PWM ja DC tuulettimien yhdistäminen

Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
43
Uusi emo/prossu ja tuuletin liittimet loppu. Onko ok kytkeä 2x PWM tuuletinta samaan splitteriin DC tuulettimen kanssa?

Tarkoitus olisi säätä PWM puolella ja laittaa DC tuuletin Noctuan "silent mode" vastuksen taakse.

K**vähtääkö tällä purkkavirityksellä todennäköisesti emo/tuuletin/poweri? Ja olenko ymmärtänyt oikein, että se DC tuuletin pyörii tasaisella nopeudella riippumatta PWM tuulettimien nopeus säädöstä/käyrästä?
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 062
Nyt mennään sitten ihan pelkällä logiikalla eikä kokemusta moisesta sekoituksesta niin joku voi tulla korjaamaan käsitykseni, mutta:
1. Pwm-ohjatun 4-pin tuulettimen voi liittää 3pin DC ohjattuun emon liittimeen ja se toimii silloin volttiohjauksella
2. 4 pinni on tuulettimen kierroksien ohjaukseen jolloin se ei säädä tuulettimien kierrosnopeutta volteilla kuten 3 pin kytkennässä eli puskee tasaisesti sitä 12 volttia
3. Splittereissä (hubeissa ym) on yksi (yleensä merkitty tai liitin 1) jonka rpm (tach-tieto) välittyy emolle ja splitterissä sitten pwm-signaali välitetään muille splitteriin liitetyille pwm-faneille. Emo ei muiden splitteriin liitettyjen tuulettimien kierrosnopeuksista tiedä tuon taivaallista.

Eli ajatusmallisi on ihan oikea että kun haluat ohjata tuota liitettyä DC tuuletinta niin se pitää tehdä voltteja alentamalla tuulettimen ja splitterin välissä kun ohjaat toisia tuulettimia pwm-signaalilla. Toisaalta voisit säätää kaikkia tuulettimia myös volteilla eli pwm signaalia ei lähetettäisi.

Summasummarum, mitään ei _pitäisi_ kärähtää kunhan emon liittimen (yleensä 1A) rajoja ei ylitetä.

Edit:
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 626
Viestejä
4 272 961
Jäsenet
71 516
Uusin jäsen
Joonassa95

Hinta.fi

Ylös Bottom