Puhelimen näyttö fyysisesti hajalla, kuinka peilaan näytön PC:n ruudulle?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Kiila, 01.04.2018.

 1. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Sony Xperia Z3C:n näyttö räsähti hajalle siten, että puhelin toimii ok, mutta näyttö on niin säpäleinä, ettei siitä näe mitään. Puhelut tulee, viestit piippaa ja se reagoi nappuloihin ja USB:n kytkemiseen. Puhelin on stocki Androidilla, olisikohan 6.0.1, ei rootattu.

  Onko kukaan liittänyt puhelintaan USB:n kauttaa PC:n ja saanut sitä kauttaa peilattua näyttöä PC:lle? Mitä moinen vaatii? Jos olisi vielä laittaa ohjeet, niin hieno homma. Pikaisella kuukkeloinnilla keinoja löytyisi, mutta puhelimesta pitäisi olla ADB (Android Debug Bridge) päällä, mutten ole varma olenko moista enabloinut.
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 248
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos sinulla ei ole näytön lukitus päällä, niin Xperia Companion PC ohjelmalla pääset selaamaan ja siirtämään talteen puhelimen muistissa olevia tiedostoja. Jos lukitus on numerosarja, niin ulkoisella näppäimistöllä voi ainakin joissain Android laitteissa naputella lukituskoodin. Lukituksen voi yrittää aukaista myös sokkona OTG:n kautta hiirellä.
   
 3. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Näytön lukitus on päällä. Lukaisin myös tuosta USB OTG + näppiksellä koodi lukituksen avauksesta. Testasin pikaiseen tuota Companionia tänään, eikä se yhdistänyt puhelimeen. Syynä varmaan se, että puhelimen näytöllä kysytään että "mitäs nyt tehdään?" :) En jaksanut reissun päältä enempää säätää. Pitää tässä koittaa OTG + Companion settiä kunhan on aikaa. Ikävää, että näytön peilaus vaatii ilmeisesti aika paljon säätämistä, eikä ole ns. default ominaisuutena aina päällä.

  Varalla Galaxy S + Cyanogen 4.4.2 ja on vähän taas totuttelemista :D
   
 4. Aleksi_S

  Aleksi_S

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Otg-kikkaa hiirellä/näppäimistöllä ekana kokeilisin. Sen jälkeen voisi kysellä huoltoliikkeistä, että voivatko kytkeä toisen näytön kiinni tietojen siirron ajaksi. Jos puhelin on muuten kunnossa niin tuo about 100 näytön vaihdosta saattaisi muutenkin kannattaa maksaa. Tai jos haluaa säästää ja nähdä hieman vaivaa niin tilaa itse uudet varaosat.
   
 5. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Vaikka luuri meneekin kk sisällä vaihtoon, oli tuo näytön vaihto heti vahvana vaihtoehtona mielessä. Ehkä vähän tyhmää maksaa se reilu satku, mutta saapahan rauhassa ja hallitusti sellaisetkin datat talteen, mitä ei muistanut puhelimessa olevan. On sitä rahaa turhempaankin laitettu :)

  Ihan tyytyväinen olen ollut Z3C:n eli varmaan tulee XZ2C laitettua, vaikka melkoinen möhkö tähän nykyiseen verrattuna onkin.
   
 6. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 248
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Z3C:stä ei ole iso homma vaihtaa näyttöä itse ja ebaystä saa alle 30€:lla näyttöjä. Tuossa joutuu vain kuumailmapuhaltimella (tai hiustenkuivaajalla) irroittamaan liimaukset sekä edestä että takaa. Muuten puhelinta ei kuitenkaan tarvitse alkaa purkamaan sen kummemmin. Kannattaa vain tilata se takalasi samalla näytön kanssa, niin ei tarvitse stressata, jos vanha takalasi rikkoutuu vaihdon yhteydessä. Takalasi maksaa vain euron tai pari.
   
 7. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  4 112
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse on pariin kertaan vaihdettu z3c näyttö kiinan ihmeisiin. Paskoja laadultaan, mutta nyt on toimiva varapuhelin.

  Jos haluat niin voin katsoa onko kaapissa vielä tallessa vanhoja toimivahkoja näyttöjä. Siis paskoja kiinalaisia, mutta ainakin datat saisi talteen niiden kanssa. Ainakin yksi vähän kulmasta lohjennut pitäisi löytyä.
   
 8. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  1. Kävin kysymässä, mitä uuden ruudun vaihto maksaa. >170€ eli tuohon en lähde
  2. Asensin Xperia Comparionin
  • Testasin tätä ensin toimivalla Xperia Z tabletilla niin, että avasin tabletin PINin OTG-kaapelin ja näppiksen avulla. PINin avaamisesta ei ollut hyötyä, sillä laitteen USB moden pitäisi olla MTP (Media Transfer Mode), jotta Companion löytäisi laitteen. Elin PIN avaaminen ei yhdistänyt Companionia, taikka tarjonnut muistikortteja näkyville. Vasta kun muutin USB moden -> MTP, Companion otti yhteyden tablettiin.
  • Testasin samaa hajonneella Z3C:llä. Avasin (todennäköisesti) PINin OTG-kaapelin ja näppiksen avulla. Kytkin Z3C:n PC:n, kone tunnisti että jotain kytkettiin, mutta Companion ei tunnista mitään, eikä muistikortteja tule näkyville. Eli tuo Companion on täysin turha, jos kaikki asetukset laitteella eivät ole kohdillaan, eli tässä tilanteessa USB MTP mode.
  3. Koitin peilata näytön USB:n kautta "Minimal ADB and Fastboot" ja "Android Control" softien avulla
  • Asensin molemmat softat
  • Testasin näitä ensin toimivalla Xperia Z tabletilla. Aluksi "Minimal ADB and Fastboot" ei löytä tablettia CLI komennolla "adb devices". Käyn enabloimassa tabletilta developer moden ja sieltä USB debuggingin. Tämän jälkeen CLI komento "adb devices" löytää tabletin
  • Starttaan "Android Control" softan ja annan sille tarvittavat tiedot "adb.exe":n sijainnista. Softa näkee tabletin ja se on "restricted". Sallin tabletilta PC:ltä tulevan yhteyden -> homma toimii ja tabletin näyttö peilaa hienosti USB:n yli. Hidas, mutta toimiva peilaus
  • Koitan samaa Z3C:llä -> laite ei löydy eikä täten voi peilata. Ongelmana varmasti se, että USB mode ei ole MTP, sekä se että vaikka olen tuon developer menun avannut, en ole vältämättä sallinut USB debuggia
  Eli toimivat työkalut olisi, mutten saa tuota USB debuggia päälle, koska se vaatisi.... toimivan näytön :) . Jotenkin kyllä idioottimaista, että laitteissa joissa kontrolli menetetään kokonaan näytön hajotessa, ei ole "paniikki nappia" millä näytön voi ongelmitta peilata ulos. Ei tässä mielestäni suurta tietoturvariskiäkään ole, koodit pitää joka tapauksessa naputella.

  Noh, huomenna koitan vaihtaa tähän kaverin semi hajonneen Z3C:n näytön, missä itse näyttö ja kosketus pelaa ok, vaikka muuta pientä vikaa siinäkin on.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 9. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Heh, kaveri vaihteli näytön meikeläisen homehtuessa palaverissa... en valita :) Mitä alussa olin mukana, niin olisi tuo vaihto varmaan omin avuinkin onnistunut. Haastavinta varmaan se, että lasit molemmin puolin oli melko muruina ja irrottaminen siksi haastavaa. Teipillä kasassa ilman takapaneelia, mutta toimii moitteetta ja sain datat talteen.

  Täytyy kyllä edelleen todeta, että valmistajat tuntuvat vain vittuilevan noine "hienoine" backup ohjelmineen. Ajoin tänään tuon Xperia Companionin ja tyhmennetympää softaa saa etsiä. Ihme ettei keskellä ole pelkästään "PAINA MINUA" painiketta, eikä mitään muuta. Ominaisuudet verrattuna aiempaan PC Companioniin ovat vieläkin karsitummat ja on täysin idioottimaista, että edes backup folderia PC:llä ei voi itse valita. Sinne se koitti tunkea kymmeniä gigoja jo ennestään täydelle C-levylle. Piti keskeyttää koko paska, kun C on muutenkin täynnä. Noh... manuaalisesti sitten kaikki talteen.

  Käpistelin eilen XZ2 Compactia, eikä se vaikuttanut yhtään hassummalta. Onhan se isompi ja painavampi kuin Z3C, mutta ensituntumalta pidin muotoilusta. Ulkonäöstä en nyt niin tiedä, mutta lapaan istui ihan ok. Työkalu se tulee kuitenkin olemaan, eikä koru. Paksukin se on vain keskeltä ja muovinen takakuori tuntuu paljon paremmalta, kuin lasinen. Kuorta ei ole kyllä tungettu täyteen, koska taustan koputelu kuulosti aika ontolta.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 10. E.T

  E.T

  Viestejä:
  1 906
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Ja jos se muovi, vaikkakin pulkero/pyöreä, ei olisi niin liukaskaan kuin lasi.
  Ihan käsittämätöntä että sitä lasia tungetaan ei pakollisiin paikkoihin, vaikka se tekee luurista pöydällä liukkaan kuin saippuapala teflonpannulla.

  Mutta painoa on kokoon nähden aika rajusti.
  Monet isompinäyttöisetkin ovat kevyempiä.
  LG V30:kin kevyempi.
  Tosin aina siten vaativat isommat mitat taskusta.
  Z3C:n käyttäjänä olisi toivonut Sonylta vaihtoa pois LCD:stä OLEDiin.
  LCD:t kun ei tykkää ollenkaan polarisoiduista aurinkolaseista ja kännyä käytän Mavic Pron kanssa, niin sitä joutuu katsomaan aurinkolasien alta.


  Vanha kunnon "Keyboard not found. Press F1 to resume"...
   
  Kiila tykkää tästä.
 11. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  XZ2C:n lisääntyneen painon kyllä huomasi, kun sitä kaupassa hypistelin. Ei se nyt plussaakaan ole, muttei mikään deal breakerikaan minulle. Pyöristetyt kulmat tekivät XZ2C:stä meilkeinpä pienemmän näköisen, kuin vieressä ollut kulmikas XZ1C.

  Polarisoitujen lasien vuoksi OLED olisi ollut kyllä paikallaan, tuskin se OLED nyt niin paljon kalliimpi olisi ollut. Dronen kanssa varmasti varsin vmäistä, koska se on sitä myös kuvia räpsiessä, varsinkin jos on liikkeessä tai joku muu "erikoistilanne" päällä.
   
 12. E.T

  E.T

  Viestejä:
  1 906
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  En itsekään paljoa XZ1C:n terävistä kulmista tykännyt, jo ajatuksenakaan ja vielä vähemmän kädessä.
  Näyttää kuin olisi sahattu pala jostain laatasta ja taskuun laittaessa varmasti tökkäävät helpommin kiinni.

  XZ2C:n tapauksessa vain tuo akkukesto ottanut reilusta painon kasvusta huolimatta takapakkia tullen isonäyttöisten tasolle:
  Compare Sony Xperia XZ2 Compact vs. Sony Xperia Z3 Compact vs. Sony Xperia XZ1 Compact - GSMArena.com
  Video playback-testissä tippunut kolmanneksen edeltäjästään.


  Yllttävän harvoissa luureissa on OLED ainakin kun tuon sivuston haulla etsii.
  Perinteisistä merkeistä lähinnä Samsungit ja sitten jokunen LG, kuten tuo paljon isommasta näytöstään huolimatta XZ2C:tä kevyempi LG V30.
  OLED näyttöiset taas sitten tuntuvat kyllä häviävän Web browsing-akkutestissä.
  No, eipä se dronen kamera puhkipalanutta valkoista kuvaa streamaa...
   
 13. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Vähän off topickia, mutta liittyy kuitenkin samaan hajonneeseen Z3C:een.

  Miten voin siirtää kontaktit korkearesoluutioisten kontakti kuvien kera toiselle puhelimelle? .vcf file sisältää vain huonolaatuiset vedokset. Onnistuuko tämä vain google synkan kautta vai voiko moisen toimenpiteen suorittaa esim. Xperia Transfer Mobile apilla?