Ruotsista 1,44 euron ruuhkavero lasku!

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja AkTechGears, 11.05.2018.

 1. AkTechGears

  AkTechGears The Water Cooler. Team H2O

  Viestejä:
  944
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Meille ilmestynyt aika outo EPASS24'n kirje jossa peritään 1,44€ ruuhkaveroa. EPASS24'n laskun mukaan auto olisi ylittänyt 15.03.2018 ruuhkaveromaksuaseman Tukholmassa tai Göteborgissa. Emme ole käyneet Ruotsissa eikä auto liikkunut suomen ulkopuolelle laisinkaan. Laskussa näkyy oikea rekisterinumero. Mikä ihme juttu tämä on? Voiko olla, että on olemassa Ruotsissa identtinen rekisterinumero? Emme kuitenkin aio maksaa tätä, vaikka tuon summan vuoksi asia menisi oikeuteen. Netistä löytyy pari samanlaisia case:a ja ihmiset pyytäneet todisteita, että kyseinen auto on ollut ruotsissa väitetyssä ajassa. Laitoimme myös itse samanlaisia kysymyksi sähköpostin kautta kyseiselle firmalle.

  Onko muuten joillekin muillekin saapunut samanlainen kirje/lasku?
   
 2. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Noita on tainnut tippua silloin tällöin naapurimaasta suomalaisille aiheettomastikin.

  Maksamista kannattaa harkita, koska kyse on ruotsalaisesta viranomaismaksusta, joka on suoraan ulosottokelpoinen vaikka olisikin myöhemmin aiheettomaksi todettu. Helpommalla pääset, kun maksat tuon 1,44€ ja riitautat maksun niin ne palauttavat sen myöhemmin sinulle takaisin. Tietty jos haluaa periaatteellisesti tapella niin voi katsoa mihin asti ruotsalaiset venyvät jos alkavat periä tuota naurettavaa summaa kesken riitautuksen...

  Asiasta juttua vaikka tuolta
  Toimi näin, jos saat aiheettoman ruuhkamaksun Ruotsista
  Suomalaiseläkeläisen auto kummitteli Ruotsissa – joutui pitkään kädenvääntöön veroviranomaisen kanssa
   
  MiiCkA tykkää tästä.
 3. juuhokei

  juuhokei

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Melkoista touhua, että pakotetaan paperisotaan ja selvittelyihin vaikka ei ole asiaan osaa eikä arpaa :think: Käytännössähän tuossa ei taida olla vaihtoehtoja kuin käyttää reilusti omaa aikaa korvauksetta tai maksaa.
   
 4. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 563
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä, jos kuvasta luetaan koneellisesti rekisterinumero väärin.
   
 5. renee

  renee

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2017
  Ei tulisi kyllä mieleenkään maksaa, jos aihetta ei ole. Ja samaa suosittelen sinulle, roskiin vaan.
   
 6. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 273
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Täytyypä kyllä sanoa, että ainakin minun oikeustajua koettelee se, että ulkomaisen viranomaisen virhe voisi synnyttää Suomessa jonkinlaisen velvollisuuden maksaa tai selvittää asia. Mikä Suomessa pätevä oikeusperuste maksuvaatimuksen oikeutukselle oikein on?

  Onko tässä joku tämmöinen kuvio, että
  ** ruotsalainen viranomainen esittää vaatimuksen suomalaiselle
  -> suomalainen on EVVK eikä riitauta asiaa määräajassa ruotsalaisten määräämällä tavalla
  -> vaatimus kaikkine korotuksineen muuttuu Ruotsin lain silmissä laillisesti perittäväksi saatavaksi
  -> pohjoismaisen yhteistyön hengessä ruotsalainen saatava voidaan periä Suomessa?

  IMHO, Trafi tässä pitäisi nostaa naulakkoon roikkumaan, jos se luovuttaa omistajatiedot tekemättä edes alkeellisinta faktantarkistusta. Millä oikeudella Trafi edes luovuttaa suomalaisten tietoja ulkomaille?
   
  Kimi625, Meking Delta, nnh ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 7. analysti

  analysti

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Olen saanut ihan aiheellisia rekisterinumerosta kuvattuja laskuja Norjasta. Ruotsin kameraälyistä muistan sen verran juttua, että kameroiden tullessa ulkomaalaisia ei laskuteta, koska ne eivät pysty esim. erottamaan suomalaista latvialaisesta, koska molemmissa vielä on viiva laatassa. Nyt kun ulkomaalaisia taidetaan laskuttaa, niin ovatkohan päivittäneet kamerasoftansa.
   
 8. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Tää on melko tarkka kuvaus prosessista. Ruotsissa mennään Ruotsin tavalla, ja siellä ruuhkamaksuissa linja on, että maksetaan ensin ja tapellaan sitten. Voihan se tappelun voittaa sitenkin, että jättää maksamatta ja sitten tappelee maksusta irti ruotsalasiten viranomaisten ja perintäyhtiön kanssa, mutta onko se fiksumpaa kuin maksaa pyydetty 1,40€ ja lähettää sitten selvitys Ruotsiin ja odotella palautusta on ihan henkilöstä itsestään kiinni...

  Yksi sana: viranomaisyhteistyö. Sen perusteella ne saa trafilta tiedon, ja samoin Suomen viranomaiset saa tiedot Ruotsista. Nehän ei trafissa tarkista enää mitään, vaan kun Ruotsistapyyntö tulee, niin ne toimii olettamalla, että Ruotsin viranomainen ei lähettele pyyntöjä mutulla (kuten ne tekee), vaan että se on validi pyyntö.
   
 9. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  1 847
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Luulisi tuosta 1.44€ laskusta tulevan enemmän kuluja kuin saavat tuloja?
   
 10. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 542
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Ruotsin kilpi "ABC 123" Suomen "ABC-123"
  Jos likaa sopivasti tuossa välissä niin helposti sekottuu. EU kilvissä tämä ongelma pitäisi olla poistunut kun alussa maatunnus.
   
 11. rovamarkku

  rovamarkku

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli itsellekin tällainen kirje aiheettomasti. Soitin vihaisen puhelun kirjeessä annettuun numeroon. Laittoivat siellä reklamaation ja parin viikon päästä tuli kirje Ruotsista jossa todettiin maksuja aiheettomaksi. Aspa sanoi myös että on mahdollista tehdä itsekkin reklamaTio ja ensi kerralla taidan tehdäkin ja vaatia asian käsittelystä koituneita kuluja korvattavaksi. Täysin perseestä koko systeemi. Miten tulisi toimia jos samanlainen kirje tulisi vaikka Venäjältä? Entä jos tilillä ei olisi kyseistä paria euroa jota vaaditaan maksettavaksi, koska summahan korotetaan 50:llä eurolla jos summaa ei makseta eräpäivään mennessä.

  Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla
   
 12. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 273
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Jos arvon suomalainen ei ole halunnut käyttää Kruunun tarjoamaa riitauttamismahdollisuutta ajallaan, niin onko aiheettomastakaan maksusta mahdollista enää päästä eroon vai joutuuko sen maksamaan?

  Itse asiassa asialla ei taida olla viranomainen vaan välikätenä toimiva yhtiö. Muutenkin tietojen automaattisen luovutuksen voisi kyseenalaistaa, kun todistettavasti lappuja tulee ainakin osin aiheettomasti.
   
 13. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 440
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuo nyt todella törkeää. Tommonen maksuhan voisi tulla vaikka jostain kambozasta ja sitten vaihroehdot on että maksat, tai koko omaisuutesi ulosmitataan ja mitään et voi kun ainoa keino olisi valittaa johonkin puhelimeen johon soittaminen maksaa 50€/min ja ainoa kieli mitä siellä puhutaan on joku vinkuintia jota kukaan ei osaa.

  Ja vaikka nyt kyseessä on vaan ruotsi niin entä jos et osaa ruotsia tai englantia? Esim jos jollekkin vanhukselle tulee tommonen lappu eikä ole mitään osaamista lähteä asiaa hoitamaan eikä perhettä tai mitään joka voisi hoitaa. Kyllä valtion pitäisi torpata tälläinen huijaus.

  Muutenkin olen ainakin itse kiireinen eikä olisi aikaa tai mielenkiintoa lähteä tommosta selvittämään ja kuka maksaisi kaikki puhelinkulut ym. Täytyy vaan toivoa ettei joudu itse tuon törkeän hujauksen kohteeksi.

  Ja montako kirjettä edes tulee? Jos oletkin sillä välin muuttanut ulkomaille kun kirje on postissa tulossa? Et koskaan saa edes tietoa tuosta ennenkuin ulosottomies metsästää sinut maailman toiselle puolen ja vie koko omaisuutesi?
   
 14. rovamarkku

  rovamarkku

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se Ruotsista tullut kirje jossa kerrottiin että maksu oli aiheeton, oli kirjoitettu ruotsiksi ja siinä vielä sanottiin että laki velvoittaa kirjoittamaan kirjeen ruotsiksi, mutta hyvää hyvyyttään liitteenä sama englanniksi. Eli, jos olet umpisuomalainen ja kielitaidoton jää kirjeen sisältö arvoitukseksi. Ja kaikki tämä on laillista.

  Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla
   
 15. AkTechGears

  AkTechGears The Water Cooler. Team H2O

  Viestejä:
  944
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Laitan vaan tiedoksi liitteenä kyseisen kirjeen. Tämä näköjään käännetty suomeksi.  RUUHKAVERO EPASS24.jpg
   
 16. rovamarkku

  rovamarkku

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuolla epassilla on suomalainen sivukonttori joten laskut tulevat sieltä, mutta vastaus reklamaatioon tulee ruotsin viranomaisilta.

  Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla
   
 17. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei taida sentään noin suoraviivaisesti mennä muualle kuin pohjoismaihin ja ehkä EU-alueelle? Vai onko jollakulla tarkempaa tietoa?
   
 18. fossiili

  fossiili

  Viestejä:
  817
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Maksa se lasku ja jatka elämääs. Maksamatta jättäminen haittaa,jos olet menossa ruotsiin. Jos et ole menossa ,niin älä maksa.
   
 19. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  868
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kuulostaa hyvältä rahastuskeinolta. Lähetellään laskuja ympäriinsä mihin sattuu ja sinä vielä kehotat maksamaan ne.:facepalm:
   
  Corex, nnh, Fozyzy ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 20. AkTechGears

  AkTechGears The Water Cooler. Team H2O

  Viestejä:
  944
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  No niin! Nyt tuli epass24 aspasta vastaus reklamaatioon.

  Hei

  Kiitos sähköpostistasi.

  Jos pidätte päätöstä virheellisenä, voitte tehdä valituksen asianomaiselle viranomaiselle osoitteesta www.EPASS24.com/appeal.

  Huomaa, että EPASS24 ei voi tehdä päätöksiä verojen ja maksujen osalta; suosittelemme kuitenkin, että maksat laskun, jotta vältät ylimääräisiä maksuja. Jos päätös muuttuu niin maksettu summa palautetaan sinulle.

  Lisätietoja päätöksistä löydät osoitteesta:
  www.transportstyrelsen.se/en/road/
  Jos tarvitset lisätietoja, älä epäröi ottamaan yhteyttä uudelleen.

  EPASS24 toivottaa sinulle mukavaa päivänjatkoa!

  Ystävällisin terveisin,
  Jane

  Support
   
 21. Arkangel

  Arkangel

  Viestejä:
  147
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2018
  Älkää nyt ihmeessä makselko noita että saadaan se systeemi järkevämmäksi, ei tuossa ole yhtään mitään tolkkua.
   
 22. Admiral General Aladeen

  Admiral General Aladeen

  Viestejä:
  262
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Joo, periaatteessa ei pitäisi maksaa, mutta kiva harrastus lähteä euron takia taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.

  Ja jos lähdössä kesälomalla autoilemaan Eurooppaan, niin voi tulla hieno alku lomalle kun Ruottissa poliisi heti pysäyttää ja aloittaa kuulustelun maksamattomista laskuista. Vie vielä kilvet ja pamputtaa.

  Aivan perseestä tällaiset automaattiset rahastukset jotka perustuu kameroihin.
   
  nnh ja SR50La tykkäävät tästä.
 23. Sotanorsu

  Sotanorsu

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  24.05.2017
  Asianajaja tuhlaamaan aikaansa viestien näpyttelyyn ja lasku perään.
   
  nnh tykkää tästä.
 24. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 273
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Onko Suomessa mahdollista saada aiheettoman laskun lähettäjä vastuuseen asian selvittelyn vaatimista kuluista (ts. asianajotoimiston lasku)? Jos on, niin sittenhän kulungit voi laittaa perintään Ruotsiin, näin pohjoismaisen yhteistyön hengessä.
   
 25. Sotanorsu

  Sotanorsu

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  24.05.2017
  En usko, ainakaan ihan alkuvaiheessa kiistatilanteessa. Eihän näissä tapauksissa kannata sen enempää aikaa tuhlata, lähettää kahden lauseen viestin firmalle. "Autoni ei ole ollut Ruotsissa tuona ajankohtana. En maksa laskua".
  Jos menee perintään, niin perintäfirmalle sama viesti. Jos vielä kehtaavat ulosottoon laittaa, niin sama viesti. Jos vielä jaksavat käräjille lähteä, niin sinne sitten palkkaa sen lakimiehen tienaamaan helpot rahat.
  Itselle on kaksi kertaa tullut aiheeton lasku ja olen tällä tyylillä edennyt. Toinen tilanne loppui heti ja toinen loppui perintävaiheeseen, kun ei ilmeisesti ollit firmalla mielenkiintoa lähteä eteenpäin. Aikaa tuhlautui parin viestin kirjoittamiseen muutama minuutti.
   
  nnh tykkää tästä.
 26. Perkeles

  Perkeles

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Emännän yritykselle noita on tullut vissiin kolme. Aina samasta autosta, joka ei ole ruotsissa käynytkään. Reklamaatiota laittanut, ja sillä on saanut aina asian selvitettyä.

  En kyllä itse todellakaan lähtisi makselemaan aiheettomia laskuja.

  Itselle tuli jokuaika sitten suomen poliisilta kirje, että olen ajanut ylinopeutta(rikesakkoon oikeuttavaa) Iisalmessa. Tosin tämä auto oli sillä hetkellä autotallissa janakkalassa.:confused:

  Nämä automaattiset systeemit on vaan niin pirun hyviä. Lisää näitä.:syes:
   
  nnh tykkää tästä.
 27. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 542
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Isoveli valvoo, mutta on puolisokea – poliisin kasvotunnistus vaikuttaa vitsiltä
  "Walesilaispoliisia järjestelmä vinkkasi 2685 rikollisesta, mutta näistä lähes kaikki (2451 ”tunnistusta”) paljastui vääriksi hälytyksiksi."

  Poliisi kokeilee kasvojentunnistusteknologiaa Suomessa –Koekaniineina omat työntekijät
  "Teknologialla voitaisiin estää rikoksia tunnistamalla kasvojen perusteella esimerkiksi henkilöitä, jotka käyttävät useita erilaisia identiteettejä, poliisi sanoo."

  Se on sitten kiva kun automatiikka sanoo että olet jonku sarjamurhaajan salaidentiteetti. Kuten englannissa todistettiin, toihan on jo ihan aukoton.
   
  nnh, Fozyzy ja Perkeles tykkäävät tästä.
 28. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  1 847
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Tuolla systeemillä poliisi voisi hakea sinut kuulusteluihin, vaikka et olisi tehnyt mitään. Ja joku 7v alkaa pelkäämään, kun poliisi rupeaa seuraamaan livenä ja mahdollisesti jää pelkotila.

  Jokainen on mahdollinen rikollinen
   
 29. AkTechGears

  AkTechGears The Water Cooler. Team H2O

  Viestejä:
  944
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  No niin! Ruotsin verotoimistolta tuli päätös ja päätöksen mukaan ei tarvitse maksaa ruuhkaveroa. Kirje tuli englanniksi sekä myös ruotsiksi.

  Olisi kiva jos tämä threadi jäisi tänne, että jatkossa auttaa muita.

  Case closed!

  epass vastaus.png
   
  Chekkit, spacecat ja nnh tykkäävät tästä.
 30. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 696
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiköhän siellä ruotsissa ole aika iso insentiivi korjata tuo systeemi kun nodne reklamointien kanssa pelaaminen ja kirjeiden lähettely maksaa varmasti rahaa.
   
 31. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 273
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Älä nyt tähän jätä, vaan vaadi päätös suomenkielisenä.
   
  Corle tykkää tästä.
 32. MrB

  MrB

  Viestejä:
  359
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toihan olis kannattanu vielä maksaa ihan vittuilun nimissä ennen valituksen tekoa. Ton summan palauttaminen maksaa luultavasti moninkerroin tuon 1,44€

  Mutta tota kielimuuria lukuunottamattahan toi nyt meni kuitenkin ihan kohtuu fiksusti. Viranomainen teki uuden päätöksen ja tällä kertaa se oli perusteltu sekä halutun kaltainen.