Rakennusprojektin timelapse set up?

Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
60
Elokuussa käynnistyy okt rakennusprojekti. Asutaan tontin vieressä ja tuli mieleen, että toisen kerroksen ikkunaan voisi kameran virittää työmaan vaiheita taltioimaan muistoksi.

Miten tällainen olisi fiksuinta/helpointa järjestää? Esim. Tunnin välein kuva seuraavat 10 000 tuntia. Löytyy pentax-30 kamera ja tietokoneen saa siihen viereen tarvittaessa. Itellä ei nyt ihan sytytä miten tämä onnistuu ja kameraa en juuri tällä hetkellä pääse räpläämään..
 

Drinkkeri

Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
731
Kamerassa on sisäänrakennettu intervallikuvaus säädettävällä aikavälillä, kuvamäärä on tosin yhdellä kertaa rajattu 999 kappaleeseen. Asetus löytyy samasta valikosta kuin esim. sarjatuli. Arpoisin asetuksiksi noin pitkään timelapseen joko Av-moodin, jolloin saat valotukset suunnilleen samanlaisiksi vuorokauden ja vuodenajasta riippumatta tai manuaalin ja valotuksen säätämisen kirkkaimman vuorokaudenajan mukaan.

Hommaa kaveriksi verkkovirta-adapteri niin selviät pelkällä kortinvaihdolla ja intervallin uudelleen käynnistyksellä: K-AC128 D-DC128 AC power adapter charger for Pentax K-50 K50 K-30 K-R K-S1 K-S2 | eBay
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
973
Oisko jollain web kameralla helppo toteuttaa hands off ratkaisu? Tallentaisi suoraan kovalevylle.

Voi myös olla mahdollista, että pentaxia voi komentaa tietokoneelta pentaxin softilla, ainakin Canon:n 400D sarjassa oli jo tälläinen ominaisuus.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
540
Kaverin talonrakennuksesta tehtiin timelapse muutama vuosi sitten. Tilanne oli tosin vähän haastavampi, koska kamera kiinnitettiin puuhun.

Kamerana oli Pentaxin W20 pokkari. Virransyöttöä varten purettiin kameranakku ja rakennettiin sen sisään regulaattori tiputtamaan autonakun jännite sopivaksi. Puuhun kiinnitettiin teline ja siinä riittävä lippa estämässä linssin huurtumista/kastumista. Kuvien väliä en muista, mutta voin tarkistaa sen kunhan pääsen koneelle. Muistelen että tuossakin kamerassa oli 999 kuvan raja timelapsessa ja parin viikon välein piti käydä kameraa katsomassa, eli 30 minuutin välein niitä taidettiin ottaa. Asennuspaikka oli tosiaan sellainen että tihempää kiipeilyä ei haluttanut harrastaa. Mutta tihempään niitä olisi voinut ottaa, paljon kanssa aina pärjää...

Jälkikäsittelyssä scriptin avulla kävin kuvat läpi ja poistin ne joissa keskikirkkaus oli alle tietyn tason, eli pimeät ruudut. Lisäsin päivämäärät kuviin ja sitten tein kuvista videon.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
60
Kiitos vinkeistä! Laitoin virtalähteen tilaukseen. Tuntuisi että muistikortin kanssa ihan ok pelata kerran kuussa tms.

Objektiiviksi laajakuva. Pitänee pari testipäivää hakea asetuksia. Kuvaus suunta on onneksi pohjoiseen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
74
Riistakamera on myös kätevä varsinkin ulkoprojekteja kuvattaessa. Sen voi säätää kuvaamaan liikkeestä ja seuraavan kuvan voi määrätä otettavaksi vasta jonkin ajan päästä mikäli liike jatkuu (ainakin Uovision). Jos sille laittaa virransyötön (6V) niin ei tarvitse vaihtaa pattereita, tosin ei-GSM- kamerassa paristotkin kestää pitkään. Riittävän isolle muistikortille mahtuvat koko projektin kuvat.

Ja kaiken lisäksi se hoitaa yövartioinnin ;-)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
93 244
Viestejä
1 905 347
Jäsenet
39 880
Uusin jäsen
jagari95

Hinta.fi

Ylös Bottom