semmoisen ison perinteisen raikastimen ja sanomalehtien päällä kertakäyttö hanskat päällä pilkonnut tuohon sopivaksi, koska domestos on kallis ja kyllästynyt tai osittain allergisoitunut tuolle aikoinaan. Eivätkä Domestokset aikaisemmin näin kalliita olleet, kuin nykyään ja puikot olivat hieman pidempiä ennen uudistamistaan huomaamattomasti.
Vinkkini jos meinaat pilkkoa noita muita raikastimia sopiviksi palkeiksi
-Älä käytä veistä, mielummin omenaporaa jos löytyy tarpeeksi pientä tarjolla tai askarteluveistä. (Toiset käyttävät mattoveistä tai partaveistä tai langalla vetelee sopivan kokoisia, kuin juustoa leikkais)
-Varmista ettei raikastimessa ole semmoista ikävää muovikelmua ympärillä.
-Pakasta tai laita jääkaappiin raikastin ennen pilkkoamista.
-Suojakäsineet.
Lidlin halvin on ennen soveltunut leikattavaksi sopiviksi palkeiksi. Mitä itse leikkelet? Ennen laskin itse leikatun hinnaksi 7snt, mutta silloin perinteiset olivat oikeasti isohkoja nykyisiin verrattuna. En ole jaksanut vaivautua leikkelemään aikoihin, koska nämä tikut ovat säästäneet aikaa ja hermoja. Voisin alkaa taas leikkelemään ja vertailemaan xtra, k-menu, lidl kooltaan. Periaatteessa, mitä vain voi siihen leikkaa sopivan kokoiseksi sisälle. Ongelma on koostumuksessa ja niissä halvimmissa on sopivasti ollut mukava rakenne. Laita kaksi palkkia perinteistä, jotta vastaavat yhtä puikkoa pituudeltaan. Siten laskin, että kpl on 7snt tai kostuta ja anna kuivua puikot yhteen päiltään on toinen ratkasu tai laittaa tippa pikaliimaa, lienee helpoin tapa ja pikaliima tuubit puuilosta halvinta.
Toinen ns life-hack on hankkia tavallinen palasaippua ja siitä leikkaa, jos haluaa vain raikkautta tai vielä parempi tuota puhdistukseen tarkoitettua saippuaa. Vinks, vinks, havumäntysuopa pala ei ole samaa tavaraa kuin ennen jos siitä meinasit, eikä myöskään sun-light? Itse joskus totesin kolmion muotoinen ohut palkki on helpoin leikata ja tarvii vain muotiksi se yhden tikun, jotta tietää koon ja siitä vain kopiodaan. Liian pieni pätkä ei tipu säiliön pohjaan asti ja pitää rautalangalla tai kiinalaisella syömäpuikolla työntää alas pohjaan asti säiliössä.
Niin ja vielä yksi asia, isommalla huuhtomisella kesto on 30-40 kertaa ja pienemmällä kusella tuon 60-80 huuhtelukertaa. Enkä ole huomannut eroa brändillä/puikolla, muuta kuin sen että koostumus voi vaikuttaa kestävyyteen ja usein ennen toisen puikon laittamista kaadan kuumaa vettä, jotta ei siellä vanhasta ole jämiä ja annan kuivua 15min ja sitten laitan uuden puikon kuivaan säilöön, jottei takerru seinämään.
Leikkeleminen menee jo säätämisen puolelle sen verran, ettei tavallinen maallikko niitä harrastele. Valmis puikko ilman päänvaivaa helpottaa tavallisten elämää.