Razer ja Interhaptics julkaisivat "HD-tason haptista palautetta" tuottavan ohjelmistokehityskitin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 125
Haptinen palaute ei ole lyönyt itseään PC-maailmassa ikinä kunnolla läpi, vaikka toki peliohjaimista löytyy samat tärinämoottorit kuin konsoleillakin. Pelaajien lifestylebrändiksi itsensä julistanut Razer aikoo muuttaa tilanteen Interhaptics-ohjelmistokehityskitillä (SDK).

Interhaptics on Razerin omistama haptiseen palautteeseen keskittyvä yritys. Yhtiön nimeä kantava ohjelmistokehityskitti on puolestaan suunniteltu tekemään haptisen palautteen luomisesta peleihin entistä helpompaa. Pakettiin kuuluu oma sovellus ”HD-tason” suuntaavien haptisten palautteiden luomiseksi, isot kasat valmiita malleja sekä materiaaleja ja se osaa luoda äänitiedostoista palautteen myös automaattisesti.

Interhapticsin ohjelmistokehityskitti tukee tässä vaiheessa Razerin tiettyjä HyperSense-tuella varustettuja kuulokkeita, Sonyn PlayStation 5:ttä ja sen Dual Sense -ohjainta, Meta Questin ohjaimia sekä Androidia ja iOS:ää. Kaiken sen kyvyistä saa irti tässä vaiheessa kuitenkin vain kahdella ensin mainitulla. Aika näyttää, miten tuki laajenee muille alustoille, esimerkiksi haptista palautetta tukeviin pelituoleihin.

Lähde: Building immersive gaming experiences: Razer introduces universal haptics SDK and directional haptics at GDC 2023 – Razer Press
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 170
Ainakin rattiohjaimissa on jo varsin "HD-tasoinen" haptinen palaute PC-puolella, ollut parikymmentä vuotta.
SDK:n lisäksi tarvitaan ohjaimia ja muita laitteita jotka ominaisuutta tukee. PC-puolella pädiohjaimet on aika niche-tuotteita kun pelityyppejä joissa pädi on parempi kuin näppis + hiiri, joystick tai rattiohjain on aika vähän ja niissä pelityypeissä haptisen palautteen tuskin tarvitsee olla "HD-tasoista". Pelituoli toki voisi olla yksi, mutta sellaisesta taitaa tulla aika kallis jos siihen viritellään vaikka lähemmäs kymmenen haptisen palautteen moottoria istuinosaan ja selkänojaan. Yksi pelaajan ahteria tärisyttävä HD-moottori tuskin luo kovin paljon parempaa immersiota kuin nykyiset takapuolensuristimet.
Mutta toki jos tällä nyt saataisiin kunnollinen force feedback joystickeihin niin sekin olisi jo jotain.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
206 145
Viestejä
3 685 154
Jäsenet
64 445
Uusin jäsen
Xeli

Hinta.fi

Ylös Bottom