Qualcommin Nuvian arkkitehtuuriin perustuva prosessori sai nimen Oryon

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 815


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Nuvia nousi otsikoihin vuonna 2020, kun se lupasi yhtiön kehittämän Arm-arkkitehtuuriin perustuvan Phoenix-ytimen ei enempää tai vähempää kuin murskaavan sen hetkisen kilpailun. Prosessoriytimessä ilmeisesti nähtiin aitoa potentiaalia, sillä järjestelmäpiirijätti Qualcomm osti yhtiön pois kuleksimasta keväällä 2021.

Qualcomm suunnitteli aiemmin omia custom-ytimiään Arm-arkkitehtuurilisenssillä, mutta nykyään sen Kryo-ytimet ovat korkeintaan vähän muokattuja Arm Cortex-sarjan ytimiä. Nuvian oston myötä yhtiö ilmoitti kehittävänsä vihdoin uutta suorituskykyistä omaa ydintään tulevaisuuden järjestelmäpiireihin. Nyt tuo ydin, tai pikemminkin niihin perustuva prosessori, on saanut myös nimen: Qualcomm Oryon CPU.

Yhtiö uskoo Oryonin tuovan peliin täysin uuden suorituskykytason useilla eri markkinoilla tietokoneista kännyköihin ja kehittyneistä ajoavustimista verkkototeutuksiin. Oryon-prosessoreita hyödyntäviä järjestelmäpiirejä ja edelleen niitä käyttäviä laitteita on kuitenkin odotettavissa myyntiin vasta noin vuoden kuluttua, 2023 ja 2024 vaihteen tienoilla. Yhtiö on jonkin verran jäljessä aikataulustaan, sillä sen oli tarkoitus esitellä Snapdragon Summitissa jo toimivia mallikappaleita.

Odotetun uuden arkkitehtuurin julkaisun yllä on kuitenkin vielä synkkä varjo, sillä Arm on haastanut Qualcommin oikeuteen. Armin mukaan Qualcomm ei voisi hyödyntää Nuvian arkkitehtuurilisenssillä kehitettyä ydintä, koska se luopui kyseisestä lisenssistä kauppojen jälkeen jo olemassa olevan oman arkkitehtuurilisenssinsä vuoksi.

Lähde: Qualcomm

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 348
Viestejä
4 283 292
Jäsenet
71 644
Uusin jäsen
jarvak

Hinta.fi

Ylös Bottom