- Liittynyt
- 10.11.2016
- Viestejä
- 253
Tässä nyt kun on tätä koronaa liikkeellä ja tullut ajatuksena, että pitäisi se ainakin viikko tai kaksi pystyä selviämään tarpeen tullen, niin olen kerännyt tavallisuudesta poiketen säilyviä ruokia tämmöiseksi ajaksi kaappiin.
Tässä valitettavasti huomasin, että mun pakastin taitaa olla rikki tai menossa rikki. Alemmillä hyllyillä saa vielä pakastuksen, mutta ylemmillä ei. Yhdellä hyllyllä, joka on ainoa isompi hylly, lämpömittari näyttää vain -15C. Jos laitan tavaraa päällekäin sinne niin tämän hyllyn ylärajoilla se lämpötila on jotain -10C. Aina sanotaan, että pakastimen pitäisi olla vähintään -18C. Miksi? Lyhentääkö se säilyvyys aikaa? Säilyykö tavarani ainakin tän epidemian ylitse, jos lämpötila onkin -15C tai jopa -10C? Jäässä ne edelleen on.
Alin pieni lokero taas vetää jotai -25C, mutta sinne ei mahdu mitään isompaa.
Pitäisi kyllä hankkia uusi pakastin varmaan aika piakkoin, mutta tämä kysymys lähinnä sen takia, että miten toi lämpötila vaikuttaa pakastimen säilyvyyteen? Miksi se on juuri toi -18C? Tappaa jotkin yleisemmät bakteerit?
Tässä valitettavasti huomasin, että mun pakastin taitaa olla rikki tai menossa rikki. Alemmillä hyllyillä saa vielä pakastuksen, mutta ylemmillä ei. Yhdellä hyllyllä, joka on ainoa isompi hylly, lämpömittari näyttää vain -15C. Jos laitan tavaraa päällekäin sinne niin tämän hyllyn ylärajoilla se lämpötila on jotain -10C. Aina sanotaan, että pakastimen pitäisi olla vähintään -18C. Miksi? Lyhentääkö se säilyvyys aikaa? Säilyykö tavarani ainakin tän epidemian ylitse, jos lämpötila onkin -15C tai jopa -10C? Jäässä ne edelleen on.
Alin pieni lokero taas vetää jotai -25C, mutta sinne ei mahdu mitään isompaa.
Pitäisi kyllä hankkia uusi pakastin varmaan aika piakkoin, mutta tämä kysymys lähinnä sen takia, että miten toi lämpötila vaikuttaa pakastimen säilyvyyteen? Miksi se on juuri toi -18C? Tappaa jotkin yleisemmät bakteerit?
Viimeksi muokattu: