Rullaluistelu

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja micko, 07.05.2019.

 1. micko

  micko

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ollut ketjua aiheesta. Harrastaako kukaan enää näin ysärin jälkeen tällaista?

  Rullat ja laakerit tarvitsisin uudet ja joskus Murossa kyselin hyvää kauppaa näille (viesti näytti olevan vuodelta 12). Silloin suositeltiin rollsport.de, jolle nykyään näyttäisi olevan suomenkielinenkin versio www.rullaluistimet-store.com. Onko jollain tietoa vieläkö tämä olisi se paras paikka tilata vai onko parempia?

  Lisäksi olen vähän pihalla rullien pehmeydestä. Asfaltit täällä päin on vähän kulahtaneita monessa paikassa, mitä pitkin joudun siirtymää niille paremmille reiteille. Pyörät tuntuvat kuluvan aika nopeasti. Olisiko kovempi rengas kestävämpi ja jos, niin millä tavalla se olisi huonompi?
   
 2. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 909
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mukavaa puuhaa kelien salliessa. Täällä on menty jokuinen vuosi tuollaisilla menopeleillä (tyhmänä, ei vielä vahingosta viisastuneena ilman suojia ja sauvoja). Taitaa olla kolmannet luistimet. Hyvää vastapainoa punttisalille. Yleensä vetässy välipäivinä (salilta) tuollaisia 10-20km lenkkejä vähän kelistä ja jaksamisesta riippuen.
   
 3. Aku79

  Aku79 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  912
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oon luistellut vuosikausia. Välillä vähemmän aktiivisemmin, mutta pari viime vuotta tullut taas luisteltua kelien salliessa noin 10km lenkkejä. Osa pyöräteistä on vielä todella pölyisiä, menee melko äkkiä laakerit likaiseksi, viime vuonna oli ainakin oulussa huomattavasti puhtaammat tiet, ehkä ne tuosta vielä puhdistuu kunnon sateiden jälkeen.

  Suojina käytän ainoastaan rannesuojia, kaatuessaan sitä ottaa aina ensimmäisenä käsillä vastaan.
  Kaikki tarvikkeet tulee ostettua skateprosta, pelkästään hyvää sanottaa tuosta kaupasta.


  Osta rullaluistimet, quad rullaluistimet ja pikaluistimet | SkatePro
   
 4. waagner

  waagner

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Hyvä muistutus että pitäs heittää laakerit taas ultraäänipesuriin.
   
 5. podopado

  podopado

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  27.07.2017
  Neljäs kesä starttasi rullaluistelun parissa. Ihan mukavaa puuhaa. K2 luistimet Boa kiinnityksellä on ja eihän mulla ollut suojista tietoakaan mutta interportin kauppias osasi työnsä ja myi minulle luistinten ohessa koko setin suojia eli alusta asti ollut kypärä, rannesuojat sekä polvi ja kyynärsuojat. Sauvojakin kokeilin mutta jäi yhteen kertaan, ei ollut minun juttuni.

  Viime luistelun jälkeen vaihdoin renkaiden paikkaa toisen tai kolmannen kerran ja tämä kausi vielä näin ja ensikaudeksi uudet renkaat. Varmaan laakerit vois laittaa samalla uudet myös. Matkaa on kertynyt noin 1000-1500km.
   
 6. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 763
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Renkaat tuntui menevän nopeammin kuin laakerit ja toisekseen alamäissä liian hyvillä laakereilla menee vähän liian lujaa. Renkaiden paikanvaihto viimeistään toisella kertaa etenkin alamäissä teki matkasta hyvin erikoista, kun vaihteli millä renkaalla meni ja jokunen rengas edes koskettanut enää asfalttia.

  Surkeat tiet laittoi kyllä jotenkin hampaat kolisemaan, että ei kovin mielyttävää menoa. Aina parempi mitä uudempi asfaltti.

  Rannesuojia tullut vaan käytettyä. Hiostavia kyyner- ja polvisuojat. En ole kertaakaan kaatunut.
   
 7. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  683
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Harmillisesti oma kroppa ei anna luistella kun rauhaksiin eteenpäin, joten jäänyt vähemmälle. Tarttis kai kaivella Salomonit jalkaan ja käydä potkimassa joku lenkki. Laakerit on vanhat kun taivaat, renkaat samoin. Jaa mutta jarrupala taitaa olla finito, muistaisin jarrutelleeni viimeksi renkailla. Itsellä suojista lähinnä rannesuojat jos jotkut käytössä. Liian optimistinen asenne pystyssä pysymiseen, tosin viimeisestä kaatumisesta on 16 vuotta aikaa.
   
 8. Wirtane

  Wirtane

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse nappasin morsiamen esimerkistä luistimet messiin pari päivää sitten. Joskus muksuna oli ihan huippua, kun oli rullikset, mutta kun jalan koko kasvoi äkäisesti yli 37, niin touhu jäi yli 15 vuodeksi.

  En ekalla rykäisyllä edes muistanut kuinka paljon nuo tärrää asfalttiin, mutta nopeesti siihen tottui. Ennemmin meinasin tuhota itseni yrittämällä samoja liikkeitä kuin ulkojäillä, mutta äkkiä senkin hoksasi ettei kannata keulia liikaa.

  Kun vauhtiin pääsi niin olihan se vaivatonta menoa pitkin pitkin potkuin. Eiköhän tästä harrastus jää. Luistinten huoltoon en ole kauheasti perehtynyt, mutta varmasti saa rahaa palamaan jos yrittää.
   
 9. scented

  scented

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Täältäkin suositus luistelulle, tosin sauvojen kanssa. Ilman sauvoja en enää lähde luistelee. Saa paremmin yläkroppaa mukaan ja jos meinaa tasapaino horjahtaa tai luistin töppää vaikkapa kiveen, niin sauvoista saa myös tukea.