RJ45-liittimen katkenneen lukituksen / lirvakkeen korjaus, korjausklipsit, korjausklemmarit ym.

Liittynyt
01.11.2022
Viestejä
146
Tästä ei näyttänyt olevan lankaa, eli monesti RJ45-liittimestä katkeaa se kirkas lirvake mikä pitää liittimen paikallaan naarasliittimessä.

Vuosikymmeniä sinitarralla, teipillä, jatkoliittimillä, siskon hiuslenkeillä ym. askartelemisen jälkeen tähän ongelmaan on keksitty ratkaisu: "korjausklipsi".

Tämän klipsitouhun kait aloitti Amerikassa patentoitu TV-shop-sensaatio "RJClip", mutta nyttemmin tunnetut valmistajat kuten Delock myyvät omiaan. Idea on se, että katkenneen lirvakkeen juuressa on pieni terävä railo jonne korvaavan klipsun kärki asettuu, ja loppu pysyy liittimen muoviosan ympärillä itsestään. Mahdollisesti pientä hiomista tai muovien trimmaamista voi tarvita.

Tähän voisitte kommentoida onko näistä kokemusta, ja missä toimi/ei toiminut (liian ahdas porttien väli tai liian syvällä oleva portti kuluttajalaitteissa yms). Myöskään "tee liitin uudestaan" ei kilpaile tämän kanssa, koska näitä saa esim. 16kpl paketeissa alle kympillä ja korjaamiseen menee ehkä minuutti?Delock:
57b1b79ce76372.30134686[1].jpg


RJClip:
71HsT0dqONS._AC_SL1500_[1].jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.12.2018
Viestejä
2 366
Ostan vain sellaisia valmiskaapeleita, jotka ovat mallia valkoinen OP-kuvassa, joissa klipsi ei pääse tarttumaan kiinni mihinkään ja rikkoutumaan. Noista korjaussarjoista kumpikaan ei näytä olevan tätä mallia, vaan sitä, jonka rikkoutuminen (uudelleen) on vain ajan kysymys. Suosittelen toki lämpimästi käyttämään korjausklipsiä vs käyttämään rikkinäistä liitintä, joka sekin luistaa pois paikaltaan ennemmin tai myöhemmin, aiheuttaen käyttökohteesta riippuen ikävää debugattavaa, ainakin isossa verkossa
 
Liittynyt
01.11.2022
Viestejä
146
Juu ilman tuota lirvakettahan naarasliittimen ulospäin viettävät kontaktijouset lykkää urosliittimen ulos portista. Aika moni varmaankin heittää patch-kaapelit roskiin kun tuo alkuperäinen lirvake katkeaa, eli olisihan tuo korjausklipsi ekologisestikin järkevämpi ratkaisu etenkin pitempien patch-kaapeleiden kanssa.

Tilasin itse setin tuota Delock:ia. Tuo RJClip (alemmassa kuvassa) taitaa olla joustavaa muovia, eli ei tuhoudu toista kertaa, mutta niitä ei oikein löytynyt kuin jenkeistä.
 
Liittynyt
01.11.2022
Viestejä
146
Hienosti napsahtaa paikalleen paljaaseen liittimeen ilman mitään työstöä, ja pysyy molempiin suuntiin tiukasti itsestään, toleranssit varmasti millin sadasosia. Korjasin kolme liitintä heti, joista yksi oli käytössä kuminauhalla switchin ympäri. Pienestä asiasta iso ilo, eikä enää mene päivä pilalle aina kun tuo lirvake katkeaa.

delock_rj45_repair_clip.jpg
delock_rj45_repair_clip_underside.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 010
3D tulostajille löytyy myös kasa valmiita stl:iä vastaavista.

Esim
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
234 348
Viestejä
4 121 130
Jäsenet
69 908
Uusin jäsen
tsu14

Hinta.fi

Ylös Bottom