Rakennusprojektin timelapse set up?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Pb leads, 07.07.2018.

 1. Pb leads

  Pb leads

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Elokuussa käynnistyy okt rakennusprojekti. Asutaan tontin vieressä ja tuli mieleen, että toisen kerroksen ikkunaan voisi kameran virittää työmaan vaiheita taltioimaan muistoksi.

  Miten tällainen olisi fiksuinta/helpointa järjestää? Esim. Tunnin välein kuva seuraavat 10 000 tuntia. Löytyy pentax-30 kamera ja tietokoneen saa siihen viereen tarvittaessa. Itellä ei nyt ihan sytytä miten tämä onnistuu ja kameraa en juuri tällä hetkellä pääse räpläämään..
   
 2. Drinkkeri

  Drinkkeri Team R&T

  Viestejä:
  666
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kamerassa on sisäänrakennettu intervallikuvaus säädettävällä aikavälillä, kuvamäärä on tosin yhdellä kertaa rajattu 999 kappaleeseen. Asetus löytyy samasta valikosta kuin esim. sarjatuli. Arpoisin asetuksiksi noin pitkään timelapseen joko Av-moodin, jolloin saat valotukset suunnilleen samanlaisiksi vuorokauden ja vuodenajasta riippumatta tai manuaalin ja valotuksen säätämisen kirkkaimman vuorokaudenajan mukaan.

  Hommaa kaveriksi verkkovirta-adapteri niin selviät pelkällä kortinvaihdolla ja intervallin uudelleen käynnistyksellä: K-AC128 D-DC128 AC power adapter charger for Pentax K-50 K50 K-30 K-R K-S1 K-S2 | eBay
   
 3. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  742
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Oisko jollain web kameralla helppo toteuttaa hands off ratkaisu? Tallentaisi suoraan kovalevylle.

  Voi myös olla mahdollista, että pentaxia voi komentaa tietokoneelta pentaxin softilla, ainakin Canon:n 400D sarjassa oli jo tälläinen ominaisuus.
   
 4. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  369
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaverin talonrakennuksesta tehtiin timelapse muutama vuosi sitten. Tilanne oli tosin vähän haastavampi, koska kamera kiinnitettiin puuhun.

  Kamerana oli Pentaxin W20 pokkari. Virransyöttöä varten purettiin kameranakku ja rakennettiin sen sisään regulaattori tiputtamaan autonakun jännite sopivaksi. Puuhun kiinnitettiin teline ja siinä riittävä lippa estämässä linssin huurtumista/kastumista. Kuvien väliä en muista, mutta voin tarkistaa sen kunhan pääsen koneelle. Muistelen että tuossakin kamerassa oli 999 kuvan raja timelapsessa ja parin viikon välein piti käydä kameraa katsomassa, eli 30 minuutin välein niitä taidettiin ottaa. Asennuspaikka oli tosiaan sellainen että tihempää kiipeilyä ei haluttanut harrastaa. Mutta tihempään niitä olisi voinut ottaa, paljon kanssa aina pärjää...

  Jälkikäsittelyssä scriptin avulla kävin kuvat läpi ja poistin ne joissa keskikirkkaus oli alle tietyn tason, eli pimeät ruudut. Lisäsin päivämäärät kuviin ja sitten tein kuvista videon.
   
 5. Pb leads

  Pb leads

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Kiitos vinkeistä! Laitoin virtalähteen tilaukseen. Tuntuisi että muistikortin kanssa ihan ok pelata kerran kuussa tms.

  Objektiiviksi laajakuva. Pitänee pari testipäivää hakea asetuksia. Kuvaus suunta on onneksi pohjoiseen.
   
 6. Pb leads

  Pb leads

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017


  15 min välein kuvattu, illat ja yöt leikattu pois. Asetukset ihan vaan automaatilla.
   
  c16sei ja Rensu tykkäävät tästä.
 7. n4017

  n4017

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Riistakamera on myös kätevä varsinkin ulkoprojekteja kuvattaessa. Sen voi säätää kuvaamaan liikkeestä ja seuraavan kuvan voi määrätä otettavaksi vasta jonkin ajan päästä mikäli liike jatkuu (ainakin Uovision). Jos sille laittaa virransyötön (6V) niin ei tarvitse vaihtaa pattereita, tosin ei-GSM- kamerassa paristotkin kestää pitkään. Riittävän isolle muistikortille mahtuvat koko projektin kuvat.

  Ja kaiken lisäksi se hoitaa yövartioinnin ;-)