Raijintekiltä emolevyn ja näytönohjaimen rinnakkain sijoittavat Ophion M-ITX-kotelot

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 16.09.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 290
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]

  Raijintek on julkistanut uudet mini-ITX-kokoonpanoille suunnatut Ophion ja Ophion EVO -kotelot, joiden etupaneeli on harjattua alumiinia ja kyljet karkaistua lasia. Kotelossa näytönohjain on sijoitettu riser-kaapelin avulla emolevyn taustapuolelle.

  Ophioneissa on tilaa jopa 330 mm pitkälle näytönohjaimelle sekä ATX-virtalähteelle. Jäähdytystä varten kotelon pohjassa on 120 mm tuuletinpaikka. Hieman sisarmalliaan korkeamman EVO-mallin kattoon voi sijoittaa lisäksi 240 mm jäähdyttimen, perusmallissa pelkät tuulettimet.

  Raijintek Ophion ja Ophion EVO:n suositushinnat ovat 129,90 ja 134,90 euroa.

  Lähde:
  RAIJINTEK
  RAIJINTEK
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2018
 2. RageTech

  RageTech Powered by Tukijäsen Team SER

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Ihan hieno, tosin "mininä" oiskohan tuosta tulossa ilman lasia, ois hillityn tyylikäs silloin. Tuntuu et ne elegantit mallit unohtuu aina näiden lasi-buumi-versioiden aikana.
   
 3. Contay

  Contay

  Viestejä:
  946
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mustalla lasilla saataisiin sekä eleganssia että optio näyttää valaistus :think:
   
  Härkönen ja RageTech tykkäävät tästä.
 4. Ruskorotta

  Ruskorotta

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Vain ~40mm paksuille näyttiksille tilaan tässäkin kopassa :( Ois nyt lisätty koppaan paksuttaa se puolitoista senttiä niin menis melkein kaikki high-end näyttiksetkin sisään, olisi meinaan aika hyvä kilpailuvaltti muita vastaavia koppia vastaan (suurin osa RTX ja 1080Ti näyttiksistä enemmän kuin 40mm paksuja). Muuten ihan oivallisen näköinen viritelmä.

  EDIT:
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2018
 5. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 482
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  On omalla tavallaan todella siisti, mutta onkohan menty liikaa tyylin ehdoilla? Vain kaksi USB-paikkaa edessä joista toinen on vieläpä USB-C. Minä haluaisin tällaisen ilman lasikylkeä ja neljällä USB-paikalla, kaksi niistä voi hyvin olla USB 2.0 -paikkoja. Kirsikka kakun päällä olisi paikka vielä yhdelle ohuelle Bluray-asemalle. Siistin näköisiä ovat monet ITX-kotelot, mutta sitten kun alkaa käytännössä miettimään niin rajoituksia on liikaa.

  Micro-ATX on paras kompromissi niin monessa tilanteessa. Väittäisin että valtaosa ainakin pelejä pelaavista pärjäisivät hyvin ja olisivat tyytyväisempiä mATX-kokoluokan koteloon, mutta tietämättöminä menevät ja ostavat turhaan isomman.
   
  Signa ja Melbac tykkäävät tästä.
 6. phetu

  phetu

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Jimssillä näyttää lukevan spekseissä "55mm paksu" ja Rajintekin sivuilla näyttäisi olevan strix sisässä. Olitko tuon 40mm löytänyt jostain? Jää kyllä hankimatta jos on vain tuon.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 7. Laquel

  Laquel This is where I get off.

  Viestejä:
  2 284
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mut jos toi on 1070 strix niin se on 40mm paksu toisaalta :think: Veikkaisin että siihen on hyvä vähän jäädä tilaa näyttiksen ja sivulasin väliinkin.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 8. Ruskorotta

  Ruskorotta

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Pahoittelen, fake news, tein päättelyt tuijottelemalla tota dualslot-paikkaa pelkästään, se kun ei näytä olevan juurikaan 40mm leveämpi, mutta nyt vasta hoksasin että sivulasissa onkin korokkeet ja väliin jää rakoa. No jokatapauksessa aika kapoinen rako 2.5 paikan näyttiksille kun lasissa ei ole reikiä.
   
 9. Ruskorotta

  Ruskorotta

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Ihan mielenkiinnosta mikä kaikki ”käytännössä rajoittaa liikaa”? Itselläni on ollut jo muutaman vuoden ajan itx-koteloita rajummillakin kokoonpanoilla, samoin veljilläni ja parilla kaverilla eikä olla koettu mitään liikoja rajoituksia.

  Esim. Ncase M1 saa mitä tahansa 300mm 3-slot näyttiksiä, prossulle järeämpiäkin vesijäähyjä ja ITX-emot tarjoaa tänäpäivänä varmaan yhdeksälle kymmenestä koneen rakentajasta riittävät ominaisuudet. Mitä usb-paikkojen määrää tulee, niin monista emoista löytyy valmiiksi 6-7 usb-porttia + vielä kotelon 1-2 paikkaa ja tää on kyllä sellainen määrä mikä riitää helposti enemmistölle ihmisiä, ja jos ei riitä niin hubejakin aina saa tarvittaessa. Levyasemiakin nykyään tarvitsee todella harvoin, ja senkin mitä tarvitsee voi toteuttaa ulkoisella asemalla, mutta jos nyt kuitenkin syystä x noita paljon vielä käyttää niin kyllä niitä 5.25 tai ODD-paikan omaavia pikkukoppiakin on tarjolla.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2018
  njake tykkää tästä.
 10. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 482
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Kuvailit lyhyesti että 'rahalla saa ja hevosella pääsee'. Ei ole monessa maksimissaan 150 € ITX-lankussa kuin 6 USB-porttia ja voi puuttua muutakin mitä kaipailisi. Edullisemmista ITX-koteloista voi puuttua reset-nappulakin ja laadusta pitäisi myös olla varma. Tiedostan oikein hyvin että kaiken saa mitä haluaa jo nyt, mutta edes sekään ei päde AM4-kannan ITX-emolevyjen kanssa, jos olet niistä uusimpia vilkuillut. Aina jotain pientä puuttuu ja pitää tehdä kompromissi.

  Tokihan sitä pärjää millä vaan kokoonpanolla, mutta kerran kun aikoo siitä reilusti maksaa niin haluaisi kaiken olevan niin kuin toivoisi. Minä esimerkiksi toivoisin etupaneelista löytyvän 4 USB-paikkaa, koska ne ovat käteviä ja yhtä aikaa saattaa siinä olla neljäkin erilaista laitetta kiinni, joskus neljä peliohjainta. Voihan ne taaksekin tunkea, mutten yksinkertaisesti halua näin soveltaa. Samoin en halua mielellään erillisiä laitteita kuten optista asemaa piuhan päähän, vaikka tiedän sen olevan mahdollista. Kuluttaja määrää.
   
 11. Romuvarasto

  Romuvarasto

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2018
  Prossujäähyn korkeus rajoittaa ainakin ilmajäähyjä. Olin lukevinani että.8,5cm. Vesille kai tuo on tarkoitettukin?


  .
   
 12. lein

  lein

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Korkeamman mallin kattoon saa radin vesijäähyä varten ja toisessa pitää tyytyä 90 mm ilmajäähyyn.