Ratkaistu RTX 2080Ti Power limit ongelma

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Contra3, 18.04.2019.

  1. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Ajelin tuossa Heaven benchmarkkia ja yritin vähän kellotella korttia, mutta huomasin että kellotaajuuksissa ja power targetissa on kyllä jotain outoa. Eikö tuon oikeassa yläkulmassa olevan prosentin pitäisi olla lähes kokoajan 100% ajettaessa benchmarkkia? Näin ainakin oli videossa jota samalla seurailin ja siinä oli käytössä 2080ti ja sama Heaven benchmark. Korttina Asus RTX 2080ti Turbo vesiblokilla.
    heaven.PNG
     
  2. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Edit.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2019
  3. Haamur

    Haamur

    Viestejä:
    68
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Koneen muut specsit?
     
  4. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Prossu: 7700k
    Emo: MSI z270i gaming pro carbon ac
    Ram: 16GB 3200MHz
    PSU: Corsair SF600
    Jäähdytys: MO-RA3 420 looppi

    Kaikki toiminut siis hyvin vielä muutama päivä sitten, mutta huomasin Fallout 76:sta pelaillessa että framet laahaa jossain 50 pinnassa, kun ennen ne ovat olleet suunnilleen 100 (monitorin maksimi). Pistin aluksi pelin paskan optimoinnin piikkiin, mutta nuo benchmarkit vain pistivät ihmettelemään että onkohan kaikki ihan kunnossa...
     
  5. Eksuu

    Eksuu

    Viestejä:
    274
    Rekisteröitynyt:
    15.04.2018
    Onko kuvan ottohetkellä benchmark rullaamassa? Jos on, kellotaajudetkin ovat tavanomaista reilusti matalammat.
     
  6. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Kyllä. Lueskelin, että näitä RTX-kortteja on hajonnut siten, että tuo kellotaajuus juuttuu tuohon 1350MHz:iin, mutta benchmarkin aikana se seilasi 1350-1600MHz välillä.
    Tuo power target hämää silti enemmän...Ihan kuin kortti saisi vain 50% virtaa PSU:lta. Tarkistin virtaliittimet ja ne ovat kyllä kunnolla kiinni.
     
  7. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Tuossa testailin Far Cry 5:sta ultra resolla ja se pyörii n.50FPS mikä ei todellakaan taida olla se mihin tuo pystyy. GPU power jotain 50% luokkaa, mutta silti power limit valo hakkaa koko ajan.

    Ps. vaihdoin PSU:n 1200wattiseen, mutta samat ongelmat jatkuvat
     
  8. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Tässä vielä pari kuvaa kun ajelin Heaven benchmarkkia
    1.PNG
    2.PNG
     
  9. Eksuu

    Eksuu

    Viestejä:
    274
    Rekisteröitynyt:
    15.04.2018
    Oletko tehnyt korttiin mitään fyysisiä muutoksia ennen ongelmien alkua? Msi triossahan taajuudet lukittuu jos tuuletinjohdon ottaa irti. Voisiko olla jotain vastaavaa? Onko artifakteja havaittavissa? Mitään kaatumisia tapahtunut?

    Oma logiikkani on, että jos nuo kellot ovat noin matalat, ei kortti vedä juurikaan virtaakaan. Eli mielestäni nuo kellotaajuudet saattaisi olla se pohjimmainen ongelma. Tämä kuitenkin oma veikkaukseni.
     
  10. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Olen sen vesiblockin tähän laittanut. Ei kaatumisia, eikä artifakteja. Pitää varmaan laittaa vakiojäähy takaisin, jos
    tässäkin on joku homma tuon tuuletinjohdon kanssa.
     
  11. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Päivitystä...GPU-Z näyttää seuraavaa testin aikana:
    power.PNG

    Power consumption 135W ja PerfCap Reason Pwr:ia puskee (PerfCap Reason=Reason why GPU performance is capped, Pwr=Limited by total power limit)

    Sitten, kun katson tuota power limittiä vaikka Techpowerupin sivuilta niin eihän se ole edes lähellä todellista rajaa:
    Board power limit Target: 250.0 W Limit: 300.0 W
     
  12. Raxama

    Raxama Köyhä

    Viestejä:
    1 201
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    2080ti korteilla on ollu aika yleinen ongelma toi et kellot jumittuu johonkin 1350mhz maastoon. Googlella löytää paljon kamaa samasta aiheesta, kukaan ei vaan oikeestaan tiedä varmaksi et mistä toi johtuu, et sinällänsä hakuammunnaks menee homman ratkominen. Jos virtapiuhat yms on kunnolla kiinni niin käy laittamassa nVidian control panelista "prefer maximum performance" päälle ja kokeile sitten. Joissain korteissa muistaakseni on ollu kanssa jotain ongelmia blokin asentamisen jälkeen just siitä syystä et se tuuletinliitin jää tyhjäks ja kortti lyö sit jarrut pohjaan sen takia, joku tosta näemmä aiemmin jo sanokin. Et jos se on blokin kanssa helposti esillä se liitin niin kokeile jos siihen sais jonkun hyrrän vedettyä kiinni ja kato mitä sit sanoo.

    Viimesenä vaihtoehtona sit biosin fläshääminen, joka saattais myös korjata asian.

    Niin tietysti voishan sitä DDU:lla kokeilla vetää ajurit sileeks ja uudelleen asentaa. Toimiko kortti kuitenkin normaalisti vakiojäähyllä vai kerkesitkö kokeilemaan?
     
    Eksuu tykkää tästä.
  13. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    DDU:lla vedetty ajurit sileeksi, Windows asenneltu uudestaan, Nvidian paneelista käyty kaikki virtavaihtoehdot läpi kuten myös Windowsin puolelta. Kellothan ei jumitu tuohon 1350MHz:iin vaan esim. benchmarkin alussa kellot käyvät ylhäällä ja power 100%:ssa, sitten kellot laskevat 1500MHz pintaan ja power 50%:iin koska power limit vilkkuu. Ihan kuin kortin power limit olisi puolet siitä mitä sen pitäisi olla (150W vs 300W)
     
  14. Eksuu

    Eksuu

    Viestejä:
    274
    Rekisteröitynyt:
    15.04.2018
    Vaikuttaako jos vedät power, voltage ja temperature limitit tappiin? Antaako mennä yhtään ylemmäs?
     
  15. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Koitin tuotakin, mutta rajojen nostamisella ei ollut mitään vaikutusta.
     
  16. Eksuu

    Eksuu

    Viestejä:
    274
    Rekisteröitynyt:
    15.04.2018
    Eihän sinulla ole myös Msi Afterburner samaan aikaan säätämässä kortin asetuksia? En tiedä tuottaako ongelmia jos molemmat ovat päällä mutta parempi varmaan käyttää ainoastaan toista noista.
     
  17. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Koitin molempia, mutta en yhtä aikaa. Jos koittaisin lyödä tuohon näyttikseen jonkun tuulettimen kiinni niin onko mitään tuuletinta missä on suoraan tuo mini 4pin liitin vai tarviiko siihen ostaa adapteri? Ei ole ennen tullut tuollaista vastaan...
     
  18. Eksuu

    Eksuu

    Viestejä:
    274
    Rekisteröitynyt:
    15.04.2018
    Onko sulla sitä normijäähyä? Saako sen jotenkin siitä tuuletinjohdon kiinni ilman että ottaa blokkia irti? Aika kinkkinen tilanne.
     
  19. Raxama

    Raxama Köyhä

    Viestejä:
    1 201
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    No kokeile nyt alkuunsa laittaa sen vakiojäähyn liitin siihen kiinni jos onnistuu blokin kanssa, kato sit mitä tapahtuu. Olettaen siis että se piuha riittää silleen ettei se jää siitä johdosta roikkumaan, toisaalta voithan sä sitä vakiojäähyä pitää vaikka kädessä testauksen ajan, eihän siinä kauaa joudu ihmettelemään.

    Jimmsiltä saa adapteria, mut ei oo nyt varastossa

    EK-Waterblocks EK-Cable PWM -tuuletinadapteri näytönohjaimelle, 50cm, musta - 4,90€
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2019
  20. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Eihän sitä liitintä näköjään pysty laittaan blockin alle...Tarvii laittaa vakiojäähy takaisin ja koittaa. Onneksi tajusin laittaa pikaliittimet niin ei tarvitse koko paskaa tyhjentää:tup:
     
  21. Contra3

    Contra3

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    14.09.2017
    Noniin vakiojäähy laitettu takaisin ja kaikki toimii niinkuin pitää...eli onkohan tuossa se sama liitinhomma kuin MSI Triossa? Blokissa näytti olevan hyvä kontakti, kun katsoin levinnyttä tahnaa ja lämpötyynyjä eli ei
    tuohon montaa muuta syytä jää jäljelle. Vissiin tuohon pystyisi flashaamaan toisen Biosin, kun tässä näyttää oleva A-siru, mutta en tiedä poistaako se tuota ongelmaa. Onko MSI Trion käyttäjiä, jotka ovat tuon
    ongelman pystyneet kiertämään?
     
  22. Eksuu

    Eksuu

    Viestejä:
    274
    Rekisteröitynyt:
    15.04.2018
    Tuohon Msi Trioon ei taida oikeen olla flashattavia biosseja, koska siinä on custom pcb. Eli en usko että sen käyttäjät ovat voineet paljoakaan tehdä asian eteen.

    Voisit kokeilla flashata jonkun toisen biossin korttiisi esim täällä foorumillakin suositun galax 380w biossin. Luulisin, että vika poistuisi mutten ole mitenkään varma. Flashaaminen itsessäähän pitäisi olla oikein tehtynä suht turvallinen toimenpide. Tuolla 380w biossilla kellojakin saisit todennäköisesti hilattua ylös! :)