Rasvakeitin – help needed!

Liittynyt
07.09.2017
Viestejä
4
Nyt kylmää talvea varten olisi hakusessa vähän kovemmanluokan ruaanlaittoväline – rasvakeitin! Henkilökohtainen kokemus tästä lajista on kuitenkin erittäinkin rajallinen, ja nyt tarvitaan neuvoja kokeneemmalta kaartilta. Oma kosketus tällä hetkellä rajoittuu muutamaan makuhermoja hivelevään kokemukseen! Näitä olisikin tarkoitus jatkossa saada muutama lisää, ihan kotosalla löhöten.


Eli, mitä niissä kannattaa katsella, mihin seikkoihin keskittyä ja niin edelleen? Samalla, onko niihin mitään fiksua ja filmaattista puhdistuskeinoa? Varmaa ihan pihalla patiolla tulisin pitämään, mutta miten tollasen sitten skrabaa puhtaaksi? Pilaantunut rasva ei kuitenkaan ole se houkuttelevin haju ja tarkoitus olisi käyttää about kerran kahteen viikkoon, kun äijät käymässä ja tarvitaan jotain sepelvaltimoiden tukkeeksi. Tarkoituksena on nyt alustavasti käyttää siellä rasvassa ainakin ranskalaisia, kanaa, ja jotain jalopeno popperseja – kaikki on jo kokeiltuja ja toimivaksi todettuja.


Kaikki apu kelpaa, on se sitten hyviä neuvoja siitä mitä sillä kannattaa käristellä, tai muita käytännön läheisiä tipsejä!
 
Sellainen, missä on irroitettavat ja konepesun kestävät osat. Muuten sitä ei putsaa erkkikään.

Eikä sitten kannata pikku kaljassa ruveta mitään ranskalaisia tekemään. Ettei tipu keitin lattialle. On meinaa vittumaista siivota kolmea litraa rypsiöljyä lattialta pois.

Kaveri kerto.
 
Nyt kylmää talvea varten olisi hakusessa vähän kovemmanluokan ruaanlaittoväline – rasvakeitin!

Kaikki apu kelpaa, on se sitten hyviä neuvoja siitä mitä sillä kannattaa käristellä, tai muita käytännön läheisiä tipsejä!

Rasvatilavuus ja helppo puhdistettavuus kolmen keittimen kokemuksella.
Kolme+ litran öljymäärällä tekee kerralla toista kiloa syötävää, mutta sitten se rasvamäärä pitää suodattaa ja varastoida. Lisäksi laadukas uppopaistoöljy maksaakin jo jotain ja mieluummin uusii pienemmän määrän kerrallaan..
Uusin keittimeni käyttää vain litran öljyä (pyörivä kori jossa ruoka käy aina välillä öljykylvyssä) eikä tulos eroa mitenkään perinteisestä mallista. Toisaalta sillä ei sitten tee ruokaa kuin kahdelle kerrallaan.

Puhdistuksen kannalta joko sellainen josta saa osat irti ja tiskikoneeseen tai vähintään pitää olla öljyn poistoletku.
Nykyisessä on letku ja puhdistus ei kauaa kestä, hanasta mahdollisimman kuumaa vettä täyteen ja sekaan muutama tippa tiskiainetta. Sitten harjalla pari pyyhkäisyä ja letkusta vedet pois. Perään huuhtelu ja se on siinä.
 
Uusin keittimeni käyttää vain litran öljyä (pyörivä kori jossa ruoka käy aina välillä öljykylvyssä) eikä tulos eroa mitenkään perinteisestä mallista. .

Kenen valmistama tämä? Rupesi kiinnostamaan. Aiemmin sellaista 3l öljyä vetävää käyttänyt joka ajoi asiansa mutta on siivoojan unelma.
 
Kenen valmistama tämä? Rupesi kiinnostamaan. Aiemmin sellaista 3l öljyä vetävää käyttänyt joka ajoi asiansa mutta on siivoojan unelma.

DeLonghi RotoFry.
Olin ensin todella skeptinen tuon suhteen mutta toimii kyllä pirun hyvin.
Ainoa tyhmyys on tyhjennysletkun tulppa joka jää laitteen sisään jos ei ole huolellinen. Sitten öljyt lorahtaa yllättäen pöydälle tai nilkoille.
 
Hommasin lidlistä ja hyvä on, vaikka 3 litraa alkaa olemaan melko minimi. Tarvisi löytää sellainen missä vastukset olisi piilossa, niin saisi heittää korin hukkaan.
 
Ns. halpiskin käy kunhan tietää mitä tekee. Friteerauksen voi tehdä ilman koriakin kunhan hankkii kauhan joka ei riko teflonpintaa kattilasta. Suosittelen googlettamaan tarkasti hankinnan kohteena olevan keittimen: omasta jäi välistä ja jälkikäteen tajusin termostaatin olevan ripulia.
 
Noh, jos nää ”hyvät” laitteet alkaa nyt kustantamaan jo satasen paremmalle puolelle, niin miksi tosta ei hommata vaan pienempää ammatikäyttöön suunniteltua laitetta? Kaipa ne nyt ajaa asiansa, niin puhdistuksessa kun missään muussakaan?


Asiasta toiseen, miten paljon tollaseen 3 litran möhköön nyt sitten saa ängettyä niitä ranskalaisia tms., jos nyt ei ihan änkemällä änge?
 
Noh, jos nää ”hyvät” laitteet alkaa nyt kustantamaan jo satasen paremmalle puolelle, niin miksi tosta ei hommata vaan pienempää ammatikäyttöön suunniteltua laitetta?

Koska pieni ammattikäyttöön suunnattu laite on luultavasti helvetisti isompi kuin kotiin tarkoitettu. Ammattikäyttö taitaa tulla pitkälti suoraan käytettävän rasvan määrästä jolloin myös koko kasvaa. Samoin epäilen ettei ammattilaitteissa ole samalla tavalla otettu huomioon rasvan käryä (suodattimet puuttuu).
 
Kannattaa tosissaan jättää ne pienemmät kauppaan jos jotain muuta tarkoitus pystyä tekemään kuin yhden hengen karageja/nugetteja/yms. Pesukone on must joten opiskelija kämppään ei kannata kantaa. Öljyksi sitten joko auringonkukkaa (budjetti) tai kookosta (kaikilta muilta parempi mutta se hinta :eek:). Rypsäri ja vastaavat vaan imeytyy sinne ruokaan eikä kestä kuumentamista kovinkaan montaa kertaa muutenkaan.
 
Pesukone löytyy, ja nyt jos tosta hommaa sen 3-4 litrasen, niin päästään käristelee kerralla ihan kunnolla eikä jää kukaan sitten nälkäseks.

Mistä tota kookosöljyä kannattaa ostaa (suht edullisesti) ja eikös tollanen tuu nyt aika näppärästi kotiin, jos netistä tilaa? Sais varmaa hitusen halvemalla + näissä koneissa tuntuu olevan aika yleisesti muutaman vuoden takuu. Ei tällä prosessilla nyt akuuttia kiirettä ole, niin jos kerrankin hommais vähän ajatuksella!
 
Pakko uppia "vanhaa" treadia 8). Isä tekee tuommoisella: Emerio friteerauskeitin, 3 litraa 39,90 € rasvakeittimellä ranuja aikalailla joka viikko. Tuo "allas" lähtee irti ja kaiken voi koneessa pestä. Ranujen maussa ei mitään valittamista, tulee pirun hyviä kun tarkasti tekee, HUH HUH :p. Normi rypsiöljyllä on taidettu mennä.
 
Rotofrylle +1, hyvin toimii.
Muuten varmaan mainio laite, mutta vaikea on ymmärtää miksi ritilä on niin helkutin pieni? Eihän siihen mahdu kuin yhden syöjän wingsit kerrallaan, joten hankalaksi menee kokata koko ruokakunnalle niin, että kaikki saisivat samaan aikaan lämpiman setin pöytään.

Pakko uppia "vanhaa" treadia 8). Isä tekee tuommoisella: Emerio friteerauskeitin, 3 litraa 39,90 € rasvakeittimellä ranuja aikalailla joka viikko. Tuo "allas" lähtee irti ja kaiken voi koneessa pestä. Ranujen maussa ei mitään valittamista, tulee pirun hyviä kun tarkasti tekee, HUH HUH :p. Normi rypsiöljyllä on taidettu mennä.
Muuten kiva ja kustannustehokas, mutta ilman suodattimia tuo on about sama asia kuin lämmittäisi rasvan ja ruoat suoraan kattilassa.
 
Onko ilmafriteerauskeittimistä kellään kokemusta? Sellainen olisi nyt ostolistan kärjessä.
 
Pikku päivitys nyt Änäri seasonin alettua ja liigan pauhaamalla tasaista tahtiaan, tilattiin poikien kanssa tosta vähän isommanluokan vehje.


Eli, tämmönen 10 litran mörkö olis tarkoitus sijoittaa tohon patiolle iltaa varten. Toi oli ton 99 eskoa, niin kokeillaan miten pojan nyt käy. En ole itse tilannut tuolta Expondolta aikasemmin, mutta alustavan internet-salapoliisityön jälkeen näyttäis olevan ihan ok. Tolla pitäis nyt saada sit isompaakin satsia rillattua kerralla.


Nyt sitten katellaan miten laite saapuu kotiovella ja minkälainen sieltä edes loppupeleissä tulee. Postailen vielä päivityksiä, jos homma menee niin sanotusti reisille!
 
Pikku päivitys nyt Änäri seasonin alettua ja liigan pauhaamalla tasaista tahtiaan, tilattiin poikien kanssa tosta vähän isommanluokan vehje.


Eli, tämmönen 10 litran mörkö olis tarkoitus sijoittaa tohon patiolle iltaa varten. Toi oli ton 99 eskoa, niin kokeillaan miten pojan nyt käy. En ole itse tilannut tuolta Expondolta aikasemmin, mutta alustavan internet-salapoliisityön jälkeen näyttäis olevan ihan ok. Tolla pitäis nyt saada sit isompaakin satsia rillattua kerralla.


Nyt sitten katellaan miten laite saapuu kotiovella ja minkälainen sieltä edes loppupeleissä tulee. Postailen vielä päivityksiä, jos homma menee niin sanotusti reisille!

Kaipa pistorasian takana on sitten 16A sulake?
Näemmä tehoa löytyy 3200W joka polttaa kyllä kympin nallin aika tehokkaasti.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 478
Viestejä
4 539 177
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom