Qualcomm nostaa jälleen esiin mahdollisuuden Armin ostavasta konsortiosta

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 599


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Armin kohtalo on herättänyt jo pitkään keskustelua sen nykyisen omistajan SoftBankin kerrottua aikeistaan myydä yritys. SoftBank pääsi sopimukseen kaupoista NVIDIAn kanssa, mutta kilpailuviranomaisten vastustuksen myötä kaupat eivät lopulta toteutuneet. NVIDIA-kauppojen kariuduttua SoftBankin suunnitelmissa on ollut Armin vieminen julkiseksi yhtiöksi pörssiin.

Jo aiemmin on ollut puhetta, että useat Armin asiakasyritykset ovat pohtineet mahdollisuutta, jossa useiden yritysten välinen konsortio ostaisi yhtiön. Nyt Qualcomm on nostanut ajatuksen jälleen pinnalle, ajatellen kilpailijoista koostuvan konsortion takaavan, ettei yksittäinen valmistaja voisi saada epäreilua kilpailuetua ohjaamalla Armia yksin haluaamansa suuntaan. Asiasta puhunut Qualcommin toimitusjohtaja Christiano Amon painotti kuitenkin samalla, ettei se ole ollut yhteyksissä SoftBankin kanssa asian suhteen.

Aiemmin konsortion puolesta ovat puhuneet jo muun muassa Intel ja Samsung. On kuitenkin vielä epäselvää, kuinka moni alan yritys olisi kiinnostunut lähtemään mukaan konsortioon. Moni kuitenkin pitää sitä ehdottomasti parempana vaihtoehtona, kuin julkisesti vaihdettavaa pörssiyhtiötä.

Lähde: Tom's Hardware

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 023
En jaksa uskoa tuohon, että joku porukka onnistuisi ostamaan arm:in. Ne jotka ei ole konsortiossa mukana itkevät asiasta ja homma päätyy samanlaiseen 1.5-2v viranomaiskurimukseen kuin nvidiankin ostoyritys. Siihen päälle, kiina, uk, usa politiikat ja homma on vaikeaa. Liekö softbank haluaa yrittää tuollaiselle konsortiolle myymistä, jos sekin on fifty/sixty, että saako myynnin maaliin 2v päästä.

Luulisi, että softbank haluaa rahastaa IPO:lla nopeamman aikataulun kanssa eikä lähteä vuosia kestävään epävarmaan osittain poliittiseenkin prosessiin. Tosin tän hetkinen osakemarkina on pistänyt tekkiyrityksiä niin kovaa turpaan, että arm:in hinta IPO:ssa voi olla aika huonokin. Softbank ei taida arm veivauksilla tehdä mitään isoja voittoja, jos muistaa paljonko hankintahinta oli ja mitä muuta niillä miljardeilla olisi voinut tehdä arm:in omistamisen sijaan.
 
Liittynyt
07.09.2017
Viestejä
85
Jaetaas kun itselle kaivelin esiin nuo numerot:
Japan's Softbank buys semiconductor giant ARM for $32 billion
Nvidia tries to buy ARM for $40 billion from SoftBank
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 023
Jaetaas kun itselle kaivelin esiin nuo numerot:
Japan's Softbank buys semiconductor giant ARM for $32 billion
Nvidia tries to buy ARM for $40 billion from SoftBank
Iso osa tuosta nvidia diilistä oli osakevaihtona suoritettavaa. Nvidian osakkeen viimevuoden piikkihinnalla arm-kaupan arvo oli yli 2x sen alkuperäisen 40miljardin. Tuo alkuperäinen 40 miljardia perustui nvidian osakekurssiin kaupan julkaisuhetkellä.
 
Liittynyt
10.09.2018
Viestejä
122
Mitähän mieltä kilpailuviranomainen on kun kilpailijat muodostavat omistajuuskumppanuuden ARMista? Kuulostaa vähän hassulta ainakin omaan korvaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 848
Viestejä
4 211 188
Jäsenet
70 968
Uusin jäsen
Sinivuokko-85

Hinta.fi

Ylös Bottom