Ruohonleikkurit, m-sahat ja muut pihapäristimet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yyri, 02.06.2017.

 1. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En löytänyt haulla threadia, joten kokeillaan kepillä jäätä.

  Mökillä on nyt tädeillä klipon alumiinirunkonen leikkuri ja tämä romusta pelastamani ja thuunaamani pirkka. Pirkka pelaa hyvin, mutta klippo on alkanut oikuttelemaan, puskee mustaa pakoputkesta ja ei lähde käyntiin. Tulpan vaihdon jälkeen se pelaa mutta vähän raskaasti käy. Haen ton klipon jossain vaiheessa huoltoon, joku b&s intek 5.5hp ohv kone siinä on, mutta asia ei nyt varsinaisesti sitä koske. Toki voi ehdottaa mikä tossa on vikana, ajattelin nyt ainakin putsata ilmanputsarin, kaasarin ja säätää venttiilit.

  Tuon pirkan rinnalle ne haluaisi vähän kevyemmän koneen käsitellä, tuo klippo on tosi raskas itsellekkin työnnellä vrt pirkka, tontilla on paikkoja jossa on sammalpohjaa joka on vähän pehmeää ja pellonreunoja ym möykkelikköä. Mikä leikkuri tuonne kannattaisi miettiä sitten, joku 200-300e vehje mikä vaikuttaa kevyelle? Kotona on partnerin muovirunkoinen ollut 5v ja ei ongelmia, voi olla vaan vähän kapea tuonne. Makitoita katoin että niissä olisi isot renkaat, varmaan menisi hyvin tuolla maalla. Vetävästä leikkurista en tiedä, pitää kysyä mitä mieltä. Tosta vedosta ei kyllä ole apua tuolla marjapuskien välissä ym, mutta onhan tossa aika paljon alaa leikattavana, kahdella tönättävällä menee noin 3h kun yhtä aikaa tekee kaksi. Ajoleikkuri oli mietinnässä mutta pitäisi sitten löytää joku romu parilla sadalla jonka rassaa kuntoon.
   
 2. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Kyllä se nyt työntävä pitää olla. On se niin paljon mukavempaa ja kevyempää.
   
 3. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
 4. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joom meillä on vastaava tosiaan partnerilta ja sitä ennen just husq ja on ollut hyvä peli. Huskun versio luovutti koneeltaan kun meni kantoon mutta runko elää toisen koneen alla tutulla. Mitenkähän toi jonseredin versio pelittäis tosta, sama vehje se kait on, pitääpä tutkia, ehkä noista kuitenkin huskuun kallistuisi. Toisaalta houkuttaisi jonkun romun ajoleikkurin hankkiminen mutta on siinä sitten tekemistä että saa pelikuntoon.
   
 5. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 660
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hommaat jonkun vanhan paskan 80-luvulta, ei haitannu puiden juuret/kannot, krokettipallot tms. :D Teriä vaan teroitukseen niin avot :D
   
  Ormu tykkää tästä.
 6. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 032
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Noi Strattonin koneet taitaa olla aikaslailla pomminvarmoja, mut hörivät löpöä melkolailla. Porukoilla Klippo Hondan myllyllä, ni se kehrää ku kissa ja on pihiruokanen, mut sillä ei paljoo ajella missään ojanlaidoilla yms, missä on risuja, kantoja tai kiviä. Vanha Stiga Strattonilla on sitä varten, ku pitää laskea jossain epämääräisessä paikassa.
   
 7. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tässäpä toi nykyinen rytöleikkuri, hivelee silmiä eikö

  [​IMG]
   
  H0rna tykkää tästä.
 8. Purple

  Purple

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuen vähän pinta-alasta tuleeko miten kalliiksi, mutta tekonurmi on hyvä vaihtoehto.
   
 9. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 660
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Samanmoinen tais olla meilläkin ku muksu olin :D
   
 10. E_Mustakari

  E_Mustakari

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Uusien B&S-koneiden kampiakseli on liian ohut ja menee vinoksi kiviosumista. Sukulaisten kesäpaikassa on todella vanha ja painava teräsrunkoinen kone joka korvattiin modernimmalla muovirunkoisella, ja taas toisella modernilla, ja taas uudella, joita alkaa olla jo komea rivi piharakennuksessa. Kaikki tärisevät niin ettei aisasta voi kiinni pidellä. Yksi perunankokoinen kivi heinässä ja kone on entinen, sitä akselia ei vaan saa enää suoraksi.
  Vanha n. 45v-vuotias kone on ajettu nurmen läpi tunkeviin kiviin ja kallioon lukemattomia kertoja, kipunat vain lentävät välillä ja kiviin tulee valkoisia rantuja. Terän teroittamisella selviää niistä kämmeistä, kone käy tasaisesti edelleen eikä täristä.
   
  mRkukov ja H0rna tykkäävät tästä.
 11. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 400
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanha Hondan ammattikone jostain käytettynä. :smoke: Kestää, ja on mukavampi käyttää kuin nykyajan kuluttajavehkeet. Terälle on noissa yleensä oma kytkin joten moottori ei sammu vaikka kahvasta päästää. Ei tarvitse joka keskeytyksen jälkeen nykiä käyntiin. Vetävä malli tietysti jos on paljon ajettavaa.
   
 12. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tossa pirkassa oli muuten alun perin semmonen lautasterä jossa oli ulkokehällä 2kpl nivelöityjä teräpaloja. Ne leikkasi ihan hyvin ja ilmeisesti tommonen kun osuu johonkin esteeseen niin ei tule damagea. Tuon terän kohtalo oli vaan kivi jolloin toinen niistä teräpaloista lensi helvettiin ja lautasosa repesi keskiöstä irti :D
   
 13. E_Mustakari

  E_Mustakari

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mä annan niiden pässien ostaa vaikka kaksi uutta konetta kesässä, en minä niitä ole käyttämässä enkä maksamassa. Pitäisi laittaa tyhmien ihmisten ketjuun, mutta jotain kertoo se, ettei virheistä opita vaan aina tulee samanlainen rikotun tilalle.
   
 14. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 032
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Tuli näistä päristimistä muistiin, että faija jostain hommas tämmössen jokunen vuosi sitten, Kawasakin moottorilla varustettu puutarhapumppu:

  [​IMG]

  En löytäny parempaa kuvaa. Hauska vekotin, pumppaa niin perkuleesti vettä ja japsityyliin kiertää ku mikä. Ja pieni ku mikä, painaa joku alle 10 kg, melkein mahtuu 10 litran sankoon. :D Faija ihmetteli aluks, että miksei ollu puristuksia koneessa, otti pytyn irti, ni joku oli lyöny ruuvarilla mäntään reijän (syytä saa kummastella). No ei mitään, alumiiniahan se mäntä on, juotettiin se reikä umpeen, ni heti oli kone tulilla. Tällähetkellä on vaan levällään, ku siinä on halkeama vesipumpun siipipyörässä, ni ei uskalla käyttää. Pitäis varmaan jostain kehitellä siihen uus.  Edit: Taitaa itseasiassa olla tää: Clearance: Emergency flood, waterpump with Kawasaki TH48 2-stroke, 48cc engine
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2017
 15. nevermind

  nevermind

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 16. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Just tuossa vedin semmosella porakoneen akulla toimivalla ruobin koneella vai mikälie olikaan ruohotrimmerillä lehmän aitojen aluset matalaksi. Toimi oikein hyvin, kevyt ja äänetön.
  Vähän siinä jo kädet väsy lopussa kun ei oo sitä kanto hihnaa mutta kyllä sillä ihan hommia teki.

  Joku tämmönen mutta toimi 1 akulla
  AKKUTRIMMERI RYOBI RLT1825MLL13 18V ONE+ 2 AKKUA | K-rauta.fi
   
 17. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 549
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lievää vittuilua kyllä pistää tuollaiseen 2x 1,3 Ah. Noissa Ryobin koneissa on sitten aikalailla eroja vaikka hinnaltaan tuppaavat olemaan lähellä toisiaan. Kärjistäen vois sanoa, että jos laitteen mukana tulee hyvä setti tavaraa, niin itse kone on jotenkin heikompi malli. Toki kun tarpeeksi rahaa pistää, niin paketistakin löytyy hyvä kone. Itse ostin jonkun Ryobin trimmerin Bauhausista n. 150 euron hintaan, oli järeämpi kone ja mukana tuli 2,5 Ah akku + laturi. Tuokin 2,5 Ah on vähän nafti, mutta kyllä sillä sen 30-45 min päristeli. Nykyään on 5 Ah akut, kyllä kelpaa :tup:

  e: Tais olla tämä, joka minulla on Akkutrimmeri Ryobi RLT183125 - Bauhaus verkkokauppa

  e2: Tais kuitenkin olla tämä Akkutrimmeri Ryobi One+ RLT183225 - Bauhaus verkkokauppa
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2017
 18. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pistin tuohon klippoon uuden ilmansuotimen, vanha oli ihan muurautunut umpeen ja uuden tulpan ja nyt käy. Kylmänä pitää kalkatusta ja lämpimänä alkaa vähän "pöristämään" eli kierrokset laskee trunn trunn... Pitäneekö tuosta säätää nuo venttiilit? Siihen vähän viittaisi. Leikkurina Klippo pro line 4 ohv ja koneena b&s intek edge 55. Miten tuo puolipuristin piti tuossa huomioida kun säätää? Saa nähdä miten tuo venakopan tiiviste, että pysyykö ehjänä. Vaatii myös välillä lämpimänä aika nopean nykäisyn välillä että lähtee käyntiin.
   
 19. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kertokaas miten tästä säädetään venttiilit, katsoin ohje(ista) ja niissä ei ollut tämän tyyppistä säätösysteemiä. Eli tässä tuo kannessa oleva mutterin on yhtä puuta tuon "pultin" kanssa jonka päässä toi rocker arm on. Ja tuolla säätönä on vaan yksi mutteri? Kone on B&S Intek 55 111602 numerolla. Nyt toisen venttiilin välys on 0,3mm ja toisen 0,25 eli aika paljon yli speksin.

  [​IMG]
   
 20. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 032
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  No jos se mutteri siitä kiristyy ku kääntää, ni silloin se säätö hoidetaan siitä ja liuskoilla mitataan välystä tuolta venttiilin ja rocker armin välistä. Sama systeemi käytössä jossain vanhoissa autoissa (mm. Opel CIH-tyyppiset koneet). Jos ois ollu parempi kuva, ni ois voinu kattoa, ettei tuolla venttiililautasen päällä oo mitään säätöprikkoja, joissain on myös sellainen ratkaisu ja niitä joutuu vaihtaa. Toki, tämä on työjuhta puutarhakone, ni luulis, että se säätöhomma on toteutettu perinteisesti vaan kiristämällä mutteria ja mittaamalla välystä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2017
 21. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On siellä joku prikka tuon rocker armin ja mutterin välillä, mutta näyttää olevan muissakin versioissa. Liekkö se sitten tuo se säätö, pitää tutkia.
   
 22. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 032
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Toi messingin värinen ? Se voi olla, et niitä pitää vaihtaa eri kokosiin sit jos välystä on liikaa. Mut tutki lisää, en jotenki jaksais uskoa, että ne ois tehny semmoisen ratkaisun.
   
 23. nevermind

  nevermind

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Joo jää siis kauppaan
   
 24. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juup eli toi päädyn mutteri oli mallia "tiukka" eli pelkästään sitä pyörittämällä säätyi välys, ei erillistä lukitusta. Pistin välyksiksi molempiin niin että 0.15 menee väliin mutta 0.20mm ei enää mene, löyty netistä pdf jossa 0.1-0.2 suositus tälle 111600 koneelle (http://ww2.justanswer.com/uploads/mr2cycle/2010-10-25_023939_valve_lash.pdf)
   
 25. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 032
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Okei, sit se on samansorttinen ku vanhemmissa autoissa, eli mutteria säätämällä hoidetaan sitä välystä. Erikoinen toi toinen systeemi, missä on pultti ja lukitusmutteri.
   
 26. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt pelittää ihan hyvin, ihan kun vähän olisi venttiilien metelikin pienentynyt kun välykset on spekseissä. Vielä terä irti ja teroitus niin hyvä tuosta tulee.
   
  DD-Indeed tykkää tästä.
 27. Kampele

  Kampele

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Onko täällä kokemuksia lehtipuhaltimista?
  Olis joku 2000m2 puhallettavaa + talon reunakiviä olisi näppärä siistiä, niin ei lehdet sinne maadu yms.

  Jotenkin tosi huonosti tuntuu netistä löytyvän juttua näistä. Tyyliin joku 200-400e budjetilla voisi mennä, mutta mieluiten 2:lla alkavalla summalla.
  Laitetta kuitenkin käytetään vain joitain kertoja vuodessa, niin mitään 600-1000e laitetta turha edes miettiä, vaikka kuinka hyvä olisi.
   
 28. Vision

  Vision

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko kenelläkään suositella hyvää, kohtuullisen hintaista sähköakuilla toimivaa ruohonleikkuria ?

  Tällä hetkellä taloyhtiössä käytössä Ryobin mutta harkinnassa olisi oma leikkuri kun omat haasteensa tuo yhteiskäyttö.

  Piha-alue on aika pieni, joten kovin suuri ei tarvitsisi leikkuu läpimitan olla.

  Plussaa jos setti sisältäisi kaksi akkua sekä laturin, yhdelläkin toki pärjää, hiljaisuuskin on myös vain hyväksi.

  Onko sähkökäyttöisistä piuhan kera mihinkään, kokemuksia tästäkin olisi kiva kuulla, onko käyttö piuhan kanssa liian hankalaa ?
   
 29. siisseli

  siisseli

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2018
  Miten helposti nämä uudet bensa ruohonleikkurit lähtevät käyntiin?
  Itsellä ei ongelmaa saada nykyistä 80-90 luvun rotiskoa käyntiin mutta äidille tuottaa ongelmia.

  Hakusessa mökille suht vähälle käytölle leikkuri jonka äitini saisi käyntiin. Halvemmat akkukäyttöiset eivät jotenki vakuuttaneet.

  Noin 300€ budjetilla mietin itse lähinnä näiden kahden välillä.

  STIGA MULTICLIP 47 Q B B&S 450 E
  STIHL RM 2.0 R RUOHONLEIKKURI

  Ehdotuksia ja kokemuksia noin 300€ budjetilla kuunnellaan.
   
 30. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 032
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Mä en muista et oliko noissa koneissa minkäverran eroa Brigg & Strattonin ja Hondan välillä. Mut porukoilla ku on Klippo Hondan myllyllä, ni se on pieniruokainen, hiljainen ja käynnistyy hyvin.  Edit: Jos budjetti antais periks, ni tässä ois sähköstartillinen ruohonleikkuri:


  Husqvarna LB246PI ruohonleikkuri Sähkökäynnistyksellä! - Woodsman Oy verkkokauppa
   
 31. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Minkäslainen trimmeri kannattaisi ostaa ihan nurmikon katkaisemiseen niissä paikoissa, jonne ruohonleikkurilla ei pääse? Mielellään vielä akkukäyttöinen.

  Nykyinen bensatrimmeri vetelee viimeisiään ja on ehkä liiankin tehokas ja äänekäs.

  E. Halvalla tietenkin pitäisi päästä. Kotoa löytyy Boschin sinisiä akkuja, mutta niitä ei taida näissä käyttää.

  Esim.
  AKKUTRIMMERI RYOBI RLT1825M13S 18V ONE+ 1X18V 25CM | K-rauta.fi
  AKKUTRIMMERI BOSCH ART 23-18 LI 1X2,5AH | K-rauta.fi
  Bosch Easygrasscut 18-230 2,0 Ah ruohotrimmeri | Motonet Oy
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2019
 32. Karppa

  Karppa

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Ruohonleikkuri kuumetta pukkaa. Nykyinen Huskun Rider850 on jo ikää joku 20v mutta hyvin pelaa. Onko porukalla kokemuksia huskun nelivetoisista, r216awd, proflex21, yms?
   
 33. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  "Kevyt ja kätevä 18 V akkutrimmeri Bosch EasyGrassCut 18-230. Tehokas moottori ja erittäin laadukas leikkuulanka takaavat hyvän suorituskyvyn. Lanka on suunniteltu erityisesti akkutrimmereille. Lisäkahva ja suurempi käyttökytkin helpottavat leikkuuta kaikissa asennoissa. Puoliautomaattinen langan kelaus takaa optimaalisen leikkuupinta-alan."

  Tämähän kuulostaa hienolta. Myyntipuheen voisi kuitenkin kääntää muotoon "Tämä on niin nusu, ettei toimi normaalilla siimalla. Hyvä kun ojentuu melkein suoraksi. Älä siis edes yritä käyttää sitä, vaan osta vähän heikompaa meiltä. Ai niin, se on myös kalliimpaa. Jättekiva!"

  Akkutrimmerin pitäisi 2019 olla perustason bensakonetta tai verkkovirtakonetta vastaava. Toki 99 eurolla ei ehkä voi vielä sitä odottaa. Silti. Lähestytään aikaa, kun jopa metsurintyöhön kykeneviä akkuraivureita alkaa tulla myyntiin.
  Ei ole, koska takavetoisella runko-ohjattavalla pääsee. Meinaatko mäkisen maaston vai lumityömahdollisuuden takia nelivetoa?

  Nimittäin jälkimmäisessä tapauksessa varusteista köyhtyy jo kovasti eikä kone ole silti kummoinen. Mikäli näin, niin kaikesta päätellen rahaa on niin ettei paskalle taivu. Siispä ohjaamollinen ammattikone olisi ehkä aika kiva.

  Jos taas epätasaisuudet ja kesäinen pitovaikeus on syynä, niin tarkista nyt ensimmäisenä renkaiden kunto ja ilmanpaine. Mikäli oikeasti on tarvetta parempaan etenemiskykyyn, niin nelivetoinen linkkukone on kieltämättä oikea valinta. Sauvaohjattu yksiakselinen on eksoottisesta hienoudestaan huolimatta monella parametrilla heikompi vaihtoehto.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 34. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 482
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Meillä on Makitan akkutrimmeri, hinta 99 ilman akkua. Ostaessani oli vielä tarjous, jossa sai 4 Ah akun kaupanpäälle kun osti kaksi runkoa. Ostin silloin pensasleikkurin samalla, ja kummatkin ovat varsin hyviä pelejä.

  Trimmeri käyttää 1,6 mm siimaa. Näytti olevan tuosta vielä ohkaisempaakin tarjolla, vaikkei nyt mitään erityisen paksua olekaan. Sanoisin, että tehoa on sopivasti, kun voi pensasaidan juuresta vedellä huoletta ruohot pelkäämättä aidan vahingoittumista. Pehmeävartisista kasveista kaikki alle sormenpaksuinen kaatuu.

  AKKUTRIMMERI MAKITA DUR181Z 18V RUNKO | K-rauta.fi
   
 35. JPAK

  JPAK

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Saako jostain halvemmalla, mutta yhtä tehokasta vehjettä pienen 20m2 pihan leikkuuseen? Taloyhtiöllä ruohonleikkuri, mutta ei sitä jaksa aina roudata tuolta varastosta tätä pientä plänttiä varten. Ja reunatkin pitäisi erikseen kuitenkin vetää saksilla tms.

  TRIMMERI RYOBI RLT3525S 350W 25CM | K-rauta.fi
   
 36. Karppa

  Karppa

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  nelivedon hyödyt/hinta on kyllä tiedossa, lähinnä kiinnostaa jos joku kertoisi kokemuksia kestävyydestä. Tuo 850 on mennyt uskomattoman pienillä remonteilla, muutama hihna ja kiristinpyörä. Joka kesä pyörän puslat rasvattu ja koneeseen öljyt vaihdettu. Ikää koneella tosiaan se joku 20v ja leikkattava ala 5000m2. Haaveissa ois että seuraavassa leikkurissa olisi myös se leveämpi 122cm pöytä vs. nykyinen 85cm. Syksyisin lehdenkeruuseen kaipailisi hieman nelikkoa myös.
   
 37. tjkoo

  tjkoo

  Viestejä:
  546
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Hanki joku tollanen missä sähköstartti? Kai niitä halvempiakin on mutta tässä yksi

  Itsevetävä ruohonleikkuri McCulloch M53-160ER sähköstartilla
   
 38. patong

  patong

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Kyseessä ei varmaankaan ole suoraan ketjuun liittyvä vempain, mutta kyllä sekin pärisee ja liittyy pihaan.

  Vesiautomaatti kaivovedelle.

  Olisiko täällä kenelläkään antaa suosituksia hyväksi havaituista malleista?

  Nykyinen laite on AL-KO HW 6000 FMS Premium, mutta tämä alkoi vuoden käytön jälkeen vuotamaan sisuksistaan. Kävi takuuhuollossa, mutta vuotaa sen jälkeen vielä enemmän. Sain sovittua tälle kaupan purun, joten nyt olisi tarkoitus löytää korvaava tuote. Käyttö lähinnä puutarhan ja kasvimaan kastelua sadettimilla.
  Tuossa nykyisessä suurin puute (vuodon lisäksi) on painealueen laajuus. Pumppu lataa säiliöön painetta 4 baria ja laskee sitten käytössä kahteen bariin, kunnes lataa taas paineen ylös.
  Olisiko saatavilla jotain mallia, joka pitäisi tuota painetta korkealla jatkuvasti? Mitä korkeampi paine, sen parempi.
   
 39. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Onko siis tarkoitus moinen kesäksi nostaa esille ja talveksi pois? Jos näin, niin uppopumppu ja maanpäälle iso painesäiliö, johon painekytkin katkomaan. Tai voi senkin pois jättää, jos käyttö on aina kertaluonteista.
   
 40. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kuinka pitkästi on kaivoon matkaa? Clenillä esub 1000 toimii hyvin, pumppu kaivoon, putki kiinni 1" sisäjengaan ja virtajohto paikoilleen.

  Clen esub 1000: ESUB 1000 - IPF Tekniikka Oy
   
 41. patong

  patong

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Vesi tulee naapurin kaivosta, johon meillä on käyttöoikeus. Matkaa on alle 10 metriä. Kaivosta tulee putki talomme kellariin, jossa tuo pumppukin sijaitsee. Pumppu on kytketty sokkelissa olevaan vesipostiin.
   
 42. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Ostele niitä halpoja alle satasen vesiasemia ja vaihtele tarpeen mukaan. Ei tuommoiseen satunnaiskäyttöön, mitään kunnon pumppusysteemejä kannata rakentaa, kun tahtovat ruostua ja mennä jumiin seistessään.

  Jos reilun 500€ haluaa sijoittaa, niin makon vesipumppu ja sähkömoottori erillisellä paisuntasäiliöllä. Sitä tosin pitää kyllä pyöräytellä talvellakin tai muuten on jumissa.
   
 43. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Makoa ei enää valmisteta. Pumppulohjalta löytyy vastaavia, mutta kun sähkömoottori mukaan niin ei purppura riitä.
   
 44. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Katso cleniltä Boost 850: CLEN BOOST 850 - IPF Tekniikka Oy
   
 45. an13

  an13

  Viestejä:
  311
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 46. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Tuolta saa kunnostettuja edukkaasti. Muistaakseni alle parin sadan. Sähömoottorin saa vaikka käytettynä, eikä uutenakaan paljon yli satasta maksa.

  Metallix Oy - Metalli-, Koneistus-, ja Koneenkorjausalan ammattilainen
   
 47. patong

  patong

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Käyn siis hakemassa bauhausista jonkun laitteen. Sieltä taitaa saada kaikkiin päristimiin 5 vuoden takuun.
  Jäi kyllä vielä hiukan epäselväksi, että onko tuolla painesäiliöllä mitään virkaa, vai olisiko parempi ottaa jokin pumppu ilman sitä.
   
 48. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Riippuu käytöstä, jos haluaa tasaisen vedenpaineen, niin paisuntasäiliö on hyvä olla, mutta muuten ei ole väliä. Ilman paisaria ei tietysti kannata olla painekytkintäkään ja veden pitää virrata vapaasti.
   
 49. KukkeliQ

  KukkeliQ

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  TUKESin testin mukaan tässä on sähköiskun- / palonvaara. Ei näköjään voi tunnetunkaan merkin laatuun aina luottaa.

  Ruohonleikkuri: Husqvarna LC 141VLi, LC 141Li
  Etusivu - Marek
   
 50. A_SA

  A_SA

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Satunnaiseen mökkikäyttöön uutta moottorisahaa. Kenelläkään käytössä sähköisiä? Ei tarvitsisi kaasuttimen kanssa kikkailla vuosittain.