RansomHouse kertoo murtautuneensa AMD:n palvelimille

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
18 787


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Useat teknologiajätit joutuivat hiljattain tietomurtojen kohteiksi, kun Lapsus$-ryhmä pisti tuulemaan. Tällä kertaa samalla asialla on ollut RansomHouse-nimellä itseään tunnetuksi tekevä ryhmittymä, joka on ottanut kohteekseen AMD:n.

RansomHousen mukaan se on onnistunut murtautumaan AMD:n palvelimille ja varastamaan jopa yli 56 Gt dataa. Ryhmän mukaan hakkerointi onnistui yhtiön käyttämien liian yksinkertaisten salasanojen vuoksi.

AMD on ilmoittanut omalta osaltaan, että se on tietoinen väitetystä murrosta ja tutkii parhaillaan sen todenperäisyyttä. RansomHouse on julkaissut datansa tueksi näytetiedostoja, mutta vuodosta uutisoineen RestorePrivacyn analyysi näytteistä ei ole vielä valmis eikä sivusto ole vielä julkaissut lausuntoa asian tiimoilta.

Lähde: RestorePrivacy

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

Requiem

For You
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 825
Kiinnostaisi kuulla onko tästä mitään uutta selvinnyt?
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
18 787
Kiinnostaisi kuulla onko tästä mitään uutta selvinnyt?
Ei. Lähdelinkin takaa oleva juttu päivittynee jos/kun selviää jotain uutta, viimeisin päivitys tehty ennen tätä uutista (AMD:n kommentti asiasta)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 214
JOS tämäkin pitää paikkaansa...
Jälleen kerran epäilen jotta osa "ylläpidosta" on siirretty johonkin jossa ei tarvitse maksaa edes 15 taalan minimipalkkaa? Aikaisemmin kengitty ne kovapalkkaisemmat jotka tietoturvasta jotain ovat tienneet, jotta johdon bonukset taas hiukan paranevat?
Kaiken tuloksena lienee jotta mahdollisen tietovuodon syypäinä voidaan pitää niitä minimipalkkaisia kuleja, muttei koskaan niitä pellejä jotka päättivät säästää tietoturvasta. Pellet kotiuttanevat kuitenkin tulospalkkionsa kuten ennenkin :love:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 036
Siinä varmaan olisi esim Intelille hyvät infot saatavilla jos vain maksavat.
 
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
4 108
Taitavat työntekijät sen verran liikkua firmojen välillä, että riippuen ja roikkuen huulien ja moraalin löysyydestä niin firmat jotain tietävät ihan konkreettisestikin toistensa työtavoista, ratkaisuista, aikatauluista jne. Piilaaksossa liksat on sen verran sidottu firman suorituskykyyn, että tavalla tai toisella sitä uutta työnantajaa autetaan maksimaalisesti. Onko se apu sitten harmaalla alueella vai ei niin tietää vain asianosaiset.

En usko, että firmat lähtevät varastettuja tiedostoja lataamaan. Ehkä joku kolmas taho voi ladata ja tarjota puhdistetua tietoa sisään. Kolmas taho voisi olla maassa missä asioita voi hoidella vähän eri tavalla kuin eu/usa. En usko, että tätä tehtäisiin sen vuoksi, että halutaan varastaa ideoita omaan tuotteeseen vaan ennemminkin sen takia, että osattaisiin ymmärtää kilpailijan tuotetta ja roadmappia paremmin. Se auttaa kovasti oman jutun suunnittelussa, jos tietää tai arvaa hyvin mikä kilpailijan seuraavan tuotteen suorituskyky on.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
612
Olikohan taas kerran salasana ollut mallia "password"...
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
174 599
Viestejä
3 219 418
Jäsenet
58 472
Uusin jäsen
Jale

Hinta.fi

Ylös Bottom