Renderöinnit tulevasta Sony Xperia XZ4 -älypuhelimesta vuosivat nettiin

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 29.11.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 547
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Lukuisista paikkansapitäviksi osoittautuneista renderöidyistä kuvavuodoista tunnettu OneLeaks on julkaissut yhdessä MySmartPrice-sivuston kanssa CAD-piirustuksiin perustuvan renderöidyn videon ja kuvia tulevasta Sony Xperia XZ4 -älypuhelimesta. Renderöinneissä silmään pistää erityisesti laitteen erittäin laajakuvainen loveton näyttö sekä kolme takakameraa.  Kuvien perusteella Sony luopuu XZ3:ssa käytetystä kaarevareunaisesta näytöstä ja kaventaa näytön ylä- ja alareunaa entisestään. Maininnan arvoisina huomioina puhelimessa ei ole edelleenkään näyttölovea ja näytön kuvasuhdetta on kasvatettu erittäin laajaksi tiettävästi 21:9-kuvasuhteeseen. Näytön läpimitaksi kerrotaan noin 6,5 tuumaa. Laite on aavistuksen kapeampi, mutta lähes sentin pidempi kuin edeltäjämalli. Liitäntöjen osalta XZ4:stä löytyy vain USB Type-C - 3,5 mm:n ääniliitäntä uupuu edelleen.  Takakuoren puolella XZ4:ssä on luovuttu lähes kokonaan kahden edeltäjämallin kaarevista takakuoren muodoista ja CAD-piirustusten mukaan myös paksuus on pienentynyt entisestään 8,2 mm:iin. Sony on luopumassa paljon kritiikkiä saaneesta takakuoren keskelle sijoitetusta sormenjälkitunnistimesta ja tunnistin sijaitsee nyt ilmeisesti vanhaan tapaan laitteen kyljessä, joskaan ei enää virtanäppäimeen integroituna. Takakameroita XZ4:ssä on jo kolmin kappalein, mutta niiden teknisestä toteutuksesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. On mahdollista, että Sony käyttää siinä heinäkuussa julkaistua 48 megapikselin IMX586-sensoriaan.

  Tällä tietoa Xperia XZ4:n julkaisun odotetaan tapahtuvan MWC 2019 -tapahtumassa helmikuun lopulla, eli Sony jatkaa edelleen kritiikkiä saanutta puolivuotista julkaisusykliään.

  Lähde: MySmartPrice

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2018
 2. saaria

  saaria

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Tästä kun tulee compacti niin siinä on mun seuraava puhelin. Tuohon virtanäppäimessä olevaan sormenjälkilukijaan kun on tottunut niin vaikea on siitä luopua!
   
  Rensu tykkää tästä.
 3. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 744
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Kuvien mukaan tuossa on siis virtanäppäin erikseen ja lukija on sen yläpuolella.
   
  FlyingAntero ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 4. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 547
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkka huomio. Korjattu uutiseen.
   
  Nightuser tykkää tästä.
 5. eternality

  eternality

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Olisi ihan hieno ilman noita reunoja ylä ja alareunassa. Tuo kylki on kyllä ei näytössä olevista sormenjälilukijoista se paras paikka ehdottomasti.
   
 6. jive

  jive

  Viestejä:
  895
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Hienoa että Sony palaa lähemmäksi aikaisempaa muotoilua. Jos laittaisi nykyluuriin jollaa ja hommasi tuollaisen työkäyttöön...
   
  MSJD tykkää tästä.
 7. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Reunoista viis, kuhan ei mitään lovea ole näytössä.

  Sormenjälkilukijan siirto takaisin kylkeen on mainio homma. Jos eivät tee mitään hölmöä Compact mallin suhteen, niin todennäköisesti sellainen tupsahtaa taskuun.
   
 8. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 762
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Mielenkiinnolla itsekkin odottelee mitä tekevät Compactirn suhteen. Itsellä xz1. XZ2 oli jo liian iso IMHO joten saas nähdä jatkaako ”Compacti” vain kasvuaan...
  Mutta silti hauska nähdä millainen pikkuluuri siitetä oikein tulee.
   
 9. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 711
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Onneksi menee kylkeen lukija takaisin. Uutena Xperia XZ1 omistajana olen tyytyväinen sijoitteluun, niin myös volyyminäppäinten. Sony puskee parasta antia markkinoille jälleen kerran ja jos joku sattumoisin pohtii, niin on todella sulava toiminen XZ1 kun XZ2:sta sitä on vasta sulavaksi kehuttu. Olen varma Pixel-puhelimia testaamattomanakin että Sonyn luurit ovat joko yhtä sulavia tai aivan hippusen vain jää niistä. Jos sulava toiminta on tärkeää, niin Sonya kannattaa harkita.

  Toivotaan tosiaan sitä pienempää mallia tästä XZ4:stä.
   
 10. Eore

  Eore

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sonyn osakkeet ei itsellä ainakaan ole korkealla. Alle vuoden oli XZs käytössä, sitten petti näytön liimaukset ja koko näyttöpaneeli irtosi. Virallisessa huollossa käytetty nyt kolmatta kertaa korjattavana(takuuseen)saman vian takia. Ensimmäisen korjauksen jälkeen kesti noin viikko kun irtosi uudestaan, toisella kertaa hain huollosta niin olivat paskoneet puhelimen näyttöpanelin(valkoinen väri ei toiminut keskellä näyttöä), eli palasi takaisin samantein. :D nyt olisi kolmannen kerran noudettavana. Eivät suostuneet edes purkamaan kauppaa vaikka ryssivät about kaiken mahdollisen.
   
 11. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 711
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  @Eore Se on selvää jos joutuu huoltokierteeseen minkä tahansa valmistajan puhelimen kanssa niin uusia kauppoja ei aina tule. Pitkälti se huono kokemus tulee myös huoltoliikkeiden toiminnasta, vaikka valmistaja pystyy kyllä vaikuttamaan siihen millaisen porukan värvää huoltoja hoitamaan. Itse pidän melko ymmärrettävänä jos jostain elektroniikasta liimaus pettää tai muuta tyypillistä ilmenee, mutta puhelimen kohdalla kaiken tekee vaikeaksi se että siitä ei mielellään luovu useaksi päiväksi, josko päiväksikään. Huoltoliikkeestä kun se joskus palaa niin pitää säätää kaikki alusta asti taas kohdilleen niin kirpaisee vielä hieman lisää.

  Puhelimien kohdalla pitäisi valmistajan taata että vaihtaminen ja korjaaminen on mutkatonta ja nopeaa, mutta tuntuu että juuri puhelimien kohdalla takuuseen lähettäminen on kaikista tuskallisinta ja vaivalloisinta. Parhaitenhan takuuasioimiset välttää kun saa valmiiksi varmatoimisen ja laadukkaasti kasatun kapistuksen käteensä, missä Sonyt ei tosiaan ole ollut parhaimmasta päästä. Voi silti olla että viimeisimmät Sonyt ovat jo laadukkaammin rakennettuja.
   
 12. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 547
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  TechnoBezz-sivusto on julkaissut XZ4:n teknisiä tietoja. 6,5-tuumaisen OLED-näytön kuvasuhde on erittäin laajakuvainen 21:9, joka tarkoittaa 3360 x 1440 pikselin resoluutiota. Järjestelmäpiirinä Snapdragon 855, muistia 6 & 128 Gt. Akku tämän mukaan peräti 4400 mAh. Suhtautuisin tuohon akkuun vielä pienellä varauksella (aiemmin puhuttu 4000 mAh:sta). Pääkameran tarkkuudeksi huhutaan peräti 52 megapikseliä ja sen parina 16 megapikselin telekamera.

  Lähde:
  Sony Xperia XZ4: 2019 Flagships's Specifications Now Close to Official! | Technobezz
  新型Xperia “XZ4″はスマホ最高画素数、52MPカメラと0.3MP ToFセンサー搭載か、トリプルカメラのスペックがリーク