Ruohonleikkurit, moottorisahat ja muut pihapäristimet

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
En löytänyt haulla threadia, joten kokeillaan kepillä jäätä.

Mökillä on nyt tädeillä klipon alumiinirunkonen leikkuri ja tämä romusta pelastamani ja thuunaamani pirkka. Pirkka pelaa hyvin, mutta klippo on alkanut oikuttelemaan, puskee mustaa pakoputkesta ja ei lähde käyntiin. Tulpan vaihdon jälkeen se pelaa mutta vähän raskaasti käy. Haen ton klipon jossain vaiheessa huoltoon, joku b&s intek 5.5hp ohv kone siinä on, mutta asia ei nyt varsinaisesti sitä koske. Toki voi ehdottaa mikä tossa on vikana, ajattelin nyt ainakin putsata ilmanputsarin, kaasarin ja säätää venttiilit.

Tuon pirkan rinnalle ne haluaisi vähän kevyemmän koneen käsitellä, tuo klippo on tosi raskas itsellekkin työnnellä vrt pirkka, tontilla on paikkoja jossa on sammalpohjaa joka on vähän pehmeää ja pellonreunoja ym möykkelikköä. Mikä leikkuri tuonne kannattaisi miettiä sitten, joku 200-300e vehje mikä vaikuttaa kevyelle? Kotona on partnerin muovirunkoinen ollut 5v ja ei ongelmia, voi olla vaan vähän kapea tuonne. Makitoita katoin että niissä olisi isot renkaat, varmaan menisi hyvin tuolla maalla. Vetävästä leikkurista en tiedä, pitää kysyä mitä mieltä. Tosta vedosta ei kyllä ole apua tuolla marjapuskien välissä ym, mutta onhan tossa aika paljon alaa leikattavana, kahdella tönättävällä menee noin 3h kun yhtä aikaa tekee kaksi. Ajoleikkuri oli mietinnässä mutta pitäisi sitten löytää joku romu parilla sadalla jonka rassaa kuntoon.
 
A

anonyymi

Vieras (tunnus poistettu)
Kyllä se nyt työntävä pitää olla. On se niin paljon mukavempaa ja kevyempää.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
HUSQVARNA LB146 RUOHONLEIKKURI BIO tällainen on todella laadukas ja tosi kevyt laite. 300€

Husqvarna Ruohonleikkurit LB 146
Joom meillä on vastaava tosiaan partnerilta ja sitä ennen just husq ja on ollut hyvä peli. Huskun versio luovutti koneeltaan kun meni kantoon mutta runko elää toisen koneen alla tutulla. Mitenkähän toi jonseredin versio pelittäis tosta, sama vehje se kait on, pitääpä tutkia, ehkä noista kuitenkin huskuun kallistuisi. Toisaalta houkuttaisi jonkun romun ajoleikkurin hankkiminen mutta on siinä sitten tekemistä että saa pelikuntoon.
 

H0rna

Oberste Führer
Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 183
Hommaat jonkun vanhan paskan 80-luvulta, ei haitannu puiden juuret/kannot, krokettipallot tms. :D Teriä vaan teroitukseen niin avot :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
984
Riippuen vähän pinta-alasta tuleeko miten kalliiksi, mutta tekonurmi on hyvä vaihtoehto.
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Uusien B&S-koneiden kampiakseli on liian ohut ja menee vinoksi kiviosumista. Sukulaisten kesäpaikassa on todella vanha ja painava teräsrunkoinen kone joka korvattiin modernimmalla muovirunkoisella, ja taas toisella modernilla, ja taas uudella, joita alkaa olla jo komea rivi piharakennuksessa. Kaikki tärisevät niin ettei aisasta voi kiinni pidellä. Yksi perunankokoinen kivi heinässä ja kone on entinen, sitä akselia ei vaan saa enää suoraksi.
Vanha n. 45v-vuotias kone on ajettu nurmen läpi tunkeviin kiviin ja kallioon lukemattomia kertoja, kipunat vain lentävät välillä ja kiviin tulee valkoisia rantuja. Terän teroittamisella selviää niistä kämmeistä, kone käy tasaisesti edelleen eikä täristä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 305
Hommaat jonkun vanhan paskan 80-luvulta, ei haitannu puiden juuret/kannot, krokettipallot tms. :D Teriä vaan teroitukseen niin avot :D
Vanha Hondan ammattikone jostain käytettynä. :smoke: Kestää, ja on mukavampi käyttää kuin nykyajan kuluttajavehkeet. Terälle on noissa yleensä oma kytkin joten moottori ei sammu vaikka kahvasta päästää. Ei tarvitse joka keskeytyksen jälkeen nykiä käyntiin. Vetävä malli tietysti jos on paljon ajettavaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
Niistä pitää terästä ja istukasta hioa stopparit pois, jotta terä pääsee ennemmin pyörähtämään, kuin hajottaa koneen.
Tossa pirkassa oli muuten alun perin semmonen lautasterä jossa oli ulkokehällä 2kpl nivelöityjä teräpaloja. Ne leikkasi ihan hyvin ja ilmeisesti tommonen kun osuu johonkin esteeseen niin ei tule damagea. Tuon terän kohtalo oli vaan kivi jolloin toinen niistä teräpaloista lensi helvettiin ja lautasosa repesi keskiöstä irti :D
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Niistä pitää terästä ja istukasta hioa stopparit pois, jotta terä pääsee ennemmin pyörähtämään, kuin hajottaa koneen.
Mä annan niiden pässien ostaa vaikka kaksi uutta konetta kesässä, en minä niitä ole käyttämässä enkä maksamassa. Pitäisi laittaa tyhmien ihmisten ketjuun, mutta jotain kertoo se, ettei virheistä opita vaan aina tulee samanlainen rikotun tilalle.
 
A

anonyymi

Vieras (tunnus poistettu)
Just tuossa vedin semmosella porakoneen akulla toimivalla ruobin koneella vai mikälie olikaan ruohotrimmerillä lehmän aitojen aluset matalaksi. Toimi oikein hyvin, kevyt ja äänetön.
Vähän siinä jo kädet väsy lopussa kun ei oo sitä kanto hihnaa mutta kyllä sillä ihan hommia teki.

Joku tämmönen mutta toimi 1 akulla
AKKUTRIMMERI RYOBI RLT1825MLL13 18V ONE+ 2 AKKUA | K-rauta.fi
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 043
Lievää vittuilua kyllä pistää tuollaiseen 2x 1,3 Ah. Noissa Ryobin koneissa on sitten aikalailla eroja vaikka hinnaltaan tuppaavat olemaan lähellä toisiaan. Kärjistäen vois sanoa, että jos laitteen mukana tulee hyvä setti tavaraa, niin itse kone on jotenkin heikompi malli. Toki kun tarpeeksi rahaa pistää, niin paketistakin löytyy hyvä kone. Itse ostin jonkun Ryobin trimmerin Bauhausista n. 150 euron hintaan, oli järeämpi kone ja mukana tuli 2,5 Ah akku + laturi. Tuokin 2,5 Ah on vähän nafti, mutta kyllä sillä sen 30-45 min päristeli. Nykyään on 5 Ah akut, kyllä kelpaa :tup:

e: Tais olla tämä, joka minulla on Akkutrimmeri Ryobi RLT183125 - Bauhaus verkkokauppa

e2: Tais kuitenkin olla tämä Akkutrimmeri Ryobi One+ RLT183225 - Bauhaus verkkokauppa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
Pistin tuohon klippoon uuden ilmansuotimen, vanha oli ihan muurautunut umpeen ja uuden tulpan ja nyt käy. Kylmänä pitää kalkatusta ja lämpimänä alkaa vähän "pöristämään" eli kierrokset laskee trunn trunn... Pitäneekö tuosta säätää nuo venttiilit? Siihen vähän viittaisi. Leikkurina Klippo pro line 4 ohv ja koneena b&s intek edge 55. Miten tuo puolipuristin piti tuossa huomioida kun säätää? Saa nähdä miten tuo venakopan tiiviste, että pysyykö ehjänä. Vaatii myös välillä lämpimänä aika nopean nykäisyn välillä että lähtee käyntiin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
Kertokaas miten tästä säädetään venttiilit, katsoin ohje(ista) ja niissä ei ollut tämän tyyppistä säätösysteemiä. Eli tässä tuo kannessa oleva mutterin on yhtä puuta tuon "pultin" kanssa jonka päässä toi rocker arm on. Ja tuolla säätönä on vaan yksi mutteri? Kone on B&S Intek 55 111602 numerolla. Nyt toisen venttiilin välys on 0,3mm ja toisen 0,25 eli aika paljon yli speksin.

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
On siellä joku prikka tuon rocker armin ja mutterin välillä, mutta näyttää olevan muissakin versioissa. Liekkö se sitten tuo se säätö, pitää tutkia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
Toi messingin värinen ? Se voi olla, et niitä pitää vaihtaa eri kokosiin sit jos välystä on liikaa. Mut tutki lisää, en jotenki jaksais uskoa, että ne ois tehny semmoisen ratkaisun.
Juup eli toi päädyn mutteri oli mallia "tiukka" eli pelkästään sitä pyörittämällä säätyi välys, ei erillistä lukitusta. Pistin välyksiksi molempiin niin että 0.15 menee väliin mutta 0.20mm ei enää mene, löyty netistä pdf jossa 0.1-0.2 suositus tälle 111600 koneelle (http://ww2.justanswer.com/uploads/mr2cycle/2010-10-25_023939_valve_lash.pdf)
 

teho75

Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
464
Arvon io-techiläiset!

Kysymyksessä on arviolta vuonna 1990 hankittu Murray 20" Quantum Mulcher 5 hp SHP ruohonleikkuri. Siinä on Briggs & Strattonin moottori.
Moottori käynnistyy hyvin mutta käynti on hieman aaltoilevaa.
Tuo laite on vanhempieni ja juuri selvisi eräs seikka.
Moottoriöljyjä ei ole vaihdettu kertaakaan 28 vuoteen eikä ilmansuodatinta. Niinpä juuri vaihdoin tulpan, öljyt ja ilmansuodattimen. Vanha ilmansuodatin oli aivan paskainen. Vanha tulppa oli nokinen ja musta.
Vissiin käynyt rikkaalla koska ei saanut tarpeeksi ilmaa.
Uskotteko että moottori on niin väljä ja kulunut että puristuksia ei ole joten käyntikin on humppailevaa?
Vai onko kysymyksessä kaasuttimen vika? Hankin motonetistä kaasuttimen putsaussprayta ja suihkuttelin koneen käynnissä olevana ilmanottoaukosta sisään. Ei vaikutusta.

Voisiko tuota jotenkin vielä korjailla?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
676
En tiedä mikä on mutta jollain naapurillani on sama jutti, toimii silti moitteetta joten ei hän ainakaan välitä etsiä vikaa
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 358
Olisikohan vain kaasarin kalvotiiviste rikki vähäsen? Itselläkin joku n. vuonna 1978 isäni käytettynä ostama vanha ruohonleikkuri bs moottorilla joka pikkuhiljaa vuosien mittaan huononi ja huononi ja varsinaiseksi syyksi osoittautui rikkinäinen kalvo. Tulpan, suodattimen ja öljyt vaihdoin myös samalla. Aika halpa remppa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 788
Onko ihan kohokaasuttimella vai kalvokaasuttimella? Pistä kuva koko koneesta ja kaasuttimesta niin näkee millainen kone. Kannattaa tsekata että kaasuttimen läppähässäkässä on kaikki jouset tallella.
 

Edqar

Tukijäsen
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
2 361
Itellä Klippon B&S vehe, ja se heijas pahasti, mut
kaasarin putsaaminen sitten auttoi kun teki huolella.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
897
No kalvohan se, vaikkei olisi rikki niin venynyt ja kovettunut noin vanhassa vehkeessä. Vaihto ei maksa maltaita ja pystyy kyllä itsekin vaihtamaan.
 
Liittynyt
29.09.2017
Viestejä
2 443
Joissain vanhoissa koneissa on seoksen säätöruuvi. Helpostihan tuon näkee kun kaasarin seutua tutkailee.
 

Vami

Rappiolla
Tukijäsen
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
246
Kaasuttimelle kunnon pesu ja neulaventtili sekä neulan tiiviste vaihtoon. Kohon tulee olla suurinpiirtein suorassa, kun kaasaria pitää väärin päin kädessä.
 

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 894
Kaasari vaan atomeiksi ja korjaussarjan kanssa kasaan kunnon puhdistuksen jälkeen.
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Käyntinopeutta säätävä läppäsysteemi saattaa myös aiheuttaa humppaavaa käyntiä jos kovasti on päässyt välystä mekanismiin. Ehkä ennemmin vaikuttaa laihalla käyvältä koneelta. Paineilmalla kaasari auki ja uudet kalvot paikalleen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
793
Pieni oftopikki jos sallittanette. Kuvailit käyntiä "hieman aaltoilevaa", "humppailevaa". En voinut vastustaa kiusausta laittaa pätkää, että heijaako se tällä tyyliin?

 

maitopurkki

Toyotalla 90 km/h ympäri vuoden
Tukijäsen
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
1 561
Ja minä luulin että kaikki vanhat lykättävät heijaa. Liki jokainen 2000-luvun taitteen keksintö on heijannut vittumaisesti.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 023
Kokeileppa käyttää sitä ilman ilmansuodatinta niin että pidät läppää täysin auki esim. ruuvimeisselillä, heijaako käynti vielä silloin.

Kun itse totesin yhdessä vanhemmassa ruohonleikurissa käynnin heijauksen syyksi sen että se läpän heilui väliilä yli puoliksi kiinni ja täysi auki, ts kun läppää piti auki käynnin heijaus loppui ja se leikuri kävi täydellä teholla jatkuvasti.

Tuossa kyseisessä leikurissa sen kaasuttimen runko ja läppä olivat muovia joten sen läpän akseli oli niin kulunut että se läppä ei enää toiminut luotettavasti.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 135
Jatketaan tätä threadia vielä kun tuli yksi asia mieleen.

Katselin Motonetin valikoimaa ja siellä on myynnissä ruohonleikkurin huoltosarja.
Alla linkki:
Ruohonleikkurin huoltosarja Briggs&Stratton Quantum | Motonet Oy
Katsokaa sitä kuvaa. Kuvassa näkyy jokin pienehkö putkilo jossa sinistä ainetta sisällä. Onkohan kyseessä virhe kuvassa vai kuuluuko tuo siihen ja mitä tuossa tuubissa oikein on?
Veikkaisin että kuuluu. Se on polttoaineen stabilointiainetta. Pistä "oregon fuel additive" google hakuun.
Tuon kitin mallinumero ilmeisesti O69-026 HUOLTOSARJA B&S QUANTUM Briggs & Stratton Quantum moottoreille! - Tuontitukku.fi verkkokauppa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
640
Yhdessä vanhassa työnnettävässä leikkurissa oli jonkunlainen jousisysteemi mikä sääteli kierrosnopeutta. Se jousi sitten oli löystynyt ja aiheutti kierrosten humppausta. Rautalangalla ongelman ratkaisin.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
176
Kyllä mä sanoisin, että todennäköisin vika on juuri noissa jousissa / niiden säädössä / kulumisessa. Tuntematta sen enempää ko. konetta uskoisin, että tuossakin on ns. vakiokierrossäädin jonka tarkoitus on kuroman mukaan pitää kierrokset vakiona. Eli tyhjänä ja esim. ajettaessa pitkää nurmikkoa kierrokset olisivat samat kun kaasukahvasta kaasu on säädetty täysille.

Tuo voi kyllä jumittaa esim. rautalangalla, mutta aiheuttaa sen että tyhjänä kone huutaa tarpeettomasti. Kaasuttimen kalvolla ei tähän pitäisi olla merkitystä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 220
No kalvohan se, vaikkei olisi rikki niin venynyt ja kovettunut noin vanhassa vehkeessä. Vaihto ei maksa maltaita ja pystyy kyllä itsekin vaihtamaan.
Tämä noissa rix rax moottoreissa on yleensä ollut ongelman perimmäinen syy. Läpän lepatus ja kierrosten heijaus on olleet seurauksia, ei syitä.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
205
Tämä noissa rix rax moottoreissa on yleensä ollut ongelman perimmäinen syy. Läpän lepatus ja kierrosten heijaus on olleet seurauksia, ei syitä.
Itse hain varaosaliikkeestä koko kaasarin. Pumppuryyppynappi-malliin maksoi 30€ alkuperäinen varaosa ja siellä oli kaikki tarvittavat tiivisteet ja kalvot.

Tuota ennen hain Motonetistä 3€ kalvon ja 10€ kaasarinputsausaineen, mutta en saanut sitä käymään halutulla tapaa ilman uutta kaasaria.
 
Liittynyt
22.03.2018
Viestejä
151
Kaasuttimen puhdistat kunnolla ja vaidat kalvon sekä katsot että ei vedä ilmaa tiivisteiden välistä.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
355
Onko täällä kokemuksia lehtipuhaltimista?
Olis joku 2000m2 puhallettavaa + talon reunakiviä olisi näppärä siistiä, niin ei lehdet sinne maadu yms.

Jotenkin tosi huonosti tuntuu netistä löytyvän juttua näistä. Tyyliin joku 200-400e budjetilla voisi mennä, mutta mieluiten 2:lla alkavalla summalla.
Laitetta kuitenkin käytetään vain joitain kertoja vuodessa, niin mitään 600-1000e laitetta turha edes miettiä, vaikka kuinka hyvä olisi.
 

Vision

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 519
Onko kenelläkään suositella hyvää, kohtuullisen hintaista sähköakuilla toimivaa ruohonleikkuria ?

Tällä hetkellä taloyhtiössä käytössä Ryobin mutta harkinnassa olisi oma leikkuri kun omat haasteensa tuo yhteiskäyttö.

Piha-alue on aika pieni, joten kovin suuri ei tarvitsisi leikkuu läpimitan olla.

Plussaa jos setti sisältäisi kaksi akkua sekä laturin, yhdelläkin toki pärjää, hiljaisuuskin on myös vain hyväksi.

Onko sähkökäyttöisistä piuhan kera mihinkään, kokemuksia tästäkin olisi kiva kuulla, onko käyttö piuhan kanssa liian hankalaa ?
 
Liittynyt
02.08.2018
Viestejä
19
Miten helposti nämä uudet bensa ruohonleikkurit lähtevät käyntiin?
Itsellä ei ongelmaa saada nykyistä 80-90 luvun rotiskoa käyntiin mutta äidille tuottaa ongelmia.

Hakusessa mökille suht vähälle käytölle leikkuri jonka äitini saisi käyntiin. Halvemmat akkukäyttöiset eivät jotenki vakuuttaneet.

Noin 300€ budjetilla mietin itse lähinnä näiden kahden välillä.

STIGA MULTICLIP 47 Q B B&S 450 E
STIHL RM 2.0 R RUOHONLEIKKURI

Ehdotuksia ja kokemuksia noin 300€ budjetilla kuunnellaan.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
2 413
Minkäslainen trimmeri kannattaisi ostaa ihan nurmikon katkaisemiseen niissä paikoissa, jonne ruohonleikkurilla ei pääse? Mielellään vielä akkukäyttöinen.

Nykyinen bensatrimmeri vetelee viimeisiään ja on ehkä liiankin tehokas ja äänekäs.

E. Halvalla tietenkin pitäisi päästä. Kotoa löytyy Boschin sinisiä akkuja, mutta niitä ei taida näissä käyttää.

Esim.
AKKUTRIMMERI RYOBI RLT1825M13S 18V ONE+ 1X18V 25CM | K-rauta.fi
AKKUTRIMMERI BOSCH ART 23-18 LI 1X2,5AH | K-rauta.fi
Bosch Easygrasscut 18-230 2,0 Ah ruohotrimmeri | Motonet Oy
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
43
Ruohonleikkuri kuumetta pukkaa. Nykyinen Huskun Rider850 on jo ikää joku 20v mutta hyvin pelaa. Onko porukalla kokemuksia huskun nelivetoisista, r216awd, proflex21, yms?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 793
Minkäslainen trimmeri kannattaisi ostaa ihan nurmikon katkaisemiseen niissä paikoissa, jonne ruohonleikkurilla ei pääse? Mielellään vielä akkukäyttöinen.

Nykyinen bensatrimmeri vetelee viimeisiään ja on ehkä liiankin tehokas ja äänekäs.

E. Halvalla tietenkin pitäisi päästä. Kotoa löytyy Boschin sinisiä akkuja, mutta niitä ei taida näissä käyttää.

Esim.
AKKUTRIMMERI RYOBI RLT1825M13S 18V ONE+ 1X18V 25CM | K-rauta.fi
AKKUTRIMMERI BOSCH ART 23-18 LI 1X2,5AH | K-rauta.fi
Bosch Easygrasscut 18-230 2,0 Ah ruohotrimmeri | Motonet Oy
"Kevyt ja kätevä 18 V akkutrimmeri Bosch EasyGrassCut 18-230. Tehokas moottori ja erittäin laadukas leikkuulanka takaavat hyvän suorituskyvyn. Lanka on suunniteltu erityisesti akkutrimmereille. Lisäkahva ja suurempi käyttökytkin helpottavat leikkuuta kaikissa asennoissa. Puoliautomaattinen langan kelaus takaa optimaalisen leikkuupinta-alan."

Tämähän kuulostaa hienolta. Myyntipuheen voisi kuitenkin kääntää muotoon "Tämä on niin nusu, ettei toimi normaalilla siimalla. Hyvä kun ojentuu melkein suoraksi. Älä siis edes yritä käyttää sitä, vaan osta vähän heikompaa meiltä. Ai niin, se on myös kalliimpaa. Jättekiva!"

Akkutrimmerin pitäisi 2019 olla perustason bensakonetta tai verkkovirtakonetta vastaava. Toki 99 eurolla ei ehkä voi vielä sitä odottaa. Silti. Lähestytään aikaa, kun jopa metsurintyöhön kykeneviä akkuraivureita alkaa tulla myyntiin.
Ruohonleikkuri kuumetta pukkaa. Nykyinen Huskun Rider850 on jo ikää joku 20v mutta hyvin pelaa. Onko porukalla kokemuksia huskun nelivetoisista, r216awd, proflex21, yms?
Ei ole, koska takavetoisella runko-ohjattavalla pääsee. Meinaatko mäkisen maaston vai lumityömahdollisuuden takia nelivetoa?

Nimittäin jälkimmäisessä tapauksessa varusteista köyhtyy jo kovasti eikä kone ole silti kummoinen. Mikäli näin, niin kaikesta päätellen rahaa on niin ettei paskalle taivu. Siispä ohjaamollinen ammattikone olisi ehkä aika kiva.

Jos taas epätasaisuudet ja kesäinen pitovaikeus on syynä, niin tarkista nyt ensimmäisenä renkaiden kunto ja ilmanpaine. Mikäli oikeasti on tarvetta parempaan etenemiskykyyn, niin nelivetoinen linkkukone on kieltämättä oikea valinta. Sauvaohjattu yksiakselinen on eksoottisesta hienoudestaan huolimatta monella parametrilla heikompi vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
"Kevyt ja kätevä 18 V akkutrimmeri Bosch EasyGrassCut 18-230. Tehokas moottori ja erittäin laadukas leikkuulanka takaavat hyvän suorituskyvyn. Lanka on suunniteltu erityisesti akkutrimmereille. Lisäkahva ja suurempi käyttökytkin helpottavat leikkuuta kaikissa asennoissa. Puoliautomaattinen langan kelaus takaa optimaalisen leikkuupinta-alan."

Tämähän kuulostaa hienolta. Myyntipuheen voisi kuitenkin kääntää muotoon "Tämä on niin nusu, ettei toimi normaalilla siimalla. Hyvä kun ojentuu melkein suoraksi. Älä siis edes yritä käyttää sitä, vaan osta vähän heikompaa meiltä. Ai niin, se on myös kalliimpaa. Jättekiva!"

Akkutrimmerin pitäisi 2019 olla perustason bensakonetta tai verkkovirtakonetta vastaava. Toki 99 eurolla ei ehkä voi vielä sitä odottaa. Silti. Lähestytään aikaa, kun jopa metsurintyöhön kykeneviä akkuraivureita alkaa tulla myyntiin.
Meillä on Makitan akkutrimmeri, hinta 99 ilman akkua. Ostaessani oli vielä tarjous, jossa sai 4 Ah akun kaupanpäälle kun osti kaksi runkoa. Ostin silloin pensasleikkurin samalla, ja kummatkin ovat varsin hyviä pelejä.

Trimmeri käyttää 1,6 mm siimaa. Näytti olevan tuosta vielä ohkaisempaakin tarjolla, vaikkei nyt mitään erityisen paksua olekaan. Sanoisin, että tehoa on sopivasti, kun voi pensasaidan juuresta vedellä huoletta ruohot pelkäämättä aidan vahingoittumista. Pehmeävartisista kasveista kaikki alle sormenpaksuinen kaatuu.

AKKUTRIMMERI MAKITA DUR181Z 18V RUNKO | K-rauta.fi
 
Liittynyt
21.05.2018
Viestejä
387
Saako jostain halvemmalla, mutta yhtä tehokasta vehjettä pienen 20m2 pihan leikkuuseen? Taloyhtiöllä ruohonleikkuri, mutta ei sitä jaksa aina roudata tuolta varastosta tätä pientä plänttiä varten. Ja reunatkin pitäisi erikseen kuitenkin vetää saksilla tms.

TRIMMERI RYOBI RLT3525S 350W 25CM | K-rauta.fi
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 780
Viestejä
4 313 532
Jäsenet
71 908
Uusin jäsen
iija

Hinta.fi

Ylös Bottom