Puhelinten roottaus

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja kaakau<"'\\/>, 13.11.2018.

Tagit:
 1. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Luon yleisen ketjun aiheelle, koska sellaista ei löytynyt ja kuvittelisin sen kiinnostavan monia, vaikkei ehkä monella olekaan mitään epäselvyyttä asian suhteen. Itse en ole kovinkaan hyvin perillä asiaan liittyvästä tekniikasta.

  Haluaisin rootata Samsung A3 2016 (SM-320fl) -puhelimeni. CF-Auto-Root:lla se varmaan onnistuisi helposti, mutta pari asiaa mietityttää.

  Ensinnäkin tekeekö se tehdasresetoinnin? Olen siinä käsityksessä ettei tee.

  Toiseksi, koska sivulla mainitaan Androidin versio, security patch- ja build-versio, niin näiden pitäisi varmaan olla samat kuin puhelimessa? Tuskinpa niitä muuten olisi syytä mainita. Ei vaan löydy samoja versioita kuin mitä puhelimessani on, niin pitäisi downgradeta ja se ei hirveästi kiinnosta.

  Roottaamiseen liittyvästä tekniikasta jos jollain olisi hyvä yhteenveto, niin olisin kiinnostunut lukemaan. Etsin joskus ja en löytänyt mitään hyvää.
   
 2. voffer

  voffer

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Vaihtelee tuo proseduuri sen verran eri puhelinten välillä että mitään yleismaailmallista ohjetta tai tekniikkaa ei oikein ole.
  XDA:n foorumit lienevät paras paikka aloittaa, jos haluaa omaa puhelintaan jollain tavalla customoida.
   
 3. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  757
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Juu, mobiililaitteissa ei ole selkeitä yksiä ohjeita, vaan lähes joka mallille ja merkille on omat ohjeensa, joita kannattaa seurata tarkkaan.

  Ei muuta kuin tuolta hakemaan pohjia asian tiimoilta, näyttäisi olevan muutamakin tapa rootata, jokaisella omat hyötynsä/ongelmansa.
  Samsung Galaxy A Series 2017 A3, A5, A7 Forum on XDA Developers

  Samsungin ollessa kyseessä, KNOX napsahtaa samantein ja olen 99% varma että joudut resetöimään luurisi operaatiossa.
   
 4. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Useilla laitteilla avataan ensin bootloader, asennetaan ja/tai käynnistetään TWRP image ja lopuksi asennetaan Magisk tai SuperSU TWRP recoverysta.

  Jos bootloaderia ei pysty avaamaan, niin joutuu kikkailemaan muilla tavoilla.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 5. voffer

  voffer

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Joo, onhan noissa toki paljon yhtäläisyyksiäkin, ja usein käy helposti juurikin avaamalla bootloader, laittamalla sisään custom recovery ja sieltä asentamalla Magisk.

  Samsungin vehkeissä voi olla että joutuu jonkun Odinin kanssa kikkailemaan, en tiedä niistä tarkemmin.
  Ja esim. Sonyn laitteissa on jotain valmistajan omia laitekohtaisia avaimia (TA-partitio), jotka pyyhkiytyvät pois kun bootloaderin avaa, jolloin tietyt toiminnot pyyhkiytyvät lopullisesti kadoksiin. Näihin on tietysti kikkakolmosia, jolla tiedot saa talteen ennen bootloaderin avaamista ja voi sitten jälkeenpäin palauttaa takaisin.
  Samsungissakin taitaa tuo Knox olla jollakin tapaa vastaava(?).

  Lisäksi esim TWRP:stä pitää asentaa oikea, puhelimeen sopiva versio.

  Vaikka perusjutut ovatkin siis periaatteessa samat kaikkiin, niin kannattaa sen oman laitteen erikoisuuksiin perehtyä, ja XDA on siihen paras paikka.