Riistakamerat

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja humpparaakki, 29.12.2018.

 1. humpparaakki

  humpparaakki

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko täällä muita harrastajia? Näytti olevan aiheesta valvontakameraketjuissa, mutta mielestäni nämä ovat kuitenkin verran eri laitteita lähtökohdiltaan, että laitetaan oma ketju pystyyn. Näitä kun voi käyttää moneen tarkoitukseen, niin mukava olisi kuulla kokemuksia eri laitteista.

  Itsellä pari vuotta ollut käytössä Burrel Edge Pro ja virtalähteenä perus moponakku, joka on kyllä ehdoton tällaiselle kameralle. Akku kestää ja kestää, eikä välitä edes kovasta pakkasesta. Olen tässä vajaan parin vuoden aikana ladannut tuon akun kahdesti. Käyttötarkoituksena juurikin elukoiden touhujen kuvaus.

  Tuli hankittua porukalla tuo Burrelin silloinen hienoin ja kallein malli ja tähän asti pelannut ihan mukavasti. Alkukankeutta vehkeessä oli sen verran, ettei meinannut lähteä tulille ja edes maahantuoja ei tiennyt laitteen tarjoamaa vikakoodia. Loppujen lopuksi laite kuitenkin saatiin toimimaan ja se toimikin kuten pitää kelissä kuin kelissä, kunnes reilu viikko sitten teki tenän, kun lähetyssähköpostina toiminut Gmail päätti laitteen olevan epäilyttävä, enkä tajunnut kirjautumisyrityksen tulevan kamerasta ja se meni blokkiin. Ei lähtenyt toimimaan, joten vaihdoin sähköpostiosoitetta ensin vanhaan Hotmailin osoitteeseen ja sitten ihan tätä varten luotuun Yahoon osoitteeseen. Sama ongelma edelleen. Kamera kuvaa, mutta ei lähetä.

  Aika nihkeästi löytyy riistakameroista ylipäätään keskustelua, joten kaikki mahdollinen eteentullut on tullut kokeiltua, mutta lähetys ei lähde toimimaan. Sinällään erikoinen tilanne, koska tähän mennessä laite on lähettänyt oikein mukavasti ja nopeastikin, vaikka liittymät ovat hitaimpia mahdollisia. Akun varaustasolla ei ole ollut mitään merkitystä ja nytkin se on käytännössä täysi.

  Olen tässä pohtinut, miksi edes rahalla ei tunnu saavan kunnon kuvanlaadulla olevia laitteita? Ainakin tässä Burrellissa kuvanlaatu on vaan "ok". Halvan kännykänkin kamera ottaa parempia kuvia. 1080p video äänellä on jonkinlainen edistysaskel, mutta senkään laatu ei ole kummoinen. En tietenkään odota mitään järkkäritason raw-kuvaa, vaan perushyvää still-kuvaa ja videota. Luulisi nykytekniikalla olevan ihan mahdollinen yhdistelmä luoda liiketunnistus, pimeäkuvaus ja muut riistakameran ominaisuudet hyvällä kuvanlaadulla. Ilmeisesti tällaiselle ei ole markkinoita, kun ainakaan täältä Suomesta ei moisia saa hankittua.
   
 2. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ei riistakameroita ole (tarkoituksella) optimoitu hyvään kuvanlaatuun. luontokuvaajien vehkeet on ihan erikseen.